☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

amkos
Član

Re: Izbori 2018

Post Postao/la amkos » 05 apr 2018 03:58

bilbo je napisao/la:Vrijeme je da se SDA makne i trajno nestane sa scene, izgubili su svoju svrhu. Meni su oni postali sinonim za sistemski nepotizam, korupciju, mito, lopovluk, nesposobnost i nedostatak vizije. Ovo govorim kao njihov dosadasnji redovni glasac. Sto prije propadnu, tim bolje po nas. Ne vidim neku trenutnu alternativu umjesto njih, ali u svakom slucaju nama je potrebna promjena ma kakva god bila, bitno je razbiti ovu ucahurenost i okostalost sistema.
Nekidan sjedim sa jednim ljudima, onako obični ljudi, nemaju neko obrazovanje, fakultete itd.

I ovaj jedan se javlja i kaže da će SDA izgubiti ove Izbore, kaže da Bakir nema viziju, narod mu više ne vjeruje itd. Ovaj drugi govori ljevica bi mogla dobiti. Ovaj treći govori danas ako nisi u stranci nemaš ni posao.

Samo mi je žao što ih nisam sve pitao da li će glasati za Željka Komšića sad na Izborima ? :beret:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

edinmaslic
Član

Post Postao/la edinmaslic » 05 apr 2018 04:42

Vatandzija89 je napisao/la:
edinmaslic je napisao/la:Pošto sam ekstremno desno,nemam za koga glasati na izborima.Pokušavam razaznati ima li neka stranka koja miriše na neku desnicu.Iako se deklariše kao lijeva,Građanski savez najžešće istupa protiv UZP politike.Smeta mi sam naziv te stranke i što je njen istaknuti član čak u pitanje dovodio svoju etničku pripadnost.
Mi po cijenu rata ne smijemo pristati na zločinačke zahtjeve HNS-a.Karamatića treba uhapsiti.Ne vidim da se i jedna stranka zalaže za ukidanje katoličkih školskih centara u Sarajevu,Tuzli i Bihaću.Te škole mogu opstati samo ako se odmah omogući Bošnjacima u Livnu,Duvnu,Orašju i Odžaku školovanje na bosanskom jeziku.U suprotnom neka se kupe iz naših gradova.
U Brčko treba preseliti sve bošnjačke nacionalne institucije.
A zašto Vas par istomišljenika ne osnuje stranku il građansku listu sa upravo tim potiličkim stavovima..izađete na izbore i izvagate se
Dižemi sekosa na glavi kad čujem,građanska lista,građanska stranka.....nisam političar,,,,,glasat ću samo za bošnjačku stranku,osnujte bošnjačku stranku,s tim imenom,,,,,,građansko je srpsko i jugoslavensko

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 05 apr 2018 04:53

edinmaslic je napisao/la:Pošto sam ekstremno desno,nemam za koga glasati na izborima.Pokušavam razaznati ima li neka stranka koja miriše na neku desnicu.Iako se deklariše kao lijeva,Građanski savez najžešće istupa protiv UZP politike.Smeta mi sam naziv te stranke i što je njen istaknuti član čak u pitanje dovodio svoju etničku pripadnost.
Mi po cijenu rata ne smijemo pristati na zločinačke zahtjeve HNS-a.Karamatića treba uhapsiti.Ne vidim da se i jedna stranka zalaže za ukidanje katoličkih školskih centara u Sarajevu,Tuzli i Bihaću.Te škole mogu opstati samo ako se odmah omogući Bošnjacima u Livnu,Duvnu,Orašju i Odžaku školovanje na bosanskom jeziku.U suprotnom neka se kupe iz naših gradova.
U Brčko treba preseliti sve bošnjačke nacionalne institucije.
A zašto Vas par istomišljenika ne osnuje stranku il građansku listu sa upravo tim potiličkim stavovima..izađete na izbore i izvagate se
I ja sam istih razmisljanja kao Edin.

A u vezi nove stranke jos bi nam samo trebalo to, pa ima je gotovo svako selo po jednu koja kupi glasove od Bosnjaka: SDA, SDA-A, SZBIH, SBB, SDP, DZ, Stranka Penzionera, Stranka Invalida, Stranka Dijaspore i jos ne znam vise koliko i svaka od njih kupi i mrvi glasove Bosnjaka, da nas ima ko Kineza rasturilo bi nas ovo cjepkanje glasova.

Nama treba da prvo Bosnjaci kao narod shvate sta i kako zele , onda ce moci da nas stranka i predstavlja, ovako je ovaj broj stranki samo primjer da mi sami ne znamo sta i kako hocemo, cast pojedincima i grupicama ali kao narod to nam manjka.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 05 apr 2018 04:57

amkos je napisao/la:
Gledaj kakva je BiH, jel to nesto cime se treba ponosit? Kurvaluk, lopovluk, kocka na svakom koraku.
"Možda" ima i stranog uticaja zašto je ovo ovako. Ja ne bih isključivao ni tu mogućnost. Sjetite se šta je Rockfeller pisao u vezi Turske prije i šta su radili od nje. Ja primjetim skoro identičnu situaciju u Bosni i Hercegovini danas samo što je BiH mnogo manja država od Turske !!

Na strani uticaj ne mislim samo na ovog gore pomenutog nego generalno na dušmane BiH.
Ja uopste ne sumnjam da ima utjecaja sa strane. Al molim te evo ti jedan primjer. Kako je moguce u gradu Sarajevu ili bilo gdje drugo nelegalno napravit kucu? Znaci ja kupim komad ledine i napravim zgradu. Jel tako? Nigdje u svijetu ja nebih mogao dobit nista vise od te zgrade (a i nju bi srusili) dakle zaboravi struju,vodu, internet, kanalizaciju, plin i slicne instalacije... A kod nas se izgleda moze. Drzavna firma ti dodje tj elektroprivreda i na tu tvoju ilegalnu kucu udari sahat i naplacuje struju isto tako vodovod, plin, internet tv sta god hoces. E vidis onda kakvi smo i kakvu smo drzavu napravili kod nas je na vlasti institucionalizirani kriminal a posto SDA vlada sve ove godine onda je kriva upravo SDA i oni ljudi koji su je stvorili i vodili sve ove godine.

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 05 apr 2018 06:52

edinmaslic je napisao/la: Dižemi sekosa na glavi kad čujem,građanska lista,građanska stranka.....nisam političar,,,,,glasat ću samo za bošnjačku stranku,osnujte bošnjačku stranku,s tim imenom,,,,,,građansko je srpsko i jugoslavensko
Pa evo neka Vam Albanci budu primjer..ultra nacionalna alnaska stranka na Kosovu se zove Samoopredjeljenje...osnujte slično, sa sličnim bošnjačkim stavovima i pogledima...bila je svojevjemeno Bošnjačka narodna stranka...nema je više..sam naziv stranke nije bitan

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 05 apr 2018 06:56

Mehmed beg Catic je napisao/la: I ja sam istih razmisljanja kao Edin.

A u vezi nove stranke jos bi nam samo trebalo to, pa ima je gotovo svako selo po jednu koja kupi glasove od Bosnjaka: SDA, SDA-A, SZBIH, SBB, SDP, DZ, Stranka Penzionera, Stranka Invalida, Stranka Dijaspore i jos ne znam vise koliko i svaka od njih kupi i mrvi glasove Bosnjaka, da nas ima ko Kineza rasturilo bi nas ovo cjepkanje glasova.

Nama treba da prvo Bosnjaci kao narod shvate sta i kako zele , onda ce moci da nas stranka i predstavlja, ovako je ovaj broj stranki samo primjer da mi sami ne znamo sta i kako hocemo, cast pojedincima i grupicama ali kao narod to nam manjka.
Stranaka koje računaju na glasove Bošnjaka zaista ima jako puno, ali tradicionalno +90% bošnjački glasova dobijaju SDA(najveća i definitvno stranka sa najvećom izbormon bazom), sad SBB a nekad SBIH, i SDP i od njega nastali DF i to isključivo zbog Komšića...
Mnoge od stranaka koje si ti pobrojao ja ne znam iskreno ni da postoje....
I opet kažem sve ove stranke same po sebi su amorfne, gotovo jednake sa jednakim ponudama prosječnom glasaču..osnujte SAMOOPREDJELJENJE i udri te

atif
Član

Post Postao/la atif » 05 apr 2018 07:33

Postoji ogromona generalizacija jedne stranke koja je pocela na zdravim temeljima i jedne koja je pocela na zarazenim temeljima. To se ne mozte uporedjivati.

Za SDA nije usporedba ni pederska stranka ns, ni crveni kmeri sdp i ni df ni gs. Oni se takmice da nas deformisu, da promjene nas skelet i formu. Jer to pase njihovim nalogodalcima. NS se iz petni zila bori da promjeni Mustafino ime u sarajevu. SBB se satra i javno laze u parlamentu i naziva bosnjake fasistima. Mi smo kao muhe letimo na govna misleci da je to sjajno, rjesenje, spasenje. Mi kaskamo za djikanima i sokcima 100 godina povodom nase nacionalne svijesti i sad ocekujemo da smo u pravoj formi. Daj ne blamirajte se. Alija je bio vodja iako je imao greske ali Allah daje svaki 100 godina preporoditelja. On je bio ne samo za nas nego i za druge ucitelj. Kad cemo imati sljedeceg to se ne zna. Ali zasigurno trebamo da preuzimamo pozitivne ideje kao recimo od AKP ili uredjenih drzava gdje nema vise od 5 stranaka u parlamentu.

Koliko su smijesni ovi kvazi dusebrisci a mrzitelji bosnjaka i islama. To im se cita na celu. Samo im je sda trn u oku. I djeci su dosadni.
http://stav.ba/orijentalist-gojko-beric/

Sto se tice manjeg entiteta treba podrzati probosanski blok. Onaj proevropski blok je prodan i pokupit ce nase glasove za dzikane (vidi dogovor niksic i ahmetovic sa dodikom).
U federaciji postoje stranke koje se ne glasaju (sdp, ns, gs, df, sbb, pda). Ipak je veoma bitno da na drzavnom nivou sda dobije najvise mandata, jer samo tako je moguce da prodjemo i sto vise ruku imamo. Ako uspijemo akobogda dobiti jos dva mandata iz manjeg entiteta to bi bio jack pott. Sljedece 4 godine bosna moze sijaset dobrih zakona usvojiti za drzavnu korist. Imamo mogucnost da integrisemo zemlju i potpalimo laktaskog vepra da kontraproduktivno nastupa sa blokadom evrope itd. Ali to se nece uspjeti ako budemo rascjepkani i imali previse inat politika (sdp, df, ns, gs ideologija: ja necu da pravim vlast sa SDA ali hocu sa cetnicima). Sto manje stranaka u vlasti to bolje za nas.

@za Klikera: Nije MM kriva sto su kriminalci privitizovali stranku. Danas niko vise ne bi radio niti imao hrabrosti da radi ono sto je MM radila. Postali smo jajare. A nismo uspjeli ni da sacuvamo jednu zdravu stranku a htjeli bi drugu, trecu, cetvrtu itd. Pa doklen vise???? Poslanik nas je upozorio na ovo i rekao da se drzimo vecine. Sto sepic i ekipa nisu se borili u stranci i imali bi danas mnogo vise svi zajedno, a ne kao danas da pravi dogovor protiv bosnjaka sa dodikom. SDA koliko god imala olosa ima i casnih i posteni ljudi. Vrijeme je da mi izbacimo taj olos jer ce doci vrijeme kad necemo ni sda imati, kao alijansino vrijeme i onda cemo cmizdriti kao p*.

Imate opciju da glasate za asda, szbih ili bosnjacki pokret. Polahko se budi bosnjacki patriotizam i djele se srbalije od bosnjaka.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 apr 2018 08:10

Šta ćemo onda ljudi, glasati za SDA kao najmanje zlo za nas ?! :what:

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 05 apr 2018 08:52

Mehmed beg Catic je napisao/la: I ja sam istih razmisljanja kao Edin.

Stranaka koje računaju na glasove Bošnjaka zaista ima jako puno, ali tradicionalno +90% bošnjački glasova dobijaju SDA(najveća i definitvno stranka sa najvećom izbormon bazom), sad SBB a nekad SBIH, i SDP i od njega nastali DF i to isključivo zbog Komšića...
Mnoge od stranaka koje si ti pobrojao ja ne znam iskreno ni da postoje....
I opet kažem sve ove stranke same po sebi su amorfne, gotovo jednake sa jednakim ponudama prosječnom glasaču..osnujte SAMOOPREDJELJENJE i udri te
Problem je sto tih 90 % koje se daju za SDA, SDP i DZ nisu zajedno vec su rascjepkani. Pa pogledaj samo Jajce i izbore 2016:

Broj glasova Broj mandata
02212 ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA JAJCU - HDZ BIH, HDZ 1990, HKDU BIH 5.085 11
00090 SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 4.534 9
01182 SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 759 2
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 658 1
00008 SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 645 1
02205 KOALICIJA ZA JAJCE (HNS BIH I HSP BIH) 426 1
01698 DEMOKRATSKA FRONTA 356 0
00001 BPS-SEFER HALILOVIĆ 99 0
00461 DNS-DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ 74 0
02124 ZORAN BILANDŽIJA - NEOVISNI KANDIDAT 6 0
02098 ŽELJKO KOVAČ - NEZAVISNI KANDIDAT 5 0

I vidi koliko su ove ostale odvukle i smrvila glasova i sta bi znacilo da je barem 90 % glasova bilo u jednom pro-Bosnjackom bloku, ne samo da uzima glasove od Bosnjaka vec da za njih radi ? Imali bi 6400 glasova i da je samo 90 % a sokci 5522 i da imaju 100 % sokackih glasaova, znas sam sta bi to znacilo za grad i opstinu.

A ovo je samo jedna opstina gdje ima rasipanje glasova i usitnjavanje, nije to bas tako da se ne primjeti. Moje misljenje je da razbijanje na vise stranak/partija lose za Bosnjake, mi bi ko fol da furamo demokratiju dok neprijeteljima je jedina vodilja kako da uniste i drzavu i nas narod.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 apr 2018 09:06

Moje misljenje je da razbijanje na vise stranak/partija lose za Bosnjake,
A Ejup G. kad je nastala SBB rekao da je to dobro za Bosnu i Bošnjake jer je gušća čorba. :goofy:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 05 apr 2018 11:24

kliker je napisao/la:Nikad vise nemorala i lopovluka nego otkako vlada ova SDA.
Potpuno netacno. Lopovluk je bio zakonom zasticen prije SDA, a nemoral drustvena norma.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 05 apr 2018 11:41

SDA, DF, SBB i SDP definisali šest principa u vezi s Ljubićevom apelacijom, bit će ponuđeni HDZ-u

SDA, DF, SBB i SDP definisali su na današnjem sastanku šest principa u vezi s provedbom Odluke Ustavnog suda BiH po apelaciji Bože Ljubića, a Denis Bećirović je za Klix.ba objasnio da su razrađeni principi dogovoreni na jučerašnjem sastanku lidera stranaka.
"Šest principa danas definisanih bit će ponuđeni i HDZ-u, ali je i na predsjednicima ovih političkih stranaka, SDA, DF, SBB i SDP, da se dogovore o detaljima", kazao je šef Kluba zastupnika DF-a u Zastupničkom domu PS BiH Damir Bećirović.

Na današnjem sastanku doneseni su sljedeći principi:

1. Potrebno je uspostaviti punu simetriju između Doma naroda Parlamenta FBiH i Vijeća naroda GT tako što će se nadležnosti Doma naroda Parlamenta FBiH izjednačiti s nadležnostima Vijeća naroda GT.

2. U Domu naroda Parlamenta FBiH bit će najmanje po jedan pripadnik svakog konstitutivnog naroda iz svakog kantona koji imaju najmanje jednog takvog zastupnika u svom zakonodavnom tijelu.

3. Distribucija preostalih mandata u Domu naroda Parlamenta FBiH bit će utemeljena na popisu stanovništva iz 1991. godine.

4. Prilikom distribucije preostalih mandata po kantonima poštovat će se princip proporcionalnosti.

5. Osigurat će se ustavna garancija da će svaki Klub naroda biti popunjen.

6. Potrebno je spriječiti svaku manipulaciju etničkog izjašnjavanja u skladu s međunarodnim standardima koje je BiH preuzela.

Bećirović je kazao da će principi biti ponuđeni HDZ-u, ali da nije siguran da li će oni biti prihvaćeni.

"Na osnovu dosadašnjih dešavanja mogu reći da ne vidim spremnost HDZ-a da razgovara o ovom prijedlogu", zaključio je Damir Bećirović.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 06 apr 2018 01:43

Mehmed beg Catic je napisao/la: Problem je sto tih 90 % koje se daju za SDA, SDP i DZ nisu zajedno vec su rascjepkani. Pa pogledaj samo Jajce i izbore 2016:

Broj glasova Broj mandata
02212 ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA JAJCU - HDZ BIH, HDZ 1990, HKDU BIH 5.085 11
00090 SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 4.534 9
01182 SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 759 2
00004 STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 658 1
00008 SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 645 1
02205 KOALICIJA ZA JAJCE (HNS BIH I HSP BIH) 426 1
01698 DEMOKRATSKA FRONTA 356 0
00001 BPS-SEFER HALILOVIĆ 99 0
00461 DNS-DEMOKRATSKI NARODNI SAVEZ 74 0
02124 ZORAN BILANDŽIJA - NEOVISNI KANDIDAT 6 0
02098 ŽELJKO KOVAČ - NEZAVISNI KANDIDAT 5 0

I vidi koliko su ove ostale odvukle i smrvila glasova i sta bi znacilo da je barem 90 % glasova bilo u jednom pro-Bosnjackom bloku, ne samo da uzima glasove od Bosnjaka vec da za njih radi ? Imali bi 6400 glasova i da je samo 90 % a sokci 5522 i da imaju 100 % sokackih glasaova, znas sam sta bi to znacilo za grad i opstinu.

A ovo je samo jedna opstina gdje ima rasipanje glasova i usitnjavanje, nije to bas tako da se ne primjeti. Moje misljenje je da razbijanje na vise stranak/partija lose za Bosnjake, mi bi ko fol da furamo demokratiju dok neprijeteljima je jedina vodilja kako da uniste i drzavu i nas narod.
DNS je četnička stranka i nije dobila bošnjačke glasove
I ja bih volio da je bila bar zajednička lista SDA-SBB-SBIH u Jajcu jer su skupa podržali jednog kandidata za načelnika, pa su mogli imati i jednu listu što bi značilo ukrupljavanje glasačkog tijela, ali i manje nevažećih glasova...
Ali to je opet lokalna politika, na nivou države, hrvatski blokovi nemaju šanse upravo zbog masovnosti Bošnjaka

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 apr 2018 02:09

Abidaga je napisao/la:
Potpuno netacno. Lopovluk je bio zakonom zasticen prije SDA, a nemoral drustvena norma.
Nije bilo ni droge, ni kurvaluka, ni ovoliko kockarnica ko sto je sad pa ti vidi...

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 apr 2018 02:16

hamza je napisao/la:Postoji ogromona generalizacija jedne stranke koja je pocela na zdravim temeljima i jedne koja je pocela na zarazenim temeljima. To se ne mozte uporedjivati.

Za SDA nije usporedba ni pederska stranka ns, ni crveni kmeri sdp i ni df ni gs. Oni se takmice da nas deformisu, da promjene nas skelet i formu. Jer to pase njihovim nalogodalcima. NS se iz petni zila bori da promjeni Mustafino ime u sarajevu. SBB se satra i javno laze u parlamentu i naziva bosnjake fasistima. Mi smo kao muhe letimo na govna misleci da je to sjajno, rjesenje, spasenje. Mi kaskamo za djikanima i sokcima 100 godina povodom nase nacionalne svijesti i sad ocekujemo da smo u pravoj formi. Daj ne blamirajte se. Alija je bio vodja iako je imao greske ali Allah daje svaki 100 godina preporoditelja. On je bio ne samo za nas nego i za druge ucitelj. Kad cemo imati sljedeceg to se ne zna. Ali zasigurno trebamo da preuzimamo pozitivne ideje kao recimo od AKP ili uredjenih drzava gdje nema vise od 5 stranaka u parlamentu.

Koliko su smijesni ovi kvazi dusebrisci a mrzitelji bosnjaka i islama. To im se cita na celu. Samo im je sda trn u oku. I djeci su dosadni.
http://stav.ba/orijentalist-gojko-beric/

Sto se tice manjeg entiteta treba podrzati probosanski blok. Onaj proevropski blok je prodan i pokupit ce nase glasove za dzikane (vidi dogovor niksic i ahmetovic sa dodikom).
U federaciji postoje stranke koje se ne glasaju (sdp, ns, gs, df, sbb, pda). Ipak je veoma bitno da na drzavnom nivou sda dobije najvise mandata, jer samo tako je moguce da prodjemo i sto vise ruku imamo. Ako uspijemo akobogda dobiti jos dva mandata iz manjeg entiteta to bi bio jack pott. Sljedece 4 godine bosna moze sijaset dobrih zakona usvojiti za drzavnu korist. Imamo mogucnost da integrisemo zemlju i potpalimo laktaskog vepra da kontraproduktivno nastupa sa blokadom evrope itd. Ali to se nece uspjeti ako budemo rascjepkani i imali previse inat politika (sdp, df, ns, gs ideologija: ja necu da pravim vlast sa SDA ali hocu sa cetnicima). Sto manje stranaka u vlasti to bolje za nas.

@za Klikera: Nije MM kriva sto su kriminalci privitizovali stranku. Danas niko vise ne bi radio niti imao hrabrosti da radi ono sto je MM radila. Postali smo jajare. A nismo uspjeli ni da sacuvamo jednu zdravu stranku a htjeli bi drugu, trecu, cetvrtu itd. Pa doklen vise???? Poslanik nas je upozorio na ovo i rekao da se drzimo vecine. Sto sepic i ekipa nisu se borili u stranci i imali bi danas mnogo vise svi zajedno, a ne kao danas da pravi dogovor protiv bosnjaka sa dodikom. SDA koliko god imala olosa ima i casnih i posteni ljudi. Vrijeme je da mi izbacimo taj olos jer ce doci vrijeme kad necemo ni sda imati, kao alijansino vrijeme i onda cemo cmizdriti kao p*.

Imate opciju da glasate za asda, szbih ili bosnjacki pokret. Polahko se budi bosnjacki patriotizam i djele se srbalije od bosnjaka.
Sto se tice rs to je davno prodala SDA. Na prvim izborima je bilo vise stotina hiljada glasaca i od tad do danas se to smanjilo za 10 puta. Zasto? pa zato sto SDA uopste nije briga za manjim entitetom. Nista covjece nisu uradili za sve ove godine. Proslih izbora je Suljagic pokrenuo kampanju 1. mart. Dje je SDA bila tu... Imamo potencijal od 300.000 glasova samo treba se potrudit malcice... Nikad nista. O povratku da i ne pricamo vise je ucinio jedan rahmetli Bracika za povratak nego cijela SDA... To je sramota. A sto se tice Busuladzica, njega su diletanti iz SDA trebali prvo rehabilitirat pa onda kao zrtvu komunizma dati mu ulicu ili naziv skole. al to je naravno mnogo tezi put njima je lakse ovako se blamirat... Gore sam ti napisao primjer kako se korupcija uvukla u svaku poru drustva nije to samo sporadicno mi smo dibidus ogrezli u svaki vid pasjaluka i kriminala.

atif
Član

Post Postao/la atif » 06 apr 2018 04:26

kliker je napisao/la:
hamza je napisao/la:Postoji ogromona generalizacija jedne stranke koja je pocela na zdravim temeljima i jedne koja je pocela na zarazenim temeljima. To se ne mozte uporedjivati.
Sto se tice rs to je davno prodala SDA. Na prvim izborima je bilo vise stotina hiljada glasaca i od tad do danas se to smanjilo za 10 puta. Zasto? pa zato sto SDA uopste nije briga za manjim entitetom. Nista covjece nisu uradili za sve ove godine. Proslih izbora je Suljagic pokrenuo kampanju 1. mart. Dje je SDA bila tu... Imamo potencijal od 300.000 glasova samo treba se potrudit malcice... Nikad nista. O povratku da i ne pricamo vise je ucinio jedan rahmetli Bracika za povratak nego cijela SDA... To je sramota. A sto se tice Busuladzica, njega su diletanti iz SDA trebali prvo rehabilitirat pa onda kao zrtvu komunizma dati mu ulicu ili naziv skole. al to je naravno mnogo tezi put njima je lakse ovako se blamirat... Gore sam ti napisao primjer kako se korupcija uvukla u svaku poru drustva nije to samo sporadicno mi smo dibidus ogrezli u svaki vid pasjaluka i kriminala.
Da li je prodala ili nije to je pausalana ocjena. Ali cinjenica je da su antibosnjacke i malogradjanske stranke to jos gore uradile. SDP se godinama trampala kao bosnjacka stranka u bosanskom entitetu i zloupotrebljavala bosnjacka mjesta. Dok se bosnjaci u prijedoru jos uvijek bore za pravdu, dostojanstvo, slobodu i da primirisu radnim mjestima, dotada je sdp sa jednim covjekom sjedio i dan danas sjedi i odlucuje u njihovo ime. Taki su podobni djikanima jer mogu uz krmetinu i nazdravljanje lakse se dogovoriti. A doticni je ino puta prolazio pored bosnjaka u centru grada sa podsmjehom dok su oni protestovali i trazili istinu za ubijene tokom etnickog ciscenja https://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=59077

Kada spominjes 1Mart i Emira Suljagica to nije tacno da je on pokrenuo organizaciju, nego su tu bili i predstavnici sda. Sam Semir Efendic, koji je SDA i jedan od najboljih gradonacelnika u bih, je proslijedio organizaciji 50000 km za njihov rad. Isto su dobili osigurane financije za cijelu akciju preko sda. Reis i svi dzemati su bili ukljuceni u rad sa omladinom koja je bila na djelu. Svi oni koje emir suljagic islamofob i mrzitelj svog naroda i svega svoga pljuje. Najalakse se tudjim pejrem kititi. I sad siris poluistine kao da je on to organozovao. Prvo nek se on izvine bosnjacima sto je htjeo ukinuti vjeronauku u SK i tako posijati klicu diskriminacije i nepismenosti.

Spominjes Braciku koji je bio povratnik i do zadnjeg dana vjerovao u tu komunisticku solidarnost. Jeste borio se, ali nazalost je gurao partiju koja je njega i njegovu porodicu samo iskoristila. Na kraju se vidjelo koliko im je vrijedio da su se dosli samo uslikati sa njegovom djecom i slagali im da ce dobiti stipendije. A ima i drugih prica o njemu
Lik koji je popularnost stekao preko ledja povratnika. Hajmo narode, znao je reci... Narod u barake, a on na janjetinu... Pitajte narod iz Koraja sta misle o njemu. Kad ih je nagovorio Korajcane da se vrate na Gajeve... Dok je Korajcane mlatila srpska policija Bracika je uz muziku tamanio janjiće u restoranu Dzambo u Brnjiku, 15 kilometara od Gajeva. Vjerovatno zato nikada vise nije smio nosa pomoliti medju Korajcanima.
Slazemo se da sda ima gresaka i dosta postupaka su mogli bolje odraditi, kao i sa Busuladzicem. Medjutim kad su pritisnuti uza zid, bolje rade nego kad nisu. To se vidjelo i ovaj put. Treba traziti kompromis i praviti koalicije sa strankama koje nisu stetocine bosnjacima i drzavi. Evo ocite cinjenice u jajcu. Da su SDA i SzBiH bili u koaliciji bilo bi dovoljno. Ova parazitska stranka bps prsa se patriotizmom a nista nisu uradili za domovinu. Vise je tokic sa svojim ljudima u kratkom vremenu uradio nego ovi iz bps preko 10 godina. Zato su izgubili kredibilitet odavno. Bosnjacima treba da bude cilj gasenje islamofobicnih-antibosnjackih stranaka i ako ne ujedinjenje onda koalicije na svim mogucim nivoima. Najlakse je nesto razrusiti nego ponovo napraviti. Zato sto manje fragmentiranja.

aWV3yhQ_3c8

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 apr 2018 07:39

hamza je napisao/la:
kliker je napisao/la:
Da li je prodala ili nije to je pausalana ocjena. Ali cinjenica je da su antibosnjacke i malogradjanske stranke to jos gore uradile. SDP se godinama trampala kao bosnjacka stranka u bosanskom entitetu i zloupotrebljavala bosnjacka mjesta. Dok se bosnjaci u prijedoru jos uvijek bore za pravdu, dostojanstvo, slobodu i da primirisu radnim mjestima, dotada je sdp sa jednim covjekom sjedio i dan danas sjedi i odlucuje u njihovo ime. Taki su podobni djikanima jer mogu uz krmetinu i nazdravljanje lakse se dogovoriti. A doticni je ino puta prolazio pored bosnjaka u centru grada sa podsmjehom dok su oni protestovali i trazili istinu za ubijene tokom etnickog ciscenja https://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=59077

Kada spominjes 1Mart i Emira Suljagica to nije tacno da je on pokrenuo organizaciju, nego su tu bili i predstavnici sda. Sam Semir Efendic, koji je SDA i jedan od najboljih gradonacelnika u bih, je proslijedio organizaciji 50000 km za njihov rad. Isto su dobili osigurane financije za cijelu akciju preko sda. Reis i svi dzemati su bili ukljuceni u rad sa omladinom koja je bila na djelu. Svi oni koje emir suljagic islamofob i mrzitelj svog naroda i svega svoga pljuje. Najalakse se tudjim pejrem kititi. I sad siris poluistine kao da je on to organozovao. Prvo nek se on izvine bosnjacima sto je htjeo ukinuti vjeronauku u SK i tako posijati klicu diskriminacije i nepismenosti.

Spominjes Braciku koji je bio povratnik i do zadnjeg dana vjerovao u tu komunisticku solidarnost. Jeste borio se, ali nazalost je gurao partiju koja je njega i njegovu porodicu samo iskoristila. Na kraju se vidjelo koliko im je vrijedio da su se dosli samo uslikati sa njegovom djecom i slagali im da ce dobiti stipendije. A ima i drugih prica o njemu
Lik koji je popularnost stekao preko ledja povratnika. Hajmo narode, znao je reci... Narod u barake, a on na janjetinu... Pitajte narod iz Koraja sta misle o njemu. Kad ih je nagovorio Korajcane da se vrate na Gajeve... Dok je Korajcane mlatila srpska policija Bracika je uz muziku tamanio janjiće u restoranu Dzambo u Brnjiku, 15 kilometara od Gajeva. Vjerovatno zato nikada vise nije smio nosa pomoliti medju Korajcanima.
Slazemo se da sda ima gresaka i dosta postupaka su mogli bolje odraditi, kao i sa Busuladzicem. Medjutim kad su pritisnuti uza zid, bolje rade nego kad nisu. To se vidjelo i ovaj put. Treba traziti kompromis i praviti koalicije sa strankama koje nisu stetocine bosnjacima i drzavi. Evo ocite cinjenice u jajcu. Da su SDA i SzBiH bili u koaliciji bilo bi dovoljno. Ova parazitska stranka bps prsa se patriotizmom a nista nisu uradili za domovinu. Vise je tokic sa svojim ljudima u kratkom vremenu uradio nego ovi iz bps preko 10 godina. Zato su izgubili kredibilitet odavno. Bosnjacima treba da bude cilj gasenje islamofobicnih-antibosnjackih stranaka i ako ne ujedinjenje onda koalicije na svim mogucim nivoima. Najlakse je nesto razrusiti nego ponovo napraviti. Zato sto manje fragmentiranja.

aWV3yhQ_3c8
Pa ako nisu izdali narod u rs. Spomeni mi tri vidjenija SDAovca iz Rs?? Evo ti Salkica koji se upalio sad pred izbore nek bude prvi, nadji jos dvojicu. (Ja kad sam trebao glasat prosli put nisam imao za koga sve neki anonimusi.)

Ne znam ja u detalje al ocito je da je Sulljagic to vodio i da je imalo malo ucinka. Da je on toliko los nebi ga podrzala SDA i IZ majka mu stara...

Sto se tice Bracike. O mrtvima se moze svasta jer ih nema da se brane. Ja znam kad je bilo stani pani da je on bio pokretacka snaga svega. (I razocarao sam se kad sam vidio da je u SDPu jer moj SDA mozak onda nije mogao da shvati da mozes biti patriota ako nisu u SDA.)

Zar ne shvatas da je za to fragmentiranje upravo kriva vrhuska u SDA? Zar ne shvatas da je sve to korumpirano. Kukic im je valjao i njegove metode dok se nije previse pomamio sad su ga kao odstranili... Oni su mu nastimali da se pravi Termoelektrana u Banovicima umjesto Kaknju. Iako svaka logika govori da se treba ulozit u Kakanj, napraviti toplovode i vlastitom energijom zagrijavat Sarajevo. Umjesto toga kukamo svake zime o smogu i da ce nam Rusi izgasit gas.

Nadam se da ce se procistiti SDA kao i ti sto se nadas... Al sam pesimista, znas onu staru, dao Bog da te sceri kadija uzme al cigani oko kuce kolo igraju. ja bi licno jedino Sebiji i Novalicu glas dao oni rade a ne zahvalni i glupi su protiv njih.

atif
Član

Post Postao/la atif » 06 apr 2018 09:42

kliker je napisao/la:
hamza je napisao/la:
kliker je napisao/la:
Pa ako nisu izdali narod u rs. Spomeni mi tri vidjenija SDAovca iz Rs?? Evo ti Salkica koji se upalio sad pred izbore nek bude prvi, nadji jos dvojicu. (Ja kad sam trebao glasat prosli put nisam imao za koga sve neki anonimusi.)

Ne znam ja u detalje al ocito je da je Sulljagic to vodio i da je imalo malo ucinka. Da je on toliko los nebi ga podrzala SDA i IZ majka mu stara...

Sto se tice Bracike. O mrtvima se moze svasta jer ih nema da se brane. Ja znam kad je bilo stani pani da je on bio pokretacka snaga svega. (I razocarao sam se kad sam vidio da je u SDPu jer moj SDA mozak onda nije mogao da shvati da mozes biti patriota ako nisu u SDA.)

Zar ne shvatas da je za to fragmentiranje upravo kriva vrhuska u SDA? Zar ne shvatas da je sve to korumpirano. Kukic im je valjao i njegove metode dok se nije previse pomamio sad su ga kao odstranili... Oni su mu nastimali da se pravi Termoelektrana u Banovicima umjesto Kaknju. Iako svaka logika govori da se treba ulozit u Kakanj, napraviti toplovode i vlastitom energijom zagrijavat Sarajevo. Umjesto toga kukamo svake zime o smogu i da ce nam Rusi izgasit gas.

Nadam se da ce se procistiti SDA kao i ti sto se nadas... Al sam pesimista, znas onu staru, dao Bog da te sceri kadija uzme al cigani oko kuce kolo igraju. ja bi licno jedino Sebiji i Novalicu glas dao oni rade a ne zahvalni i glupi su protiv njih.
Pa onda se u odredjenim stvarima slazemo. Cistka je odlicna i treba je podrzati. Trebaju skinuti kambera koji je presudio generalu Alagicu i onog doktora iz Mostara sto suruje sa sokcima. Nije sda kriva nego olos koji je u njoj. Nije IZ podrzala suljagica nego ideju u kojoj je bilo vise aktera a sve radi nas samih. Suljagic je dno dna. Ko bi mogao napisati doktorski svome ucitelju? Suljagic moze lagumdziji. Eto po cemu je doktor. To mu je dostignuce.
Salkic nije sad vidjeniji. On se redovno javlja i upozorava. Ali jednostavno otrcan je i nije vise za pozicije. Treba dati novim i mladim osobama sansu. Imas Ramica iz Osmaka, medjutim informacija je da je previse prepotentan. A jedan od bolji clanova iz sumske je svakako Sadovic iz trebinja. Koji je sad ambasador u saudiji. Ima tu i Besic iz kozarca koji je bio jedan od vecih aktivnijih povratnika. Kao i Mihnet Okić iz Doboja koji je za pohvalu. Iz Bjeljinske regije ima Jusuf Trbic i njega treba isteci https://www.youtube.com/watch?v=3uEDHpjiR6k

Mozemo li mi staviti nase prioritete za nas samih? Sta cemo sa ovim?

DA LI JE PROBIJENO I DNO DNA BOŠNJAČKOG DOSTOJANSTVA
Ono što bi svaki normalan čovjek želio da zna je, zašto se Ugovor s Islamskom zajednicom nije potpisao još prije deset i više godina, kada je država BiH verifikovala ugovore s Katoličkom crkvom i Srpskom pravoslavnom crkvom? U međuvremenu se desilo još nešto veoma čudno. Od kalendarskog početka ove, 2018. godine, Islamska zajednica, na zahtjev koji joj je uputila Uprava za indirektno operezivanje, počelo je da plaća PDV?! Ona to čini za razliku od druge dvije pomenute i priznate vjerske zajednice. Treba li reći da su ove vrste oporezivanja oslobođene sve vjerske organizacije u Evropi! Ko je za ovo stanje kriv?
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=64357

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 apr 2018 12:08

E moj Hamza znam ja Sadovica licno... On Trebinja ne gleda on zivi u Sarajevu kao i sve druge supcine. On je babovinu svoju prodo u Trebinju kod bolnice ima kad sebe.. No ja sam mislio da mi spomenes cinovnike i kandidate iz rsa vidim da ne mozes... nema veze razmisli o tome... Ucinak SDA sve ove godine je katastrofalan. To je moje misljenje. Necu vise dosadjivat zao mi je sto davim al sam razocaran. Ispada da samo serem protiv SDA al iskreno ne vidim neku alternativu SDA...

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 06 apr 2018 16:30

kliker je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
Nije bilo ni droge, ni kurvaluka, ni ovoliko kockarnica ko sto je sad pa ti vidi...

Ne mogu se porediti ti periodi. Prije 30-tak godina su bila dva TV kanala. Apsolutna kontrola centralnih vlasti. Nije postojao internet, nije bio toliki protok robe i ljudi. Zatvoreno drustvo itd... Vecina ljudi nije ni znala kako je negdje drugo

Sada je sve obrnuto. Internet, masa medija, veliki protok robe i ljudi i jednostavan pristup svemu i svacemu. Kako pozitivnim tako i negativnim stvarima

No nama je bitno preuzeti apsoltnu vlast u FBIH u naredna 2-3 izborna ciklusa. Onda se okrenuti jace ka genocidnoj tvorevini. Vidim da razgovarata i o nasim ljudima tamo. Nije probme "odvaliti" nekoga iz Sarajeva, Tuzle itd. To jeste prebaciti mjesto stanovanja nekih jacih ljudi u Banja Luku ili Srebrenicu itd i dati im ovlasti da organizuju ljude ako vec ne postoji lokalni kapacitet

To se radi svugdje u svijetu. Jace politicke figure se bace na odredeno mjesto kako bi donijele prevagu
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite