☑ Pravila foruma i savjeti

Izbori statistika

amkos
Član

Re: Izbori 2018

Post Postao/la amkos » 25 mar 2018 13:33

Bakir lažov - obećao 100,000 radnih mjesta za 10 godina a ovim tempom napraviće 130,000. Kako ga nije stid. :ljulja:
Sve je to fino, krasno ali je najveći problem zadržati ljude koji su u nekim 30-tim godinama a već su radili dosta poslova u Bosni i Hercegovini i kad im treba sljedeći posao gdje mogu dodatno napredovati, usavršavati se, imati bolje uslove rada, veću platu, tu se javljaju problemi. Takvih poslova je malo ili nimalo. Po mojoj procjeni broj takvih poslova kod nas je ograničen zbog male zemlje, tržišta itd. I u toj fazi se dosta ljudi odlučuje na iseljavanje sa komplet familijom. To u zadnje vrijeme viđam na terenu. :what:

Ključni problem ovdje mislim nije posao kao posao, problem je zadržati visoko-kvalifikovane, visoko-obrazovane ljude, pogotovo one koji dosta toga znaju.
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 25 mar 2018 13:41, ukupno mijenjano 1 put.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 25 mar 2018 13:35

Još manje od mjesec i po dana do pokušaja promjene Izbornog zakona. :what:
Zadnja izmjena: amkos, dana/u 25 mar 2018 14:18, ukupno mijenjano 1 put.

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 25 mar 2018 13:50

Bosona je napisao/la:Ne mogu se pronaći u ovim "lijevim" strankama, više sam za neku nacionalnu opciju, samo što to ja baš i ne vidim u toj SDA. Podanički, bez trunke dostojanstva odnos prema Erdoganu, učenje fatihe u svakoj prigodi, to je jedino što sam vidio i čuo u SDA krugovima i brzo sam vidio da to nije za mene. Poštujem ko se pronalazi i u tom.
Imas SBB ako ti smeta el fatiha. A u ostalom su i protiv Erdogana. Eto naso sam ti partiju.

Ako se nemozes naci medju komunjarima onda imas samo SBB. A ako i oni nevalju onda imas HDZ/SNSD.
Svi su oni slicni sto se tice stava prema surama i Erdoganu.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Bosona
Član

Post Postao/la Bosona » 25 mar 2018 14:05

Pa mogu ti reći da se slažem u dosta toga sa Radončićem, ali mi smiješno glasati za čovjeka koji boravi po sudovima od BiH do Kosova između bavljenja politikom ;)

I ne smetaju mi sure, ali mi je dojadilo "učiti" u svakoj mogućoj prigodi. Oko čega god se ljudi okupe, "a sada molimo ustanite i učenjem fatihe...".

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 25 mar 2018 14:37

Bosona je napisao/la:Ne mogu se pronaći u ovim "lijevim" strankama, više sam za neku nacionalnu opciju, samo što to ja baš i ne vidim u toj SDA. Podanički, bez trunke dostojanstva odnos prema Erdoganu, učenje fatihe u svakoj prigodi, to je jedino što sam vidio i čuo u SDA krugovima i brzo sam vidio da to nije za mene.
Ako bas mora biti nacionalna opcija koja ne uci fatihe vazda imas SDS i HDZ. Jeste da bi te vjerovatno zaklali prvom prilikom ali to je samo izraz njihovg "dostojanstvenog" odnos prema turcima. Ako ipak nisi zeljan klanja mozes glasati za https://gradjanskisavez.ba/program/ (pretpostavljam da ti nece previse smetati sto nemaju trunke dostojanstva u odnosu prema zapadnim ambasadama).
amkos je napisao/la:
Bakir lažov - obećao 100,000 radnih mjesta za 10 godina a ovim tempom napraviće 130,000. Kako ga nije stid. :ljulja:
Sve je to fino, krasno ali je najveći problem zadržati ljude koji su u nekim 30-tim godinama a već su radili dosta poslova u Bosni i Hercegovini i kad im treba sljedeći posao gdje mogu dodatno napredovati, usavršavati se, imati bolje uslove rada, veću platu, tu se javljaju problemi. Takvih poslova je malo ili nimalo. Po mojoj procjeni broj takvih poslova kod nas je ograničen zbog male zemlje, tržišta itd. I u toj fazi se dosta ljudi odlučuje na iseljavanje sa komplet familijom. To u zadnje vrijeme viđam na terenu. :what:

Ključni problem ovdje mislim nije posao kao posao, problem je zadržati visoko-kvalifikovane, visoko-obrazovane ljude, pogotovo one koji dosta toga znaju.
Broj visokokvalifikovanih i visokoobrazovanih ljudi ni u jednoj drzavi svijeta nije toliko velik da bi se njihovi problemi ikada igdje mogli smatrati najvecim, kljucin ili bitnim za ishod izbora. Glavno pitanje sirom svijeta je broj zaposlenih.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 26 mar 2018 12:26

Bosona je napisao/la:Pa mogu ti reći da se slažem u dosta toga sa Radončićem, ali mi smiješno glasati za čovjeka koji boravi po sudovima od BiH do Kosova između bavljenja politikom ;)

I ne smetaju mi sure, ali mi je dojadilo "učiti" u svakoj mogućoj prigodi. Oko čega god se ljudi okupe, "a sada molimo ustanite i učenjem fatihe...".
BPS ili Nezavisni blok?
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 26 mar 2018 12:33

Bosona je napisao/la:Pa mogu ti reći da se slažem u dosta toga sa Radončićem, ali mi smiješno glasati za čovjeka koji boravi po sudovima od BiH do Kosova između bavljenja politikom ;)

U prethodnom postu si rekao da si za nacionalnu opciju ali ne za SDA - mislim da shvatam i postujem to razmisljanje.
Ali ako vjerujes u stranku koja podrzava BiH i cjelovitost i integritet BiH - onda moras znati da glasati za SBB je isto kao glasati za SNSD ili SDS ili HDZ.

U redu je sto ti sebe ne vidis u SDA - mada ja sto vise razmisljam sve vise vidim da se SDA mora popravljat i cistit od uhljeba radije nego graditi nove stranke koje ce dodatno dijeliti Bosnjake - ali u redu - svatam i tvoje misljenje. Ono sto ne svatam je kako ne vidis da je SBB najgora moguca opcija po Bosnjake. Bukvalno najgora.

U stvari ja sam ubjedjen da je Radoncic veci neprijatelj BiH od Covica i Dodika. Covic i Dodik zele pocijepati BiH jer se boje zivota u drzavi u kojoj je narod kojeg su posli iskorijeniti genocidom i UZPom vecina i donosi odluke. Oni se boje odmazde Bosnjaka - odmazde koja nikad nece doci jer mi nismo oni - ali oni to ne znaju (i nevjeruju jer bi se oni svetili da su u nasoj kozi) i stoga njihov strah i borba protiv suverene BiH. Ali Radoncic bukvalno nema razloga da to radi - ali radi jer je izdajnik.

PS>> i ne slazem se sa bilo kim ko kaze da je SDP ili DF isto kao SBB - nista nije isto kao SBB.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 mar 2018 17:11

Ono sto ne svatam je kako ne vidis da je SBB najgora moguca opcija po Bosnjake. Bukvalno najgora.

U stvari ja sam ubjedjen da je Radoncic veci neprijatelj BiH od Covica i Dodika.
Ja se ovoga najviše i pribojavam, da mnogi ljudi ne progledaju do Izbora 2018. !!! :what:

atif
Član

Post Postao/la atif » 28 mar 2018 09:31

Formiran probosanski politički blok "Zajedno za BiH"
U Srebrenici je danas održan sastanak koordinacijskog tijela probosanskohercegovačkih stranaka (SDA, HDZ 1990, HSP BiH, Hrvatska stranka prava, Posavska stranka, Stranka za BiH, Hrvatski blok BiH, Bošnjački pokret, Pokret Odgovor, Bosanskohercegovačka patriotska stranka i druge stranke sličnih opredjeljenja).

Na sastanku su usaglašeni principi i dogovoren zajednički nastup na izborima koji će biti održani u oktobru.

"Deset političkih subjekata usaglasilo je principe zajedničkog nastupa i djelovanja na izborima 2018. godine. Utvrđen je i zvaničan naziv buduće koalicije koji nosi naziv 'Zajedno za Bosnu i Hercegovinu'. Buduća koalicija je izrazila privrženost univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i građanskih sloboda kao osnovnih koji će voditi borbu za prava povratnika Bošnjaka i Hrvata u manjem entitetu. Predstavnici deset političkih subjekata posjetili su i Memorijalni centar Potočari gdje su odali počast žrtvama genocida u Srebrenici te su naglaslili da je temeljna ljudska i moralna zadaća progresivne politike u ovom dijelu BiH čuvanje istine o genocidu i ratnim zločinima, te zaštita prava i dostojanstva žrtava", rekao je Adil Osmanović, koji je predsjedavao današnjim sastankom.

Učesnici na današnjem sastanku nisu razgovarali o budućim kandidatima na zajedničkoj listi.

"Nismo o tome razgovarali. Mi smo postavili principe da svih ovih deset političkih subjekata moraju da predlože kandidate koji će biti respektabilne osobe koje mogu da iznesu ovaj projekat i koje mogu da obezbijede najveći broj glasova. O imenima kandidata za predsjednika Republike Srpske nismo razgovarali danas", rekao je Osmanović koji je dodao da je koalicija "Zajedno za Bosnu i Hercegovinu" otvorena i za druge političke stranke koje su sličnih principa i pogleda u vođenju politike u bh. entitetu Republici Srpskoj.

ejfudin Tokić je rekao da je na današnjem sastanku utvrđen princip da osobe koje će biti na kandidatskim listama moraju da prije svega žive u Republici Srpskoj.

"Kandidati moraju da žive ovdje i osjećaju sve one tegobe koje stanovništvo doživljava u manjem entitetu", rekao je Tokić.

Lider pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković je rekao da su sada postali dio tima koji će usaglašavati principe. Dodao je da je rekao kako će biti kandidat za predsjednika RS-a prije današnjeg sastanka.

"Ćamil Duraković neće biti individualna prepreka u ovom projektu koji je u interesu svih građana. Prije svega vođeni iskustvom življenja ovdje mi znamo gdje su problemi s kojima se susreću povratnici. Drago nam je da je ova koalicija multietnička, da su Hrvati u ovom bloku. Mi želimo postati nova politika gdje će se uvažavati naše mišljenje i gdje ćemo biti relevantni", rekao je lider pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković.

Mijo Perković, ispred HDZ 1990, je pozvao preostale stranke s hrvatskim predznakom koje djeluju u Republici Srpskoj da se pridruže ovom bloku s ciljem "ostvarivanja što boljih rezultata na izborima u oktobru".

Učesnici sastanka su prije održavanja sastanka posjetili Memorijalni centar Potočari, te položili cvijeće i odali počast žrtvama genocida u Srebrenici.
http://ba.n1info.com/a251262/Vijesti/Vi ... a-BiH.html

https://twitter.com/VladoMaricN1/status ... 0074771456

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 28 mar 2018 09:33

Usaglašeni principi zajedničkog nastupa probosanskih stranaka na izborima u GT

slika

Sastanak koordinacijskog tijela probosanskohercegovačkih stranaka, na kojem su usaglašeni principi i dogovoren zajednički nastup na izborima u oktobru, održan je danas u Srebrenici, a prisustvovali su predstavnici deset političkih subjekata Stranke za BiH, SDA, BPS, HDZ 1990, HSP, HSP BiH, Posavska stranka, Hrvatski blok, Bošnjački pokret i Pokret "Odgovor".
"Deset političkih subjekata usaglasilo je principe zajedničkog nastupa i djelovanja na izborima 2018. godine. Utvrđen je i zvaničan naziv buduće koalicije koji nosi naziv 'Zajedno za Bosnu i Hercegovinu'. Buduća koalicija je izrazila privrženost univerzalnim vrijednostima ljudskih prava i građanskih sloboda kao osnovnih koji će voditi borbu za prava povratnika Bošnjaka i Hrvata u manjem bh. entitetu", rekao je Adil Osmanović, koji je danas predsjedavao sastankom.

Ističe da se na sastanku nije razgovaralo o budućim kandidatima na zajedničkoj listi, navodeći da je koalicija "Zajedno za BiH“ otvorena i za druge političke stranke koje su sličnih principa i pogleda u vođenju politike u genocidnoj.

"Nismo o tome razgovarali. Mi smo postavili principe da svih ovih deset političkih subjekata moraju da predlože kandidate koji će biti respektabilne osobe koje mogu da iznesu ovaj projekt i koje mogu da osiguraju najveći broj glasova. O imenima kandidata za predsjednika genocidne nismo razgovarali danas", potvrdio je Osmanović.

Lider Pokreta "Odgovor" Ćamil Duraković kazao je da su postali dio tima koji će usaglašavati principe.

"Kada je pitanju moj lični izlazak u javnost da ću biti kandidat za predsjednika gt-a desio se prije ovog sastanka. Ćamil Duraković neće biti individualna prepreka u ovom projektu koji je u interesu svih građana. Prije svega vođeni iskustvom življenja ovdje, mi znamo gdje su problemi s kojima se susreću povratnici", naglasio je Duraković.

Mijo Perković, uime HDZ 1990, pozvao je preostale stranke s hrvatskim predznakom koje djeluju u genocidnoj da se pridruže ovom bloku s ciljem "ostvarivanja što boljih rezultata na izborima u oktobru“.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 03 apr 2018 07:54

Ahmetović: Žrtve genocida zaslužuju da se njihovo pitanje riješi prije pitanja Dragana Čovića

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović pozvao je međunarodnu zajednicu u BiH da u okviru izmjena Izbornog zakona BiH upotrijebi svoj autoritet i u raspravu o izmjenama uvrsti i dio koji se odnosi na izbore u Srebrenici.
"U prijedlogu zakona se treba naći amandman koji je za Srebrenicu važio 2008. godine. Pitanje izbora u Srebrenici treba biti pitanje koje zaslužuje pažnju kako međunarodnih tako i domaćih političkih aktera", rekao je Ahmetović.

On podsjeća da je o ovoj temi govorio u Parlamentarnoj skupštini BiH u okviru rasprave o prijedlozima Izbornog zakona BiH koje su predložili Klub zastupnika SDA u Zastupničkom domu PSBiH i Klub delagata iz reda hrvatskog naroda u Domu naroda PSBiH.

"Pitanje Srebrenice treba vratiti u fokus. Pravedno rješenje za Srebrenicu je pretpostavka za normalizaciju naših unutrašnjih odnosa, a ono povlači i normalizaciju odnosa sa Srbijom, što bi svakako trebao biti interes svih u BiH", kazao je Ahmetović.

On ističe da žrtve genocida zaslužuju da se njihovo pitanje riješi prije pitanja Dragana Čovića.

"Ako stranci u BiH podržavaju da se donese zakon Lex Čović onda bi trebali više energije utrošiti na to da se riješi pitanje izbora za Srebrenicu i svoju energiju utroše u zakon Lex Srebrenica", zaključio je Ahmetović.

atif
Član

Post Postao/la atif » 03 apr 2018 17:05

TEŽAK UDARAC ŠEPIĆU: Uhapšen jedan od osnivača Nezavisnog bloka
"Uhapšen dirigent Emir Nuhanović" ili "Uhapšen bivši direktor Sarajevske filharmonije" naslovi su koje smo imali priliku pročitati na naslovnicama elektronskih medija u našoj zemlji, piše Faktor ba. Ono što nije priloženo u biografijama koje su danas objavljivane u medijima, a što nije propuštano pri ranijim hapšenjima vlasnika stranačkih članskih kartica, jeste činjenica da je Nuhanović jedan od osnivača Nezavisnog bloka, stranke koju je utemeljio skupa sa Senadom Šepićem, Sadikom Ahmetovićem i Salkom Sokolovićem, "osvjedočenim borcima" protiv kriminala i korupcije.

Iako su do sada bili itekako skloni reagiranju na informacije vezane za kriminal u našoj zemlji, čelnicima Nezavisnog bloka je nekako promakla današnja vijest o hapšenju njihovog stranačkog kolege. Tako na njihovoj Facebook stranici možemo pročitati sve, od mišljenja Sadika Ahmetovića o izbornom zakonodavstvu do druženja stranačkih aktivista u Novom Travniku, ali ne i o Nuhanovićevom pritvoru.

Nuhanović je, podsjećanja radi, uhapšen u okviru operativne akcije "Zadruga" zbog sumnje u pranje novca preko jednog udruženja te mu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke.

Prvoosumnjičeni u ovom slučaju su Enisa i Sanel Đalić koji se terete da su od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka, "oprala" više desetaka miliona maraka, dok su ostali osumnjičeni imali svoje uloge kao članovi ove kriminalne grupe koji su fiktivnim ugovorima i lažnim podacima prali novac i vršili utaju poreza.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/769 ... bloka.html

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 03 apr 2018 17:50

Prvoosumnjičeni u ovom slučaju su Enisa i Sanel Đalić koji se terete da su od 2010. do 2018. godine organizirali kriminalnu grupu koja je sklapanjem fiktivnih ugovora o zaposlenju redovnih studenata i đaka, "oprala" više desetaka miliona maraka, dok su ostali osumnjičeni imali svoje uloge kao članovi ove kriminalne grupe koji su fiktivnim ugovorima i lažnim podacima prali novac i vršili utaju poreza.
xxxxxx čim se ljudi sve bave. Poštenje dođe k'o golo siroče na ovom svijetu. :vomit: :vomit:

Amkos nemoj psovati!
@Hamza

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 04 apr 2018 03:26

amkos je napisao/la:
xxxxx čim se ljudi sve bave. Poštenje dođe k'o golo siroče na ovom svijetu. :vomit: :vomit:
E jos kad pomislis da su nam ovo dali nasi mladi muslimani i nasa SDA. Boze mili stomak mi se okrene. Nikad vise nemorala i lopovluka nego otkako vlada ova SDA. Dobro veli Bosona uce fatihe dje stignu a sve je to samo paravan dabi zavrnuli ljudima pamet. Kod SDA je princip Allahu rabi, svak sebi grabi. Na zalost ne vidim neku alternativu bolju mozda jedino SDP ali mi se ne svidja sta rade u manjem entitetu.

atif
Član

Post Postao/la atif » 04 apr 2018 17:43

kliker je napisao/la:
amkos je napisao/la:
xxxxx čim se ljudi sve bave. Poštenje dođe k'o golo siroče na ovom svijetu. :vomit: :vomit:
E jos kad pomislis da su nam ovo dali nasi mladi muslimani i nasa SDA. Boze mili stomak mi se okrene. Nikad vise nemorala i lopovluka nego otkako vlada ova SDA. Dobro veli Bosona uce fatihe dje stignu a sve je to samo paravan dabi zavrnuli ljudima pamet. Kod SDA je princip Allahu rabi, svak sebi grabi. Na zalost ne vidim neku alternativu bolju mozda jedino SDP ali mi se ne svidja sta rade u manjem entitetu.
Sta imaju mladi muslimani sa ovim? Fakat mi nije jasno, da citate, pratite itd. i onda moze neko ovakvu nebulozu izvaliti. MM se upravo borili protiv nepravde, lopovluka, tlacenja i nevjerstva. Ali porediti nesto pozitivno sa poganim izrodom je uvrnuto. Druga stvar je kultura, tradicija i sloboda kroz ucenje fatihe. Fatiha je najjaca dova i vrijedi i umrlom i zivom. Kamo puste srece da crveni kmeri umiju prouciti fatihu sehidima. Onima koji su dali svoju krv da bi oni mogli na miru da jedu, zive i spavaju. To je minimum da se neko oduzi za slobodu sto mogu da izgovore svoje rijeci a da ih neko ne pokosi. Medjutim umjesto da imaju vrlinu oni imaju mrak, tminu, neznanje, zivotinjski poriv i ne mogu ni u srebrenici prouciti fatihu. Ako SDA clanovi uce fatihu to je vrlina. A sto su pojedini lopovi to je taj izrod gdje u svakom narodu ima kukolja. Medjutim negdje se kukolj sakupi pa udari po sebi i svojoj kulturi.

Dok je god ideja svi protiv SDA umjesto svi protiv genocidnog nasilja, u ovakovim okolnostima, onda je opcija da se glasa za sda. Sve ostalo je kontraproduktivno a pogotovo sdp, ns, df i gs nedzaset. Ima jos alternativa asda ili bs.

edinmaslic
Član

Post Postao/la edinmaslic » 04 apr 2018 18:00

Pošto sam ekstremno desno,nemam za koga glasati na izborima.Pokušavam razaznati ima li neka stranka koja miriše na neku desnicu.Iako se deklariše kao lijeva,Građanski savez najžešće istupa protiv UZP politike.Smeta mi sam naziv te stranke i što je njen istaknuti član čak u pitanje dovodio svoju etničku pripadnost.
Mi po cijenu rata ne smijemo pristati na zločinačke zahtjeve HNS-a.Karamatića treba uhapsiti.Ne vidim da se i jedna stranka zalaže za ukidanje katoličkih školskih centara u Sarajevu,Tuzli i Bihaću.Te škole mogu opstati samo ako se odmah omogući Bošnjacima u Livnu,Duvnu,Orašju i Odžaku školovanje na bosanskom jeziku.U suprotnom neka se kupe iz naših gradova.
U Brčko treba preseliti sve bošnjačke nacionalne institucije.

BosniaUser
Član

Post Postao/la BosniaUser » 05 apr 2018 02:01

edinmaslic je napisao/la:Pošto sam ekstremno desno,nemam za koga glasati na izborima.Pokušavam razaznati ima li neka stranka koja miriše na neku desnicu.Iako se deklariše kao lijeva,Građanski savez najžešće istupa protiv UZP politike.Smeta mi sam naziv te stranke i što je njen istaknuti član čak u pitanje dovodio svoju etničku pripadnost.
Mi po cijenu rata ne smijemo pristati na zločinačke zahtjeve HNS-a.Karamatića treba uhapsiti.Ne vidim da se i jedna stranka zalaže za ukidanje katoličkih školskih centara u Sarajevu,Tuzli i Bihaću.Te škole mogu opstati samo ako se odmah omogući Bošnjacima u Livnu,Duvnu,Orašju i Odžaku školovanje na bosanskom jeziku.U suprotnom neka se kupe iz naših gradova.
U Brčko treba preseliti sve bošnjačke nacionalne institucije.
A zašto Vas par istomišljenika ne osnuje stranku il građansku listu sa upravo tim potiličkim stavovima..izađete na izbore i izvagate se

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 05 apr 2018 02:52

hamza je napisao/la:
kliker je napisao/la:
amkos je napisao/la:
Sta imaju mladi muslimani sa ovim? Fakat mi nije jasno, da citate, pratite itd. i onda moze neko ovakvu nebulozu izvaliti. MM se upravo borili protiv nepravde, lopovluka, tlacenja i nevjerstva. Ali porediti nesto pozitivno sa poganim izrodom je uvrnuto. Druga stvar je kultura, tradicija i sloboda kroz ucenje fatihe. Fatiha je najjaca dova i vrijedi i umrlom i zivom. Kamo puste srece da crveni kmeri umiju prouciti fatihu sehidima. Onima koji su dali svoju krv da bi oni mogli na miru da jedu, zive i spavaju. To je minimum da se neko oduzi za slobodu sto mogu da izgovore svoje rijeci a da ih neko ne pokosi. Medjutim umjesto da imaju vrlinu oni imaju mrak, tminu, neznanje, zivotinjski poriv i ne mogu ni u srebrenici prouciti fatihu. Ako SDA clanovi uce fatihu to je vrlina. A sto su pojedini lopovi to je taj izrod gdje u svakom narodu ima kukolja. Medjutim negdje se kukolj sakupi pa udari po sebi i svojoj kulturi.

Dok je god ideja svi protiv SDA umjesto svi protiv genocidnog nasilja, u ovakovim okolnostima, onda je opcija da se glasa za sda. Sve ostalo je kontraproduktivno a pogotovo sdp, ns, df i gs nedzaset. Ima jos alternativa asda ili bs.
Znas sta povrace mi se od moralista. MM su osnovali SDA. Gledaj kakva je BiH, jel to nesto cime se treba ponosit? Kurvaluk, lopovluk, kocka na svakom koraku. Sve je to nama nasa borba dala i onda mi dodju ucit fatihu najboljim sinovima koji su sve dali da bi ova gamad mogla da krade od naroda i da im sceri podvodi. SDA je sve goli lopov od portira do ministra. Cast izuzecima ako ih uopste vise ima.

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 05 apr 2018 03:22

Vrijeme je da se SDA makne i trajno nestane sa scene, izgubili su svoju svrhu. Meni su oni postali sinonim za sistemski nepotizam, korupciju, mito, lopovluk, nesposobnost i nedostatak vizije. Ovo govorim kao njihov dosadasnji redovni glasac. Sto prije propadnu, tim bolje po nas. Ne vidim neku trenutnu alternativu umjesto njih, ali u svakom slucaju nama je potrebna promjena ma kakva god bila, bitno je razbiti ovu ucahurenost i okostalost sistema.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 apr 2018 03:50

Gledaj kakva je BiH, jel to nesto cime se treba ponosit? Kurvaluk, lopovluk, kocka na svakom koraku.
"Možda" ima i stranog uticaja zašto je ovo ovako. Ja ne bih isključivao ni tu mogućnost. Sjetite se šta je Rockfeller pisao u vezi Turske prije i šta su radili od nje. Ja primjetim skoro identičnu situaciju u Bosni i Hercegovini danas samo što je BiH mnogo manja država od Turske !!

Na strani uticaj ne mislim samo na ovog gore pomenutog nego generalno na dušmane BiH.

Odgovorite