je li ovo Distrikt Brcko ?
puno pomagaju
kosarkas je napisao/la:https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/bo ... nji/290815
ovo je prava stvar samo da se sto prije usvoji
"Cijena se sada kreće od 4.500 KM plus cijena lijekova koja se kreće od 2 do 3 hiljade KM. Odnosno, ukratko rečeno za jedan postupak vam treba između 5 do 8 hiljada KM", navodi.
Znači imali su podatke o broju živorođenih za ovih 11 mjeseci 2017 i nisu objavili taj broj i uporedili sa onim iz 2016 nego su gledali rođene minus umrle.amkos je napisao/la:Sve nas je manje: Prirodni priraštaj u 2017. bio je još gori nego 2016.
http://www.zosradio.ba/contents/16351
Autor clanka je Dragan Bradvica a originalno je danas izasao u Dnevnom listu, listu bh hrvata.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Znači imali su podatke o broju živorođenih za ovih 11 mjeseci 2017 i nisu objavili taj broj i uporedili sa onim iz 2016 nego su gledali rođene minus umrle.amkos je napisao/la:Sve nas je manje: Prirodni priraštaj u 2017. bio je još gori nego 2016.
http://www.zosradio.ba/contents/16351
Nemam vremena da sire elaboriram nestanak stanovnistva opcine Usora, samo znam da im lijeka nema.Jack je napisao/la:https://www.youtube.com/watch?v=EUV9NQlbx8o
Ako im vlada Federacije ili opcina ne naprave nove puteve.''Srpski ''povratnici kazu da ce iseliti iz Velikog i Malog Radica,ili u Sumsku ili u inostranstvo.
Vidis ovo su ucjene koje vlasi rade godinama,pa i decenijama u Bosni.Tamo gdje se nije uradilo,oni jedva cekaju da prodaju i bjeze.Naprimjer rekao je Noel primjer sela Loncari kraj Tesnja gdje je 20 nasih porodica doslo.A sigurno ce i jos vise.Ili cak u opcini Usora,naselje Zabljak gdje prodaju u opcini koja je dominantno njihova.Pa u Kozarcu niko nije nista pomogao.Povratnici su sami obnovili puteve,sami obnovili kuce.Naravno da su cetnici blokirali svaku vrstu pomoci ovdje
To je normalna pojava za brojna naselja.Kako ta naselja ne dobijaju pomoc u godinama koje prolaze.Vidis samo raspad sistema od Varesa,Bugojna do ostalih krajeva
Ma,clanak je totalno glup,ali eto.Da vidim sta drugi prenoseAutor clanka je Dragan Bradvica a originalno je danas izasao u Dnevnom listu, listu bh hrvata.
Ako se uporede podaci dobijeni sa popisa 2013 i podaci o broju rođenih u BiH, FBiH i PC, dobijemo stanje kao na slici ispod:Jack je napisao/la:Ovaj popis nema nikakve veze s realnoscu.Najgori popis koji je bivsa Jugoslavija uradila je onaj iz 1948 godine dok je najbolji onaj iz 1953 godine.Ovaj popis nema nikakve veze s realnoscu,tako da sama brojka mladih ovdje pada u vodu.

Iseljavanje jasno da postoji...a postoji li naseljavanje Bošnjaka??noel malcolm je napisao/la: Nemam vremena da sire elaboriram nestanak stanovnistva opcine Usora, samo znam da im lijeka nema.
Naravno, a ko ce drugi doseljavati.Vatandzija89 je napisao/la:Iseljavanje jasno da postoji...a postoji li naseljavanje Bošnjaka??noel malcolm je napisao/la: Nemam vremena da sire elaboriram nestanak stanovnistva opcine Usora, samo znam da im lijeka nema.
Super još da započne i prijava prebivališta na području Usore pa da se pojavi i koji vijećnik Bošnjaknoel malcolm je napisao/la: Naravno, a ko ce drugi doseljavati.
Uzimaju se najatraktivnije lokacije.
Vec sam dosta pisao o tome.
Jack je napisao/la:Ja ne vidim nikako kako moze da bude 1500 zivorodjenih u Decembru kako Bosnjak na kvadrat kaze kad je u tom istom Decembru 2016 bilo preko 1800 zivorodjenih dok nam on daje cifre od 1500 sto ako se gleda statisticki uzorak od oko 20% je fakticki provala i zesca sprdacina.Pad ili cak statisticki uzorak od 2-5% se moze tolerisati u statistickoj nauci,pa cak i za vrijeme izbora.Otud ono 1-2% vjerovatnoca.Ali kad vec pucas da ce biti 20% manje zivorodjenih od broja rodjenih iz 2016.Onda pucas naveliko
Ja ovdje ne vidim nikakvu paniku iako je broj smanjen.Mnoge opcine su se povratile na stare staze,neke cak i nemaju tako losu situaciju.Istina najkriticnije je naprimjer u Unsko-Sanskom kantonu ali kad saberes da se jedan odredjeni dio radja u Hrvatskoj i da ce nastaviti da zivi u Usk kantonu posebno za V.Kladusu.Onda se vidi da je taj mnogo manji nego sto se misli.Naravno,ne mogu ja reci da je stanje u naprimjer Sanskom Mostu,Kljucu ili Lukavcu dobro
Ps:Da.Istina je da je brojka povecana za cirka 500 tinjak.Pa cemo jos vidjeti tacnije kakva ce biti konacna brojka ovdje