Bosna popis 2013
Re: Bosna popis 2013
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Za ... rba/377865
Dobro.To da se dogovoris s cetnicima.Batali.Popustaj cetniku on ce traziti vise.Umjesto da ga razvalis sakom i stuces ga .Mi s njima pricamo
Agencija za statistiku ako bude isla u detalje.Moze vec sad komotno da sahrani komplet Srbe kakve ce socne podatke da izbaci.
Ovo sto su izbacili je nista,sta bi jos mogli da izbace
Dobro.To da se dogovoris s cetnicima.Batali.Popustaj cetniku on ce traziti vise.Umjesto da ga razvalis sakom i stuces ga .Mi s njima pricamo
Agencija za statistiku ako bude isla u detalje.Moze vec sad komotno da sahrani komplet Srbe kakve ce socne podatke da izbaci.
Ovo sto su izbacili je nista,sta bi jos mogli da izbace

Treba procitati komentare, jesu se djikani zapjenkali
hoce 4 staracka doma da spoje.
Treba se na tom potezu pod hitno rijesit taj problem politika, IZ i ekonomija moraju da izrade zajednicki plan.
Pod hitno treba poklopiti ta 4 staracka doma.
Treba se na tom potezu pod hitno rijesit taj problem politika, IZ i ekonomija moraju da izrade zajednicki plan.
Pod hitno treba poklopiti ta 4 staracka doma.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Njima jos niko nije javio da nemaju vecinu u opcinskom vijecu Glamoca i Bosanskog Petrovca (jedan poslanik na kojeg "racunaju" je iz NSRZB)
Smijali ste se Jacku kad je rekao da je popisano 19 000 Bosnjaka u Kozarcu.Pricali ste da je Jack budala tad
Smijali ste se Jacku kad je rekao da je Buzim najmladja opcina u Bosni.Vi ste pjevali o Posusju tad
Smijali ste se Jacku kad je rekao da nema vise od 54 000 Hrvata u Mostaru,dok ste vi pjevali o 64 000
Smijali ste se Jacku kad je rekao da nema milion Srba u Bosni.I ovo je nategnuto
Smijali ste se Jacku kad je rekao da smo uzeli vecinu Novom Travniku.I kad je rekao da je Busovaca tijesna.
Smijali ste se Jacku kad je rekao da je 50% Bosnjaka.Onaj Dudu i ostali kreteni su pjevali druge pjesme
Na koljena pred Jacka.lizite mi stopala
Kazem vam sad jos
Apsolutna vecina u gradu Orasju i Zepcu,preko 40% u Gradu Novom Travniku i tijesna relativna vecina u gradu Jajcu
Jel smijesno sada?
E budaletine ja sam za vas profesor ovog

Smijali ste se Jacku kad je rekao da je Buzim najmladja opcina u Bosni.Vi ste pjevali o Posusju tad
Smijali ste se Jacku kad je rekao da nema vise od 54 000 Hrvata u Mostaru,dok ste vi pjevali o 64 000
Smijali ste se Jacku kad je rekao da nema milion Srba u Bosni.I ovo je nategnuto
Smijali ste se Jacku kad je rekao da smo uzeli vecinu Novom Travniku.I kad je rekao da je Busovaca tijesna.
Smijali ste se Jacku kad je rekao da je 50% Bosnjaka.Onaj Dudu i ostali kreteni su pjevali druge pjesme
Na koljena pred Jacka.lizite mi stopala
Kazem vam sad jos
Apsolutna vecina u gradu Orasju i Zepcu,preko 40% u Gradu Novom Travniku i tijesna relativna vecina u gradu Jajcu
Jel smijesno sada?
E budaletine ja sam za vas profesor ovog

Jack, sva njihova sreca sto nisi gradjevinac pa da ti posle posla ljube stope.

Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Evo pjesme za te ljubitelje stopala:
https://www.youtube.com/watch?v=1ydg_eXdgCo
Da ne bude offtopic, Dodik kaže da nije bio genocid u Srebrenici. Odličan je Dodik, ovo nam ide na ruku. Dok ne znaju istinu, ja sam miran. Kad je saznaju tad neće biti dobro, a nadam se da istinu neće nikad saznati.

https://www.youtube.com/watch?v=1ydg_eXdgCo
Da ne bude offtopic, Dodik kaže da nije bio genocid u Srebrenici. Odličan je Dodik, ovo nam ide na ruku. Dok ne znaju istinu, ja sam miran. Kad je saznaju tad neće biti dobro, a nadam se da istinu neće nikad saznati.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Jack je napisao/la:viewtopic.php?f=8&p=68302#p68302
Fala ali ovde je 24% 60+
Gleda se ukupan broj 60 godisnjaka na razini Drzave a ne entiteta
Sto sam sabrao ima 2 stranice unazad.Citaj,tj nisi citao jer da si procitao znao bih na sta sam ciljao
http://www.oslobodjenje.ba/index.php/vi ... umu/174759
Sto sam sabrao ima 2 stranice unazad.Citaj,tj nisi citao jer da si procitao znao bih na sta sam ciljao
http://www.oslobodjenje.ba/index.php/vi ... umu/174759

Cirkus se nastavlja 13 Jula gdje ce cetnik Dodik ponovo prijetiti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlocin-o ... 60710006#8
Na podrucju opcine Kljuc popisano je 273 Srbina ovaj popis.Od tog broja njih 243 prica Srpskim jezikom.Povrsina danasnje opcine Kljuc je cirka 365 km2
2014 i 2015 imas 0 rodjenog i 11 umrlih Srba,pitanje kakvo je stanje bilo izmedju 1/10/2013-1/1/2014 i u prvih 6 mjeseci ove godine,ali neka procjena je da imamo danas cirka 250-255 Srba u opcini Kljuc i to tops.Sve starije dobi
1991 imao si homogenu zonu Bosnjaka znaci u opcinama Cazin,Velika Kladusa i Buzim.Zivinice,Kalesija,danasnja Sapna,Teocak,donekle Celic
2013 imas takvo sta jos u Donjem Vakufu,Kljucu,Konjicu,Sarajevskom kantonu cijelom.Zenici,Kaknju i drugim krajevima
https://bs.wikipedia.org/wiki/Demografija_Donjeg_Vakufa
Donji Vakuf 100 tinjak Srba i 50 tak Hrvata.Tacnije 107 Srba i 58 Hrvata.Donji Vakuf je De Iure i de facto pretvoren u novi Buzim.Samo Buzim je 1941 godine imao 75% Bosnjaka
Donji Vakuf je 1991 imao 55% Bosnjaka.Nevazno.Sad mozes da saljes vojsku za Jajce,Kupres ili biraj opcinu dok si rat prosli proveo boreci se za Prusac
http://www.klix.ba/vijesti/bih/zlocin-o ... 60710006#8
Na podrucju opcine Kljuc popisano je 273 Srbina ovaj popis.Od tog broja njih 243 prica Srpskim jezikom.Povrsina danasnje opcine Kljuc je cirka 365 km2
2014 i 2015 imas 0 rodjenog i 11 umrlih Srba,pitanje kakvo je stanje bilo izmedju 1/10/2013-1/1/2014 i u prvih 6 mjeseci ove godine,ali neka procjena je da imamo danas cirka 250-255 Srba u opcini Kljuc i to tops.Sve starije dobi
1991 imao si homogenu zonu Bosnjaka znaci u opcinama Cazin,Velika Kladusa i Buzim.Zivinice,Kalesija,danasnja Sapna,Teocak,donekle Celic
2013 imas takvo sta jos u Donjem Vakufu,Kljucu,Konjicu,Sarajevskom kantonu cijelom.Zenici,Kaknju i drugim krajevima
https://bs.wikipedia.org/wiki/Demografija_Donjeg_Vakufa
Donji Vakuf 100 tinjak Srba i 50 tak Hrvata.Tacnije 107 Srba i 58 Hrvata.Donji Vakuf je De Iure i de facto pretvoren u novi Buzim.Samo Buzim je 1941 godine imao 75% Bosnjaka
Donji Vakuf je 1991 imao 55% Bosnjaka.Nevazno.Sad mozes da saljes vojsku za Jajce,Kupres ili biraj opcinu dok si rat prosli proveo boreci se za Prusac

- Abdurrahman
- Član
Na području Kalesije 879 žena ima petero i više djece
| 9. Jula 2016.
11:31
Kalesija Online
Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine u našoj državi živi ukupno 1.531.146 žena, od čega je 957422 u Federaciji BiH.
Kako navode podaci, na području općine Kalesija živi 13.637 žena od kojih 3362 nikada nije rađalo. Jedno dijete rodilo je 1684 žena, dok je najviše onih koje su rodile dvoje djece, njih ukupno 4778.
Troje djece rodilo je 2177 žena, četvero djece 757 dok je njih 879 rodilo pet i više djece.
Kalesija001
Kada je u pitanju općina Sapna, od 4421 žena, njih 1194 nikada nije rađalo, 384 je rodilo jedno dijete, 1252 dvoje djece, 861 troje, 369 četvero i 361 petero i više djece.
U općini Živinice, od ukupno 24258 žena, 5806 nikada nije rađalo, 3423 ima jedno dijete, 8890 dvoje djece, 3494 troje, 1303 četvero i 1342 žene imaju petero i više djece.
http://www.ntv.ba/na-podrucju-kalesije- ... ise-djece/
| 9. Jula 2016.
11:31
Kalesija Online
Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine u našoj državi živi ukupno 1.531.146 žena, od čega je 957422 u Federaciji BiH.
Kako navode podaci, na području općine Kalesija živi 13.637 žena od kojih 3362 nikada nije rađalo. Jedno dijete rodilo je 1684 žena, dok je najviše onih koje su rodile dvoje djece, njih ukupno 4778.
Troje djece rodilo je 2177 žena, četvero djece 757 dok je njih 879 rodilo pet i više djece.
Kalesija001
Kada je u pitanju općina Sapna, od 4421 žena, njih 1194 nikada nije rađalo, 384 je rodilo jedno dijete, 1252 dvoje djece, 861 troje, 369 četvero i 361 petero i više djece.
U općini Živinice, od ukupno 24258 žena, 5806 nikada nije rađalo, 3423 ima jedno dijete, 8890 dvoje djece, 3494 troje, 1303 četvero i 1342 žene imaju petero i više djece.
http://www.ntv.ba/na-podrucju-kalesije- ... ise-djece/
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Ovo mi se cini znacajnom cifromAbdurrahman je napisao/la:Na području Kalesije 879 žena ima petero i više djece
/
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Nije losa vijest. Moze itekako bolje da budu cifre. Meni sto bode u oci su one velike cifre sa dvoje djece. Taj trend sto nam je importovan i treba se izkorjeniti to. Znam da ima u tim brojkama bezbeli i onih koji ce ako Bog da imati i vise od dvoje djece.
Treba se pricati i vratiti svijest nasem narodu da minimalno trebamo imati 3 djece radi nase buducnosti buducnosti nasih unucadi a treba se oslanjat samo na Allaha kao sto su nasi djedovi i nene to cinili.
ukupno zene/po 2 djece
Kalesija od 13.637 - 4.778
Sapna 4.421 -1.252
Zivinice 24.258 - 8.890
Treba se pricati i vratiti svijest nasem narodu da minimalno trebamo imati 3 djece radi nase buducnosti buducnosti nasih unucadi a treba se oslanjat samo na Allaha kao sto su nasi djedovi i nene to cinili.
ukupno zene/po 2 djece
Kalesija od 13.637 - 4.778
Sapna 4.421 -1.252
Zivinice 24.258 - 8.890

Gledao sam i par taktickih debilana gresaka.Iako sam zadovoljan popisom
Jajce 13 269 Bosnjaka,12 555 Hrvata,501 Srbi,800 ostalih
Jajce 14 051 Bosanski jezik
To je debilana od izjasnjavanja ovdje.Navescu Kljuc 16 130 Bosnjaka i 16 373 Bosanski.Kljuc ima 258 ostalih.Jajce ima 800 ostalih.Ovo je sam pao,sam se ubio.Umjesto da smo posamarali ustashe kao sto i jesmo trebali.Na kraju nista.Cak i u Bosanskom Petrovcu Bosnjaci su se masovnije pisali kao Bosnjaci
Cirka 80% autonomasa u Cazinu i 70% je zaokruzilo Bosnjak i Bosanski.Ali ovih par budala su nas kostale apsolutne vecine u Jajcu.To su greske koje se kaznjavaju.Ovo se nije smjelo desiti.Nikako.Pogledaj Glamoc udio ostalih u Glamocu
Ocekivao sam to u Tuzli i Sarajevu,ali ne toliko po manjim sredinama
Ima tu jos par gresaka i to ogromnih.Nazalost
Jajce 13 269 Bosnjaka,12 555 Hrvata,501 Srbi,800 ostalih
Jajce 14 051 Bosanski jezik
To je debilana od izjasnjavanja ovdje.Navescu Kljuc 16 130 Bosnjaka i 16 373 Bosanski.Kljuc ima 258 ostalih.Jajce ima 800 ostalih.Ovo je sam pao,sam se ubio.Umjesto da smo posamarali ustashe kao sto i jesmo trebali.Na kraju nista.Cak i u Bosanskom Petrovcu Bosnjaci su se masovnije pisali kao Bosnjaci
Cirka 80% autonomasa u Cazinu i 70% je zaokruzilo Bosnjak i Bosanski.Ali ovih par budala su nas kostale apsolutne vecine u Jajcu.To su greske koje se kaznjavaju.Ovo se nije smjelo desiti.Nikako.Pogledaj Glamoc udio ostalih u Glamocu
Ocekivao sam to u Tuzli i Sarajevu,ali ne toliko po manjim sredinama
Ima tu jos par gresaka i to ogromnih.Nazalost

Ja kad gledam onog intelektualnog patuljka Durakovica
http://www.oslobodjenje.ba/index.php/vi ... udi/174852
I ljude vecinom iz Istocne Bosne koji pricaju nek ih bog kazni.Nema tu s bogom previse.Ako mi ne ukljucimo glavu kao narod.Nestat cemo odatle
Evo ti bas Kljuc
Dolazi povratak Srba.Kamenice lete.Drugi put isto.Boom
Nova ideja biser.U po ''Srpskog'' sela Peci.Nabise kanalizionu mrezu Kljuca.I jos+ gradsku deponiju napravise.Zemlja tamo ne vrijedi pari.Tako je to.Kaze intelektualni patuljak Durakovic
Nije Srebrenica Buzim.Mi moramo da zivimo s ''Srbima'; jedni uz druge
Pa ova Buzimska sela su nekad imala ''Srpsku'' vecinu jos za 2 svjetskog rata
Corkovaca.Gdje nestala Corkovaca.Nema tog sela,ali svak je cuo za Brdo
Ravnice.Pripojeno nasem selu
Radoc
Dobro Selo
I mnoga druga.Onog dana kad Bosnjaci skopcaju da se ne treba uzdati u babu,boga nego u sebe i da krenemo i radimo na necemu.Imat ces i homogeniju zonu i vise Bosnjaka.Eno u Kljucu jos 10-15 godina i zavrsit ce cetnici kao u Buzimu poslije 2 svjetskog rata.Lagana rasprodaja imovine i trajni nestanak
Ali dok imamo bisera Krajiske politike naseg ''Zlatka''.Onda ces tu vidjeti da cetnici vide.Pogodno tlo da se vracamo,da uzimamo sela,i onda kasnije trazimo ''zajednicu'' Srpskih opstina/Tako je to
Da su to ljudi bili glupi Camile
Tako neces imati nista.Onaj u Jajcu mase tamo cetnickim zastavama,ovaj prica da su ubijani ljudi.Ne pali to sa cetnicima.Treba ukljuciti glavu i sprijeciti povratak cetnika a uvijek se moze naci neka nova taktika
Takticki patuljci 0
I ljude vecinom iz Istocne Bosne koji pricaju nek ih bog kazni.Nema tu s bogom previse.Ako mi ne ukljucimo glavu kao narod.Nestat cemo odatle
Evo ti bas Kljuc
Nova ideja biser.U po ''Srpskog'' sela Peci.Nabise kanalizionu mrezu Kljuca.I jos+ gradsku deponiju napravise.Zemlja tamo ne vrijedi pari.Tako je to.Kaze intelektualni patuljak Durakovic
Radoc
Dobro Selo
I mnoga druga.Onog dana kad Bosnjaci skopcaju da se ne treba uzdati u babu,boga nego u sebe i da krenemo i radimo na necemu.Imat ces i homogeniju zonu i vise Bosnjaka.Eno u Kljucu jos 10-15 godina i zavrsit ce cetnici kao u Buzimu poslije 2 svjetskog rata.Lagana rasprodaja imovine i trajni nestanak
Ali dok imamo bisera Krajiske politike naseg ''Zlatka''.Onda ces tu vidjeti da cetnici vide.Pogodno tlo da se vracamo,da uzimamo sela,i onda kasnije trazimo ''zajednicu'' Srpskih opstina/Tako je to
Tako neces imati nista.Onaj u Jajcu mase tamo cetnickim zastavama,ovaj prica da su ubijani ljudi.Ne pali to sa cetnicima.Treba ukljuciti glavu i sprijeciti povratak cetnika a uvijek se moze naci neka nova taktika
Takticki patuljci 0

Ne znam jesi li mislio sa "babu,boga" da su ga autonomasi uzeli ko bozanstvo - ali ako si bas bukvalno mislio onda haj prosetaj do Buzima pa tamo spomeni da se ne treba uzdati u Allaha...Jack je napisao/la:Ja kad gledam onog intelektualnog patuljka Durakovica
Evo ti bas Kljuc
Radoc
Dobro Selo
Takticki patuljci 0
Razumije se da je Jack mislio da se najprije trebamo osloniti na sebe a ne na kojekave "Babe", nakon oslanjanja na Boga.
Nije ni vazno.ocigledno nisi razumio sam htio da napisem.Zbog Srebrenice necu danas napisati nijedan post ovdje
Skupstina genocidne je 13 Jula pa ce tad biti vijesti oko popisa.Nadam se da ce agencija izaci i izbaciti neke nove podatke do kraja Augusta,a ne da se mjesecima cekaju podatci
Skupstina genocidne je 13 Jula pa ce tad biti vijesti oko popisa.Nadam se da ce agencija izaci i izbaciti neke nove podatke do kraja Augusta,a ne da se mjesecima cekaju podatci

Ovaj popis za katolike je ispao daleko gori nego sto sam mislio.Mogu misliti samo sta bi se desilo da je popis bio ispravan.Najmanje 54% Bosnjaka,ali dobro
Kresevo 4714 Hrvata,1531 Bosnjak,34 Srba
Kiseljak 12 550 Hrvata,9778 Bosnjaka i 740 Srba
Fojnica 6623 Hrvata,8024 Bosnjaka,157 Srba
Onda Bugojno-Donji i Gornji Vakuf
Bugojno 19 697 Bosnjaka,16 031 Hrvat i 8673 Srba
Donji Vakuf 13 509 Bosnjaka,9533 Srba i 682 Hrvata
Gornji Vakuf 14 063 Bosnjaka,10 706 Hrvata
Dobretici 4720 Hrvata
Jajce oko 15 800 Hrvata,oko 17 600 Bosnjaka,cirka 7600 Srba
Novi Travnik 12 162 Hrvata,11 625 Bosnjaka,4097 Srba
Busovaca 9093 Hrvata i 8451 Bosnjaka,623 Srba
Vitez 12 675 Hrvata i 11 514 Bosnjaka,1501 Srba
Travnik 31 813 Bosnjaka,26 118 Hrvata,7777 Srba
Srednjobosanski kanton
1991:Cirka 40 700 Srba
1991:Cirka 131 854 Hrvata
1991:Cirka 147 503 Bosnjaka
Takozvani Srbi i Hrvati 172 500 popis 1991
Bosnjaci 147 500 ili cirka 25 000 manje Bosnjaka od udruzenih Srbo-Hrvata
Hrvati solidno guraju na preko 131 000
Sad taj isti Srednjobosanski kanton
Hrvati 97 629 ili cirka 34 000 manje Hrvata nego popisa 1991
Bosnjaci 146 652 ili cirka 1000 manje Bosnjaka nego popisa 1991
Srbi 3043 ili cirka 37 650 manje Srba nego 1991
Bosnjaci -1000
Hrvati -34 000
Srbi -37 650
Srbi+Hrvati-71 650
Bosnjaci -1000
1991:Relativna vecina Bosnjaka
2013:Apsolutna vecina Bosnjaka
Cak i brojne Hrvatske opcine biljeze znacajan pad Hrvata.Primjer
Kresevo 4714 Hrvata popis 1991.Kresevo 4149 Hrvata popis 2013.Cirka 565 manje Hrvata.Da je ova opcina imala 10 000 Hrvata.Pad bi neki imao smisla,ali opcina sad jedva s preko 4000 Hrvata.Najveci pad ukupan u planinskim Dobreticima,tad Skender Vakuf s cirka 4700 Hrvata.Popisano 1626 Hrvata ili 3050 tak manje Hrvata.Cak niti 1/2 Hrvata nije popisano ovdje u odnosu na 1991
Da ironija bude veca,katolicka crkva nam jasno daje daleko porazniju sliku
Vitez nema vise od 12 500 Hrvata,popisano 2000 vise
Busovaca popisano 2000 vise Hrvata
Fojnica popisano 500 Hrvata vise
Dobretici popisano 1300 Hrvata vise
Jajce popisano cak 3500 Hrvata vise
Na podrucju danasnjeg Srednjobosanskog kantona nek se lupe u glavu ako ih ima 80 000 gore,a tendencije su da ih je 70 000.Novi Travnik prosle godine preko 60% prvacica Bosnjaka.Ovaj popis je iskljucivo imao jednu svrhu.Ne da se napumpa broj takozvanih Hrvata,nego da se predje 50%
Kresevo 4714 Hrvata,1531 Bosnjak,34 Srba
Kiseljak 12 550 Hrvata,9778 Bosnjaka i 740 Srba
Fojnica 6623 Hrvata,8024 Bosnjaka,157 Srba
Onda Bugojno-Donji i Gornji Vakuf
Bugojno 19 697 Bosnjaka,16 031 Hrvat i 8673 Srba
Donji Vakuf 13 509 Bosnjaka,9533 Srba i 682 Hrvata
Gornji Vakuf 14 063 Bosnjaka,10 706 Hrvata
Dobretici 4720 Hrvata
Jajce oko 15 800 Hrvata,oko 17 600 Bosnjaka,cirka 7600 Srba
Novi Travnik 12 162 Hrvata,11 625 Bosnjaka,4097 Srba
Busovaca 9093 Hrvata i 8451 Bosnjaka,623 Srba
Vitez 12 675 Hrvata i 11 514 Bosnjaka,1501 Srba
Travnik 31 813 Bosnjaka,26 118 Hrvata,7777 Srba
Srednjobosanski kanton
1991:Cirka 40 700 Srba
1991:Cirka 131 854 Hrvata
1991:Cirka 147 503 Bosnjaka
Takozvani Srbi i Hrvati 172 500 popis 1991
Bosnjaci 147 500 ili cirka 25 000 manje Bosnjaka od udruzenih Srbo-Hrvata
Hrvati solidno guraju na preko 131 000
Sad taj isti Srednjobosanski kanton
Hrvati 97 629 ili cirka 34 000 manje Hrvata nego popisa 1991
Bosnjaci 146 652 ili cirka 1000 manje Bosnjaka nego popisa 1991
Srbi 3043 ili cirka 37 650 manje Srba nego 1991
Bosnjaci -1000
Hrvati -34 000
Srbi -37 650
Srbi+Hrvati-71 650
Bosnjaci -1000
1991:Relativna vecina Bosnjaka
2013:Apsolutna vecina Bosnjaka
Cak i brojne Hrvatske opcine biljeze znacajan pad Hrvata.Primjer
Kresevo 4714 Hrvata popis 1991.Kresevo 4149 Hrvata popis 2013.Cirka 565 manje Hrvata.Da je ova opcina imala 10 000 Hrvata.Pad bi neki imao smisla,ali opcina sad jedva s preko 4000 Hrvata.Najveci pad ukupan u planinskim Dobreticima,tad Skender Vakuf s cirka 4700 Hrvata.Popisano 1626 Hrvata ili 3050 tak manje Hrvata.Cak niti 1/2 Hrvata nije popisano ovdje u odnosu na 1991
Da ironija bude veca,katolicka crkva nam jasno daje daleko porazniju sliku
Vitez nema vise od 12 500 Hrvata,popisano 2000 vise
Busovaca popisano 2000 vise Hrvata
Fojnica popisano 500 Hrvata vise
Dobretici popisano 1300 Hrvata vise
Jajce popisano cak 3500 Hrvata vise
Na podrucju danasnjeg Srednjobosanskog kantona nek se lupe u glavu ako ih ima 80 000 gore,a tendencije su da ih je 70 000.Novi Travnik prosle godine preko 60% prvacica Bosnjaka.Ovaj popis je iskljucivo imao jednu svrhu.Ne da se napumpa broj takozvanih Hrvata,nego da se predje 50%

Sta je razlog naseg pada u Jajcu u odnosu na popis 1991?