Zajednička izjava:

Da, krivi smo, jer smo opetovane žrtve zločina i to što uglavnom dolazimo iz porodica koje su više puta na svojoj koži osjetile genocid, progone, ponižavanja, koje su više puta morale da dižu svoja ognjišta iz pepela.
Da, krivi smo, jer smo živi i nismo uplašeni i ne pristajemo na Nož, žicu i Srebrenicu (sram da vas bude).
Da, krivi smo, jer smo odlučni da ne dozvolimo da se to opet desi nama ili našim pokoljenjima.
Da, krivi smo, sto smo pismeni i ne dopuštamo da nam drugi nameću svoje istine o nama kao što su naučili.
Da, krivi smo, jer volimo svoju zemlju i svoj narod, što poštujemo svoje naslijeđe, kulturu i historiju i neodričemo ga se već se njime ponosimo!

http://www.youtube.com/watch?v=FQ9s3G6Ux6M

Da, krivi smo, što nismo svi ovakvi (da cinkarimo doduše pod prisilom novosadskoj televiziji vidi čuda - otkud oni tu usred Agresije na RBiH)  i što nas je svakim danom sve više.
Da, krivi smo, što kažemo da svoji na svom.

Ovo je puno bliže našem stavu.

http://www.youtube.com/watch?v=TAslJnMJp0k

Pružamo potpunu i bezrezervnu podršku porodici na koju je juče i danas udareno, jer znamo ako to ne uradimo danas, sutra smo mi na meti i naše porodice.


     

Najnovije

Pretraga

Bošnjački kalendar

29. august 1189. - Izdanje povelje Kulina bana, najstariji državni dokument na bosanskom jeziku i također najstariji državni dokument kod svih južnoslavenskih zemalja.

26. oktobar 1377. - Tvrtko Kotromanić postaje prvi bosanski kralj. Krunisan je u Milama kod Visokog kao i svi ostali naši vladari.

25. novembar 1943. - Zasjedanje ZAVNOBiH i vraćanje državnosti Bosne. (Dan državnosti BiH)

09. januar 1992. - Dan kada je velikosrpska hunta ozvaničila početak genocidne agresije na Bosnu i Bošnjake.

01. mart 1992. - Proglašenje nezavisnosti Bosne od nametnute Jugoslavije. (Dan nezavisnosti BiH)

11. juli 1995. - Genocid u Srebrenici. Masovna, planski provedena ubistva zarobljenih bošnjačkih muškaraca i dječaka između 12 i 77 godina. Izvršile su ga „Vojska Republike Srpske“ pod komandom generala Ratka Mladića, kao i paravojna formacija „Škorpioni“, pod kontrolom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.