☑ Pravila foruma i savjeti

Obavještajne službe

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 13 aug 2015 09:49

Abidaga je napisao/la:slika
Popodnevna kafa: Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Almir Džuvo sa Radončićem i Komšićem..
http://faktor.ba/delegat-zastupnik-obav ... rcka-foto/
Radončić je nedavno izabran za člana Sigurnosno-obavještajne komisije Parlamenta BiH koji vrši nadzor nad OSA-om, a koja značajno utječe na izbor samog direktora i zamjenika generalnog direktora, a umjesto Komšića, koji je trebao biti njen član, je u Komisiju je imanovan Špirić. Džuvo, to nije nikakva nepoznanica, ima podršku i nekih "diplomatskih predstavnika" u BiH, jer je u značajnoj mjeri doprinio tome da OSA bude servis njihovim državama u BiH. Na toj poziciji je više od deceniju i nema pravo na još jedan mandat, a kako je obavljao posao u ova dva, svjedoče i propusti poput terorističkih napada i protesta u kojima je gorjela zgrada Predsjedništva, a o čemu OSA-a po svoj prilici nije dala adekvatne i blagovremene informacije. Postavlja se i pitanje šta Radončić i Komšić zauzvrat dobijaju od Džuve..
slika
Obavještajno sigurnosna agencija BiH sa Almirom Džuvom na čelu ne štiti Bosnu i Hercegovinu od ilegalnih tajnih službi: http://saff.ba/dodikova-obavjestajna-sl ... cxE41Mw9jo

Mossad obučava Dodikove obavještajce: Imena ključnih osoba tajne službe RS-a
http://slobodanvaskovic.blogspot.se/201 ... raelu.html
Pripadnici novoformirane Državne bezbjednosti Republike Srpske obučavani su u Izraelu. Sa obuke su se vratili prije petnaestak dana. Državna bezbjednost RS formirana je tajno u okviru Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS. Cilj ove privatne Udbe Milorada Dodika nije nikakva borba protiv terorizma i ekstremizma, već neutralisanje njegovih političkih protivnika i kritičara. Moji sagovornici iz vrha MUP RS tvrde da je primarni zadatak Dodikove Udbe spriječiti bilo kakvo javno ispoljavanje nezadovoljstva u septembru “ne birajući sredstva”. Vrh RS procjenjuje da bi moglo doći do demonstracija, a njihovi ideolozi već razmatraju mogućnost kontramitinga.

Šef Dodikove Udbe je Predrag Ćeranić, bivši obavještajac.
Njegovi najbliži saradnici su Dragomir Andan, bivši direktor policije RS, za kojeg se vežu brojne kriminalne stvari i Duško Živković, nekadašnji načelnik SDB Doboj. Živković se godinama dovodi u usku vezu sa bombaškim napadom na jednu poznatu javnu ličnost. Na Ćeranićev prijedlog formirana je Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS kako bi se tajno formirala državna bezbjednost Republike Srpske. Uprava je sastavljena od dvije jedinice: Jedinice za borbu protiv terorizma (koja je postojala i do formiranja nove Uprave), i Jedinice za prevenciju i analitiku. Kadrove u Jedinici za prevenciju i analitiku lično je birao Ćeranić. I svi su listom provjereni članovi SNSD-a, potpuno odani Dodiku. Ova Jedinica samo je formalno u sastavu Uprave i njom direktno rukovodi Ćeranić, a za njen rad podnosi izvještaje lično Dodiku.

Jedinica ima dva odjeljenja – za analitiku i za prevenciju.
Posebno su opasni zadaci Odjeljenja za prevenciju; Opasni po protivnike Režima i Nepodobne. Oni su mete Odjeljenja za prevenciju. Pripadnici tog Odjeljenja, prema tvrdnjama mojih sagovornika iz MUP-a RS, spremni su na sve. Zvanično, ovih vojnika SNSD-a, spremnih na sve, je u Odjeljenju za prevenciju 21. Od toga ih je šest u sjedištu MUP RS, a 15 po detašmanima u RS. Njihov stvarni broj je znatno veći.

Komandni lanac
Načelnik Jedinice za analitiku i prevenciju je Predrag Kudrić. On je direktno odgovoran Siniši Kostreševiću, zamjeniku načelnika Uprave za Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS. Kostrešević podnosi izvještaje Ćeraniću, a ovaj Dodiku. U ovom lancu zaobiđen je potpuno Goran Balaban, načelnik Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS. Balaban čak i ne zna ko su sve lica zaposlena u Odjeljenju za prevenciju, kakvi su im zadaci i kojim sredstvima raspolažu. Balaban je tu samo pokriće za podzemne radove Dodikove privatne Udbe.

Na poziciji načelnika Odjeljenja za prevenciju nalazi se Dejan Mitrić, koji je Kostreševićev kum.
Značajnu ulogu u ovom Odjeljenju ima Vučeta Šipčić, koji je čovjek Dragomira Andana. Šipčića moji izvori iz vrha MUP RS dovode u vezu sa švercom cigareta. Šipčić je zadužen za Višegradski okrug, preciznije on je šef Dodikove Udbe za taj dio Republike Srpske. Interesantno je da je Šipčić bio pratilac Emira Kusturice. Fočanski okrug pokriva Aleksandar Mojović. On je na tu poziciju postavljen na insistiranje Nedeljka Lubure, zamjenika načelnika Uprave kriminalističke policije MUP RS. Lubura je zet Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS. Trebinje pod kontrolom drži Vlado Vuković, sin poslanika SNSD-a Radovana Vukovića. Važno je znati, tvrde moji izvori iz vrha MUP RS, da je policija jedno vrijeme u ranijem perodu Vukovića juniora istraživala i prisluškivala. Na taj način utvrđene su njegove čvrste veze sa kriminalnim podzemljem. Siniša Pantić zadužen je za regiju Bratunac. On je nekada bio komandir Stanice javne bezbjednosti u tom gradu, ali je smijenjen zbog nasilničkog ponašanja. Aleksa Milošević zadužen je za Srebrenicu. Nebojša Lazić Zenga je prvi operativac Dodikove Udbe u regiji Bijeljina. On je u Odjeljenje za prevenciju ubačen direktno po Dodikovom nalogu, a na insistiranje Vojina Mitrovića, narodnog poslanika, poznatog iz afere “Dva papka”. Svi “Šefovi okruga” imaju svoje ljude u tim područjima, koji rade za Dodikovu privatnu Udbu, a nerijetko su to i pripadnici krim miljea.

Obuka u Izraelu
Dio ove grupe bio je na obuci u Izraelu, gdje su otišli po nalogu vrha MUP RS. Na taj način teško je zloupotrijebljena ova institucija. Oni su obučavani za rad na sofisticiranoj tehnici za praćenje i prisluškivanje. Njihov boravak u Izraelu jedna je od najčuvanijih tajni Režima. Pripadnici Odjeljenja za prevenciju na raspolaganju imaju velika finansijska sredstva, vozila i operativnu tehniku. Raspolažu vozilima sa kompletnom opremom za ovu vrstu zadataka.

Mile Šušljik
Mile Šušljik bio je savjetnik bivšeg ministra policije Stanislava Čađe, a i sada je u vrhu MUP RS. Šušljika je Milan Vukelić javno optuživao da ga je maltretirao po nalogu Čede Savića, nekadašnjeg direktora ZIBL-a, da mu je prijetio i da je prijetio njegovoj porodici. Vukelić je ubijen 06.11.2007. godine ispred zgrade MUP RS. Raznesen je eksplozivnom napravom. Ubice i nalogodavci nikada nisu otkriveni. Šušljik je vrlo značajna karika u Dodikovoj privatnoj Udbi. On je veliki dio svojih saradnika, pripadnika vojne bezbjednosti, udomio u Jedinici za analitiku i prevenciju, kao i u Jedinici za borbu protiv terorizma. Načelnik Jedinice za borbu protiv terorizma je Šušljikov čovjek Nenad Tonković, kao i njegov zamjenik Rade Bubalo.

Predrag Ćeranić, bivši pripadnik Državne bezbjednosti RS i kratko vrijeme OSA BiH, imenovan je 15.04.2015. godine za savjetnika ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača. Dragomir Andan, bivši direktor policije RS, imenovan je 01.06.2015. godine za konsultanta savjetnika Draganu Lukaču, ministru unutrašnjih poslova. Dušan Živković, ratni i poratni šef dobojske udbe (Centra SDB Doboj u periodu od 1992.-2003., kada je rasformiran), imenovan je za instruktora u novoj Upravi za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS. Živković je nedavno imao infarkt, ali i dalje obučava pripadnike Pretorijanske garde Milorada Dodika.

Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS zvanično je uspostavljena 15. aprila 2015. godine.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 12 okt 2015 21:07

H9UZoHwNCmg
j7d6n94U0pY
27.10.2015
..zbog odsustva ministra sigurnosti Dragana Mektića Vijeće ministara BiH danas neće razmatrati imenovanje Perice Stanića na poziciju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA). Stanić je na konkursu koji je raspisao Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH bio trećeplasirani ali ga je za direktora SIPA-e predložio ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. Mektić je potvrdio da se nalazi na službenom putu u Sjedinjenim Američkim Državama..

http://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-ods ... /151027072

Galijasevic protiv Mektica:
8q8UyD4VFNs

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 05 nov 2015 20:39

slika
05.11.2015
Perica Stanić imenovan za novog direktora SIPA-e
http://www.klix.ba/vijesti/bih/perica-s ... /151105074
d4FWFanYFOw
Panika nakon imenovanja: Komandant Specijalne jedinice Državne agencije za istrage i zaštitu Jovica Mirosavljević zvani "Chetniks" danas je podnio zahtjev za raskid ugovora o radu i već se razdužio.. Mirosavljević već dvije sedmice nije dolazio na posao, a danas je i zvanično otišao iz SIPA-e, jer je kako otkrivaju naši izvori u općoj panici zbog dolaska novog direktora Perice Stanića. Podsjećamo, Mirosavljevića je na mjesto komandanta Specijalne jedinice postavio bivši osuđeni dirketor SIPA-e Goran Zubac, a koji je Zubcu najviše i pomagao u protjerivanju Bošnjaka iz SIPA-e. Kako smo ranije pisali više od 20 Bošnjaka bukvalno je otjerano iz SIPA-e, a za Mirosavljevića se vežu i neke zloupotrebe službenih ovlasti, a što će sigurno biti predmet istraga.
slika
– Jovica je bukvalno otišao glavom bez obzira. On se prepao Stanića, jer je novi direktor najavio red i rad, a svakako da će prije svega morati provesti i istage o mnogim nezakonitim radnjama u SIPA-i a koje su vršene u vrijeme Zubca – kaže naš sagovornik. Kako dalje navodi naš izvor, Mirosavljević pritisnut disciplinskim i krivičnim prijavama kao jednu opciju da izbjegne odgovornost vidi odlazak u OSCE misiju u Ukrajini.
slika
Podsjećamo, predsjednika Federacije BiH Živka Budimira uhapsio je upravo Jovica Mirosavljević, a nakon čega je i nagrađen komandantskom pozicijom.
slika
Međutim, ono što je još pogubnije po kredibilitet ove državne agencije, kada govorimo o liku i djelu Mirosavljevića, jesu ozbiljne indicije da je on bio saučesnik ubistva iz 1992. godine, koje se dogodilo u prostorijama Policijske škole na Vracama. Samir Mišić, dječak, ubijen je 1992. godine u Policijskoj akademiji na Vracama. Njegova majka Safa kazala je da tijelo nije ni vidjela jer se nije moglo ni doći. Nije bila ni na dženazi. Samir je bio polaznik Policijske akademije.

http://vijesti.bosnjaci.agency/panika-n ... iz-sipa-e/
07.05.2013
Predsjednika Federacije BiH Živka Budimira uhapsio je Jovica Mirosavljević, pripadnik Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, među kolegama poznatiji po nadimku "Chetniks". Specijalac od posebnog povjerenja direktora SIPA-e Gorana Zupca započeo je policijsku karijeru u aprilu 1992., kada je kao polaznik Policijske škole na Vracama odmah prešao na stranu agresora. Sa bijelom trakom na ruci (što je bio znak raspoznavanja za Srbe), naoružan puškom, Mirosavljević je tada viđen na mjestu ubojstva mladog kadeta Samira Mišića, o čemu su javno svjedočili neki od njegovih bivših kolega. No, kompromitirajuća bi Mirosavljevićeva ratna prošlost vjerojatno ostala tajna, da se policajac SIPA-e nije u jesen 2011. godine javno deklarirao kao simpatizer Ravnogorskog četničkog pokreta. Pod medijskim pritiskom tadašnji direktor SIPA-e Mirko Lujić donosi rješenje da Jovicu Mirosavljevića premjesti u Banju Luku, kako bi skandal što prije zataškali. No, jedna od prvih odluka Lujićevog nasljednika Gorana Zupca bila je da u proljeće prošle godine u sjedište SIPA-e u Istočnom Sarajevu vrati Jovicu Mirosavljevića, kako bi potpuno marginalizirao komandanta Jedinice za specijalnu podršku Mirsada Vilića i njegovog zamjenika Enesa Karića.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/755 ... imira.html

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 19 nov 2015 19:08

slika
Osman Mehmedagić (na slici lijevo pored predsjednika Izetbegovića) novi je direktor Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA), potvrdilo je na današnjoj sjednici Vijeće ministara BiH.

http://faktor.ba/osman-mehmedagic-osmic ... tor-osa-e/
Mehmedagić, poznat po nadimku Osmica, godinama obavlja dužnost šefa Odsjeka za tajno praćenje i dokumentiranje u OSA-i. On će na ovoj dužnosti mijenja Almira Džuvu, koji je dužnost prvog obavještajca u BiH obavljao više od 10 godina. Skoro čitav svoj radni vijek Mehmedgić je proveo u sigurnosnim službama. U godini održavanja sarajevske olimpijade, 1984. zapošljava se u tadašnjoj Službi državne bezbjednosti. Nakon toga, od 1991. godine radi na obezbjeđenju članova Predsjedništva BiH.

U javnosti je ostao upamćen kao pratilac prvog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Alije Izetbegovića. Poslije rata prelazi u Agenciju za istrage i dokumentovanje (AID), gdje radi kao inspektor za istraživanje ratnih zločina.

U Obavještajno-sigurnosnoj agenciji BiH je od njenog osnivanja 2004. godine. Odlikovan je najvećim policijskim priznanjem, Zlatnom policijskom značkom. Pohađao je veliki broj obuka u edukacionim centrima u BiH, ali i širom svijeta, između ostalog i u najpoznatijoj školi za obavještajce, Međunarodnoj obavještajnoj akademiji u Washingtonu.
:zastava:
l2Dc1N9p5XQ

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la amkos » 19 nov 2015 19:15

Bosnjak na celu, snijeg ce bogami. :goofy:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 25 nov 2015 01:02

slika
23.11.2015
Novoimenovani direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osman Mehmedagić izjavio je za “Dnevni avaz” da će u skladu s kodeksom ponašanja uposlenika OSA-e, odnosno zakonskim procedurama, biti pokrenut postupak protiv Zlatka Hume (24), uposlenika OSA-e, koji je priznao da je u petak bacio pirotehničko sredstvo ispred načelnika Zajedničkog štaba OSBiH generalpukovnika Ante Jeleča.
slika
Mehmedagić, koji bi danas, zajedno sa svojim zamjenicima, formalno trebao preuzeti dužnost direktora, rekao je da se OSA ograđuje od takvog uposlenika, kao što će se ograditi i od svih drugih koji, eventualno, u budućnosti budu upleteni u takva ili slična nezakonita djela. Jer, kako smatra, takve osobe ne trebaju Agenciji.

- Mi smo već pokrenuli postupak unutar OSA-e. Uzima se izjava od navedene osobe te najprije slijedi suspenzija, koja podrazumijeva uzimanje značke i udaljenje s posla do okončanja postupka. Iako ne želim da prejudiciram, s obzirom na sve okolnosti, vjerovatno će sve biti okvalificirano kao teška povreda dužnosti koja predviđa raskid radnog odnosa. Što se mene tiče, ukoliko to zakonski bude moguće, mi bismo odmah prešli na težu povredu dužnosti i otkaz takvom uposleniku, jer takva osoba nije za službu! U odnosu na navedeno djelo, prema uposlenicima OSA-e važe zakoni kao i za ostale građane i taj postupak će teći neovisno od OSA-e - rekao je Mehmedagić za naš list.

http://www.avaz.ba/clanak/206466/mehmed ... baju-osa-i

22.11.2015
Zlatko Humo, zaposlen u Obavještajno-sigurnosnoj agenciji u BiH, priznao je da je bacio pirotehničko sredstvo u tunelu Salakovac koje je eksplodiralo ispred vozila u kojem je bio načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH Anto Jeleč, objavili su mediji. Mediji navode da Zlatko, inače sin bivšeg ministra u Vladi Hercegovačko-neretvanskog kantona Esada Hume, prilikom bacanja pirotehničkog sredstva "nije" znao da se u vozilu iza njega nalazi general Jeleč.

Tužilaštvo HNK-a je nakon istražnih radnji incident u tunelu Salakovac klasifikovalo kao krivično djelo izazivanja opšte opasnosti, te da nije riječ o terorizmu.

http://ba.n1info.com/a70694/Vijesti/Vij ... kovac.html
23.11.2015
Za jedne je puka petarda, a za druge atomska bomba. Jedni ne vide ništa osobito sporno, a drugi su za linč. Tako bi se moglo opisati medijsko izvješćivanje nakon što se preksinoć otkrilo tko stoji iza ugrožavanja sigurnosti generalpukovnika Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga (OS) BiH, koji je večer ranije u pratnji vozača službenog vozila škoda naišao baš u trenutku snažne eksplozije i nastanka dimne zavjese u tunelu sjevernog mostarskog naselja Salakovac..
slika
A stoji, ni manje ni više, nego tajni agent, djelatnik Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Zlatko Humo (24) iz Mostara, sin Esada Hume, bivšeg ministra gospodarstva iz Stranke za BiH u Vladi HNŽ, ratnog mostarskog zapovjednika i nekadašnjeg šefa Agencije za istraživanje i dokumentiranje (AID), odnosno bošnjačkih obavještajaca u Hercegovini. Nakon prvotnog prikrivanja i negiranja bilo kakve veze s ovim slučajem, Humo mlađi je, valjda pritisnut dokazima, najposlije priznao da je bacio eksplozivnu napravu, tzv. topovski udar, na samom izlazu iz tunela pri povratku s posla u Sarajevu, što je istodobno činio i Jeleč.

.. Vozači i s jedne i s druge strane tunela su govorili da su se ispred njih kretala vozila koja kao da su usporavala ulazak u tunel. To im je tek kasnije pobudilo sumnje. Bačena improvizirana naprava ima učinak poput bombe, ali bez metalnih gelera koji ostavljaju vidne tragove. Spominje se i gašenje obližnjih kamera, što također tek treba provjeriti. Uostalom, daljnja istraga bi trebala pokazati što se tu zapravo dogodilo - navode istražitelji podsjećajući na slučaj koji se dogodio još prije 17 godina, točnije 26. 4. 1998., i to svega tri kilometra sjevernije, u naselju Drežnica, gdje je pod još nejasnim okolnostima u prometnoj nesreći smrtno stradao general Arif Pašalić, ratni zapovjednik Četvrtog korpusa Armije BiH..
http://www.vecernji.ba/agent-osa-e-ugro ... lu-1039342

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re:

Post Postao/la ABen » 30 dec 2015 22:39

Kako je Sanjin Halimović iz SDA pomogao Jovici Četniksu da pobjegne iz Sipe u Ukrajinu
http://saff.ba/kako-je-sanjin-halimovic ... oROO5XSmpo

Decembar 26th, 2015

slika

Jovica Mirosavljević zvani Chetniks, bivši komandant Jedinice za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) već je u Misiji Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Ukrajini, u mjestu Kramatorsk u regiji Donjeck, saznaje novinska agencija Patria.

Mirosavljević je u ovu misiju otišao preko Austrije, tačnije iz Beča gdje mu je potpis dao Sanjin Halimović (SDA), ambasador pri misijama OSCE-a i UN-a i drugim međunarodnim organizacijama.

Ogorčeni bivši „podanici“ Četniksa koji su osjetili njegovu ruku samo zato što nisu Srbi i nisu pristajali na zakulisne igre njega i Gorana Zubca, bivšeg osuđenog direktora SIPA-e, ogorčeni su činjenicom da je Mirosavljević prošao sigurnosne provjere s obzirom da je bio opterećen prijavama.

- Neka OSCE objasni kako je moguće da u organizaciji za zaštitu ljudskih prava radi osoba koja je od školovanja na Vracama, pa sve do bijega iz službe kršila ljudska prava – pita se naš izvor.

Nadalje, poznato je da je Mirosavljević zbog veličanja četništva i skandaloznih fotografija bio izložen medijskoj kritici, ali nikada nije adekvatno sankcioniran u SIPA-i, jer ga je za sve skandale osuđeni Zubac nagradio mjestom komandanta Specijalne jedinice SIPA-e, odakle su kasnije bili protjerivani Bošnjaci i Hrvati, a o čemu svjedoče i sudski postupci, a prve presude za diskriminaciju uskoro se očekuju.

Također u Tužilaštvu BiH postoji izvještaj o počinjenju krivičnih djela Mirosavljevića i još nekih lica iz SIPA-e, a na način da su oštetili budžet ove institucije.

- Zna se da je Mirosavljević osumnjičen i javno se pisalo da je početkom rata zarobljavao svoje kolege, a onda kasnije promovisao i podržavao četnički ravnogorski pokret, pa on je kolege diskriminisao na nacionalnoj osnovi – dodao je naš izvor.

Podsjećamo, Mirosavljević je podnio zahtjev za raskid ugovora o radu u SIPA-i isti dan kada je imenovan novi direktor Perica Stanić i koji je najavio „čistku“ u SIPA-i i pokretanje istraga o svim zloupotrebama koje su vršene u vrijeme vladavine Zubca, a kojeg je u svemu podržavao i zamjenik Đuro Knežević.

Inače, Mirosavljević pritisnut disciplinskim i krivičnim prijavama kao jednu opciju da izbjegne odgovornost vidio je u odlasku u OSCE misiju u Ukrajini. Međutim, koliko će OSCE riskirati da narušava ugled ove važne institucije s jednim uposlenim kao što je Mirosavljević.

Međutim, ono što je još pogubnije po kredibilitet OSCE-a, a kada govorimo o liku i djelu Mirosavljevića, jesu ozbiljne indicije da je on bio saučesnik ubistva iz 1992. godine, koje se dogodilo u prostorijama Policijske škole na Vracama.

Samir Mišić, dječak, ubijen je 1992. godine u Policijskoj akademiji na Vracama. Njegova majka Safa kazala je da tijelo nije ni vidjela jer se nije moglo ni doći. Nije bila ni na dženazi. Samir je bio polaznik Policijske akademije.

I posljednje pitanje na koje će ipak morati odgovoriti Halimović jeste na osnovu čega je potpisao Mirosavljeviću odlazak u Ukrajinu i po čijem nalogu.

Nap.ba
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 16 feb 2016 23:38

16.02.2016
Dodik: "U Sarajevo ne idem jer se tamo ne osjećam sigurno.. Igor Crnadak je u SAD tražio da se protiv Dodika provede velika istraga i progon.. Pozivam ljude da zaobiđu Sarajevo u što širem krugu. Za mene je Sarajevo nesiguran grad!"

http://www.rtvbn.com/375207/U-Sarajevo- ... jem-izjave

Avatar
The Destroyer
Član
Postovi: 277
Pridružen/a: 22 jan 2016 00:46

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la The Destroyer » 16 feb 2016 23:55

Spisak članova UDBA-e, uživajte. Toliko je dug da ću ga morati objaviti u dva posta.

NAPOMENA: Popis je preuzet iz knjige Čuvari Jugoslavije: suradnici UDBE u Bosni i Hercegovini, Ivan Bešlić, objavljen na portalu Domoljub.org.

– ABAZOVIĆ (FAHRIJE) AMIR, 1955. – BISTRICA/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »MAŠINAC«
– ABAZOVSKI (ŠEMSUDINA) DŽEMAIL, 1944. – KIČEVO/MAKEDONIJA – »SMIR«
– ABDULAHI (FERIDA) FETI, 1933. – GOSTIVAR/MAKEDONIJA – »BALON«
– ABRAMOVIĆ (ALEKSE) NIKOLA, 1946. – BERKOVIĆI/STOLAC – »STON«
– ADILOVIĆ (IBRE) ŠEFKO, 1959. – KLJACI/TRAVNIK – »ARGUS«
– AGIĆ (HAZIMA) OSMAN, 1957. – VRANOVIĆI/ZENICA – »MUSAFIR«
– AHMETBEGOVIĆ (FEHIMA) MUSTAFA, 1934. – PRAČA/FOČA – »INFORMATOR«
– AHMETOVIĆ (SADRIJE) ŠABAN, 1923. – GUSINJE/CRNA GORA – »BORAC«
– AHMETOVIĆ (ŠABANA) SKENDER, 1950. – SKOPLJE/MAKEDONIJA – »BESA«
– AJANOVIĆ (JUSE) IBRAHIM, 1947. – VOLJICE/ GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »LAUFER«
– AJDIN (MEHMEDA) HAMDO, 1922. – SARAJEVO – »LIRA«
– AJKUNIĆ (IZETA) ABID, 1955. – PORIČE/BUGOJNO – »METEOR«
– AKSOJ (ALIJE) NEDŽAD, 1946. – SARAJEVO – »KUPER«
– ALBIJANIĆ (BLAGIJE) RATOMIR, 1949. – BILEĆA – »PRAVNIK«
– ALEKSOVSKI (TALE) ZLATKO, 1960. – PAKRAC/RH – »KRAFT«
– ALIČEHAJIĆ (MUHAREMA) REŠED, 1931. – TESLIĆ – »FILIP«
– ALIĆ (HAMDE) HAZIM, 1949. – BUSOVAČA – »ALHAZ«
– ALIĆ (MUSTAFE) DŽEMALUDIN, 1947. – ZENICA – »LORKA«
– ALIĆ (OSMANA) MUNIB, 1924. – TETOVO/ZENICA – »SOKRAT«
– ALIHODŽIĆ (MUHAMEDA) JUSUF, 1953. – DONJA ORAHOVA/GRAČANICA – »ROKO«
– ALIJAGIĆ (AZIZA) HAJRUDIN, 1942. – AGIĆI/BOSANSKI NOVI – »KARPOV«
– ALIKADIĆ (OMERA) HAJRUDIN, 1927. – GORAŽDE – »KURIR«
– ALILOVIĆ (MATE) MIRKO, 1936. – CRVENI GRM/LJUBUŠKI – »KORAB«
– ALILOVIĆ (NIKOLE) MILE, 1965. – BIOGRACI/ŠIROKI BRIJEG – »JUSTIN«
– ANDAČIĆ (JOZE) PETAR, 1949. – DONJA DUBICA/ODŽAK – »STOLAR«
– ANDRAŠIĆ (JOSIPA) JOSIP, 1923. – SUBOTICA/SRBIJA – »VELO«
– ANDRIĆ (BLAŽA) VIKTOR, 1966. – RIČICE/TRAVNIK – »ARION«
– ANDRIĆ (IVANA) MILAN, 1957. – VOJKOVIĆI/TOMISLAVGRAD – »MIRKO«
– ANDRIĆ (IVE) ILIJA, 1950. – POLILJE/VAREŠ – »PERUN«
– ANĐELIĆ (BOŠKA) BUDIMIR, 1943. – CEROVICA/DOBOJ – »TRIFKO«
– ANĐELIĆ (MARKA) MARKO, 1946. – GORNJA SVILAJA/ODŽAK – »GORAN«
– ANĐIĆ (ILIJE) MATO, 1943. – KRČEVINE/VAREŠ – »LOVRO«
– ANIĆ (IVANA) MIRKO, 1949. – BUKOVICA/TOMISLAVGRAD – »GABRIJEL«
– ANTIĆ (FABIJANA) KRUNOSLAV, 1935. – KLJUČ – »RANKO«
– ANTIĆ (PETRA) RAJKO, 1948. – KLOBUK/LJUBUŠKI – »RADAR«
– ANTIĆ (SIME) NEĐO, 1937. – PIPERI/LOPARE – »VALD«
– ANTUNOVIĆ (DANILA) MILOVAN, 1957. – KAZANCI/GACKO – »ŠIŠMAN«
– ANTUNOVIĆ (NIKOLE) VINKO, 1945. – RAUŠEVAC/KISELJAK – »HEGEL«
– ARAMBAŠIĆ (JOZE) ANTO, 1945. – MODRAN/DERVENTA – »ARAN«
– ARAPOVIĆ (PERE) MARKO, 1922. – PRAČA/ROGATICA – »MOSTAR«
– ARČON (RUDE) BRUNO, 1952. – SARAJEVO – »ARTUR«
– ARLOVIĆ (IVE) MARIJAN, 1946. – G.LUKA/BRČKO – »KOZARA«
– ARNAUTOVIĆ (ILIJUSA) ALIJA, 1948. – SARAJEVO – »NIČE«
– ARSENIĆ (ILIJE) PETAR, 1931. – TIŠINA/BOSANSKI ŠAMAC – »MILAN« 1
– ARSENOVIĆ (SVIJETANA) IVAN, 1943. – SREDNJA ČAĐAVICA/BIJELJINA – »DOLBI«
– AŠENTIĆ (MILE) MILENKO, 1945. – MIŠKOVCI/DERVENTA – »MAKSO«
– AŠIĆ (FERIDA) ZIJAD, 1964. – BANJA LUKA – »MALI«
– AVDAGIĆ (SALEMA) HALIM, 1959. – RADOVLJE/VISOKO – »ŠKORPION«
– AVDIĆ (DŽAFERA) MUZAREF, 1944. – HAJVAZI/KALESIJA – »MOSOR«
– AVDIĆ (HASANA) RAŠID, 1940. – TEOČAK/UGLJEVIK – »SAPUTNIK«
– AVDIĆ (MUSTAFE) SABAHUDIN, 1946. – PURAČI/PRNJAVOR – »LOVRO«
– AVDIĆ (NURIHA) VEHBIJA, 1939. – SUHA/BRATUNAC – »ISAK«
– AVDIĆ (OMERA) BAJRO, 1924. – STARO SLANO/TREBINJE – »MOLUNT«
– AVRAM (RISTE) MIROSLAV, 1939. – KALINOVIK – »BEKET«
– AZINOVIĆ (PERE) GORDANA, 1957. – KONJIC – »LELA«

– BABAN (IVE) DRAGO, 1950. – SARAJRVO – »KURIR«
– BABIĆ (ANTE) MIROSLAV, 1952. – PODHUM/LIVNO – »MIJAT«
– BABIĆ (DRAGUTINA) MIRKO, 1945. – GRDANOVCI/ SANSKI MOST – »OLIMP«
– BABIĆ (DUŠANA) DUŠAN, 1942. – MASLOVARE/BOSANSKI NOVI – »PROGRESIVAC«
– BABIĆ (ILIJE) ĐORĐE, 1927. – JARUGA/BOSANSKO GRAHOVO – »PITER«
– BABIĆ (IVICE) JOZO, 1949. – JAZVINE/BUSOVAČA – »MIKI«
– BABIĆ (JAKOVA) MATO, 1943. – LIVNO – »STOJAN«
– BABIĆ (JOSIPA) IVICA, 1950. – SLATINA/TESLIĆ – »JOLE«
– BABIĆ (MARJANA) JURE, 1940. – VITANOVIĆI/BRČKO – »GRANAŠ«
– BABIĆ (MILANA) SLAVKO, 1939. – PODOVI/DRVAR – »OŠTRELJ«
– BABIĆ (MIRKA) JOVAN, 1934. – CRNI LUG/BOSANSKO GRAHOVO – »BAJO«
– BABIĆ (NIKOLE) ŽIVKO, 1927. – LJUSINE/BOSANSKA KRUPA – »DEDO«
– BABIĆ (OMERA) EMIR, 1957. – STRANJANI/ZENICA – »VEZIR«
– BABIĆ (RADIŠE) SLOBODAN, 1950. – BOLJANIĆI/GRAČANICA – »JELEN«
– BABIĆ (STOJANA) STOJAN, 1947. – VITINA/LJUBUŠKI – »TRGOVAC«
– BABIĆ (TADIJE) JURE, 1943. – SLATINA/TESLIĆ – »VILKO«
– BAČEVAC (BEGE) SALKO, 1930. – BIJELJINA – »MINER«
– BAĆAK (JURE) STANISLAV, 1959. – LETKA/TOMISLAVGRAD – »BOEM«
– BADANKOVIĆ (ANTONA) NIKOLA, 1954. – VARAŽDIN/RH – »DARIO«
– BADNJAR (BOŽA) LJUBO, 1962. – KALINOVIK – »FLEŠ«
– BAGARIĆ (IVE) MATO, 1952. – MEDOVIĆI/KISELJAK – »VIKTOR«
– BAJIĆ (MILADINA) VOJISLAV, 1950. – PRIJEBLJEZIME/SRBAC – »KABARE«
– BAJIĆ (STEVANA) SLOBODAN, 1946. – ŠIPOVLJANI/DRVAR – »ŠIME«
– BAJRIĆ (AHMETA) HIVZO, 1941. – SJENINA/DOBOJ – »ZLATKO«
– BAJRIĆ (MUHAMEDA) MUHAMED, 1959. – HADŽIĆI/KLJUČ – »CACO«
– BALIĆ (ISANA) ABDULAH, 1940. – DRINSKI/VIŠEGRAD – »FOTON«
– BALIĆ (REKE) AVDO, 1927. – GATA/BIHAĆ – »ALADIN«
– BANOŽA (IVE) NIKOLA, 1926. – ČAJDRAŠ/ZENICA – »VIKING«
– BARAČ (ŠIMUNA) PERO, 1961. – SLUŽANJ/ČITLUK – »FAKS«
– BARBARIĆ (PETRA) ŽELJKO, 1944. – JABLANICA – »SANDI«
– BARIŠIĆ (ANTE) MARKO, 1942. – MALA SOČANICA/DERVENTA – »BORIS»
– BARIŠIĆ (FRANJE) FRANJO, 1936. – RASTIČEVO/KUPRES – »ROĐO«
– BARIŠIĆ (IVE) MARKO, 1942. – DOBRINJA/MODRIČA – »VILI«
– BARIŠIĆ (TOMISLAVA) ANKICA, 1965. – PAKLAREVO/TRAVNIK – »DANA«
– BARUKČIĆ (IVE) MIJO, 1951. – PRUD/BOSANSKI BROD – »LJUBO«
– BASARIĆ (SMAILA) ZULEJHA, 1929. – BLAGAJ/MOSTAR – »KAROLINA«
– BAŠIĆ (ABIDA) SEMIZ, 1943. – HAJDEROVIĆI/ZAVIDOVIĆI – »STARTER«
– BAŠIĆ (ALIJE) FADIL, 1942. – BAŠIĆI/GACKO – »FEDŽA«
– BAŠIĆ (JOZE) MATE, 1949. – BROĆANAC/POSUŠJE – »OPEL«
– BATINIĆ (PAVE) SLAVKO, 1930. – RAVNO/BUSOVAČA – »SILVER«
– BATINIĆ (SLAVKA) DRAŽENKO, 1960. – VITEZ – »FORMULA«
– BEBEK (MATE) MILE, 1949. – ŠIPOVAČA/LJUBUŠKI – »BOSILJKO«
– BEĆIREVIĆ (SULEJMANA) ADEM, 1939. – BADIĆ/BOSANSKA KRUPA – »MATO-2«
– BEĆIREVIĆ (SULEJMANA) HASAGA, 1931. – BADIĆ/BOSANSKA KRUPA – »POP«
– BEĆIROVIĆ (HAŠIKA) RAMO, 1939. – PLANE/TUZLA – »MERMER«
– BEGAGIĆ (MUJE) HAFIZA, 1950. – HAMAMDŽIĆIMA/TRAVNIK – »FIZA«
– BEGIČEVIĆ (OMERA) ENES, 1953. – ZENICA – »BEGA«
– BEGIĆ (ANDRIJE) SREĆKO – P. GRAC/POSUŠJE – »DUBRAVKO«
– BEGIĆ (IVKE) PETAR, 1940. – TETIMA/DERVENTA – »ILIJA«
– BEGIĆ (NIKOLE) JERKO, 1931. – GRADAC/POSUŠJE – »LIV«
– BEGIĆ (SLAVKA) IVAN, 1930. – P. GRAC/POSUŠJE – »RISTO«
– BEGIĆ (STJEPANA) JAKOV, 1927. – VRHOVI/DERVENTA – »VITO«
– BEGIĆ (ŠABANA) UZEIR, 1930. – BOSANSKA GRADIŠKA – »GLIŠO«
– BEGOVIĆ (ALE) HUSEIN, 1928. – BUŽIM/BOSANSKA KRUPA – »PLITVICE«
– BEGOVIĆ (FEJZE) ENVER, 1927. – POTOČARI/SREBRENICA – »MISTER«
– BEGOVIĆ (TAIBA) MEHO, 1931. – SANSKI MOST – »MIĆA«
– BEJAT (NIKOLE) ĐURO, 1934. – POPLAT/STOLAC – »MOMIR«
– BEJATOVIĆ (STANKA) GOJKO, 1935. – MJEDENIK/GACKO – »LIBRIJUM«
– BEJDIĆ (HAMIDA) MERSED, 1958. – BOSANSKI PETROVAC – »FILOZOF«
– BEJTIĆ (ZAJKA) ZAHID, 1949. – KUKAVICE/ROGATICA – »CIBOR«
– BEKAN (OSMANA) TAIB, 1953. – PETOJEVIĆI/FOČA – »DINO«
– BEKAVAC (FRANJE) IVAN, 1937. – VUČIPOLJE/BUGOJNO – »JAVOR«
– BEKTAŠ (HUSE) MUNIB, 1943. – ZENICA – »ELAN«
– BENAC (ROMANA) ALOJZ, 1914. – PLEHAN/DERVENTA – »NEOLIT«
– BENCUN (DRAGE) ILIJA, 1949. – MEĐUGORJE/ČITLUK – »ŠTOPER«
– BENCUN (IVE) IVICA, 1945. – MRAKOVI/KISELJAK – »«TURIST«
– BENCUN (IVE) PERO, 1951. – MRAKOVI/KISELJAK – »STJEPAN«
– BENČIĆ (ŠIME) GORAN, 1951. – BEOGRAD/SRBIJA – »BLEK«
– BERA (VASE) MIHAJLO, 1936. – VITASOVCI/BOSANSKI NOVI – »MIRKO«
– BERIĆ (IVANA) JANDRE, 1930. – GOLINJEVO/LIVNO – »ZELE«
– BERILO (MEHE) DURAN, 1934. – LUKAVAC/TRNOVO – »IMAM«
– BERNATOVIĆ (MARIJANA) IVO, 1947. – DONJA MAHALA/ORAŠJE – »FARMER«
– BEŠIĆ (HASANA) MEHO, 1930. – BOSANSKA KRUPA – »PALOMA«
– BEŠIREVIĆ (OSME) NURIJA, 1951. – ZENKOVIĆI/SANSKI MOST – »RIBAR«
– BEŠLIĆ (NUHANA) MUSTAFA, 1919. – ČELEBIĆI/KONJIC – »ENVER«
– BEVANDA (IVANA) IVAN, 1929. – BLATNICA/ČITLUK – »IMENJAK«
– BIJELIĆ (ĐURE) BOGDAN, 1928. – RAKOVICA/BOSANSKA DUBICA – »PETAR«
– BIJELJAC (MILANA) KRSTAN, 1916. – LJESKOVIĆI/DRVAR – »FAUST«
– BILALIĆ (BAHRIJE) REŠID, 1950. – TEOČAK/UGLJEVIK – »MENFIS«
– BILALIĆ (BEHRIJE) REŠID, 1950. – TEOČAK/UGLJEVIK – »MENFIS«
– BILIĆ (FILIPA) JOZO, 1932. – LJUBUNČIĆ/LIVNO – »GRAB«
– BILIĆ (JOZE) JOZO, 1922. – NOVO SELO/BOSANSKI BROD – »UJAK«
– BILIĆ (VINKA) IVICA, 1953. – ŠIPOVIK/TRAVNIK – »OHRID«
– BJELOBRK (ANTE) LUKA, 1937. – VRBANJCI/KOTOR VAROŠ – »VRBANJA«
– BLATANČIĆ (IVANA) SLAVKO, 1927. – ZENICA – »120«
– BLATNIK (FRANJE) STANKO, 1943. – OSIJEK/RH – »MERZA«
– BLAŽANOVIĆ (ANTE) MATO, 1938. – GREBNICE/BOSANSKI ŠAMAC – »IVO«
– BLAŽEVIĆ (IVANA) JADRANKO, 1956. – ZABRĐE/KONJIC – »KRUPAC«
– BLAŽIĆ (STANOJE) MLADE, 1944. – VELIKO BLAŠKO/LAKTAŠI – »LERO«
– BOBAN (ANTE) STJEPAN, 1937. – SOVIĆI/GRUDE – »DAVOR«
– BOBIĆ (BOŽE) SLOBODAN, 1955. – GUBIN/LIVNO – »TIKI«
– BODLOVIĆ (NIKOLE) BOŠKO, 1943. – TRGOV/DVOR NA UNI/HRVATSKA – »DRAVA«
– BOGUNIĆ (ASIMA) RASEMA, 1931. – USTIPRAČA/GORAŽDE – »DELIŠES«
– BOJANIĆ (BOGDANA) PREDRAG, 1961. – BRČKO – »BALKAN«
– BOJANIĆ (ILE) DRAGOMIR, 1948. – DONJE RAVNO/KUPRES – »OLUJA«
– BOJANIĆ (SPASOJE) NIKO, 1946. – ZVIRNJAČE/KUPRES – »MILAČ«
– BOJOVIĆ (TATOMIRA) MARJAN, 1953. – ZAGRADAC/ROGATICA – »SNAJPERISTA«
– BOLJANOVIĆ (ARSENA) MIODRAG, 1940. – ČAPLJINA – »GREBEN«
– BONIĆ (JURE) TOMISLAV, 1933. – SARAJEVO – »BARNI«
– BONIĆ (STJEPANA) IVAN, 1938. – POKLEČANI/POSUŠJE – »GRGUŠ«
– BORAS (BLAŽA) KREŠO, 1959. – OTOK/LJUBUŠKI – »MITO«
– BORAS (JOSIPA) MIROSLAVA-MIRA, 1929. – BLAGAJ/MOSTAR – »JAGODA«
– BOROVINA (JUSE) SULJO, 1952. – BOROVNIĆI/FOČA – »TARA«
– BOROZAN (MATE) IVAN, 1960. – BRAČEVIĆI/SOLIN – »AGATON«
– BOSTANDŽIĆ (ADEMA) JUSO, 19941. – TEČIĆI/FOČA – »AMON«
– BOŠKIĆ (MATE) BRANKO, 1932. – RIČICA/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »STRIC«
– BOŠKOVIĆ (JOVE) RAJKO, 1966. – BORIJA/KALINOVIK – »ŠUMAR«
– BOŠNJAK (DRAGE) JOSIP, 1966. – MOSTAR – »DOMAGOJ«
– BOŠNJAK (MATE) MIRKO, 1951. – GRABOVA DRAGA/ŠIROKI BRIJEG – »KARLOS«
– BOŠNJAK (STOJANA) PERO, 1948. – PROVO/ŠIROKI BRIJEG – »MILAN«
– BOVAN (MILANA) DANILO, 1931. – ČIČIVO/KONJIC – »GOJKO«
– BOŽI (PERE) ANTO, 1937. – TIJEŠILO/FOJNICA – »SVJETSLOST«
– BOŽIČKOVIĆ (DUŠANA) ŽIVKO, 1939. – STANOVI/DOBOJ – »SOČA«
– BOŽIĆ (CVJETKA) SVETOZAR, 1948. – GORNJI RUŽEVIĆ/TESLIĆ – »MILOŠ«
– BOŽIĆ (DRAGOMIR) RATKO, 1944. – D. LIJESKA/VIŠEGRAD – »LOTIKA«
– BOŽIĆ (LUKE) RAJKO, 1923. – ŽELJOVA/BANOVIĆI – »BEŠIM«
– BOŽIĆ (MARKA) MATO, 1937. – KUŽNJAČI/MODRIČA – ŽELJKO«
– BOŽIĆ (ZAHARIJE) DIMŠO, 1932. – KOŽUHE/DOBOJ – »MIŠO«
– BOŽOVIĆ (LUKE) ČEDOMIR, 1937. – ŠAHINOVIĆI/PALE – »VEBER«
– BRADARIĆ (MIDHATA) DŽENANA, 1955. – VITEZ – »ANA«
– BRAJLOVIĆ (HASIBA) DŽEMAL, 1928. – CVILIN/FOČA – »KOLINA«
– BRANKOVIĆ (PATRA) MILIVOJE, 1914. – KRNJEUŠA/BOSANSKI PETROVAC – »UDARNIK«
– BRATIĆ (ANTE) IVO, 1942. – GORNJI HASIĆ/BOSANSKI ŠAMAC – »OBRENKO«
– BRČIĆ (VINKA) VIKTOR, 1938. – BIHAĆ – »SLAVONAC«
– BRDAR (SARAFINA) STIPO, 1941. – ZABRIŠĆE/LIVNO – »RENE«
– BRDARIĆ (ANTE) IVO, 1947. – DONJI KLADARI/MODRIČA – »LUKA«
– BRENJO (BOGDANA) RADOMIR, 1935. – BUDISAVLJE/NEVESINJE – »ZENON«
– BRENJO (JOVANA) VELIMIR, 1936. – BUDISAVLJE/NEVESINJE – »OZREN«
– BRICA (IVANA) ILIJA, 1931. – POSAVSKA MAHALA/ODŽAK – »MAX«
– BRKIČEVIĆ (MUSTAFE) OSMAN, 1962. – LUKAVICA/GRAČANICA – »DANE«
– BRKIĆ (MILOŠA) TOMO, 1930. – ZILIČINI/ROGATICA – »CEZAR«
– BRKIĆ (MUJE) REDŽEP, 1948. – VELINO SELO/LOPARE – »LALE«
– BRKIĆ (ZAHIDA) SAHIDA, 1958. – GLUMINA/ZVORNIK – »BOJANA«
– BRUJIĆ (DANE) STOJAN, 1936. – BUGAR/BIHAĆ – »ZORAN«
– BRZINA (ALIJE) HALIL, 1944. – ŽEPČE – »ISMET«
– BRZOVIĆ (ANTE) MLADEN, 1955. – ŠUICA/LIVNO – »ŠIME«
– BRZOVIĆ (IVANA) MILAN, 1928. – ŠUJICA – »GRANIČAR«
– BUBALA (MARKA) ANTO, 1937. – POLJARI/DERVENTA – »MIKI«
– BUČAN (HRUSTE) AVDO, 1930. – GUBAVICA/CETINJA/CRNA GORA – »LOVČEN«
– BUDIMIR (JOSIPA) ŽELJKO, 1965. – VIR/POSUŠJE – »BUDO«
– BUJANOVIĆ (MILANA) DAVOR, 1957. – BIHAĆ – »BIHAĆ«
– BUKVIĆ (ĐORĐA) MARINKO, 1946. – DONJE RAVNO/KUPRES – »SEVERIN«
– BUKVIĆ (ĐORĐA) MILENKO, 1932. – GORNJE HRASNO/ČAPLJINA – »LOGOS«
– BULE (STJEPANA) ANTE, 1946. – PRČAVAC/ČAPLJINA – »RINO«
– BULIĆ (IVANA) ZDRAVKO, 1939. – SLUŽANJ/ČITLUK – »KOŠMIJA«
– BULIĆ (PERE) RAFO, 1946. – ČITLUK – »ŽARKO«
– BULJAN (PEJE) JOZO, 1940. – KUŽNJAČI/MODRIČA – »TREBAVAC«
– BULJKO (MUHAMEDA) ZLATAN, 1954. – GORAŽDE – »FRANČESKO«
– BULJUBAŠIĆ (HAMDIJE) IZET, 1950. – ZEBINA ŠUMA/FOČA – »BLED«
– BUNOZA (LUKE) MLAEN, 1957. – MODRIČA – »MEDO«
– BUNTIĆ (NIKOLE) MATE, 1944. – STRUGE/ČAPLJINA – »ŠLEPER«
– BUSULADŽIĆ (MUHIBIJIE) EDIN, 1966. – SARAJEVO – »POVRATNIK«
– BUŠIĆ (MARKA) MIRO, 1952. – GORICA/GRUDE – »KALIFORNIJA«
– BUŠIĆ (MIJE) ZDRAVKO, 1936. – POKELČANI/POSUŠJE – »JUG«
– BUTKOVIĆ (IVICE) MILE, 1945. – TASOVČIĆI/ČAPLJINA – »RADE«
– BUVAČ (MIHAILA) MIHAJLO, 1947. – MAGLAJCI/BOSANSKA DUBICA – »STAMEN«

– CERIĆ (IBRAHIMA) BESIM, 1943. – BOSANSKI NOVI – »MONITOR«
– CERIĆ (MEHE) HAJRUDIN, 1919. – SANSKI MOST – »DŽEKSON«
– CERO (PAŠE) IZET, 1926. – KABLIĆI/LIVNO – »IKO«
– CICOVIĆ (BRANKA) JOVO, 1949. – SAICE/PALE – »MORNAR«
– COCO (HUSEINA) KEMAL, 1936. – BANJA LUKA – »PJESNIK«
– COGO (RIFATA) AVDIJA, 1952. – DONJA GRAČANICA/ZENICA – »STANIŠA«
– CRNIĆ (STANOJA) RAJKO, 1931. – NOVO SARAJEVO – »BAL«
– CRNJAC (FRANJE) JAGO, 1935. – IZBIČNA/IMOTSKI/RH – »CETINA«
– CVIJANOVIĆ (VESELINA) VASILIJE, 1959. – CEROVICA/DOBOJ – »KULE«
– CVIJETIĆ (BRANKA) LJUBOMIR, 1936. – BIJELO POLJE/CRNA GORA – »LOVČEN«
– CVITKOVIĆ (ILIJE) IVAN, 1935. – DONJI VIŠNJIK/DERVENTA – »SLAVKO«
– CVITKOVIĆ (PERE) ZDRAVKO, 1965. – MOSTAR – »BRUNO«
– CVJETKOVIĆ (DUŠANA) MILAN, 1959. – GRAČANICA – »TOKAR«
– CVRTAK (IVE) BOŽO, 1942. – KRUPA/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »LIPI«

– ČABER (AHMETA) IBRAHIM, 1950. – GOLO BRDO/BUGOJNO – »DUB«
– ČAČKOVIĆ (SALKE) VAHID, 1943. – PALANKA/BRČKO – »PALANKA«
– ČAĆIĆ (MARKA) IVO, 1934. – ĆELA/PRIJEDOR – »VALENTIN«
– ČAJLAKOVIĆ (HASANA) HUSEIN, 1963. – ORAHOVICA/ZENICA – »HAMO«
– ČAMBER (MATE) IVICA, 1963. – VIR/POSUŠJE – »ZAHARIJE«
– ČAMDŽIĆ (AHMETA) EDHEM, 1947. – JUNUZOVIĆI/ZAVIDOVIĆI – »ZUKO«
– ČAMO (ŠAĆIRA) ZIKRIJA, 1936. – ZASADE/TREBINJE – »SMAIL«
– ČANIĆ (PETRA) BOGOLJUB, 1960. – LJESKOVE VODE/DOBOJ – »PROKOPIJE«
– ČARDIĆ (MEHMEDA) HIKMETA, 1936. – SARAJEVO – »MONIKA«
– ČARKIĆ (SVETOZARA) VOJISLAV, 1937. – SARAJEVO – »PIKOLO«
– ČATAKOVIĆ (MEHMEDA) SALKO, 1949. – POLJE/CAZIN – »BESIM«
– ČAUŠEVIĆ (BEHADERA) HUSEIN, 1937. – ĆELIĆ/LOPARE – »ZORAN«
– ČAUŠEVIĆ (MUSTAFE) ZAHID, 1946. – ŽDRIMCI/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »MIROSLAV«
– ČAVALIĆ (AVDE) NEVRES, 1947. – TEOČAK/UGLJEVIK – »ČARLI«
– ČAVAR (MARKA) ZDENKO, 1961. – TOMISLAVGRAD – »DAVID«
– ČAVILO (VUKAŠINA) SLOBODAN, 1945. – BOJŠTE/NEVESINJE – »MAK«
– ČEHIĆ (HUSNIJE) EJUB, 1941. – BIHAĆ – »ZOLA«
– ČELEBIĆ (OSMANA) MEHMED, 1937. – GOLUBOVIĆI/VELIKA KLADUŠA – »VID«
– ČELENKA (SAKIBA) AKIF, 1967. – ŠEVIĆI/ZENICA – »PJESNIK«
– ČELICA (PERE) NIKOLA, 1931. – NOVOSELEC/BOSANSKA DUBICA – »PROSARA«
– ČELIĆ (ADILA) ZAHID, 1942. – TREBEŠEVO/GORAŽDE – »DRINKO«
– ČELJO (ALIJE) SABIT, 1932. – ZAKALJCE/GORAŽDE – »PILA«
– ČENGIĆ (SAVE) TATJANA, 1943. – SARAJEVO – »ESEJ«
– ČERANIĆ (VOJINA) PREDRAG, 1964. – ZENICA – »SLAVUJ«
– ČERDIĆ (MARINKA) MATE, 1964. – BRIŠNIK/TOMISLAVGRAD – »TONĆI«
– ČERKEZ (STIPE) JOZO, 1933. – LJUTI DOLAC/ŠIROKI BRIJEG – »SLOBODA«
– ČIČAK (IVE) BRANKO, 1936. – OLOVO/KUPRES – »ZORAN«
– ČOBOVIĆ (MILOVANA) MITAR, 1926. – ŠENKOVIĆI/SOKOLAC – »RUDNIK«
– ČOKORILO (PETRA) MLADEN, 1929. – KALINOVIK – »HANS«
– ČOLAK (IVANA) MARTIN, 1955. – D. MAMIĆI/GRUDE – »OLOF«
– ČOLAK (LJUBE) BOŽE, 1946. – GRLJEVIĆI/LJUBUŠKI – »DANTE«
– ČOLAKOVIĆ (AHMETA) SALIH, 1945. – PODGORANI/MOSTAR – »AKŠAM«
– ČOLO (OSMANA) DŽEVAD, 1956. – MALINE/TRAVNIK – »DJANI«
– ČORBO (UZEIRA) HUSEIN, 1950. – JELEČ/FOČA – »ARAB«
– ČUK (ILIJE) DOMINKO, 1946. – VILEŠI/BUGOJNO – »SAMAC«
– ČUKOJEVIĆ (ZENILA) IBRAHIM, 1922. – PROSJEKA/VIŠEGRAD – »TALE«
– ČVORO (PREDRAGA) LAZAR, 1937. – VIHOVIĆI/MOSTAR – »ZET«

– ĆATOVIĆ (MEHE) ŠEFIK, 1949. – MOSTAR – »KIPAR«
– ĆEMAN (HASANA) MUSTAFA, 1925. – MILJANOVCI/TEŠANJ – »EDIB«
– ĆEMANOVIĆ (HILME) NIJAZ, 1948. – BEGLUCI/DERVENTA – »MEŠA«
– ĆENAN (JOZE) MIJO, 1935. – G. RUJANI/LIVNO – »ĆELO«
– ĆORALIĆ (DERVIŠA) MUHAREM, 1948. – ŠTURLIĆI/CAZIN – »DAUT«
– ĆORIĆ (MATOŠA) ILIJA, 1953. – SREDNJE BRDO/KOTOR VAROŠ – »KLEN«
– ĆORLUKA (JAKOVA) BRANKO, 1941. – GRUDE – »ANTE«
– ĆOROVIĆ (MARKA) ARSENIJE, 1930. – DUBROVNIK – »OGNJEN«
– ĆOSIĆ (HAJRUDINA) BENJAMIN, 1970. – TURBE/TRAVNIK – »SKAUT«
– ĆOSIĆ (IVE) IVICA, 1935. – GOMJENICA/TESLIĆ – »GORAN«
– ĆOSIĆ (IVE) LJUBICA, 1926. – ŠARGOVAC/BANJA LUKA – »ODISEJ«
– ĆOSIĆ (IVE) PEJO, 1949. – SIVŠA/TEŠANJ – »RIKI«
– ĆOSIĆ (JOZE) MATE, 1939. – EMINOVO SELO/TOMISLAVGRAD – »TADIJA«
– ĆOSIĆ (JOZE) MIJO, 1942. – EMINOVO SELO/TOMISLAVGRAD – »ROBERT«
– ĆOSIĆ (MARKA) JAKO, 1958. – VUKIČEVCI/JAJCE – »RANČE«
– ĆOSIĆ (TOME) MARKO, 1948. – STUDENCI/TESLIĆ – »FABIJAN«
– ĆUBELA (VIDAKA) STANKO, 1950. – RAŠKA GORA/MOSTAR – »MARINKO«
– ĆURAK (STIPE) BERISLAV, 1955. – NEVIĆ POLJE/NOVI TRAVNIK – »REKORD«
– ĆURIĆ (ANTE) SLAVKO, 1950. – DOBRAŠIN/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »STIPO«
– ĆURIĆ (ŽARKA) STIPE, 1948. – KORITA/TOMISLAVGRAD – »DRAGAN«
– ĆURKOVIĆ (JOZE) MATO, 1940. – TRAVNIK – »DOLAC«

– DABRO (MATE) IVAN, 1957. – KLJACI/DRNIŠ – »ŠOLTA«
– DAMJANOVIĆ (MLAĐENA) DUŠANA, 1949. – GOLEŠINA/BANJA LUKA – »«URAN«
– DAUT (KASIMA) MEHO, 1945. – BJELIMIĆ/KONJIC – »TRAPER«
– DAUTOVIĆ (ŠEHE) MEHMED, 1927. – MALINE/TRAVNIK – »BEPO«
– DAUTOVIĆ (ŠEHE) MEHMED, 1927. – MALINE/TRAVNIK – »BEPO«
– DAVIDOVIĆ (ATANASIJA) DIMITRIJE, 1947. – OSOJCI/DERVENTA – »MIRON«
– DAVIDOVIĆ (ZAHARIJA) VELIMIR, 1928. – BANJA LUKA – »RAJA«
– DEBELJAK (ANTE) TOMO, 1950. – DRAGOČAJ/BANJA LUKA – »BRACO«
– DEDEIĆ (IBRIŠA) ISMET, 1947. – ROŽAJE/CRNA GORA – »ROŽAJ«
– DEDOVIĆ (AHMEDA) ASAF, 1937. – VRANJE/SRBIJA – »TILAVA«
– DEDOVIĆ (AVDE) NEZIR, 1945. – PRIJAKOVIĆI/FOČA – »JAVOR«
– DEDOVIĆ (JUSUFA) ESAD, 1953. – PAPRATNICA/ŽEPČE – »ESVED«
– DEDOVIĆ (MILOVANA) MILAN, 1950. – LJUBLJANA/SLOVENIJA – »AGAVA«
– DEGAN (RUDOLFA) DR. VLADIMIR, 1935. – BOSANSKI BROD – »TONI«
– DELALIĆ (HALIDA) MUHAMED, 1946. – SARAJEVO – »AJAN«
– DELALIĆ (SALKE) ZEJNIL, 1948. – OSTROŽAC/JABLANICA – »NIL«
– DELIĆ (AHMETA) MUZAFER, 1954. – OMAZIĆI/BANOVIĆI – »GRADINA«
– DELIĆ (HASANA) AVDO, 1945. – KUNOVO/FOČA – »MIMICA«
– DELIĆ (MATE) PETAR, 1941. – TRIBIJE/VAREŠ – »SIMO«
– DELIĆ (MURATA) ŠERO, 1953. – ORAŠAC/BIHAĆ – »SAID«
– DELIĆ (ŠETKE) AKIF, 1947. – ČUKLE/TRAVNIK – »BOKI«
– DERVIĆ (FEHRATA) SELIM, 1930. – KONJODOR/BOSANSKA KRUPA – »FEHRAT«
– DERVIĆ (SALIHA) BEĆIR, 1938. – TOMISLAVGRAD – »RODE«
– DERVIŠEVIĆ (BAJRE) HASAN, 1940. – ŠTURLIĆI/CAZIN – »SINIŠA«
– DERVIŠEVIĆ (SULJE) ALAGA, 1949. – ŠTURLIĆI/CAZIN – »PRVI«
– DESANČIĆ (BOŠKA) VLADIMIR, 1947. – BANJA LUKA – »NADZORNIK«
– DESANČIĆ (JOVE) MIHAJLO, 1909. – BUKOVAC/BOSANSKA GRADIŠKA – »SLOBODA«
– DEŽMARIĆ (ANDRIJE) SLAVKO, 1928. – GORNJA VOČA/IVANECE – »DIOGEN«
– DIDAK (JOSIPA) LJUBICA, 1955. – ĐELILOVAC/TRAVNIK – »MARTA«
– DIGLIŠIĆ (SEIDA) FUAD, 1953. – SARAJEVO – »PAUS«
– DIMITRIĆ (SRĐE) JOVAN, 1949. – G. BRODAC/BIJELJINA – »JELEN«
– DIVKOVIĆ (MIJE) ILIJA, 1936. – MRAMOR/TUZLA – »ISMET«
– DIZDAREVIĆ (MUJE) EJUB, 1920. – OSTROŽAC/CAZIN – »LUNA«
– DIZDAREVIĆ (MUSTAFE) ZLATKO, 1948. – BEOGRAD/SRBIJA – »PARIZ«
– DIŽDIĆ (MUSTAFE) MUHAREM, 1946. – VITEZ – »JASMIN«
– DJEREK (DRAGUTINA) NEVENKA, 1956. – RASPOTOČJE/ZENICA – »STRIJELA«
– DOJČINOVIĆ (CVIJE) SLAVKO, 1929. – DRAGOČAJ/BANJA LUKA – »MATIČAR«
– DOJČINOVIĆ (LUKE) ĐORĐO, 1938. – DRAGOČAJ/BANJA LUKA – »TERMINATOR«
– DOLIĆ (BRANKA) JOSIP, 1950. – LIVNO – »DOLINA«
– DOLIĆ (MARTINA) MIROSLAV, 1954. – VELIKI GUBER/LIVNO – »RUDI«
– DOMAZET (ZAHARIJE) PAVO, 1943. – DONJI RIJEČANI/MODRIČA – »NADZORNIK«
– DOMINKOVIĆ (LUKE) LUKA, 1943. – GREBNICE/BOSANSKI ŠAMAC – »TIN«
– DRAGIČEVIĆ (MILORAD) SLAVKO, 1941. – DONJI BOŽINCI/DOBOJ – »RAMONA«
– DRAŠKO (SAVE) BUBREŠKO, 1942. – TREBINJE – »REZAK«
– DRČA (DANILA) SLAVKO, 1925. – ZAGREB/HRVATSKA – »MAGLIĆ«
– DREŽNJAK (JURE) JOSIP, 1964. – GMIĆI/PROZOR – »METALAC«
– DUBRAVAC (OSMANA) AHMET, 1942. – KOVAČI/ZAVIDOVIĆI – »KRIVAJA«
– DUČIĆ (ISMETA) FAIK, 1929. – GORAŽDE – »WALTER«
– DUGANDŽIĆ (ANTE) NIKOLA, 1942. – RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »MIKI«
– DUJMIĆ (RUDOLFA) PETAR, 1938. – NOVO SELO/BOSANSKI BROD – »PATRIK«
– DUJMOVIĆ (STIPE) MATKO, 1951. – DOBROŠIN/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »KREČAR«
– DULOVIĆ (AHMETA) ŠAHIN, 1957. – SUHA/ŽIVINICE – »OSKOVA«
– DUMANČIĆ (DRAGANA) JOZO, 1922. – OSMANLIJE/KUPRES – »JOVO«
– DURANOVIĆ (EKREMA) HAJRUDIN, 1933. – LJUBINJE – »STIL«
– DURENOVIĆ (ĐORĐA) DIMITRIJE, 1930. – BISTRICA/ŽEPČE – »LALA«
– DURIĆ (JANKA) DUŠAN, 1942. – NEPRIVAJ/VAREŠ – »KOLE«
– DURINI (VIKTORA) DUŠAN, 1921. – NOVO MESTO/SLOVENIJA – »JANKO«
– DURKOVIĆ (HUSE) SULEJMAN, 1930. – BIJELJINA – »KOMIS«
– DUŠANOVIĆ (MARKA) MIHAJLO, 1043. – CRKVINI/BOSANSKI ŠAMAC – »GVOZDEN«
– DUVNJAK (AGANA) AVDIJA, 1951. – BOJAK/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »JELEN«
– DUVNJAK (VOJISLAVA) LUKA, 1933. – D. MALOVAN/KUPRES – »MONAH«
– DŽAFEROVIĆ (MUJAGE) MIRSAD, 1963. – CAZIN – »BRIDŽ«
– DŽAMBEGOVIĆ (AHMETA) OMER, 1925. – KULEN VAKUF/BIHAĆ – »PATRIOTA«
– DŽELETOVIĆ (MANOJLA) MILOSLAV, 1953. – ODŽAK/NEVESINJE – »RIDJAN«
– DŽELETOVIĆ (MIRKA) NEĐO, 1949. – ODŽAK/NEVESINJE – »DUŠAN«
– DŽINO (SALKE) JUB, 1936. – FOČA – »DRINA«
– DŽOLAN (MARKA) ANTE, 1940. – RUMBOCI/PROZOR – »GRADINA«
– DŽOLAN (MARKA) BRANKO, 1964. – RUMBOCI/PROZOR – »TEKSTILAC«

– ĐELILOVIĆ (AGANA) IBRAHIM, 1927. – KRUŠČICA/VITEZ – »PLAVAC«
– ĐUKIĆ (DMITRA) DRAGO, 1920. – MEDENO POLJE/BOSANSKI PETROVAC – »BLED«
– ĐUKIĆ (MILUNA) VASILIJE, 1940. – IVANGRAD/CRNA GORA – »IVAN«
– ĐUKIĆ (PERE) BOŠKO, 1932. – BOSANSKA DUBICA – »POSREDNIK«
– ĐUKIĆ (SADIKA) DIKA, 1934. – MODRIČA – »MALA«
– ĐULBIĆ (IBRE) MEHMED, 1924. – ŽIVINICE – »PIPER«
– ĐULIĆ (MUJE) SALEM, 1960. – PJEŠIVAC/STOLAC – »OLIMP«
– ĐURAJ (MUSE) HASAN, 1954. – ĐAKOVICA/KOSOVO – »EGEJ«
– ĐURIČIĆ (BOŠKA) NEMANJA, 1935. – LIVNO – »LABORANT«
– ĐURIĆ (BOŽE) VINKO, 1920. – DONJA LIPNICA/TUZLA – »DEMET«
– ĐURKIĆ (RISTE) NOVO, 1946. – SULJIĆI/DONJI VAKUF – »BAN«
– ĐUROVIĆ (STEVE) MILUTIN, 1946. – BRČKO – »MANFRED«

– EGRLIĆ (JUSE) HUSEIN, 1920. – EGRLIĆI/KLJUČ – »USKOK«
– EKINOVIĆ (AHMETA) FAIK, 1920. – ZENICA – »RIZO«
– ELEZ (GOJKA) NJEGOSLAV, 1951. – OCRKAVLJE/FOČA – »RADAN«
– EMINOVIĆ (MUHANA) HASAN, 1927. – STOLAC – »HRGUD«
– ERCEG (MATE) ANITA, 1944. – TRAVNIK – »DEKART«
– ESPIĆ (AVDE) IDRIZOM, 1965. – RIJEKA/OLOVO – »PRVENAC«

– FALATAR (ANDRIJE) DINKO, 1922. – MOSTAR – »MAESTRO«
– FAZLAGIĆ (SALKE) MUSTAFA, 1925. – ČAPLJINA – »SAŠA«
– FEJZIĆ (SEIDA) ZAIM, 1935. – MEDAKOVO/DERVENTA – »VILIM«
– FESTIĆ (ADEMA) MUSTAFA, 1935. – BURMORI/STOLAC – »MIČIGEN«
– FILIPOVIĆ (MATE) IVO, 1939. – DONJA SKAKAVA/BRČKO – »JUMA«
– FILIPOVIĆ (MIHAJLA) BRANO, 1950. – OEŽINA/ZAVIDOVIĆI – »SVETOZAR«
– FILIPOVIĆ (MIJE) PAVO, 1929. – KRČEVINE/VAREŠ – »GRGUR«
– FILIPOVIĆ (MUSTAFE) IBRAHIM, 1906. – GLAMOČ – »FIB«
– FILIPOVIĆ (PAVE) BERTA, 1933. – KRČEVINE/VAREŠ – »JORGOVAN«
– FRANJIĆ (VINK) MIRKO, 1961. – BUGOJNO – »TAMERLAN«
– FRANJKOVIĆ (ANTE) JADRANKO, 1943. – SARAJEVO – »VEZUV«
– FRANJUŠIĆ (FRANJE) ANTE, 1942. – RIPCI/PROZOR – »KRUPAC«
– FRUŠIĆ (STEVANA) ANDRE, 1916. – SREMSKA MITROVICA/SRBIJA – »TIMOK«
– FRŽOVIĆ (GAŠE) RADIVOJE, 1943. – BIOGRAD/NEVESINJE – »MLADEN«

– GAČANIN (RIFATA) SALKO, 1937. – BRČKO – »REDŽO«
– GAČIĆ (NOVAKA) STEVAN, 1944. – TESLIĆ – »KONSTANTIN«
– GAGULIĆ (NIKE) FRANJO, 1963. – DONJA TRAMOŠNICA/GRADAČAC – »GAGULA«
– GAJIĆ (DAMJANA) DRAGAN, 1959. – GRANJE/VIŠEGRAD – »ISKRA«
– GAJIĆ (RISTE) ANĐELKA, 1935. – KRIŠKOVCI/BANJA LUKA – »MEDUZA«
– GAJIĆ (STANKA) BOŽIDAR, 1941. – DONJA MRAVICA/PRNJAVOR – »CJEĆAR«
– GAKOVIĆ (VASE) SLAVKO, 1916. – V. RUJIŠKA/BOSANSKI NOVI – »JABLANICA«
– GALEŠIĆ (MATE) BOŽO, 1960. – GOLINJEVO/LIVNO – »MARIO«
– GALIĆ (IVANA) TOMO, 1940. – CRNIČE/BUGOJNO – »MEMIŠ«
– GALIĆ (JOZE) LUKA, 1936. – TATARBUDŽAK/ŽEPČE – »RANČER«
– GALIĆ (MATE) ANDRIJA, 1946. – G. BLATNICA/ČITLUK – »DRAGAN«
– GALIĆ (MATE) IVICA, 1930. – ZAGORICA/VISOKO – »KISELJAK«
– GALIĆ (PEJE) IVAN, 1949. – FOČA/DOBOJ – »MAJO«
– GALIĆ IVAN, 1932. – SVIB/IMOTSKI/RH – »FRITZ 2«
– GARIĆ (MARKA) ANTO, 1943. – KORAČE/BOSANSKI BROD – »GARO«
– GAŠPAR (JELE) VINKO, 1945. – ROŠKO POLJE/TOMISLAVGRAD – »VRAN«
– GAŠPAR (JURE) BOŽO, 1929. – ROŠKO POLJE/TOMISLAVGRAD – »JURE«
– GATAREVIĆ (MOMČILA) RATKO, 1966. – BREZIK/BRČKO – »DANILO«
– GATARIĆ (MILANA) ILIJA, 1921. – TRIJEBOVO/MRKONJIĆ GRAD – »ZIDAR«
– GAVRANOVIĆ (ZAHIDA) SABIT, 1949. – NOČAJEVIĆI/KLADANJ – »GOSTELJA«
– GAVRILOVIĆ (MIĆE) LAZO, 1946. – ZAVRŠJE/GORAŽDE – »MOMIR«
– GAZDIĆ (BOGDANA) ĐOKO, 1933. – ŠTRIPCI/RUDO – »VIHOR«
– GAZIBEGOVIĆ (MEHMEDA) HASAN, 1940. – GRAČANICA – »BRAJKO«
– GELO (BOŽE) ANTO, 1931. – LUSNIĆ/LIVNO – »IVO«
– GERZIĆ (MUJE) VEJSIL, 1948. – OSTROŽNICA/BOSANSKA KRUPA – »GRIZLI«
– GLAMUZINA (IVANA) DAVORIN, 1944. – JASENOVAC/NOVSKA – »LJILJKO«
– GLIŠIĆ (ĐOKE) MILOŠ, 1920. – ČARDAČANI/LAKTAŠI – »ĐOKO«
– GLOGOVAC (RISTE) NIKOLA, 1938. – DRAMIŠEVO/NEVESINJE – »ĐORĐE«
– GLUŠAC (MURATA) SULEJMAN, 1946. – FOČA – »RADNIK«
– GOLEM (JURE) PETAR, 1953. – GORNJI BOŽINCI/DERVENTA – »FELIKS«
– GOLUBOVIĆ (BOŽE) SRETEN, 1936. – RAVNE/MOSTAR – »GONZALES«
– GOLUBOVIĆ (MARKA) CVIJAN, 1951. – JAMIĆI/FOČA – »BOR«
– GOVEDARICA (MIRKA) PETKO, 1917. – OBALJ/KALINOVIK – »VESELI«
– GOVERADICA (PANTE) BRANKO, 1926. – DUBLJEVIĆI/GACKO – »JASEN«
– GRAČANIN (HASANA) HASAN, 1948. – VELIKA KLADUŠA – »SEMBERAC«
– GRAČANIN (HASANA) HASAN, 1948. – ZAGRAD/VELIKA KLADUŠA – »SEMBERAC«
– GRANIĆ (BOŽE) BLAŽ, 1932. – ĆELEBIĆ/LIVNO – »GRUJO«
– GRANIĆ (PERE) JOZO, 1940. – VAŠAROVIĆI/LJUBUŠKI – »RUSTEM«
– GRANIĆ (STANKA) KREŠO, 1941. – VITINA/LJUBUŠKI – »CUNI«
– GRBAVAC (IVANA) JURE, 1934. – DERVENTA – »BRKO«
– GRBEŠIĆ (STIPE) LJUBICA, 1955. – JANJAC/ZENICA – »EVA«
– GRCIĆ (ĐURE) BRANKO, 1938. – LUKA/BOSANSKO GRAHOVO – »GAVRILO«
– GRČINA (NIKOLE) NEVENKA, 1932. – ČAPLJINA – »MAJA«
– GREBENAR (JAKOVA) FRANJO, 1930. – MALI MOŠUNJ/VITEZ – »LUCIJAN«
– GRGIĆ (GLIŠE) VLAJKO, 1921. – BLAŽUJ/SARAJEVO – »VATROGASAC«
– GRGIĆ (LUKE) PETAR, 1937. – DONJI ZOVIK/BRČKO – »TONKO«
– GRGIĆ (MIJE) ANTO, 1946. – BRNJ/KAKANJ – »GORA«
– GRGUR (JOVANA) IVAN, 1935. – BERUŠICA/GACKO – »TIHI«
– GRGUREV (FRANE) IVAN, 1909. – VODICE/ŠIBENIK/RH »ZORAN«
– GRIZELJ (FRANE) SLAVKO, 1936. – SOVIĆI/GRUDE – »ENIGMA«
– GROMLIĆ (RAMIZA) HAJRUDIN, 1935. – KRASULJE/KLJUČ – »MORNAR«
– GRUBEŠIĆ (JOZE) IVICA, 1943. – CARICA/BUSOVAČA – »ŽUSTRO«
– GRUBEŠIĆ (MILKA) JOZO, 1949. – SEBEŠIĆ/PUCAREVO – »DŽEVAD«
– GRUBIŠIĆ (MATE) SLAVKO, 1950. – DRINOVCI/GRUDE – »BOSANAC«
– GUBERINIĆ (LJUBE) VUJICA, 1927. – IVANGRAD/CRNA GORA – »GRUBI«
– GUDALO (RISTE) NIKO, 1938. – D. TREBEUŠA/TRAVNIK – »DAVOR«
– GUDELJ (MATE) ZORAN, 1939. – BRESTOVSKO/KISELJAK – »SRNA«
– GUGIĆ (MATE) ŽARKO, 1953. – DELILOVAC/TRAVNIK – »KOSMAJ«
– GUGIĆ (MATE) ŽARKO, 1953. – DJELILOVAC/TRAVNIK – »KOSMAJ«
– GULAM (OSMANA) HUSEJN, 1945. – SLADNA/SREBRENIK – »DAVOR«
– GUŠIĆ (MEHMEDA) AHMET, 1944. – MOSTAR – »FUDO«
– GUTIĆ (VLADIMIRA) RADIVOJE, 1961. – MOSTAR – »REPORTER«

– HADŽIABDIĆ (ARSLE) ADIL, 1939. – GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »ALIJA«
– HADŽIABDIĆ (MEHMEDA) HALID, 1949. – PRUSAC/DONJI VAKUF – »MOZEL«
– HADŽIAHMETOVIĆ (EDHEMA) MUSTAFA, 1956. – GORNJE ŽEŠĆE/FOČA – »MAKARIJE«
– HADŽIĆ (IBRAHIMA) HAZIM, 1952. – SLADNA/SREBRENIK – »IFTAR«
– HADŽIĆ (ISLAMA) AZNAIDA, 1961. – NOVA KASABA/VLASENICA – »JADRANKA«
– HADŽIĆ (MEHE) AZIZ, 1936. – BREZOVA KOSA/CAZIN – »LER«
– HADŽIĆ (MUHAREMA) NEMIN, 1962. – VELIKA KLADUŠA – »AJAKS«
– HADŽIĆ (MUJE) NURIJA, 1937. – N. KASABA/VLASENICA – »ĐEMO«
– HADŽIĆ (SALKE) SMAIL, 1915. – BEGOVAČA/BRČKO – »MUJEZIN«
– HADŽIMAHOVIĆ (ŠAHZEMANA) KEMAL, 1955. – MOSTAR – »BRODAR«
– HADŽIMEJLIĆ (ĆAZIMA) MESUD, 1937. – VUKELJIĆI/FOJNICA – »HIDRŽA«
– HADŽIMEŠIĆ (MEHMEDA) MURAT, 1925. – FOČA – »SABAH«
– HADŽIMUSIĆ (AVDE) ALIJA, 1939. – SARAJEVO – »RIS«
– HAJDAREVIĆ (ĐULAGE) DŽEVAD, 1955. – GORAVCI/KUPRES – »UČENIK«
– HAJDAREVIĆ (MATE) FRANJO, 1930. – SARAJEVO – »RADON«
– HAJDARPAŠIĆ (AGANA) RAIF, 1935. – IVANGRAD/CRNA GORA – »RAF«
– HAJDUKOVIĆ (DUŠANA) BORO, 19935. – MEDENO POLJE/BOSANSKI PETROVAC – »KAMPARI«
– HAJDUKOVIĆ (ŽIVANA) DRAGAN, 1938. – KITOVNICA/ZVORNIK – »OKEAN«
– HALILOVIĆ (JAKUBA) IBRAHIM, 1946. – BRNJIK/LOPARI – »KASTEL«
– HALILOVIĆ (MEHMEDA) FEHIM, 1954. – RAŠLJANI/BRČKO – »ADEM«
– HALILOVIĆ (MESUDA) SAFET, 1939. – KASAPOVIĆI/NOVI TRAVNIK – »IVO«
– HALILOVIĆ (REDŽE) MEHO, 1939. – ZUKIĆI/KALESIJA – »VILI«
– HALJKOVIĆ (HASANA) SULJO, 1948. – AVLIJA/ČAJNIČE – »NEORN«
– HAMULIĆ (AHMETA) ISMET, 1950. – HAMBARINE/PRIJEDOR – »RIZO«
– HAMULIĆ (ARIFA) SENAD, 1962. – VAREŠ – »RONHIL«
– HANDANOVIĆ (OMERA) AJIZ, 1935. – HRUSTOVO/SANSKI MOST – »BORIK«
– HARBAŠ (MUHAREMA) MUHAMED, 1935. – ČORALIĆI/CAZIN – »SEDRA«
– HASANI (HALITA) IDRIS, 1946. – PRIZREN/KOSOVO – »RUBIN«
– HASANOVIĆ (MUHAMEDA) BILAL, 1945. – SAPNA/ZVORNIK – »KABUL«
– HAŠIĆ (SAFETA) ENES, 1956. – BOSANSKA DUBICA – »PLOVAK«
– HAVIĆ (HASANA) BEGO, 1948. – BAVČIĆI/FOČA – »PAŠA«
– HEGIĆ (BAHRIJE) ZEID, 1968. – TRAVNIK – »DULE«
– HELJA (ZADE) JASMIN, 1959. – KRIŽEVIĆI/OLOVO – »VIR«
– HERCEG (JOZE) ROKSANDA, 1956. – D. MAMIĆI/GRUDE – »TEREZA«
– HERCEG-BEGIĆ (FRANJE) MILE, 1932. – PROLOG/LJUBUŠKI – »HUMAC«
– HERIĆ (IBRE) NURIF, 1948. – VUKOVIJE/KALESIJA – »HARI«
– HODŽIĆ (ATIFA) EŠREF, 1956. – ČAGLJICA/VELIKA KLADUŠA – »SEDRA«
– HODŽIĆ (HASIBA) ĆAMIL,. 1942. – ROGATICA – »LAHOR«
– HODŽIĆ (IBRAHIMA) VILDANA, 1963. – BREZOVO POLJE/BRČKO – »KONI«
– HODŽIĆ (MEHMEDA) MUSTAFA, 19947. – KLOKOTNICA/DOBOJ – »SALIH«
– HODŽIĆ (OMERA) HASAN, 1935. – G. DREŽNICA/MOSTAR – »AVENIJA«
– HODŽUIĆ (MEHMEDA) IBRO, 1948. – ROGATICA – »VIND«
– HOLJAN (DERVE) BAJRO, 1925. – TUŠILA/TRNOVO – »LIBER«
– HRKAČ (TOME) STJEPAN, 1935. – MOKRO/ŠIROKI BRIJEG – »STANKO 2«
– HRNJEVIĆ (SALIHA) SUPHIJA, 1929. – SARAJEVO – »NAČALJNIK«
– HRSTIĆ (PETRA) ZDRAVKO, 1947. – GRAB/LJUBUŠKI – »ZAIM«
– HRSTIĆ (VIKTORA) ZDENKO, 1949. – GRAB/LJUBUŠKI – »DUBROVNIK«
– HRUSTIĆ (SADIKA) HAJRUDIN, 1964. – KLOPČE/ZENICA – »HAJRO«
– HRVAT (MUHAREMA) SELIM, 1951. – MIOČE/RUDO – »SMUK«
– HUBIJAR (SALIHA) ASIM, 1960. – MRĐENOVIĆI/FOČA – »RIBAR«
– HUKIĆ (SULEJMANA) BAJRO, 1945. – G. RAINCI/KALESIJA – »ŠEJN«
– HUSEINOVIĆ (IBRAHIMA) ALIJA, 1952. – HRNČIĆI/BRATUNAC – »HALID«
– HUSEJNOVIĆ (MURSELA) NOVALIJA, 1946. – GORNJI SREBRENIK/SREBRENIK – »OLAF«
– HUSIĆ (AVDE) MAHMUT, 1957. – BUGOJNO – »TAKSISTA«
– HUŠIDIĆ (HASANA) JUSUF, 1930. – KOZARAC/PRIJEDOR – »KARAN«
– HUZEIROVIČĆ (MUSE) HAMDIJA, 1930. – BLAGA RIJEKA/BOSANSKI NOVI – »SLAVKO«

– IBRAČEVIĆ (ABDULAHA) MUHAMED, 1944. – SLADINA/SREBRENIK – »OLIVER«
– IBRADŽIĆ (ALAGE) ŠERIF, 1951. – BIHAĆ – »HARIS«
– IBRISBEGOVIĆ (HASANA) ZIJAH, 1927. – BIJELJINA – »T-54«
– IBRIŠIMOVIĆ (SULEJMANA) ŠEMSUDIN, 1945. – ČELIĆ/LOPARE – »SEBASTIJAN«
– IGNJIĆ (MILOŠA) DRAGOMIR, 1945. – ČOVIĆ POLJE/ORAŠJE – »MILOŠ«
– IKIĆ (HUSNIJE) ENVER – 1962. – BIHAĆ – »REDŽO«
– ILIČIĆ (JERKE) FRANO, 1937. – RUŽIĆI/GRUDE – »BORIK«
– ILIČIĆ (ŠIME) ILIJA, 1947. – BREZA/TUZLA – »BRKO«
– ILIĆ (ANTONA) IVAN, 1920. – BANJA LUKA – »MALI«
– ILIĆ (ĐORĐA) SLAVOJKA, 1937. – DONJI VAKUF – »SLAVA«
– ILIĆ (STEVANA) ŽARKO, 1927. – ZAGORE/BIJELJINA – »ZAGOR«
– ILIĆ (STOJICE) JAKOV, 1928. – KRAGUJEVAC/SRBIJA – »NIŠ«
– ILIĆ (STOJICE) JAKOV, 1934. – BABUŠNICA/SRBIJA – »ROŽAJ«
– ILIĆ (VESELINA) VASKRSIJE, 1953. – REPOVAC/BRATUNAC – »SAFET«
– ILIŠEVIĆ (MARKA) PAVE, 1930. – DONJA MAHALA/ORAŠJE – »KONTO«
– IMAMOVIĆ (SULEJMANA) EKREM, 1942. – ZENICA – »ISMAR«
– IMERAJ (SALIHA) MURAT, 1931. – VOĆNJAK/SRBICA – »ROKO«
– IMŠIRAGIĆ (MEHE) HAJRUDIN, 1947. – DRIJENČA/LOPARE – »MIROSLAV«
– INSANIĆ (JUSUFA) MUHAREM, 1944. – ŽEPČE – »KOLIBRI«
– ISIĆ (NURIJE) SALIH, 1953. – NOVI ŠEHER/MAGLAJ – »AMON«
– IVANČIĆ (FILIPA) IVAN, 1960. – DOBRIĆI/TOMISLAVGRAD – »VICAN«
– IVANDA (MATE) MILE, 1932. – VINICA/TOMISLAVGRAD – »KAŠTELAN«
– IVANIĆ (PREDRAGA) ZORAN, 1963. – G. BRANEŠCI/ĆELINAC – »IVAN«
– IVANKOVIĆ (CVITANA) MIJO, 1947. – KOČERIN/ŠIROKI BRIJEG – »DRUGI«
– IVANOVIĆ (JAKOVA) ANTO, 1957. – NOVO SELO/ODŽAK – »VINKO«
– IVANOVIĆ (ZDRAVKA) CVJETKO, 1955. – UGLJEVIK – »JANEZ«
– IVAŠTANIN (MILANA) MIRKO, 1949. – LAMINCI/BOSANSKA GRADIŠKA – »TIHO«
– IVETIĆ (SAVE) ĐORĐE, 1934. – BOJMUNTI/LIVNO – »GAJ«
– IVIČIĆ (RISTE) NIKOLA, 1930. – DONJI VAKUF – »DARKO«
– IVKOVIĆ (MARTINA) ANTE, 1938. – ŠUICA – »DUBRAVKO«
– IVKOVIĆ (OBRENA) LAZAR, 1924. – DREŽANJ/NEVESINJE – »BUKOVIK«
– IVKOVIĆ (VESELKO) FRANO, 1954. – LIVNO – »TITAN«

– JAČIMOVIĆ (ČEDOMIRA) VOJISLAV, 1949. – BISTRICA/BIJELO – »LIM«
– JAGANJAC (DŽEMILA) HIVIZIJA, 1920. – ZAUŠJE/BILEĆA – »DIZDAR«
– JAKČIN (ZDENKA) FRANJO, 1947. – ŽUPANJA, HRVATSKA – »TRANZIT«
– JAKIŠA (ANTE) ZLATKO, 1960. – ČAPLJINA – »TALE«
– JAKOVLJEVIĆ (FRANJE) NIKO, 1945. – G. ZOVIK/BRČKO – »NIKŠA«
– JAKUPI (FERIJA) NEVZET, 1950. – SKOPLJE/MAKEDONIJA – »MONTER«
– JAKUPOVIĆ (AHMETA) NAIRA, 1943. – JAKUPOVIĆI/PRIJEDOR – »VERA«
– JANKOVIĆ (MIRKA) RANKO, 1954. – G. VIJAČANI/ĆELINAC – »LUNA«
– JANKOVIĆ (TOME) MIHAJLO, 1928. – ŠARINCI/PRNJAVOR – »VIJAKA«
– JANJIĆ (STOJANA) DRAGO, 19032. – KOLA/BANJA LUKA – »UPRAVNIK«
– JANJIĆ (VLAJKA) ILIJA, 1953. – BRČKO – »GRADINA«
– JAPUNDŽA (UROŠA) MARINKO, 1933. – DONJI RAKANI/BOSANSKI NOVI – »MIRKO«
– JAŠAREVIĆ (HADŽAGE) NERMINA, 1962. – TUZLA – »TIJANA)
– JAŠAREVIĆ (MEHDINA)MUHAMED, 1952. – KLIS/ZVORNIK – »KIKLOP«
– JAŠAREVIĆ (MEHMEDA) MAHDIN, 1926. – KLISA/ZVORNIK – »SABAŠA«
– JAŠIĆ (STANIŠE) RADOJKA, 1942. – CRVINE/SREBRENICA – »FERODA«
– JELČIĆ (PERE) MLADEN, 1960. – METKOVIĆ/RH – »SEVERIN«
– JELIĆ (ANTE) JOSIPA, 1949. – NEVIĆ POLJE/PUCAREVO – »SEKA«
– JELINIĆ (ŠIME) MIRKO, 1930. – MOČILA/BOSANSKI BROD – »INDEKS«
– JELOVAC (MUSTAFE) RAMIZ, 1966. – D. PODVELEŽJE/MOSTAR – »ASKER«
– JELOVAC (MUSTAFE) SENAD, 1964. – D. PODVELEŽJE/MOSTAR – »KERIM«
– JERKOVIĆ (BORE) VUKICA, 1929. – KAMENICA – »ILINA«
– JERKOVIĆ (MARIJANA) JOSIP, 1931. – GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »ISKRENI«
– JERKOVIĆ (MARKA) MIRKO, 1933. – IVANJSKA/BANJA LUKA – »KREŠO«
– JEVIĆ (DUŠANA) SVETO, 1959. – VRANOVINA/BOSANSKI PETROVAC – »RADOJE«
– JEVTIĆ (RADOVANA) STEVAN, 1938. – D. ČAĐAVICA/BIJELJINA – »MAJEVICA«
– JOKIĆ (JOSE) BRANKO, 1958. – G. VRBLJANI/KLJUČ – »ČAKOR«
– JOKIĆ (RADE) DUŠAN, 1948. – TURJAK/BOSANSKA GRADIŠKA – »KOZARA«
– JOKSIMOVIĆ (MILENKA) SLOBODAN, 1951. – SARAJEVO – »SATEKS«
– JOLDIĆ (MUSTAFE) ABDULAH, 1945. – SLADNA/SREBRENIK – »DISKRECIJA«
– JOLOVIĆ (JANKA) DUŠAN, 1931. – BANDIN ODŽAK/SOKOLAC – »ZADRUGAR«
– JONJIĆ (ŽELJKA) VINKO, 1933. – GRM/ZENICA – »IZOLATOR«
– JOSIPOVIĆ (FRANJE) JOSIP, 1945. – MEĐURAŽJE/BIHAĆ – »JAVOR«
– JOSIPOVIĆ (VOJINA) MILAN, 1941. – ČAKLAVICA/ZVORNIK – »HAJDAR«
– JOTANOVIĆ (SAVE) VASO, 1941. – ČEČAVA/TEŠTINA – »PERO«
– JOVANOVIĆ (IVANA) KREŠO, 1944. – ŠURMANCI/ČAPLJINA – »GRACIJAN«
– JOVANOVIĆ (JOZE) IVO, 1923. – STRUGE/ČAPLJINA – »JAZ«
– JOVANOVIĆ (VOJINA) STEVAN, 1933. – DONJA PECKA/MRKONJIĆ GRAD – »NEUSTRAŠIVI«
– JOVIČIĆ (SAVE) DUŠKO, 1944. – MILINO SELO/LUKAVAC – »MILENA«
– JOVIĆ (JOVE) SLOBODAN, 1954. – PUŠKOVAC/LOPARE – »OLIMP«
– JOVIĆ (MILOŠA) BRANKO, 1952. – BOLJANIĆ/GRAČANICA – »ČASLAV«
– JOZIĆ (IVANA) NIKOLA, 1947. – POKOJIŠTE/KONJIC – »MEŠTAR«
– JOZIĆ (IVE) MARKO, 1932. – IVANČEVO/VAREŠ – »IVICA«
– JOZIĆ (JOZE) MARKO, 1928. – KORAĆE/BOSANSKI BROD – »NAFTA«
– JOZIĆ (JURE) SREĆKO, 1943. – GRGURIĆI/LIVNO – »RIO«
– JOZIĆ (LUKE) MATO, 1948. – ULIŠTOVIĆI/ILIJAŠ – »ADORNO«
– JOZINOVIĆ (MATE) IVO, 1944. – DEVETINE/MAGLAJ – »BREZA«
– JUGO (SMAJE) ALIJA, 1926. – POSTOLJANI/NEVESINJE – »PRENJ«
– JUKIĆ (DŽEMILA) ABDULGAFAR, 1945. – MEĐEDA/ZVORNIK – »ŠEH«
– JUKIĆ (HUSE) NEDŽAD, 1950. – BRKA/BRČKO – »JANE«
– JURČIĆ (RUDE) BRANKO, 1950. – GRUDE – »BEG«
– JURIĆ (ANTE) IVAN, 1929. – BANJA LUKA – »AVDO« 59
– JURIĆ (ANTE= MARA, 1950. – RIPCI/PROZOR – »JELENA«
– JURIĆ (MARKA) STJEPAN, 1948. – DRAGOČJA/BANJA LUKA – »ZAVIŠA«
– JURIĆ (STANKA) DAVOR, 1955. – ZENICA – »DVOR«
– JURINA (ANTE) MARKO, 1928. – DOBROŠIN/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »ČIČA«
– JURIŠIĆ (LUKE) JAKOV, 1948. – BIJELO BRDO/DERVENTA – »KAFKA«
– JURKIĆ (LJUBANA) VINKO, 1947. – VIJAKA/VAREŠ – »NOVINAR«
– JURKOVIĆ (FILIPA) MARJAN, 1953. – BOSANSKA BIJELA/BRČKO – »TINJA«
– JURKOVIĆ (MIRKA= BLAGO, 1953. – ZVINČI/LJUBUŠKI – »CVITAN«
– JUROŠEVIĆ (SLOBODANA) DRAGAN, 1959. – ŽIVINICE – »ZORAN«
– JUSUFOVIĆ (BEGA) ŠEMSO, 1952. – PODŽEPLJE/HAN PIJESAK – »ŽEP«

– KABAŠI (METE) ČAUŠ , 1962. – ISTOK/KOSOVO – »BAŠKIM«
– KAČAVENDA (LJUBOMIRA, VANBRAČNO) VASILIJE, 1933. – SARAJEVO – »PABLO«
– KADIĆ (MEHE) DŽEVAD, 1944. – PODOROŠA/KONJIC – »ĆAZIM«
– KADRIĆ (ĆAMILA) EJREF, 1947. – HOTOČINA/PALE – »BEG«
– KADRIĆ (MEHMEDA) ASIM, 1915. – RIČICE/ZENICA – »LUNA«
– KAJGANA (NEDŽIBA) MUSTAFA, 1937. – SLATINA/ČAJNIČE – »VITKO«
– KAJIĆ (MIJE) PERO, 1945. – VAREŠ – »DON«
– KALAČ (ABE) ISO, 1939. – KALAČI/ROŽAJE/CRNA GORA – »HOMER«
– KALADŽIJA (NAŠID) RASIM, 1936. – MOKRONOZI/VISOKO – »KAJZER«
– KALAJDŽIĆ (ARSE) MILOŠ, 1928. – FOČA – »RAĐEN«
– KALAS (DANILA) BOGDAN, 1961. – VAREŠ – »BOKA«
– KALAUZOVIĆ (AHME) SULEJMAN, 1954. – OSTROŽAC/CAZIN – »NAHID«
– KALČO (ASIMA) SENAD, 1962. – D. VEČERSKA/VITEZ – «VITEZ«
– KALDŽIJA (NASIDA) RASIM, 1936. – MOKRONOGE/VISIKO – »AKIM«
– KALFIĆ (SALIHA) ASMIR, 1963. – TUZLA – »KAS«
– KAMENČIĆ (BEŠE) OSMAN, 1952. – STENJAK/TESLIĆ – »JAKŠA«
– KANLIĆ (ALIJA) MURAT, 1949. – KANLIĆI/GORAŽDE – »RELEJ«
– KAPETANOVIĆ (HUSEJNA) MIDHAT, 1940. – BANJA LUKA – »ROGOZ«
– KAPETANOVIĆ (MUHAMEDA) SUADA, 1950. – BANJA LUKA – »LALA«
– KAPIDŽIĆ (MURATA) MUSTAFA, 1929. – BILEĆA – »LOVAC«
– KARAHASANOVIĆ (ŠAĆIRA) AHMET, 1923. – DANIČIĆI/FOČA – »DANE«
– KARAJIĆ (SULJE) ZLATKO, 1950. – VELIKA KLADUŠA – »POŠTAR«
– KARAJKO (HASANA) REUFA, 1965. – GOLEŠ/TRAVNIK – »ORNEL«
– KARAJKOVIĆ (NURIJE) NURUDIN, 1957. – TRŽAC/CAZIN – »LAPAD«
– KARALIĆ (DŽEFE) HUSEIN, 1939. – STIPANIĆI/TOMISLAVGRAD – »VUJADIN«
– KARALUSTAFIĆ (EJUBA) NEDŽIB, 1940. – KAROVIĆI/ČAJNIČE – »VIKTOR«
– KARAN (RADE) MILAN, 1949. – RAŠĆANI/TOMISLAVGRAD – »ANDRIJA«
– KARAVDIĆ (EJUBA) ADEM, PTT VISOKO – »VITEZ«
– KARIĆ (IBRAHIMA) RIFAT, 1925. – MOŠĆANICA/ZENICA – »F-5«
– KARLIĆ (MARKA) STJEPAN, 1934. – ZVIRNJAČA/KUPRES – »BEĆAR«
– KAROVIĆ (RASIMA) LEJLA, 1964. – FOČA – »NADA«
– KASIPOVIĆ (ĐORĐA) SLAVKO, 1957. – GRAČANICA – »JOZEF«
– KATIĆ (NIKOLE) IVAN, 1940. – D. HASIĆI/BOSANSKI ŠAMAC – »ORIJENTIR«
– KATINIĆ (ANTE) LUKA, 1937. – KRIČANOVO/BOSANSKI BROD – »VJEKO«
– KATINIĆ (ANTE) VINKO, 1930. – KRIČANOVO/BOSANSKI BROD – »VEDRAN«
– KEBO (HASANA) ALIJA, 1932. – VIŠIĆI/ČAPLJINA – »ALEKSA«
– KECMAN (VELIMIRA) MILAN, 1956. – DRINIĆ/BOSANSKI PETROVAC – »EDIN«
– KEKEROVIĆ (VELIMIRA) GRUJO, 1957. – KORIČANI/TRAVNIK – »VIJEKO«
– KELEVA (FILIPA) BLAGO, 1941. – VOJKOVIĆ/TOMISLAVGRAD – »TOMICA«
– KEVELJ (HASANA) OSMAN, 1946. – GRABOVICA/NEVESINJE – »DIKI«
– KEVILJ (IVANA) BRANKO, 1955. – VIR/POSUŠJE – »HARIS«
– KHATTAB (AHMEDA) ISMAIL, 1947. – EL FASKIR/SUDAN – »KAKTUS«
– KIJAC (ILIJE) BOŽO, 1951. – MOSTAR – »LOGOS«
– KLANCO (MEHE) HAMZO, 1945. – ŽEPČE – »ALADIN«
– KLARIĆ (IVANA) MATO, 1936. – RITEŠIĆ/DOBOJ – »KRUNO«
– KNEZIĆ (LUKE) BORIVOJE, 1908. – MOSTAR – »ASHKELON«
– KNEZIĆ (MILE) NEBOJŠA, 1952. – SARAJEVO – »FILOZOF«
– KNEZOVIĆ (MIJE) TOMISLAV, 1928. – MOSTAR – »SVETO«
– KNEŽEVIĆ (AUGUSTINA) IVICA, 1945. – CEROVAC/TEŠANJ – »ORHAN«
– KNEŽEVIĆ (JAKOVA) ILIJA, 1945. – BORČANI/TOMISLAVGRAD – »PAJO«
– KNEŽEVIĆ (PEJE) JASMINKA, 1957. – DRIJENČA/LOPARE – »ZORAN«
– KNEŽIĆ (RISTE) MIHAJLO, 1949. – ŠEMENO/KUPRES – »ŠERBO«
– KODET WALTER, 1914. – GRAZ/AUSTRIJA – »OBREN«
– KOKOLJ (MITRA) BRANKO, 1917. – BILEĆA – »ALBATROS«
– KOKOR (FRANJE) ILIJA, 1939. – VAREŠ – »ORAO«
– KOLAK (IVANA) STIPE, 1944. – TIHALJINA/GRUDE – »MARIJAN«
– KOLAK (UZEIRA) REUF, 1949. – OLOVO – »ZOKA«
– KOLAR (ANTE) DRAGIŠA, 1940. – BALIĆI/PUCAREVO – »RALE«
– KOLAR (MATE) MATO, 1945. – BUČIĆI/PUCAREVO – »DENI«
– KOLČAK (HETEMA) ESAD, 1948. – PLAV/CRNA GORA – »ĆAKOR«
– KOLONJA (BOGDANA) NIKOLA, 1937. – D. MALOVAN/KUPRES – »GAVRAN«
– KOLOVIĆ (ĐORĐIJA) ANICA, 1952. – BANDIN ODŽAK/SOKOLAC – »ODŽAK«
– KOMADINA (ILIJE) PERO, 1928. – CIM/MOSTAR – »ELZET«
– KOMADINA (IVE) ZDRAVKO, 1951. – ILIĆI/MOSTAR – »NORD«
– KOMAR (JOVANA) RUŽA, 1944. – BALJCI/BILEĆA – »OBALA«
– KONAKOVIĆ (NEZIRA) SAFET, 1939. – OKRUGLO/ROGATICA – »KONAK«
– KONTA (JOZE) MIRKO, 1917. – DRŽANLIJE/LIVNO – »MALI«
– KORAČ (RADE) DAVORIN, 1959. – METKOVIĆ/RH – »MORE«
– KORAJČEVIĆ (MUSTAFE) HASAN, 1940. – JANJA/BIJELJINA – »RADE«
– KORDIĆ (JURE) ANTO, 1943. – VAREŠ – »SJEVER«
– KORDIĆ (MILE) MLADEN, 1959. – SRETNICE/MOSTAR – »KEMO«
– KORJENIĆ (OMERA) ASIM, 1931. – STOLAC – »SET«
– KOSO (ADEMA) IDRIZ, 1924. – DOMANOVIĆI/ČAPLJINA – »JUG«
– KOSTADINOVIĆ (MIHAJLA) ZDRAVKO, 1947. – RORE/GLAMOČ – »ENEJ«
– KOŠPO (SADIKA) KASIM, 1946. – GORNJI ČEŽANJ/KONJIC – »TREŠANICA«
– KOVAČ (ĐURE) SAVO, 1945. – GRMLJANI/TREBINJE – »KARLO«
– KOVAČ (MARTINA) PERO, 1946. – PODZAVELIM/POSUŠJE – »ZLATKO«
– KOVAČ (MIRKA) RATKO, 1942. – STRANE/KALINOVIK – »PROFESOR«
– KOVAČ (MULE) HASAN, 1923. – GRADIŠTE/ZENICA – »UPRAVNIK«
– KOVAČ (MUNIBA) SULJO, 1949. – POTPEČE/FOČA – »ZAVAJT«
– KOVAČEVIĆ (JOVANA) LJUBO, 1947. – GRABOVICA/DOBOJ – »SLAĐAN«
– KOVAČEVIĆ (JUSUFA) MUSTAFA, 1945. – GNOJNICA/LUKAVAC – »BEGO«
– KOVAČEVIĆ (KRSTE) MILUTIN, 1932. – TIVAT/CRNA GORA – »BAR«
– KOVAČEVIĆ (MILE) MILADIN, 1950. – KREKOVICA/NEVESINJE – »VRAPČIĆI«
– KOVAČEVIĆ (RAJKA) VOJISLAV, 1933. – BANJA LUKA – »OKI«
– KOVAČEVIĆ (RISTE) MILORAD, 1937. – JABLAN/DONJI VAKUF – »RANKO«
– KOVAČEVIĆ (TOME) RAJKO, 1919. – KOLEŠKA/NEVESINJE – »LOVAC«
– KOVAČEVIĆ (TUNJE) BOŽIDAR, 1924. – LJUBAČE/TUZLA – »IVICA«
– KOVAČIĆ (ANTE) ANTO, 1922. – KOTOR VAROŠ – »KANCER«
– KOVAČIĆ (JAKOVA) ANTE, 1935. – PODBRĐE/KOTOR VAROŠ – »SLAVKO«
– KOZINA (ANDRIJE) GRGO, 1947. – MEĐUGORJE/ČITLUK – »LAKI«
– KOŽUL (MATE) BOŽO, 1929. – TURČINOVIĆI/ŠIROKI BRIJEG – »IVAN«
– KRAJINA (ANTE) IVO, 1955. – MAČKOVAC/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »ŠAMO«
– KRAJNC (BRANKA) DAVOR, 1953. – SARAJEVO – »KULTURA«
– KRALJEVIĆ (VINKA) ANTE, 1945. – VAŠAROVIĆI/LJUBUŠKI – »BOJAN«
– KRASIĆ (BARIŠE) DRAGAN, 1950. – ODŽAK – »MILOŠ«
– KRASIĆ (JURE) MARKO, 1943. – ŠURMANCI/ČAPLJINA – »MOMO«
– KRASNIĆI (ISLJAMA) ŠEFKI, 1960. – VUČITRN/KOSOVO – »NIK«
– KRASNIĆI (SALIA) NAIM, 1967. – PRIŠTINA/KOSOVO – »NAMIK«
– KREČAR (STOJKE) LJUBOMIR, 1915. – DONJA KOLA/BANJA LUKA – »ČEDO«
– KRESO (IBRAHIMA) ENVER, 1928. – TREBINJE – »LOVČEN«
– KRIŠTO (IVE) MATO, 1950. – JARDOL/VITEZ – »VILI«
– KRIŠTO (PERE) NEVENKA, 1948. – BILALOVAC/KISELJAK – »KLARA«
– KRIŠTO (TADIJE) IVAN, 1952. – STIPANIĆI/TOMISLAVGRAD – »OMER«
– KRIŽIĆ (IVANA) FILIP, 1960. – ROŠKO POLJE/TOMISLAVGRAD – »FABIJAN«
– KRKIĆ (NURAGE) MEHO, 1958. – CAGE/SREBRENIK – »MAKS«
– KRNJAJIĆ (VLADE) MILAN, 1950. – ŠAVARLIJE/BOSANSKA DUBICA – »POETA«
– KRPIĆ (DEDO) SEAD, 1954. – MAGLAJ – »KRPO«
– KRPO (MUSTAFA) HIVZO, 1933. – ČAPLJINA – »PRIJATELJ«
– KRSMANOVIĆ (DIMITRIJA) MITAR, 1945. – MALEŠIVCI/UGLJEVIK – »DEČANI«
– KRSMANOVIĆ (HRUJA) TOŠO, 1935. – BIJELA VODA/SOKOLAC – »ADI«
– KRSTANOVIĆ (NIKOLE) LJERKA, 1961. – TRAVNIK – »JOVANA«
– KRSTIĆ (VOJINA) SRĐA, 1921. – VELINO SELO/BIJELJINA – »FIŠER«
– KRSTONIJEVIĆ (VIDOJA) MILOŠ, 1948. – ŠLJUKE/PLJEVLJA – »MILKO«
– KRŽELJ (ILIJE) STIPE, 1950. – ZABRIŠĆE/LIVNO – »ČULE«
– KUBURAŠ (HUSE) IRFAN, 1936. – SANICA/KLJUČ – »SANA«
– KUČI (BAJRAMA) MURTEZA, 1942. .- SUVA REKA/SRBIJA – »TOPLICA«
– KUDIĆ (JURE) PETAR, 1952. – GMIĆI/PROZOR – »STUDENAC«
– KUKOLJ (ĐURANA) SVETKO, 1944. – BASTASI/DRVAR – »IBAR«
– KUKRIĆ (MATE) JOZO, 1923. – SLIMENA/TRAVNIK – »SNIJEG«
– KUKRIKA (BOŠKA) DRAGO, 1961. – GORNJI BRŠTANIK/STOLAC – »PAG«
– KULENOVIĆ (DERVIŠA) UZEIR, 1931. – BOSANSKI PETROVAC – »DOMAĆIN«
– KULENOVIĆ (FERIDA) REŠAD, 1942. – SARAJEVO – »DINO«
– KULIĆ (LJUBE) MIŠO, 1951. – SARAJEVO – »KANT«
– KULIŠ (ANTE) ILIJA, 1955. – MIŠI/LIVNO – »UČO«
– KULIŠ (JOZE) MATO, 1952. – MIŠI/LIVNO – »MARIO«
– KULJUH (LATIFA) ĆAMIL, 1906. – GORAŽDE – »TRIGLAV«
– KUPREŠAKOVIĆ (ILIJE) MATO, 1934. – ŠPIONICA/SREBRENIK – »JASEN«
– KURBEGOVIĆ MEHMED, 1927. – BANJA LUKA – »GORKI«
– KURTOVIĆ (HUSNIJE) ESAD, 1965. – SREDNJI BUŠEVIĆ/BOSANSKA KRUPA – »KRUPA«
– KURTOVIĆ (KASIMA) ENES, 1952. – ZUPČIĆI/GORAŽDE – »FUL«
– KURTOVIĆ (MATE) ANĐELKO, 1962. – DEBELJACI/BANJA LUKA – »LEONARD«
– KURTOVIĆ (NIKE) PILJO, 1929. – MIČILJE/BOSANSKA GRADIŠKA – »PROSARA«
– KURTOVIĆ (VLIJE) RAMIZ, 1952. – HOTANJ/ČAPLJINA – »HRID«
– KURUDŽIJA (MUŠANA) MUJO, 1948. – PLJEVLJA/CRNA GORA – »SKENDER«
– KUSLJIĆ (SIMEUNA) MIRKO, 1927. – BOSANSKI BROD – »MIRSAD«
– KUTLE (BARIŠE) IVAN, 1944. – MOKRO/ŠIROKI BRIJEG – »BOR«
– KUZMANOVIĆ (RADE) MARKO, 1941. – LUPLJANICA/DERVENTA – »ZVJEZDAN«
– KVESIĆ (STJEPANA) JAGO, 1943. – RASNO/ŠIROKI BRIJEG – ALFRED«
– KVESIĆ (VESELKA) MARKO, 1950. – CRNE LOKVE/ŠIROKI BRIJEG – »SKVER«

– LAKIĆ (MIRKA) NENAD, 1947. – D. SOKOLOVO/KLJUČ – »JOŽA«
– LANDEKA (IVANA) ANTE, 1944. – SOVIĆI/GRUDE – »TEHNIČAR«
– LANGIĆ (LUTVE) ALIJA, 1945. – VITOVLJE/TRAVNIK – »ANTO«
– LAŠTRO (STIPE) RUDOLF, 1939. – RAVAN/BUSOVAČA – »BILLA«
– LATIFOVIĆ (ZEJNIL) JUSUF, 1950. – GODUŠ/ZVORNIK – »PAŠA«
– LATINOVIĆ (TRIVE) ILIJA, 1928. – VRTOČE/BOSANSKI PETROVAC – »ČUČEVO«
– LAUC (JOZE) RAFO, 1960. – VAŠAROVIĆI/LJUBUŠKI – »IZMIR«
– LAZAREVIĆ (RADIVOJA) MILISAV, 1934. – KAKMUŽ/GRAČANICA – »GALEB«
– LAZAREVIĆ (ŽARKE) DRAGOMIR, 1958.- AJDANOVIĆA/OLOVO – »KARMEN«
– LAZIĆ (UROŠA) RADOMIR, 1950. – RAVNO POLJE/UGLJEVIK – »F-1«
– LEDIĆ (IVANA) SLAVKO, 1926. – MOSTAR – »HERCEGOVAC«
– LEDINSKI (DAVIDA) MILICA, 1925. – NAŠICE – »IBAR«
– LEKO (ANTE) MIRO, 1913. – G. VINJANI/IMOTSKI/RH – »PAULIN«
– LENDIĆ (JOZE) DRAGO, 1948. – DERVENTA – »PAUK«
– LETIĆ (PERE) ILIJA, 1940. – MAJDŽIĆI/ŠIPOVO – »JANJ«
– LEUTAR (RAFE) JAKOV, 1942. – STIPANIĆI/TOMISLAVGRAD – »ASTOR«
– LIBIĆ (SULEJMANA) HASAN, 1929. – TODOROVO/VELIKA KLADUŠA – »MOJSIJE«
– LIGATA (SMAJA) ŠEMSO, 1943. – UTJEŠANOVIĆI/GORAŽDE – »OKEAN«
– LILIĆ (MEŠANA) MEHMEDALIJA, 1945. – GODJANI/HAN PIJESAK – »AMIR«
– LILIĆ (SULEJMANA) MUHAMED, 1940. – GOĐELEJ/HAN PIJESAK – »ALEM«
– LIPOVAC (ILIJE) FRANJO, 1939. – BUKOVICA/LAKTAŠI – »KOBALT«
– LIPOVAC (MATE) JOZO, 1938. – DONJA MOČILA/BOSANSKI BROD- »IVAN«
– LISTA (RAGIBA) NEZIR, 1949. – MOSTAR – »NENAD«
– LOGARUŠIĆ (VESELKA) ADOLF, 1944. – ŠIROKI BRIJEG – »FJORD«
– LONAC (JOZE) IVAN, 1948. – TRNČINI/TREBINJE – »KOMNEN«
– LONČAR (ILIJE) SLAVKO-DRAGO, 1928. – D. CRNČE/ŠIROKI BRIJEG – »RUDI«
– LOPANDIĆ(NIKE) MARKO, 1943. – VITANOVIĆI/BRČKO – »ŽERAR«
– LOVRIĆ (IVE) ANTO, 1923. – PODCITONJA/FOJNICA – »LOK«
– LOZIĆ (JOZE) NIKOLA, 1952. – CRNIČE/BUGOJNO – »MIRON«
– LUBARDA (BOJA) RAJKO, 1951. – SOKOLOVAC – »RAF«
– LUBURIĆ (ANTE) JOZO, 1942. – RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »PLAVI«
– LUBURIĆ (MARIJANA) MLADEN, 1947. – D. RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »BATO«
– LUČIĆ (IVE) ANTO, 1947. – DJELOLOVAC/TRAVNIK – »BARBA«
– LUČIĆ (JOZE) TOMISLAV, 1928. – MOSTARSKA VRATA/LJUBUŠKI – »KLIKER«
– LUČIĆ (VLAHE) JURE, 1938. – RAVNO/TREBINJE – »MIKAEL«
– LUFTI (HALITA) SAHITI, 1952. – GLOGOVAC/KOSOVO – »SAFIR«
– LUKAČ (DUŠANA) ĐUKA, 1943. – NOVOSELCI/BOSANSKA DUBICA – »STARI«
– LUKENDA (ANDRIJE) JOSIP, 1941. – BUKOVICA/LAKTAŠI – »BORJE«
– LUKENDA (FRANJE) MATIJA, 1929. – BUKOVICA/LAKTAŠI – »ALEKSINAC«
– LUKENDA (NIKE) ANTO, 1948. – BARLOVCI/BANJA LUKA – »PALMA«
– LUKIĆ (LUKE) ANDRIJA, 1947. – BOĆ/BRČKO – »MARKO«
– LUKIĆ (MILORADA) GORDANA, 1932. – KOZLUK/ZVORNIK – »UČO«
– LUKIĆ (ŠTEFANA) DARKO, 1951. – SARAJEVO – »KRITIČAR«
– LUPŠA (MAKSA) JOZEF, 1908. – GRAZ/AUSTRIJA – »STANKO«

– LJEVAR (LJUBOMIRA) MILE, 1942. – SASINA/SANSKI MOST – »MARKO«
– LJUBAS (PEJE) IVAN, 1922 – D. KALENDEROVCI/DERVENTA – »JASTREB«
– LJUBINAC (GOJKA) MILORAD, 1948. – SELJANI/ROGATICA – »RAŠKA«
– LJUBOJA (SIME) SIMO, 1944. – PRIJANI/GLAMOČ – »DINARA«
– LJUBOJEVIĆ (STANKA) VESELKO, 1934. – GUSAK/PRNJAVOR – »SAN«
– LJUBOVIĆ (ŠEVKIJE) IBRAHIM, 1925. – BAR/CRNA GORA – »BRION«
– LJUBUNČIĆ (JUSUFA) MUGDIM, 1949. – SARAJEVO – »RUSO«
– LJUBUNČIĆ (SMAJE) ESAD, 1948. – VOLJICE/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »TIHO«

Avatar
The Destroyer
Član
Postovi: 277
Pridružen/a: 22 jan 2016 00:46

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la The Destroyer » 16 feb 2016 23:56

Nastavak

– MACAN (MATE) RADOSLAV, 1921. – D. MAMIĆI/GRUDE – »VJEKO«
– MACURA (MIRKA) DRAŠKO, 1935. – RAKELIĆI/PRIJEDOR – »STJEPAN«
– MAČKOVIĆ (DERVIŠA) ISMET, 1947. – ULIŠNJAK/MAGLAJ – »SUKA«
– MADŽAREVIĆ (LJUBOMIRA) PERO, 1936. – VIŠNJIĆ/VLASENICA – »VANJA«
– MAGLAJLIĆ (IBRAHIMA) FIKRET, 1926. – BANJA LUKA – »ČIK«
– MAGLAJLIĆ (MAHMUTA) ESAD, 1934. – BANJA LUKA – »LOVAC«
– MAGLALIJA (ŠUKRIJE) ABDULAH, 1919. – RUDO – »GANDI«
– MAGLALIJA (VEJSILA) EKREM, 1948. – RUDO – »ZZ«
– MAGLIĆ (ŠERIFA) MUSTAFA, 1958. – MODRIKA/TRAVNIK – »LOTOS«
– MAHMUTOVIĆ (MUSTAFE) MIRSAD, 1953. – BIŠKOVIĆI/BABINO/ZENICA – »HADIS«
– MAJANOVIĆ (ABDULAHA) ABDULAH, 1940. – BIHAĆ – »JASIK«
– MAJIĆ (FRANJE) IVAN, 1941. – VITINA/LJUBUŠKI – »JAVOR«
– MAJIĆ (ILIJE) KAŽIMIR, 1942. – MOSTARSKA VRATA/LJUBUŠKI – »KLOBUK«
– MAJSTOROVIĆ (BRANISLAVA) ĐOKAN, 1962. – LUKIĆI/VLASENICA – »JOVAN«
– MAJSTOROVIĆ (DŽAFERA) HAZEMA, 1936. – SANSKI MOST – »NEVENKA«
– MAJSTOROVIĆ (MILOŠA) RADE, 1924. – MELINA/BANJA LUKA – »VUKSAN«
– MAJSTOROVIĆ (SRETKA) MILE, 1948. – JUTROGOŠTA/PRIJEDOR – »JAVOR«
– MAKSUMIĆ (OSMANA) ĆAMIL, 1959. – GRADSKA/LJUBUŠKI – »DERVO«
– MALENICA (PETRA) MARINKO, 1932. – SARAJEVO – »BRKO«
– MALETIĆ (JOVE) SLOBODANKA, 1950. – VAREŠ – »LIDIJA«
– MALINAR (ZVONKE) ZDENKO, 1960. – GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »INDEKS«
– MALINOVIĆ (PERE) VLADE, 1931. – MARINKOVCI/BOSANSKO GRAHOVO – »ARIŠ«
– MAMUZA (PERE) LUKA, 1936. – LIPA/LIVNO – »KAMEŠNICA«
– MANDARIĆ (FRANE) VLAHO, 1958. – ZVIROVIĆI/ČAPLJINA – »JOŠKO«
– MANDERALO (TOME) MIRKO, 1954. – DOBRO/LIVNO – »GOLUB«
– MANDIĆ (LUKE) MILIVOJ, 1954. – BARAJNA/ČAJNIČE – »EKONOMIST«
– MANDIĆ (MILANA) ILIJA, 1934. – TUROVAC/GRAČAC – »ZELENGORA«
– MANOJLOVIĆ (PERE) NEBOJŠA, 1965. – PRIJEDOR – JEŽ«
– MANJUŠAK (MEHE) NUSRET, 1956. – NIKŠIĆ/CRNA GORA – »PISVIR«
– MARELJA (IVE) BRANKO, 1955. – DOBRO/LIVNO – »BEGOVAČA«
– MARELJA (MATE) VINKO, 1937. – DOBRO/LIVNO – »IMPA«
– MARIČIĆ (VITOMIRA) MILOSAV, 1939. – JOŠEVA/LOZNICA – »TEHNIKO«
– MARIĆ (ALEKSE) RADOVAN, 1934. – BRATAČ/NEVESINJE – »PETAR«
– MARIĆ (PERE) MATIJA, 1945. – NOVO SELO/ODŽAK – »SEVERIN«
– MARIĆ (SALKE) AHMED, 1961. – BLAGAJ/MOSTAR – »ROSAN«
– MARIĆ (STJEPANA) MAGDALENA, 1943. – HUSINO/TUZLA – »MARIJA«
– MARIJANOVIĆ (JOZE) SMILJAN, 1948. – RUŽIĆI/GRUDE – »MILOČER«
– MARINKOVIĆ (JERKE) VALENKA, 1952. – TIHALJINA/GRUDE – »SOFIJA«
– MARJANAC (SLAVKA) ČEDO, 1945. – TODORIĆI/ŠIPOVO – »KLARK«
– MARJANOVIĆ (DUŠANA) DRAGAN, 1948. – SKAKAVAC/BOSANSKI PETROVAC – »KARLO«
– MARJANOVIĆ (ILIJE) NIKO, 1946. – GORNJA TRAMOŠNICA/GRADAČAC – »DINO«
– MARJANOVIĆ (MIHAJLA) BRANE, 1950. – VELINO SELO/BIJELJINA – »DAMIR«
– MARJANOVIĆ (MIJE) ANTO, 1950. – ŽIVINICE – »ODISEJ«
– MARJANOVIĆ (NIKE) NIKO, 1926. – GLADNIK/TRAVNIK – »STRELAC«
– MARKANOVIĆ (IVE) FRANO, 1957. – LUG/ZAVIDOVIĆI – »VUKŠA«
– MARKIĆ (AMBROZA) GOJKO, 1943. – KOČERIN/ŠIROKI BRIJEG – »DOBROTVOR«
– MARKIĆ (AMBROZA) JOZO, 1934. – KOČERIN/ŠIROKI BRIJEG – »ČEDO«
– MARKOVIĆ (IVANA) BRANKO, 1943. – BRESTOVSKO/KISELJAK – »DIOKLECIJAN«
– MARKOVIĆ (IVANA) MARKO, 1958. – DUBRAVICA/ZVIDOVIĆI – »LIKO«
– MARKOVIĆ (MILORADA) RADO, 1950. – PIRKOVCI/LOPARE – »DOSITEJ«
– MARKOVIĆ (STJEPANA) DRAGUTIN, 1946. – ORAHOVICA/ŽEPČE – »KORAN«

– MARKOVIĆ (TEODORA) MILAN, 1948. – VELIKA OBARSKA/BIJELJINA – »RINO«
– MAROJEVIĆ (MATE) MARITN, 1964. – BLAŽEVAC/GRADAČAC – »FELIKS«
– MARTIĆ (MARKA) JOZO, 1939. – KORAĆE/BOSANSKI BROD – »OKTAN«
– MARTINOVIĆ (ANDRIJE) MARINKO, 1960. – KREHIN GRAC/ČITLUK – »MIRAN«
– MARTINOVIĆ (KARLA) BRANKO, 1938. – ČULE/KRUŠEVO – »GLOBUS«
– MARTINOVIĆ (MATE) MARIJAN, 1949. – DONJA SKAKAVA/BRČKO – »ŽIGA«
– MARTINOVIĆ (NIKE) DOMINIK, 1945. – GORNJI VUKŠIĆ/BRČKO – »DENI«
– MARTINOVIĆ (NIKOLE) MARKO, 1934. – KREHIN GRAC/ČITLUK – »KEMAL«
– MARTINOVIĆ (STJEPANA) ZDENKO, 1958. – TESLIĆ – »EKRAN«
– MARUŠIĆ (BOŽE) RAFAEL, 1949. – DOBRIĆ/ŠIROKI BRIJEG – »RUDI«
– MARUŠIĆ (MATE) IVAN, 1935. – MOKRO/ŠIROKI BRIJEG – »LUDVIG«
– MATANOVIĆ (IVE) JOSIP, 1952. – KRIČANOVO/BOSANSKI BROD – »BAJKAL«
– MATIĆ (IVANA) BLAŽ, 1955 – BILO POLJE/LIVNO – »VIKTOR«
– MATIĆ (IVANA) STIPE, 1926. – BILO POLJE/LIVNO – »VOJIN«
– MATIĆ (JOZE) FRANO, 1950. – GAČICE/VITEZ – »BOND«
– MATIĆ (MARKA) STJEPAN, 1912. – SLANO/DUBROVNIK – »UGOSTITELJ«
– MATIĆ (MIROLJUBA) BOŽIDAR, 1942. – NEGOTIN/SRBIJA – »DINO«
– MATOŠEVIĆ (MIJE) SLAVKO, 1951. – STARA BILA/VITEZ – »BAJA«
– MATOVIĆ (PERKA) DRAGO, 1942. – DRAGOJEVIĆI/FOČA – »MEPS«
– MATOVIĆ (TODO) MILUTIN, 1956. – DRAGOJEVIĆI/FOČA – »DULE«
– MEDIĆ (ANTE) STANKO, 1940. – RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »RUDO«
– MEDIĆ (IVANA) ANDRIJA, 1947. – D. HAMZIĆI/ČITLUK – »CAVTAT«
– MEDIĆ (MIRKA) KREŠO, 1954. – RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »BALDO«
– MEDO (SPASOJE) RADE, 1934. – STRUPNIĆ/LIVNO – »LOVAC«
– MEDRŽAN (GOJKA) MILE, 1935. – DOMANOVIĆI/ČAPLJINA – »PAVILJON«
– MEĐUGORAC (RADE) VINKO, 1948. – KLOBUK/LJUBUŠKI – »ČARLI«
– MEHAJ (BAJRAMA) HASAN, 1957. – ĐURAKOVAC/KOSOVO – »TIHOMIR«
– MEHIĆ (ALIJE) BESIM, 1958. – SAČEVO/TRAVNIK – »ALAN«
– MEHMEDAGIĆ (OSMANA) MESUD, 1921. – DOBOJ – »IZOLATOR«
– MEHMEDOVIĆ (HUSE) HASAN, 1948. – LEPENICA/TEŠANJ – »TOMO«
– MEKIĆ (MUSTAFE) HASAN, 1926. – GORNJA ORAHOVICA/GRAČANICA – »SENAD«
– MEMIĆ (HUSEINA) HAMZALJA, 1936. – STIJENA/CAZIN – »OSTROŽAC«
– MEMIĆ (MEŠANA) ALIJA, 1934. – KAMENICA/ZVORNIK – »AMIR«
– MERSUDIN (MEHMEDA) PAJO, 1937. – STOLAC – »FENIKS«
– MESIĆ (MEHMEDA) MESUD, 1966. – ORAŠAC/BIHAĆ – »KEC«
– MESIĆ (MUHA) EMIN, 1946. – BOSANSKA KRUPA – »DAMIR«
– MESIHOVIĆ (AHMETA) MUSTAFA, 1928. – VITINA/LJUBUŠKI – »SRETEN«
– MESIHOVIĆ (MEHMEDA) ALIJA, 1940. – VITINA/LJUBUŠKI – »ALAJ«
– MEŠIĆ (AHMETA) AHMET, 1948. – LEPENICA/TEŠANJ – »OMER«
– MEŠINOVIĆ (MUHAREMA) NASUL, 1938. – TRAVNIK – »MILOŠ«
– MIČIĆ (CVIJETAN) VIDAK, 1935. – D. TRNOVA/UGLJEVIK – »TRAPER«
– MIHAČEVIĆ (MATE) ZDRAVKO, 1926. – FOJNICA – »VIHOR«
– MIHALJEVIĆ (IVANA) MATO, 1927. – CRVENI GRM/LJUBUŠKI – »LJUBIŠA«
– MIHALJEVIĆ (IVANA) MIJO, 1940. – ZLOSELA/KUPRES – »VIKEND«
– MIHALJEVIĆ (KARLA) ANTE, 1949. – GRGURIĆI/LIVNO – »STIPE«
– MIHALJEVIĆ (MARIJANA) ILIJA, 1934. – ZAGORIČANI/LIVNO – »BEGOVAČA«
– MIHALJEVIĆ (MARTINA) MATE, 1949.. – PODHUM/LIVNO – »VAL«
– MIHALJEVIĆ (MILANA) MIRKO, 1950. – ČAPLJINA – »MAKEDONAC«
– MIHALJEVIĆ (STIPE) JURE, 1947. – ZAGORIČANI/LIVNO – »ALEN«
– MIJADŽEVIĆ (STANKA) RADOJE, 1956. – DONJI VRADIŠTE/VIŠEGRAD – »MILAN«
– MIJATOVIĆ (ĐOKE) ŽARKO, 1968. – TUZLA – »MIRON«
– MIJATOVIĆ (JOVANA) ROSA, 1960. – PRIJANOVIĆI/KLADANJ – »MAJA«
– MIJIĆ (BOŽE) MARKO, 1949. – NOVO SELO/BOSANSKI BROD – »SERAFIN«
– MIKULIĆ (ILIJE) BLAGO, 1925. – KOČERIN/ŠIROKI BRIJEG – »ĆALE«
– MIKULIĆ (IVANA) SREĆKO, 1954. – VAŠAROVIĆI/LJUBUŠKI – »ZLATKO«
– MIKULIĆ (JURE) MATO, 1952. – SRNAVA/ODŽAK – »OLJA«
– MIKULIĆ (JURE) PEJO, 1936. – SRNAVA/ODŽAK – »MATKO«
– MIKULIĆ (MARKA) MILAN, 1944. – BORAJNI/GRUDE – »FARUK«
– MILAKOVIĆ (JELISIJA) ĐOKO, 1951. – POTPEČ/SREBRENIK – »SABANTA«
– MILANOVIĆ (ADAMA) ĐURO, 1940. – OPLIČIĆI/ČAPLJINA – »HOTANJ«
– MILANOVIĆ (DIMŠE) DUŠAN, 1930. – VRNOJEVIĆI/ŽIVINICE – »DUŠKO«
– MILAS (JERKE) MLADEN, 1955. – TIHALJINA/GRUDE – »IVICA«
– MILIČEVIĆ (MIJE) BRANKO, 1941. – D.V.OGRAĐENIK/ČITLUK – »VRAN II«
– MILIČEVIĆ (PERE) JOZO, 1951. – D.V.OGRAĐENIK/ČITLUK – »MAJOR«
– MILIĆ (AVDE9 HASAN, 1947. – MAHALA/ROGATICA – »VLADIMIR«
– MILIĆ (DRAGANA) VAJO, 1929. – RAČIĆI – »OFICIR«
– MILIĆ (DUŠANA) SLOBODAN, 1945. – ZALUKOVIK/VLASENICA – »BRANIMIR«
– MILIDRAGOVIĆ (GAJE) ŠPIRO, 1921. – VRANJSKA/BILEĆA – »TODOR«
– MILIDRAGOVIĆ (PERE) JOVAN, 1926. – VRANJSKA/BILEĆA – »TREBIŠNJICA«
– MILINIĆ (ILIJE) SLAVKO, 1952. – ZOVO DOLE/NEVESINJE – »BOBAN«
– MILINKOVIĆ (ŽARKA) LAZAR, 1944. – D. MAGNOJEVIĆ/BIJELJINA – »DRAŽEN«
– MILIŠIĆ (RISTE) JOVAN, 1928. – BLAGAJ/KUPRES – »LABUD«
– MILOJEVIĆ (ČEDE) JEFTO, 1960. – APATIN/SRBIJA – »ŠARLO«
– MILOSAVAC (TRIVUNA) MILORAD, 1940. – VRLJAJCA/DONJI VAKUF – »KOMAR«
– MILOŠ (IVE) ILIJA, 1953. – KANDIJA/BUGOJNO – »MLAVA«
– MILOŠ (JURE) STJEPAN, 1924. – VRUČICE/GRUDE – »LEO«
– MILOŠEVIĆ (LAZARA) NENADA, 1945. – G. ČAKLOVIČI/TUZLA – »ODISEJ«
– MILOŠEVIĆ (MIHAJLA) NIKOLA, 1946. – MIŠKOVCI/DERVENTA – »VLAJKO«
– MILOVANOVIĆ (MILANA) MIRKO, 1952. – DRIJEN/DERVENTA – »RANKO«
– MILJKOVIĆ (MARICE) JAKOV, 1926. – ŠIROKI BRIJEG – »KONSTANTIN«
– MILJUŠ (PETRA) VLADISLAV, 1934. – ZRENJANIN/SRBIJA – »ARSEN«
– MIOČ (STOJANA) MARIJAN, 1939. – ŠUICA – »IVANKO«
– MIRAZOVIĆ (SAFETA) SALKO, 1933. – TUZLA – »RADOŠ«
– MIŠIĆ (ILE) MARKO, 1941. – SMIRČANI/LIVNO – »BORIS«
– MIŠKOVIĆ (MIHAJLA) RISTO, 1943. – DRIVUŠA/ZENICA – »PIŠTA«
– MITROVIĆ (ŽIVANA) NEDELJKO, 1955. – MALEŠEVICA/LEOPARE – »ŽIVORAD«
– MLADENOVIĆ (ANTE) KATICA, 1929. – TJEŠNILO/FOJNICA – »STUDENT«
– MLADENOVIĆ (ŽIVOJINA) SLOBODAN, 1954. – NOVI TRAVNIK – »REGRUT«
– MLAKIĆ (JOZE) DRAGO, 1939. – BALIĆI/NOVI TRAVNIK – »HASAN«
– MLIVONČIĆ (ANTE) BOŽO, 1936. – VAREŠ – »MILAN«
– MOKRIĆ (MILANA) STEVO, 1961. – GORNJA SLATINA/BOSANSKI ŠAMAC – »KRISTIGOR«
– MORANJKIĆ (MAHMUTA) ENVER, 1953. – CAGE/SREBRENIK – »HAKIJA«
– MOSTINA (VINKA) MILAN, 1958. – ORAŠAC/PROZOR – »BRADINA«
– MOTIKA (MILORADA) RAJKO, 1946. – DUŠEVINE/ILIJAŠ – »RAMO«
– MRGUD (SELIMA) BAJRO, 1932. – BRDA/ROGATICA – »PRAČA«
– MRKALJEVIĆ (SINANA) NEZIR, 1943. – KARALIĆI/ZAVIDOVIĆI – »PLAVI«
– MRKOVIĆ (JOKSIMA) VOJO, 1945. – HUMČANI/NEVESINJE – »MAKSIM«
– MRNJAVAC (ILIJE) JURE, 1936. – AZAPOVIĆI/KISELJAK – »EREŠ«
– MUCIĆ (STANKA) DRAGO, 1939. – HUMAC/LJUBUŠKI – »VRGORAC«
– MUFTIĆ (IDRIZA) HAJRA, 1938. – SARAJEVO – »NAVJESTITELJ«
– MUHIBIĆ (FEHIMA) SULEJMAN, 1937. – HASANOVIĆI/KONJIC – »ZANFIR«
– MUJAČIĆ (AVDE) ISMET, 1942. – MIRIČIN/GRAČANICA – »MELEM«
– MUJAGIĆ (UBEIDA) KASIM, 1954. – PEĆIGRAD/CAZIN – »KARTUM«
– MUJAKIĆ (SMAILA) ABDULAH, 1922. – BOSANSKA KRUPA – »MARTIN«
– MUJANOVIĆ (AZIZA) ENVER, 1949. – BIHAĆ – »OGANJ«
– MUJANOVIĆ (JUSUFA) ESAD, 1948. – RIPAČ/BIHAĆ – »BORO«
– MUJČEVIĆ (BEĆIRA) IBRO, 1949. – LIPOVICE/KALESIJA – »ROK«
– MUJČINAGIĆ (ALIJE) MUHAMED, 1938. – PRIDVORCI/TREBINJE – »KORAL«
– MUJIĆ (ALIJE) ZEJNA, 1931. – DREŽNICA/MOSTAR – »TORPEDO«
– MUJIĆ (MEHMEDA) HUSEIN, 1916. – G. ORAHOVICA/GRAČANICA – »VETERAN«
– MUJINOVIĆ (ŠERIFA) HADŽE, 1948. – VELIKO ZALOŽJE/BIHAĆ- »ERMIN«
– MUJKANOVIĆ (SABITA) IBRO, 1923. – BOSANSKI BROD – »DARO«
– MUJKIĆ (SALIHA) ASIM, 1949. – VRAŽIĆI/LOPARE – »TALE«
– MULALIĆ (MUHAMEDA) ZUHDIJA, 1950. – MULALIĆI/BOSANSKA KRUPA – »HAZIM«
– MULAMURATOVIĆ (ALIJE) HASAN, 1946. – GORNJI RAHIĆ/BRČKO – »ARAP«
– MULAOMEROVIĆ (DERVIŠA) OSMAN, 1940. – TREBEČAJ/TRNOVO – »TRN«
– MUMINOVIĆ AHMET, 1944. – GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »DINKO«
– MURATOVIĆ (ŠAKIRA) HIVIZIJA, 1938. – SKOPLJE/MAKEDONIJA – »TIR«
– MURATOVIĆ SALKO, 1942. – FILIPOVIĆI/FOČA – »ŽUAN«
– MURGIĆ (MARKA) STJEPAN, 1951. – SARAJEVO – »OSA«
– MUSA (ANTE) IVAN, 1947. – D.V.OGRAĐENIK/ČITLUK – »PAVLE«
– MUSA (IDRIZA) SALIH, 1935. – VRSAMA/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »CINCER«
– MUSIĆ (BEGANA) SALIH, 1939. – MAHMIĆA SELO/BOSANSKA KRUPA – »ENVER«
– MUSIĆ (LUKE) SLOBODAN, 1945. – ZALOM/NEVESINJE – »JUPITER«
– MUSTAJBEGOVIĆ (ŠEĆE) EKREM, 1929. – SARAJEVO – »KOLEKCIONAR«
– MUŠIĆ (ALKANA) MEHO, 1935. – DREŽNICA/MOSTAR – »MEŠA«
– NENIĆ (RADOVANA) MILIVOJ, 1951. – G. BRIJASNICI/LUKAVAC – »PODGORA«
– NEZIRIĆ (AHMETA) SEAD, 1964. – MOSTAR – »VILINAC«
– NIKOLIĆ (JOCE) BRANKO, 1954. – BRČKO – »MOMO«
– NIKOLIĆ (LUKE) ZARIJE, 1922. – KRVICI/BRATUNAC – »RIBAR«
– NIKOLIĆ (MIJE) VIKTOR, 1941. – BREŠKE/TUZLA – »KORAB«
– NIKOLIĆ (NIKOLE) MARIJAN, 1955. – VAREŠ – »CESAREC«
– NIKOLIĆ (PETRA) ANDRIJA, 1957. – RUMBOCI/PROZOR – »TADIJA«
– NIKOLIĆ (PETRA) LUKA, 1953. – DOBOJ – »ROKI«
– NIKŠIĆ (DŽEMALA) HASAN, 1954. – LJUBUŠKI – »HUMAC«
– NIŽIĆ (VLADE) IVAN, 1951. – CRVENI GRM/LJUBUŠKI – »VITINA«
– NOVKINIĆ (NAZIFA) DERVIŠ, 1934. – BOSANSKA KRUPA – »DEJVID«
– NOVOKMET (PERE) ANĐELKO, 1960. – TRIBIĆ/LIVNO – »DAVOR«
– NOVOSEL (ANTE) ZLATA, 1958. – STUDENCI/LJUBUŠKI – »VANJA«
– NUHIĆ (MUSTAFE) ASIM, 1948. – JEZERSKO/BOSANSKA KRUPA – »MIRKO«
– NUMANOVIĆ (HASIBA) DŽEVAD, 1950. – MAOČA/BRČKO – »BADARKA«
– NURKIĆ (ABDURRAHMANA) FUAD, 1940. – ORAŠJE/BRČKO – »DUNAV«
– OBARAČANIN (ALIJE) ADEM, 1923. – GORAŽDE – »FARMER«
– OBRADOVIĆ (OSTE) VOJISLAV, 1924. – OMARSKA/PRIJEDOR – »BAZA«
– ODAK (IVANA) SLAVKO, 1930. – MOSTAR – »MORIS«
– ODAK (JOZE) NIKOLA, 1950. – D.V.OGRAĐENIK/ČITLUK – »JAKOV«
– ODAK (STOJANA) IVAN, 1950. – D.V.OGRAĐENIK/ČITLUK – »VAHID«
– ODOBAŠIĆ (HASANA) OSMAN, 1917. – VAROŠKA RIJEKA/BOSANSKA KRUPA – »VIŠNJA«
– OKIĆ (MUJE) ZLATKO, 1955. – KRUŠEVAC/SRBIJA – »PRAVNIK«
– OLJAČA (UROŠA) ĐORĐE, 1930. – BOSANSKI NOVI – »LUKA«
– OMAZIĆ (IVAN) FILIP, 1946. – PODHUM/LIVNO – »SILVER«
– OMERDIĆ (ĐEMILA) MUHAREM, 1949. – PULAC/TRAVNIK – »FATIH«
– OMERIKA (HUSE) ADEM, 1950. – KLJUNE/NEVESINJE – »«BOTO«
– OMERIKA (OSMANA) ŠERIF, 1942. – ZJEMLJIMI/MOSTAR – »ŠEKI«
– OMEROVIĆ (ZAHIDA) ŠABAN, 1939. – KRUŠČIĆI/KONJIC – »DJOKO«
– OMIĆ (MUMINA) SEAD, 1962. – MOŠEVAC/MAGLAJ – »BANANČI«
– OREČ (IVANA) JERKO, 1934. – POSUŠKI GRADAC/POSUŠJE – »LIVIJUS«
– OSMANOVIĆ (IZETA) ZAKIR, 1944. – PAVICE/BUGOJNO – »PAVO«
– OSMIČIĆ (HASANA) FERID, 1950. – GRADAČAC – »OSMA
– PAJKANOVIĆ (LAZARA) MILAN, 1947. – VUKOSAVCI/LOPARE – »MIHA«
– PALAC (JOZE) GRGA, 1944. – D.MAMIĆI/GRUDE – »BORG«
– PALAVESTRA (RADOVANA) VLAJKO, 1927. – SARAJEVO – »MIG-18«
– PALIĆ (MUHKE) AMER, 1963. – LIVNO – »OMAR«
– PALIGORIĆ (NIKE) MIJO, 1940. – SIMIN HAN/TUZLA – »BORO«
– PALIJA (ZDRAVKA) SAŠA, 1962. – RUMA – »KOST«
– PANDUREVIĆ (TOME) ILIJA, 1944. – ZASAVICA/BOSANSKI ŠAMAC – »DŽEF«
– PANDŽA (MUHAMEDA) DŽEMAL, 1930. – SARAJEVO – »ROBERT«
– PANIĆ (PANE) ŽIVAN, 1946. – D. ČAĐAVICA/BIJELJINA – »UČO«
– PANIĆ (STANKA) BOŠKO, 1942. – TRBUK/MAGLAJ – »NINA«
– PAPIĆ (IVANA) IVAN, 1942. – VEDAŠIĆ/TOMISLAVGRAD – »PEĆINA«
– PAPIĆ (MAKSIMA) NOVICA, 1934. – ODŽAK/NEVESINJE – »DUŠAN«
– PAPIĆ (MARKA) IVAN, 1943. – RASTOVCI/PUCAREVO – »JASEN«
– PAPIĆ (MATE) PERO, 1925. – VEDEŠIĆ/TOMISLAVGRAD – »PAŠKO«
– PARADŽIK (IVE) MATE, 1958. – PRUD/BOSANSKI ŠAMAC – »FANI«
– PARAKLIS (ILIJE) CVIJAN, 1944. – ZVORNIK – »EDO«
– PAROJČIĆ (VASE) JOVO, 1941. – CRNI LUG/BOSANSKO GRAHOVO – »KUM«
– PAROVIĆ (MIRKA) MILORAD, 1941. – BIOGRAD/NEVESINJE – »SIMON«
– PAŠALIĆ (ABDULAH) NIJAZ, 1938. – ZENICA – »PANE«
– PAŠALIĆ (ANTE) ANA, 1946. – CRVENI GRM/LJUBUŠKI – »RUŽICA«
– PAŠALIĆ (MARKA) BORO, 1949. – LUŽANI/SANSKI MOST – »KENT«
– PAŠALIĆ (MARKA) FRANJO, 1937. – ŠUICA – »HAMDIJA«
– PAŠALIĆ (MARKA) JURE, 1938. – ŠUICA – »EDUARD«
– PAŠANBEGOVIĆ (LATIFA) TAIB, 1948. – URIJE/ZENICA – »DERVIŠ«
– PAUREVIĆ (TUNE) VLADO, 1953. – SLATINA/TESLIĆ – »MARIO«
– PAVĆ (MIRKA) ŽELJKO, 1962. – DOBOJ – »MODRIČA«
– PAVIČIĆ (JAKOVA) JAKOV, 1946. – ČARDAK/MODRIČA – »DAVOR«
– PAVIĆ (FILIPA) VINKO, 1941. – PODHUM/LIVNO – »DARKO«
– PAVIĆ (MARKA) ANTE, 1941. – PODHUM/LIVNO – »MILORAD«
– PAVIĆ (PEJE) BLAŠKO, 1957. – LIPNICA/TUZLA – »LIPIK«
– PAVIĆ (STIPE) ANTE, 1945. – RAŠELJKE/TOMISLAVGRAD – »MARIJANA«
– PAVIĆEVAC (MATE) VLADIMIR, 1943. – TROGIR/RH – »BARBA«
– PAVKOVIĆ (ANTE) JOZO, 1934. – ZLAVAST/BUGOJNO – »ALOJZ«
– PAVLOVIĆ (ESADA) FARUK, 1943. – MOSTAR – »DIGITRON«
– PAVLOVIĆ (FRANJE) FERDO, 1942. – VITINA/LJUBUŠKI – »RANKO«
– PAVLOVIĆ (FRANJE) MARKO, 1952. – VITINA/LJUBUŠKI – »FORTUNA«
– PAVLOVIĆ (ILIJE) PETAR, 1927. – BRANKOVIĆI/ZAVIDOVIĆI – »ORLOVIK«
– PAVLOVIĆ (IVANA) MIJO, 1937. – VELJACI/LJUBUŠKI – »ŠIMUN«
– PAVLOVIĆ (IVANA) MIRA, 1945. – SARAJEVO – »KLARA«
– PAVLOVIĆ (MAKSIMA) JOVAN, 1932. – SOKOC – »JASTOG«
– PAVLOVIĆ (MATE) TOMISLAV, 1930. – BIJAKOVIĆI/ČITLUK – »JOZO«
– PAVLOVIĆ (TOME) ZORAN, 1939. – ZENICA – »DUNAV«
– PECIREP (STIPE) FRANJO, 1928. – GROMILJAK/KISELJAK – »PERICA«
– PEIN (MLADENA) SVETISLAV, 1938. – BUKOVAC/BRČKO – »MAJNA«
– PENAVA (CVITANA) IVAN, 1946. – BATINO/POSUŠJE – »EMIL«
– PENJAK (TOME) BRANKO, 1941. – BRINA/LIVNO – »LABUD«
– PERIĆ (BOŽE) CVIJETKO, 1935. – POPRATIM/STOLAC – »MILAD«
– PERIĆ (NIKE) DRAGUTIN, 1937. – ZANESOVIĆI/BUGOJNO – »AHMO«
– PERKOVIĆ (STIPANA) IVAN, 1942. – MIJAKOVO POLJE/TOMISLAVGRAD – »ŠIMUN«
– PERVANIĆ (MUBEKIRA) ALDO, 1964. – BIHAĆ – »SPEKTRUM«
– PEŠKIĆ (BOŽE) BLAŽENKA, 1939. – DERVENTA – »IDA«
– PETRIČEVIĆ (IVE) MILAN, 1960. – HRASNICA/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »NEDO«
– PETRIČEVIĆ (SVETOZARA) DRAGO, 1944. – BOGUTOVO SELO/UGLJEVIK – »PETKO«
– PETROVIĆ (ČEDOMIRA) BORISLAV, 1958. – KRTOVA/LUKAVAC – »ZAGORA«
– PETROVIĆ (IVE) BOŽO, 1943. – ORAŠJE/TUZLA – »EMIL«
– PETROVIĆ (IVE) DRAGAN, 1956. – RAVAN/BUSOVAČA – »MARIJAN«
– PETROVIĆ (LUKE) VUKAŠIN, 1936. – GLUŠIĆI/ČAJNIČE – »TAMBA«
– PETROVIĆ (MIJE) MATE, 1952. – KLOBUK/LJUBUŠKI – »ZENIT«
– PETROVIĆ (NEDELJKA) RAJKO, 1946. – BODEGAJ/NOVA GRADIŠKA/HRVATSKA – »ROTOR«
– PETROVIĆ (ŠIME) LUKA, 1932. – VIDOVICE/ORAŠJE – »STARI«
– PETROVIĆ (VILIMA) DRAGO, 1955. – GORNJA RAVSKA/PRIJEDOR – »JAPRA«
– PEZO (OMERA) SENAD, 1951. – GORAŽDE – »PLATON«
– PILIŠKIĆ (VLADIMIRA) STJEPAN, 1968. – TRAVNIK – »MRKI«
– PINDRIĆ (LOVRE) MATO, 1935. – DONJA SKAKAVA/BRČKO – »LEON«
– PINJUH (JURE) IVAN, 1924. – DUŽICE/ŠIROKI BRIJEG – »ČEKIĆ«
– PIRIJA (NEZIRA) MUJO, 1946. – MILIJENO/ČAJNIČE – »MIRZA«
– PJANIĆ (IBRAHIMA) MUHAMED, 1934. – SOKOL/GRAČANICA – »RADNIK«
– PLANA (REDŽEPA) HILMI, 1955. – PRIŠTINA/KOSOVO – »AZAM«
– PLEIĆ (ANTE) ZVONKO, 1938. – STIPANIĆI/TOMISLAVGRAD – »BARBA«
– PLETIKOSA (MIRKA) BRANKO, 1944. – SARAJEVO – »TEZEJ«
– PODRUG (OSMANA) ALIJA, 1941. – KREMIN/FOČA – »ŠTAND«
– POLJAK (SALIHA) DŽAFER, 1940. – POLJE/KALINOVIK – »KATALOG«
– POPARA (ASIMA) ATIF, 1943. – JAJCE – »BUDO«
– POPOV (VLADIMIRA) MIHAJLO, 1931. – OGULIN/HRVATSKA – »KOSTA«
– POPOVIĆ (BOGDANA) PREDRAG, 1939. – MAJEVAC/DOBOJ – »ISIDOR«
– POPOVIĆ (BRANKA) RATKO, 1917. – GLAMOČ – »SVETISLAV 624
– POPOVIĆ (DAVIDA) MILAN, 1950. – BOČAC/BANJA LUKA – »ORAO«
– POPOVIĆ (JOVICE) ALEKSANDAR, 1955. – MAGLAJ – »VETERINAR«
– POPOVIĆ (KOSTE) DOBISLAV, 1914. – ŠTRIPCI/RUDO – »PRIBOJ«
– POPOVIĆ (SPASOJE) JOVO, 1944. – TOMINA/SANSKI MOST – »ŠUŠNJAR«
– POPOVIĆ (STEVE) LAZAR, 1949. – GORNJI CERANI/DERVENTA – »VOJKO«
– PORIĆ (MEHE) HUSEIN, 1931. – BUŽIN/BOSANSKO GRAHOVO – »DRVO«
– PRATLJAČIĆ (JOZE) ŠTEFO, 1959. – SLATINA/TESLIĆ – »PRLE«
– PRAVICA (DANILA) JOVO, 1938. – TREBINJE – »DANILO«
– PRCE (NIKOLE) LJUPOKO, 1950. – BIVOLJE BRDO/ČAPLJINA – »BODIGAR«
– PRELIĆ (LUKE) MILIJA, 1938. – STARA GORA/ROGATICA – »LEO«
– PRGIĆ (IVE) MATO, 1945. – DONJA MAHALA/ORAŠJE – »ŠTOPER«
– PRGOMET (MATE) NIKOLA, 1943. – GREBNICE/BOSANSKI ŠAMAC – »TOŠA«
– PRGOMET (PEJE) IVICA, 1947. – ŽERAVAC/DERVENTA – »TVRTKO«
– PRSKALO (ANTE) FILA, 1943. – CRVENI GRM/LJUBUŠKI – »LJUBICA«
– PRSKALO (LUKE) STANKO, 1954. – D. RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »CETINA«
– PRŠTE (IZETA) OMER, 1956. – TASOVČIĆI/ČAPLJINA – »FICIBAJER«
– PRUSAC (PERE) DANE, 1958. – ŠURMANCI/ČAPLJINA – »ROKER«
– PRUSINA (ŠIMUNA) PAVO, 1930. – HAMZIĆI/ČITLUK – »VILI«
– PUDARIĆ (JOVE) ZDRAVKO, 1919. – METKOVIĆ/HRVATSKA – »KONTER«
– PUĐA (FABIJANA) IVAN, 1941. – ČAJDRAŠ/ZENICA – »DRAGAN«
– PULJIĆ (JOZE) VID, 1949. – SATNICA/ĐAKOVO – »KRISATAL«
– RADIĆ (ĐURE) NATALIJA, 1931. – VRŠAC/VOJVODINA – »JELA«
– RADIĆ (KUZMAN) LJUBOMIR, 1934. – JOŠAVAC/ĆELINAC – »GLOBUS«
– RADIĆ (MARIJANA) NIKOLA, 1959. – BUKOVAC/BRČKO – »BOLE«
– RADIĆ (MILANA) NEDO, 1941. – BRESTOVO/DOBOJ – »ĐORĐO«
– RADINOVIĆ (DMITRA) JOVO, 1935. – SUVAJA/BOSANSKA KRUPA – »SLAVKO«
– RADMAN (IVE) IVO, 1930. – ŠIMIĆI/BANJA LUKA – »AMIR«
– RADOČAJ (MATE) MILE, 1952. – ŠMREKOVAC/VELIKA KLADUŠA – »AMOR«
– RADONJIĆ (DAMJANA) STANKO, 1944. – BULETIĆ/TESLIĆ – »RADONJA«
– RADOSAVLJEVIĆ (MILUTINA) IVICA, 1961. – CIM/MOSTAR – »MATEJ«
– RADOŠ (GRGE) DRAGO, 1956. – ROŠKO POLJE – »ŽIVKO«
– RADOVANOVIĆ (ŽIVOJINA) DRAGAN, 1950. – ARANĐELOVAC/SRBIJA – »TASTER«
– RADOVIĆ (LUKE) NOVO, 1948. – BRATAČ/NEVESINJE – »LORKA«
– RADOVIĆ (SRETENA) MILORAD, 1942. – PALE/SARAJEVO – »BOSANAC«
– RADULOVIĆ (NOVICE) OBRAD, 1952. – MOSTAR – »DIPLOMAC«
– RAGULJ (LOVRE) STIPE, 1945. – SOLIN/RH – »BONACA«
– RAGUŽ (MIRKA) IVICA, 1938. – DOMANOVIĆI/ČAPLJINA – »DUBRAVA«
– RAJŠEL (VERNERA) TOMISLAV, 1948. – ZENICA – »TONI«
– RAKOVAC (ŠABANA) FERID, 1942. – G. DUBRAVE – »FOKA«
– RAKOVIĆ (LJUBIŠE) LJUBINKO, 1930. – KRALJEVO/SRBIJA – »SOKO«
– RAMLJAK (RUŽE) ANTE, 1948. – ČITLUK/POSUŠJE – »ČARLS«
– RAMOVIĆ (ASIMA) MUHAMED, 1960. – ZABUŠ/GORAŽDE – »KLEK«
– RAŠEVIĆ (ĐORĐA) DMITAR, 1949. – ČAGOŠTE/FOČA – »POVRATNIK«
– RAŠIĆ (IVANA) NIKOLA, 1943. – TIHALJINA/GRUDE – »MARKO«
– RAVLIĆ (JURE) IVAN, 1946. – MODRAN/DERVENTA – »PIVAR«
– RAŽNJATOVIĆ (JOKE) ĐOKO, 1925. – BAR/CRNA GORA – »ŠARGAN«
– REKIĆ (MEHE) ELHAM, 1948. – TURIJA/BIHAĆ – »SALKO«
– RENELT (JOZE) IVAN, 1939. – MIŠINCI/DERVENTA – »ICO«
– REZAGIĆ (MUSTAFE) NEDŽAD, 1963. – MOSTAR – »OBRIS«
– RIFATBEGOVIĆ (FIKRETA) NEDIM, 1943. – BIJELJINA – »REPORTER«
– RIKIĆ (TISTE) SREĆKO, 1948. – PUŠKOVAC/LOPARE – »RUGOVO«
– RIMAC (LUKE) MILE, 1950. – ČELEBIĆI/LIVNO – »ĆIĆO«
– RISTANOVIĆ (MARKA) JOVAN, 1925. – PEĆ/BOSANSKO GRAHOVO – »OMAR«
– RISTIĆ (VITOMIRA) ŽIVOJIN, 1938. – DURIĆI/ŠEKOVIĆI – »ZODIJAK«
– RIVIĆ (MARKA) MILE, 1935. – RALJAŠ/PRIJEDOR – »JELOVAC«
– RIZVIĆ (FEHIMA) ZIJAD, 1932. – BOSANSKI BROD – »KLAVER«
– RIZVIĆ (HASANA) ENGIJAD ZVANI ZIJO, 1941. – SLIMENA/TRAVNIK – »ZDRAVKO«
– RIZVIĆ (HUSEINA) ŠERIF, 1933. – VELIKA KLADUŠA – »ATIL«
– ROGALO (FRANJE) JOZO, 1950. – RASTIČEVO/KUPRES – »VELIBOR«
– ROKVIĆ (JOVANA) NEDELJKO, 1934. – TRUBAR/DRVAR – »VELEBIT«
– ROKVIĆ (NIKOLE) ĐURO, 1924. – TRUBAR/DRVAR – »JORK«
– ROSIĆ (DRAGOLJUBA) STOJAN, 1926. – ŠABAC/SRBIJA – »AHIL«
– ROSIĆ (MIRKA) ZDRAVKO, 1945. – SAJKOVIĆI/LIVNO – »ŽDRALOVAC«
– ROZIĆ (VIDANA) IVAN, 1949. – SRETNICE/MOSTAR – »MILOVAN«
– RUKIĆI (HAMITA) ADEM, 1943. – GLOGOVAC/KOSOVO – »RADE«
– RUŠITI (RUŠITA) IDRIZ, 1946. – TETOVO/MAKEDONIJA – »MONTENEGRO«
– RUŽIĆ (ANDRIJE) STANA, 1952. – BIJELO/KONJIC – »KAŠMIR«
– SADIKOVIĆ (MUSTAFE) DŽELIL, 1926. – BIJELJINA – »DRINA«
– SADIKOVIĆ (ŠERIFA) MIRZA, 1956. – STIJENA/CAZIN – »PRINC«
– SADRIĆ (MARE) FRANJO, 1951. – ULICE/BRČKO – »SAMEK«
– SALAMADIJA (UROŠA) MILIJA, 1948. – KRUŠČICA/FOČA – »SLAVKO«
– SALČINOVIĆ (DERVIŠA) EKREM, 1944. – DUSINE/FOJNICA – »ESKO«
– SALČINOVIĆ (ŠAĆIRA) OSMAN, 1930. – BOSANSKI BROD – »BOJANA«
– SALKIĆ (MEHMEDA) MUSTAFA, 1945. – RUJNICA/ZAVIDOVIĆI – »KLEK«
– SAMARDŽIJA (IVANA) PERO, 1947. – PONJIVE/DOBOJ – »AMATER«
– SARAČEVIĆ (MULE) IBRO, 1925. – VLASENICA – »ROJAL«
– SARIĆ (DŽEMALA) HUSEIN, 1924. – MOSTAR – »GORŠTAK«
– SAVIĆ (BRANKA) MLADEN, 1938. – D. RIBNIK/KLJUČ – »TERMAL«
– SAVIĆ (MILANA) RADISLAV, 1934. – RAĐANOVCI/KOSJERIĆ – »ŽIMEL«
– SAVIĆ (MILE) STEVAN, 1949. – CRNI VRH/GLAMOČ – »RAJAN«
– SEDIĆ (DRAGOLJUBA) VLADO, 1939. – DUCIPOLJE/BANJA LUKA – »GALICA«
– SEDLO (ANTE) NIKOLA, 1935. – KORAĆE/BOSANSKI BROD – »TITANEK«
– SEDLO (ANTE) TOMO, 1938. – KORAĆE/BOSANSKI BROD – »ORLAND«
– SEHALIĆ (EJUBA) IBRAHIM, 1942. – JAJCE – »MLINAR«
– SEJRANIĆ (FEHIMA) MUHAMED, 1935. – TUZLA – »RAMZES«
– SEKIĆ (PERE) MARKO, 1946. – G. PEĆINE/PUCAREVO – »VICE«
– SEKULIĆ (JOVANA) GORDANA, 1960. – BIJELJINA – »VANJA«
– SEKULIĆ (RADOJICE) BOŽIDAR, 1938. – BIJELO POLJE/CRNA GORA – »KAUCKI«
– SELAK (PERE) ANTO, 1952. – GUČA GORA/TRAVNIK – »RATAR«
– SELIMOVIĆ (FEHIMA) VAHID, 1938. – MERDANI/BUSOVAČA – »LOLA«
– SELMANI (RAIMA) OSMAN, 1940. – GOSTIVAR/MAKEDONIJA – »SNJEŠKO«
– SERDARUŠIĆ (GRGE) BLAŽ, 1912. – ROŠKO POLJE/TOMISLAVGRAD – »BARIŠA«
– SIĆ (MIHAJLA) JOSIP, 1926. – TITEL/SRBIJA – »GLINA«
– SIĐAK (STEVE) RADOMIR, 1934. – BREZIČANI/PRIJEDOR – »DAVORIN«
– SIGMUND (ADALBERTA) ZVONKO, 1925. – SARAJEVO – »ILJUŠIN«
– SIJAMIJA (MEHMEDA) IZET, 1958. – GUVNA/DONJI VAKUF – »KNEZ«
– SILIĆ (HASANA) IBRAHIM, 1952. – MOSTAR – »TREN«
– SIMOVIĆ (RADOSAVA) MILOVAN, 1936. – VUSANOVIĆI/BIJELO POLJE – »BIJELI«
– SINADOLI (AHMETA) ISMET, 1938. – PRIŠTINA/KOSOVO – »SIN«
– SINANOVIĆ (HALILA) MEHMED, 1949. – JELOVČE SELO/GRADAČAC – »ZIKRET«
– SIVČEV (BRANKA) DOBRIVOJ, 1934. – DONJI TOVARNIK/PEĆINCI – »BOSUT«
– SKENDERIJA (LJUBOMIRA) RADOMIR, 1963. – SUBOTICA/BANJA LUKA – »DISK«
– SKENDEROVIĆ (HASANA) MUHAMED, 1959. – VAROŠKA RIJEKA/BOSANSKA KRUPA – »KUM«
– SLAVIĆ (LUKE) JOVAN, 1939. – VELIČANI/TREBINJE – »INSTRUKTOR«
– SLIPAC (MEHMEDA) ESAD, 1953. – DIZDAREV HAN/GLAMOČ – »RITER«
– SLIŠKOVIĆ (ANTE) VESELKO, 1925. – MOKRO/ŠIROKI BRIJEG – »VICE«
– SLUGANOVIĆ (ILIJE) LOVRO, 1944. – VITANOVIĆI(BRČKO – »DOMAGOJ«
– SMAILOVIĆ (ALIJE) AHMED, 1939. – TOKALJAC/SREBRENICA – »SAUD«
– SMAJIĆ (HUSEINA) ALIJA, 1933. – ŽUNOVNICA/HADŽIĆI – »ANTEJ«
– SMAJKIĆ (DERVIŠA) SEID, 1947. – SVINJARINI/MOSTAR – »ADI«
– SMAJLAGIĆ (MUHAREMA) SEAD, 1953. – BANJA LUKA – »MOKRI«
– SMAJOVIĆ (SULJE) EMINA, 1935. – GORAŽDE – »TAMARA«
– SMRIKO (SALIHA) ABDULAH, 1941. – KOZARCI/ZENICA – »METAN« 598
– SOFIĆ (HUSE) HUSEIN, 1939. – PORATJE/ZENICA – »STRAJKO«
– SOFRADŽIJA (HASANA) HADŽAN, 1930. – CVILINI/FOČA – »FIS«
– SOLDO (GRGE) STIPE, 1940. – BRTIVICA/ŠIROKI BRIJEG – »VESELKO«
– SOLDO (MARKA) VLADO, 1936. – ČERIN/ČITLUK – »ROĐAK«
– SOPIĆ (DAVIDA) PERO, 1925. – DRVAR – »LUPEN«
– SORLIJA (ALIJE) ŠABAN, 1924. – USTIKOLINA/FOČA – »VANJA«
– SOVIĆ (MATE) PERO, 1944. – BRADIĆI/MAGLAJ – »PEĐA«
– SPAHIĆ (SALIHA) BESIM, 1953. – TRAVNIK – »VEZIR«
– SPAHIĆ (SMAJE) HASAN, 1951. – DONJI RAINCI/KALESIJA – »HUSO«
– SPAHO (MEHE) FEHIM, 1951. – FOČA – »VODNIK«
– SPAJIĆ (ILIJE) PETAR, 1946. – PAPRATNICA/ŽEPČE – »VIDAK«
– SPAJIĆ (MATE) DRAGO, 1956. – RADIŠIĆI/LJUBUŠKI – »VICAN«
– SRDIĆ (STOLE) MLADEN, 1930. – PRIJEDOR – »TOMAS« 94
– SREDOJEVIĆ (SAVE) BUDIMIR, 1942. – KOŽUHE/DOBOJ – »JURE«
– STAJIĆ (RAJKA) NEĐO, 1953. – GRABOVICA/NEVESINJE – »PEĐA«
– STAJIĆ (VLADE) NIKOLA, 1946. – GRABOVICA/NEVESINJE – »NIK«
– STANIĆ (IVANA) ANTE, 1931. – VITINA/LJUBUŠKI – »STIJENA«
– STANIĆ (JOSIPA) JOZO, 1947. – ČARDAK/MODRIČA – »MARTIN«
– STANIĆ (JOZE) LUKA, 1932. – ĆOLOPECI/KONJIC – »MARTIN«
– STANKIĆ (MITRA) KOSTA, 1931. – RASTOŠNICA/ZVORNIK – »FERID«
– STARČEVIĆ (VLADIMIRA) DAVOR, 1935. – MOSTAR – »HRVOJE«
– STAVNJAK (SAVE) ĐORĐO, 1933. – BATOČIĆI/ČAJNIČE – »LAUFER«
– STIPIĆ (IVE) MARTIN, 1953. – KULJENOVCI/DERVENTA – »BECAN«
– STIPIĆ (NIKOLE) PERO, 1952. – LETKA/TOMISLAVGRAD – »STIPE«
– STOJAK (IVE) JAKO, 1952. – PUTOVIĆIMA/VITEZ – »SANDI«
– STOJANOVIĆ (IVANA) MATE, 1962. – BUTUROVIĆ POLJE/KONJIC – »ORION«
– STOJANOVIĆ (NEDE) VELJKO, 1963. – VLATKOVIĆI/SKENDER VAKUF – »VLATKO«
– STOJANOVIĆ (VLADIMIRA) ĐOKO, 1949. – LJELJENČA/BIJELJINA – »ARMIN«
– STOJČIĆ (FILIPA) PETAR, 1946. – POTOCI/VAREŠ .- »TIHI«
– STOJISAVLJEVIĆ (ILIJE) RADE, 1950. – HAŠANI/BOSANSKA KRUPA – »BEGEJ«
– STUPAR (HUSEINA) ASIM, 1964. – JASTREBAC/ZENICA – »ALIJA«
– STUPAR (JOVE) ELVIR, 1959. – BOSANSKI NOVI – »HERMES«
– STUPAR (STOJANA) ČEDO, 1928. – OTOK/BOSANSKA KRUPA – »RUBIN«
– STUPAR (ŽIVKA) LJILJANA, 1962. – DOVLIĆI/PALE – »ARIJANA«
– SUBAČIĆ (SALKE) NEZIR, 1923. – STOGOČINA/RUDO – »PEJAK«
– SUBAŠIĆ (HUSEINA) MUHAMED, 1934. – POTOČANI/ZVORNIK – »LABUD«
– SUBAŠIĆ (IBRE) IBRAHIM, 1961. – DUGMA/PROZOR – »VILJAK«
– SUBOTIĆ (SPASOJA) SLOBODAN, 1935. – PODLOZNIK/PALE – »BRANDO«
– SUBOTIĆ (TANE) VELIMIR, 1935. – KONJBABA/GORAŽDE – »ORAO«
– SUČIĆ (JOZE) VLADO, 1955. – RIČICE/TRAVNIK – »SAŠA«
– SULEJMANI (DESTANA) AFRIM, 1962. – GOSTIVAR/MAKEDONIJA – »SAFER«
– SULIĆ (JOSIPA) PETAR, 1919. – ČAPLJINA – »PAPE«
– SULTANOVIĆ (DAUTA) NUSRET, 1934. – ZENICA – »ERIK«
– SULJIĆ (ABDULAHA) HALID, 1944. – BRČKO – »KOLOBARA«
– SULJIĆ (MUHAREMA) ASMIR, 1967. – CAZIN – »ROĐAK«
– SVALINA (DRAGUNA) MILAN, 1950. – ZLOSELA/KUPRES – »ISTRA«
– SVETINOVIĆ (ANTE) STIPO, 1926. – MRKONJIĆ GRAD – »BRZI«
– ŠABANOVIĆ (BEĆIRA) ADEM, 1938. – DONJA JABLANICA – »GRANIT«
– ŠABIĆ (HASANA) ŠERIF, 1950. – VELIKI BADIĆ/BOSANSKA KRUPA – »BONDENO«
– ŠABIĆ (IZETA) ILIJAS, 1964. – PUHOVAC/ZENICA – »DŽEMO«
– ŠABOTIĆ (ELMAZA) REMZIJA, 1939. – IVANGRAD/CRNA GORA – »SENEGAL»
– ŠAGOLJ (JOSIPA) ZDRAVKO, 1956. – KOSTAJNICA/KONJIC – »MAGNUM«
– ŠAHBEGOVIĆ (HASANA) FETIJA, 1930. – GRBAVCI/ZVORNIK – »MALI«
– ŠAKIĆ (MATE) TOMISLAV, 1937. – BOSANSKI BROD – »DAMIR«
– ŠANTIĆ (MARKA) IVAN, 1939. – DUŽICE/ŠIROKI BRIJEG – »KARLO«
– ŠANTIĆ (MUSTAFE) BEĆIR, 1930. – PRIGRAĐANI/MOSTAR – »VARDA«
– ŠAPČANIN RUKIJA, 1938. – SARAJEVO – »LEJLA«
– ŠAPINA (MIROSLAVA) JOSIP, 1937. – PAJIĆ POLJE/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »FRANAC«
– ŠARIĆ (DANE) PETAR, 1967. – BUKOVA GORA/TOMISLAVGRAD – »DENIS«
– ŠARIĆ (MARIJANA) ILIJA, 1948. – TURIĆ/GRADAČAC – »ROSI«
– ŠEGO (STJEPANA) PETAR, 1927. – OSOJ/POSUŠJE – »DRINA«
– ŠEHAGANOVIĆ (NAZIFA) DERVIŠ, 1920. – DUBRAVICE/VITEZ – »HAFIZ«
– ŠEHIĆ (ADEMA) TEUFIK ,1942.- LIVNO – »ZLATKO«
– ŠEHIĆ (ISMETA) AIŠA, 1951. – VOGOŠĆA/SARAJEVO – »NORA«
– ŠEHIĆ (RAMIZA) MEHMED, 1949. – VIŠNJICA/KISELJAK – »ROĐAK«
– ŠEHOVIĆ (SABITA) AHMET, 1958. – GORNJE GRANČAREVO/TREBINJE – »LEOTAR«
– ŠEKERAC (MLAĐENA) DUŠAN, 1938. – VERIJA/BOSANSKA DUBICA – »BALJ«
– ŠEKERIJA (MARKA) MIJO, 1931. – VILIĆ POLJE/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »VASO«
– ŠEPER (ŠERIFA) BESIM, 1944. – GORNJA GRAČANICA/ZENICA – »ROVAC«
– ŠEREMETI (ŠABANA) KAJTAZ, 1940. – VUČITRN/KOSOVO – »PLATAN«
– ŠESTIĆ (DRAGUTINA) VIDOSLAV, 1948. – HUSRIPOVCI/PRNJAVOR – »STEPA«
– ŠEŠELJ (NIKOLE) VOJISLAV, 1945. – SARAJEVO – »MAGISTAR«
– ŠILIĆ (IVANA) GABRIJEL, 1962. – KONJIC – »HIRURG«
– ŠILIĆ (JURE) IVAN, 1939. – LALANOVO BRDO/KONJIC – »KOLUMBO«
– ŠILJEG (JOZE) MILE, 1933. – VAŠAROVIĆI/LJUBUŠKI – »VITINA«
– ŠILJEG (MIRKA) MATE, 1933. – VAŠAROVIĆI/LJUBUŠKI – KRISTIJAN«
– ŠIMIČEVIĆ (ALOJZIJA) DRAGO, 1965. – TURBETU – »LIVAC«
– ŠIMIČIĆ (ILIJE) MLADEN, 1926. – LUPOGLAVI/ZAVIDOVIĆI – »MILER«
– ŠIMIĆ (ANTE) PERO, 1934. – SAJTOVIĆI/BUSOVAČA – »SARAJEVO«
– ŠIMIĆ (DUŠANA) SAVO, 1952. – PRIBINIĆ/TESLIĆ – »ZARE«
– ŠIMIĆ (KRIŽANA) JERKO, 1942. – SOVIĆI/GRUDE – »VALTER«
– ŠIMUNOVIĆ (SLAVKA) ŽELJKO, 1960. – SARAJEVO – »GEOGRAF«
– ŠINDIĆ (VESELINA) MILJKO, 1931. – LESENOVAC/KRUŠEVAC/SRBIJA – »UREDNIK«
– ŠIPKA (NIKOLE) MILAN, 1931. – DRAGOLJI/BANJA LUKA – »LEKTOR«
– ŠIPOVAC (NIKOLE) KOSTADIN, 1958. – PODGRAĐE/NEVESINJE – »MITAR«
– ŠIPURA (MARKA) IVO, 1943. – DABOVCI/KOTOR VAROŠ – »PLAVI«
– ŠIRIĆ (JOZE) MARKO, 1937. – BROČANAC/POSUŠJE – »MAESTRO«
– ŠIŠKO (MARKA) JOZO, 1945. – ZABRIŠĆE/LIVNO – »SAČMA«
– ŠKARICA (IVANA) IVAN, 1941. – DRNIŠ, HRVATSKA – »MUZIČAR«
– ŠKARICA (LIKE) MATO, 1944. – ŠĆIPE/PROZOR – »BEM«
– ŠKARIĆ (ANTONA) VLADIMIR, 1938. – SARAJEVO – »ŠKARO«
– ŠKORNJA (HASANA) ESAD, 1944. – ZAVIDOVIĆI – »604«
– ŠLJIVO (SMAJLA) MALIK, 1965. – PŠENIK/JAJCE – »DUGI«
– ŠLJIVO (ZAJKA) HAJRO, 1939. – BRČIGOVO/ROGATICA – »PAVLE«
– ŠMITRAN (DRAGOJE) SLAVKO, 1935. – GRBAVCI/BOSANSKA GRADIŠKA – »GRBAVAC«
– ŠMITRAN (MIRKA) ĐURO, 1938. – TURJAK/BOSANSKA GRADIŠKA – »ŠMIT«
– ŠOJIĆ (NOVICE) RADIVOJE, 1943. – PLOČNIK/KALINOVIK – »RONAC«
– ŠOLAJA (NIKE) ANTO, 1929. – RALJAŠ/PRIJEDOR – »STANKO«
– ŠOLJIĆ (IBRAHIMA9 JUNUZ, 1947. – SOLAKOVA KULA/KONJIC – »RASIM«
– ŠORMAZ (JOVE) MILAN, 1918. – PEULJE/BOSANSKO GRAHOVO – »MAJK«
– ŠORMAZ (MILOŠA) MILAN, 1944. – CRNI LUG/BOSANSKO GRAHOVO – »JANKO«
– ŠORMAZ (ŠPIRE) JOVO, 1932. – DUBROVNIK/HRVATSKA – »NEPTUN«
– ŠOŠE (SALIKA) ZULFIKAR, 1937. – PREBILOVCI/ČAPLJINA – »SAFIR«
– ŠOŠIĆ (SULEJMANA) OMER, 1947. – VOLJEVAC/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »STOPER«
– ŠPINONJAK (ANTE) MARKO, 1938. – GEBNICE/BOSANSKI ŠAMAC – »JAKOV«
– ŠPIRIĆ (VIDA) JOVO, 1929. – BRDA/DRAVR – »UNAC«
– ŠPIRITOVIĆ (MUSTAFE) HAMDIJA, 1920. – SARAJEVO »TEHNIČAR«
– ŠTEKO (ANTE) JOZO, 1942. – MRKODOL/TOMISLAVGRAD – »ŽOZ«
– ŠUKO (MEHE) SALKO, 1952. – STOLAC – »ISMET«
– ŠUKUR (PETRA) NIKOLA, 1955. – KOBILJE/SKENDER VAKUF – »MAKI«
– ŠUPUT (MILANA) VELIMIR, 1918. – KOTORSKO/DOBOJ – »SERGEJ«
– ŠUŠAK (MIŠE) MILE, 1931. – UZARIĆI/ŠIROKI BRIJEG – »VEDRAN«
– ŠUŠAK (STANKA) MATE, 1938. – GRADAC/POSUŠJE – »LORENC«
– ŠUŠIĆ (MARKA) ŽARKO, 1922. – KLJET/GACKO – »ZIS«
– ŠUŠIĆ (SAVE) RADOMIR, 1950. – LUKE/HADŽIĆI/SARAJEVO – »VRANDUK«
– ŠUŠNJA (PERE) JAGO, 1947. – BAKIJE/BUSOAVAČA – »SAJA«
– TABAK (MARKA) PAVO, 1947. – KABLIĆI/LIVNO – »ZVONKO«
– TABAKOVIĆ (MEHMEDA) FIKRET, 1950. – TODOROVO/VELIKA KLADUŠA – »CER«
– TABAKOVIĆ (OSMANA) DŽEMAL, 1944. – MODRIČA – »STIL«
– TABAKOVIĆ (PERE) ŽELJKO, 1958. – BILEĆA – »RUDNIK«
– TADIĆ (FRANJE) IVO, 1938. – ŠKULJI/TRAVNIK – »BRACO«
– TADIĆ (MATE) ANTO, 1950. – ZVIZD/KREŠEVO – »MILETA«
– TADIĆ (MATE) MARKO, 1937. – CRKVENJAK/KREŠEVO – »MILAN«
– TADIĆ (VLADIMIRA) MIODRAG, 1948. – RUIŠTA/VIŠEGRAD – »MEHO«
– TALAKIĆ (SULEJMANA) MUHAMED, 1931. – VELIKA KLADUŠA – »ZAGREB«
– TALIĆ (ABDULAHA) NESIB, 1955. – VIŠNJEVO/TRAVNIK – »PEĆ«
– TALIĆ (EKREMA) SAMIR, 1967. – DRAŽEV DOLAC/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »LIVIO«
– TANASIĆ (ŽIVKA) DAVID, 1942. – PODNOVLJE/DOBOJ – »VUČJAK«
– TANASKOVIĆ (ĐORĐA) TANASIJE, 1952. – BOSANSKA BIJELA/BRČKO – »HARUN«
– TANOVIĆ (ASIMA) AZIJADA, 1953. – SARAJEVO – »CRNA«
– TASOVAC (SAVE) SLAVKO, 1949. – ČAKLOVICA/ZVORNIK – »VASKO«
– TATARIN (AVDE) ZIJAD, 1957. – VRANII/GORAŽDE – »KASPAROV«
– TAVIĆ (JAKOVA) DRAGO, 1950. – MALINE/TRAVNIK – »GORICA«
– TEKLIĆ (DANKA) DANIJELA, 1943. – ZAGREB, HRVATSKA – »KSENIJA«
– TEPAVČEVIĆ (ĐURE) MIROSLAV, 1917. – VIHOVIĆI/KALINOVIK – »TRESKAVICA«
– TESTEN (ANDRIJE) ANTE, 1932. – SARAJEVO – »LIPA«
– TEŠIĆ (CVIJANA) STEVO, 1912. – BRANICA/OBUDOVAC – »ALAS«
– TIJANIĆ (VLADIMIRA) MILUTIN, 1948. – PLUŽINE/CRNA GORA – »LOVČEN«
– TIMARAC (MILANA) MLADEN, 1951. – SARAJEVO – »PEPE«
– TINJIĆ (MUSTAFE) SENAD, 1961. – PURAČIĆI/LUKAVAC – »LASER«
– TIRIĆ (AVDE) RAMIZ, 1935. – MEDOVIĆI/ILIJAŠ – »PAUK«
– TODOROVIĆ (NIKOLE) JANKO, 1950. – LETEVCI/VAREŠ – »MRGUD«
– TOHOLJ (MIRKA) BOŠKO, 1928. – LJUBINJE – »«DINKO«
– TOKAČA (SAFETA) SALKO, 1954. – MODRIČA – »BJEGUNAC«
– TOKIĆ (AHMETA) MUSTAFA, 1956. – SREDNJA ZELINJA/GRADAČAC – »HAZNA«
– TOMAS (MARKA) ANTE, 1947. – DRINOVCI/GRUDE – »BARCELONA«
– TOMAŠ (STIPO) IVO, 1941. – D. BEŠPELJ/JAJCE – »OKNO«
– TOMIĆ (BOŽE) IVO, 1950. – DRIJEM/LOPARE – »PRIJATELJ«
– TOMIĆ (JOSIPA) ZDRAVKO, 1927. – BIJELJINA – »POKAJNIK«
– TOPALOVIĆ (BOŽE) BRANISLAV, 1964. – RIBARI/KONJIC – »EKONOMIST«
– TOPALOVIĆ (ZDRAVKA) ZORAN, 1962. – KARAULA/TRAVNIK – »VLAŠIĆ«
– TRAPO (MUSTAFE) OSMAN, 1964. – DRAŽEV DOLAC/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »GALIJA«
– TRBARA (IVE) KATA, 1956. – RANKOVIĆI/PUCAREVO – »ALMA«
– TRBIĆ (ALEKSE) ZDRAVKO, 1936. – DRAČIĆI/KAKANJ – »MIŠEL«
– TRBIĆ (MARKA) JOVO, 1942. – PONIJEVO/KAKANJ – »NOVICA«
– TREŠNJO (SALKE) SULJO, 1951. – UMOLJANI/TRNOVO – »CIKLON«
– TRNINIĆ (ĐORĐA) ĐURO, 1934. – STARI MARTINAC/SRBAC – »BOLE«
– TRNINIĆ (MANOJLA) ANĐELKA, 1934. – NOŽIČKI/SRBAC – »SENA«
– TRNINIĆ (VASE) VJIN, 1945. – BULIĆI/JAJCE – »DAKON«
– TROGRLIĆ (IVICE) ALOJZ, 1931. – DUGO POLJE/KISELJAK – »KURIR«
– TRTAK (SALKE) MUSTAFA, 1940. – MOSTAR – »OZON«
– TRUŠKOV (LAVA) ANTO, 1945. – ZEMUN, SRBIJA – »ISTOK«
– TUČIĆ (DUŠANA) ILIJA, 1962. – G. RIBNIK/KLJUČ – »BONINA«
– TULE (MEHE) IBRAHIM, 1967. – MOSTAR – »KRAGUJ«
– TURUDIĆ (MATE) BOŽO, 1946. – SLUŽANJ/ČITLUK – »ŠABAN«
– TURUDIĆ (VINKA) JAKOV, 1953. – SLUŽANJ/ČITLUK – »MOJSIJE«
– TVRTKOVIĆ (JOSIPA) STANISLAV, 1938. – SOLAKOVA KULA/KONJIC – »JUGIN«
– UBIPARIP (DUŠANA) RAJKO, 1963. – JASENOVI POTOCI/MRKONJIČ GRAD – »METRO«
– UČAMBARLIĆ (VEJSILA) IZET, 1947. – GUVNA/DONJI VAKUF – »ATOM«
– UDOVČIĆ (MATE) STJEPAN, 1937. – GRADIŠĆE/ZENICA – »OMLADINAC«
– UGARAK (TAHIRA) SELIM, 1947. – KUTE/KUPRES – »ZDENKO«
– VANOVAC (MLADENA) ZDRAVKO, 1934. – MLADOŠĆE/VISOKO – »VISOKI«
– VAREŠLIJA (SULJE) FADIL, 1954. – BRIZNIK/ZENICA – »PIRI«
– VASILIĆ (LUKE) SLOBODAN, 1945. – DOBOJ – »JUPITER«
– VASILJ (PERE) ZVONKO, 1933. – SARAJEVO – »KAMELEON«
– VASILJEVIĆ (MILOVANA) JOVAN, 1954. – GORNJA KOPRIVNA/MODRIČA – »JOGI«
– VELAGIĆ (HUSNIJE) HALID, 1950. – VELIKI BADIĆ/BOSANSKA KRUPA – »POREČ«
– VELAGIĆ (OMERA) OSMAN, 1949. – JANJA/BIJELJINA – »BOLERO«
– VELIĆ (ĆAMILA) SENAD, 1962. – BUKOVIK/BREZA – »MIRADŽ«
– VELJOVIĆ (STJEPANA) MILOMIR, 1956. – NEPRAVDIĆI/PALE – »ZUMBUL«
– VESELJAK (MIRKA) MLADEN, 1952. – ZENICA – »PARAMON«
– VIDAKOVIĆ (BLAGOJA) JOVO, 1940. – BOTAJICA/MODRIČA – »STANIMIR«
– VIDAKOVIĆ (MARKA) ILIJA, 1953. – GNIONICA/ODŽAK – »PUTNIK«
– VIDAKOVIĆ (SLOBODANA) ZORAN, 1928. – BEOGRAD/SRBIJA – »DIDRO«
– VIDOVIĆ (LAZE) JOVO, 1931. – VIDOVIĆI/BOSANSKO GRAHOVO – »LJUBO«
– VIDOVIĆ (PERE) MIJO, 1959. – POTOČANI/LIVNO – »RADE«
– VIDOVIĆ (VINKA) DUŠAN, 1963. – DERVENTA – »RALF«
– VIŠNJIĆ (MILOSLAVA) VASILIJE, 1941. – BOGOVIĆI/FOČA – »VENERA«
– VJEŠTICA (ČEDOMIRA) MIROSLAV, 1947. – BOSANSKA KRUPA – »ŠAIN«
– VLAHO (MILIVOJA) JOSIP, 1926. – ŽITOMISLIĆ/ČITLUK – »JOHAN«
– VOLODER (JUSUFA) SENAD, 1951. – MOSTAR – »SILVIO«
– VRAČEVIĆ (RATKA) RATKO, 1955. – MILINO SELO/LUKAVAC – »NEMANJA«
– VRANIĆ (BRANKA) PERIŠE, 1944. – MIROSALJCI/SRBIJA – »BALTAZAR«
– VRANIĆ (ĐORĐA) MIHAJLO, 1938. – PRIŠTINA/KOSOVO – »BOŽUR«
– VRANJEŠ (ANTE) KARLO, 1924. – TIHALJINA/GRUDE – »KAPINA«
– VRDOLJAK (ANTE) ANTO, 1924. – MIŠNJICI/DERVENTA – »TIMOK«
– VRDOLJAK (JOZE) JURE, 1929. – DUPLJANICA/DERVENTA – »JUKA«
– VRDOLJAK (TOME) BOGDAN, 1953. – SRĐEVIĆI/LIVNO – »OBLAK«
– VUČAK (ĆIRILA) STIPO, 1931. – BOTUN/KUPRES – »STRAŽAR«
– VUČIĆ (ANTE) DRAGO, 1940. – PROBOJ/LJUBUŠKI – »PROBOJ«
– VUJEVIĆ (ANĐELKA) JOZO, 1943. – GRAB/LJUBUŠKI – »FRANC«
– VUJICA (PERE) MIROSLAV, 1959. – VISOKO – »TRGOVAC«
– VUKELIĆ (NIKOLE) BRANKICA, 1959. – OGULIN/RH – »KNJIGA«
– VUKIČEVIĆ (MILIVOJA) RISTO, 1948. – GORNJI CERANI/DERVENTA – »SLAVIŠA«
– VUKOJA (STANKA) VESELKO, 1953. – LJUBOTIĆI/ŠIROKI BRIJEG – »BARTOŠ«
– VUKOJE (ANDRIJE) ANTO, 1945. – DONJI VIŠNJIK/DERVENTA – »NIKODIN«
– VUKOJEVIĆ (MILANA) ZDRAVKO, 1958. – GRAB/LJUBUŠKI – »KIM«
– VUKOVIĆ (GAŠE) TRIFKO, 1949. – MEGA GRUDA/BILEĆA – »ARGENTINA«
– VUKOVIĆ (MARIJANA) MARKO, 1934. – G. VRELA/BOSANSKI BROD – »BRACO«
– VUKOVIĆ (MILOŠA) MOMČILO, 1932. – TJENTIŠTE/FOČA – »JOKAN«
– VUKŠIĆ (MATE) FRANJO, 1927. – VITINA/LJUBUŠKI – »TULE«
– ZAGORAC (NEDELJKA) MIJAT, 1955. – VILČEVIĆI/KALESIJA – »SERĐO«
– ZAHIROVIĆ (ZAIMA) ESAD, 1936. – BOSANSKA GRADIŠKA – »DELTA«
– ZATEGA (IBRAHIMA) AHMED, 1943. – RAOTIĆI/KONJIC – »LISIN«
– ZEKO (ILIJE) JOZO, 1921. – PALOČ/GORNJI VAKUF – USKOPLJE – »OLUJA«
– ZELIĆ (JOZE) MARKO, 1927. – KANDIJA/BUGOJNO – »SIMON«
– ZENIČANIN (SULJE) MEHMED, 1922. – VUKOVO/TEŠANJ – »FERIZ«
– ZIDRUM (PAVE) ILIJA, 1947. – G. VRELA/BOSANSKI BROD – »BREZA«
– ZLOPAŠA (JURE) ANTE, 1925. – PROBOJ/LJUBUŠKI – »PERICA«
– ZLOPAŠA (MIJE) MILE, 1937. – PROBOJ/LJUBUŠKI – »DARIĆ«
– ZMIJANJAC (JOVE) DUŠAN, 1949. – MALI RADIĆ/BOSANSKA KRUPA – »VINKO«
– ZORIĆ (JAKOVA) IVAN, 1948. – GRUDE – »ZVONKO«
– ZOVKIĆ (MATE) SLAVKO, 1963. – BUNAR/DERVENTA – »BLIZANAC«
– ZOVKO (ILIJE) DRAGO, 1937. – SRETNICE/MOSTAR – »NIN«
– ZOVKO (STOJANA) PERO, 1948. – LAĐANICA/KONJIC – »LJUBO«
– ZRAKIĆ (PEJE) MARJAN, 1934. – DONJA DUBICA/ODŽAK – »VALENTIN«
– ZUKIĆ (BEĆIRA) MIRALEM, 1963. – GORNJA BITONJA/STOLAC – »VRBAK«
– ZUKIĆ (SMAILA) HASAN, 1925. – SANSKI MOST – »SANICA«
– ZULIĆ (MEHMEDA) DŽEMAL, 1946. – TRNOPOLJE/PRIJEDOR – »KONORA«
– ZULIĆ (RAME) OSMAN, 1945. – ORAŠAC/BIHAĆ – »LJUTOČ«
– ŽARAK (ŽIVKA) ANĐA, 1946. – TURŠINOVAC/BOSANSKI ŠAMAC – »KAĆA«
– ŽILIĆ (NIKE) ANTO, 1928. – DELILOVAC/TRAVNIK – »JOZAK«
– ŽIVKO (MARKA) ANTO, 1934. – BOJSKA/DONJI VAKUF – »BOŠKO«
– ŽIVKOVIĆ (MATE) TOMISLAV, 1932. – GRAB/LJUBUŠKI – »ŽELJKO«
– ŽIVLAK (BOŠKA) ALEKSANDAR, 1968. – DRVAR – »POSEJDON«
– ŽUNIĆ (HASE) AHMET, 1928. – PODHUM/LIVNO – »TRIBANJ«
– ŽUŽO (HASANA) SMAIL, 1929. – BULIĆI/JAJCE – »SMOKI«

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 23 apr 2016 09:37

22.04.2016
Direktor CIA-e došao u Sarajevo na poziv direktora OSA-e Osmana Mehmedagića
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... nistva-bih
http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Ca ... van/366383
http://saff.ba/campara-potvrdio-da-je-s ... xshZ1Nf3VI
– BiH kao trusno područje je interesantna za SAD jer se nalazi u “srcu” Evrope. Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić jer upoznao Brennana da postoji namjera da se osnuju operativna tijela na nivou regije zapadnog Balkana – istaknuo je Čampara. Podsjetio je da je ovo prvi put da direktor CIA-e dolazi u posjetu BiH, a Čampara smatra da je važno to što su američke vlasti zainteresirane za BiH, jer je SAD prijateljska zemlja koja BiH pomaže u svim oblastima razvoja demokratije. Učesnici sastanka istaknuli su da je u BiH nulta tolerancija na terorizam, a cjelokupna bh. politika opredijeljena je za borbu protiv terorizma.

Čampara je potvrdio da je Brennan upoznat i o pozitivnoj ulozi Islamske zajednice u BiH i o svemu onome što je uradio reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović te pitanjima paradžemata, izrazivši očekivanje da će većina džemata koji nisu djelovali u okviru Islamske zajednice sada joj se priključiti. Dodao je da neke druge zemlje, poput Francuske i Belgije, nemaju tu mogućnost koju ima BiH s jedinstvenom Islamskom zajednicom i vjerskim autoritetom.

Sastanku su prisustvovali direktor OSA-e Osman Mehmedagić, ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, ministar unutrašnjih poslova FBiH Aljoša Čampara, direktor Agencije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić i glavni tužitelj Tužilaštva BiH Goran Salihović.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 23 apr 2016 09:50

16.04.2016
Spetsnaz, specijalne jedinice ruske obavještajne službe GRU, dolaze u BiH?

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/do ... e-policije
“Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač je kazao da se radi samo o saradnji policijskih snaga tog entiteta i Rusije, ali svi znaju da su to specijalne jedinice ruskih obavještajnih službi i da se radi o elitnim vojnim jedinicama, a ne policijskim“, tvrdi Jerlagić. Potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Kemal Čamdžija tvrdi da Dodik želi da zemlje poput Izraela i Rusije obučavaju njegovu vojsku i policiju..

Docent na Fakultetu za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu Goran Kovačević smatra da će ruske specijalne jedinice doći u RS zbog vojne obuke, a policija je samo krinka. Te jedinice, kaže on, mogu služiti kao ispomoć u slučaju nekog sukoba na ovim prostorima.
“Nije isključeno, da kada bi te trupe stvarno došle, one ostanu u BiH. To su Rusi uradili i u Siriji. Ako pogledate situaciju u regiji, sve susjedne zemlje su se, iako je to po Dejtonskom mirovnom sporazumu zabranjeno, naoružale. To je kao takmičenje. Svi to rade osim BiH. Nedavno je rečeno da se BiH ne bi odbranila u ratu da nije bilo rezervnog sastava policije, a sada imamo istu situaciju. Pa i ovo otvaranje Ureda hrvatskog člana predsjedništva u Mostaru je jedna vrsta pregrupisanja. Izdvajanje političkog centra moći“, zaključio je Kovačević.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 10 jun 2016 15:59

slika
10.06.2016
Timothy Less direktor "konsultantske kuće" Nova Evropa: Kada uticaj Zapada na Balkanu izblijedi uslijedit će novi talas nemira pokušajem otcepljenja Republike Srpske, koja će htjeti da se pripoji Srbiji. Prema njegovim riječima, takav scenario snažno će zagovarati Rusija, koja će objeručke prihvatiti slabljenje moći Zapada na Balkanu. To će, kako tvrdi Less, pokrenuti domino efekat. Hrvati iz BiH pokušali bi u toj situaciji da dio Hercegovine pripoje Hrvatskoj, koja bi im, prema Lessovom mišljenju u tome svesrdno pomogla. Međutim, i Albanci u Makedoniji bi se pobunili i pokušali da otkinu dobar dio zemlje. Tako proširena Albanija bi zatim željela da im se pripoji i Kosovo, čime bi se ostvario cilj stvaranja tzv. velike Albanije. Apokaliptična analiza britanskog profesora i diplomate ne zaustavlja se na tome. Prema njegovim riječima, stanovništvo Crne Gore, koje je naklonjeno pripajanju Srbiji i čini polovinu populacije, težit će spajanju sa proširenom Srbijom. Na sve to, svoju šansu za parče zemlje vrebat će Grčka i Bugarska, koje bi imale pik na ostatak raščerupane Makedonije, ističe Less.

Veliki problem izazvao bi rapidan rast muslimanskog ekstremizma, koji bi nesumnjivo privukao brojne borce iz Saudijske Arabije i sličnih zemalja, tvrdi Less. Takav scenario samo bi potpalio rastuću islamizaciju Evrope, smatra Britanac. EU i SAD ne bi priznali ovakvo prekrajanje granica, i svakako bi uložili dosta truda da do tog ishoda ne dođe. Ipak, smatra Less, moć Zapada bi do tada toliko opala da ne bi mogli da učine mnogo toga.
„Možda se novi balkanski poredak neće desiti sutra, ali kako moć EU blijedi, dan početka ovakvog sukoba sve je bliži“, ubjeđen je britanski profesor u tačnost svoje mračne prognoze.

http://www.fokus.ba/361600/vijesti/glob ... rebljenja/

Avatar
Bosni
Član
Postovi: 3916
Pridružen/a: 22 nov 2012 04:38

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Bosni » 21 jun 2016 00:23

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... bih/173095
Sudska policija RG-a izvršavat će naloge i sudova u FBiH

Izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji Republike Genocidne (RG) predviđeno je pravno preciznije reguliranje saradnje entitetskih sudskih policija.

Propisano je da predsjednik Vrhovnog suda RG može sklopiti sporazum s predsjednikom Vrhovnog suda Federacije BiH o saradnji i pružanju pomoći između entitetskih sudskih policija kako bi se regulisali određeni poslovi i zadaci kada je u pitanju izvršavanje naredbi za sudove iz Federacije BiH.

Zakonske nadležnosti

- To je neophodno da bi se regulisala oblast nadležnosti Sudske policije RG-a, kada su u pitanju naredbe za dovođenje i sporovođenje osoba, izdate od sudova iz FBiH - pojasnila je za Fenu službenica za odnose s javnošću Ministarstva pravde RG-a Sanja Džombić.

Naime, u praksi se dešavalo da je Sudska policija RG-a dobijala naredbe sudova iz Federacije BiH, kada su u pitanju poslovi i zadaci dovođenja i sprovođenja osoba s teritorije RG-a u sudove i kazneno-popravne zavode u FBiH, a koje nije mogla izvršiti jer nema zakonske nadležnosti.

Također, identična situacija je i u slučaju dovođenja i sprovođenja osoba s teritorije FBiH koje potražuju sudovi u RG-u, a za koje je isključivo nadležna Sudska policija FBiH.


Nove jedinice

- S obzirom na to da entitetske sudske policije nemaju mogućnosti da traže osobe na teritoriji drugog entiteta, jer je Zakon o Sudskoj policiji RG propisao da Sudska policija RG poslove i zadatke iz svoje nadležnosti izvršava na osnovu naredbi Vrhovnog suda, okružnih i osnovnih sudova, bilo je potrebno propisati mogućnost sklapanja navedenog sporazuma, kako bi se regulisali i ovi poslovi i zadaci Sudske policije – naglasila je Džombić.

Izmjenenama i dopunama Zakona o Sudskoj policiji RG-a, koje će biti razmatrane na redovoj sjednici Narodne skupštine RG-a naredne sedmice, bit će formirana i nova organizaciona jedinica Sudske policije RG-a, Okružnog centra sudske policije u Prijedoru.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 23 jun 2016 12:46

Dodikovi teroristi ponovo na obuci u Izraelu
http://slobodanvaskovic.blogspot.se/201 ... uci-u.html
Njih petanestak otputovalo je u Izrael 6. juna ove godine, a obuka će im trajati tri sedmice. Kako bi se prikrio njihov odlazak na obuku u Izrael, oni se u matičnim CJB vode kao polaznici kursa, koji je organizovan u Nastavnom centru OSA u Banjaluci. I taj kurs je počeo 06.06. o.g., tako da je maska gotovo pa savršena, a policijsko-obavještajne agencije u BiH neće imati nikakav uvid u vrstu obuke pripadnika Dodikove Udbe u Izraelu. Cijelom ovom “tajnom” poslu kumovali su i neki od visokih funkcionera BIA. Prvi put su tokom jula 2015., Pripadnici tada novoformirane Državne bezbjednosti Republike Srpske obučavani u Izraelu. O tome sam objavio tekst 10. avgusta prošle godine, na osnovu informacija iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova RS. Državna bezbjednost RS formirana je tajno u okviru Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS. Šef Dodikove Udbe je Predrag Ćeranić, bivši obavještajac, koji je pozicioniran kao savjetnik Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova RS. Na Ćeranićev prijedlog formirana je, aprila prošle godine, Uprava za borbu protiv terorizma i ekstremizma MUP RS kako bi se tajno formirala državna bezbjednost Republike Srpske. Uprava je sastavljena od dvije jedinice: Jedinice za borbu protiv terorizma (koja je postojala i do formiranja nove Uprave), i Jedinice za prevenciju i analitiku. Kadrove u Jedinici za prevenciju i analitiku lično je birao Ćeranić. I svi su listom provjereni članovi SNSD-a, potpuno odani Dodiku. Ova Jedinica samo je formalno u sastavu Uprave i njom direktno rukovodi Ćeranić, a za njen rad podnosi izvještaje lično Dodiku. Jedinica ima dva odjeljenja – za analitiku i za prevenciju.
Posebno su opasni zadaci Odjeljenja za prevenciju; Opasni po protivnike Režima i Nepodobne. Oni su mete Odjeljenja za prevenciju. Pripadnici tog Odjeljenja, prema tvrdnjama mojih sagovornika iz MUP-a RS, spremni su na sve.

Avatar
Bosni
Član
Postovi: 3916
Pridružen/a: 22 nov 2012 04:38

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Bosni » 23 jun 2016 20:29

http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... bih/173507
Vlada RG-a protiv Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma u BiH

Vlada Republike Genocidne danas je odbacila, kao sporan, Prijedlog odluke o uspostavljanju Koordinacionog tijela za borbu protiv terorizma u Bosni i Hercegovini.

- Uzimajući u obzir da su sva tijela i agencije iz oblasti unutrašnjih poslova i sistema bezbjednosti u BiH uspostavljeni na osnovu zakona, Vlada pokušaj uspostavljanja Koordinacionog tijela posredstvom odluke Vijeća ministara, kao podzakonskog akta, ocjenjuje kao pravni i politički presedan, saopšteno je nakon posebne sjednice entitetske vlade.

Smatraju da bi uspostavljanje Koordinacionog tijela, „kao svojevrsnog instrumenta koordinacije u formulisanju i sprovođenju politike u oblasti borbe protiv terorizma, te posebno predviđena rješenja, kojima su definisane nadležnosti Koordinacionog tijela da usmjerava i usklađuje rad organa i agencija u bezbjednosnom sektoru na teritoriji BiH, doveli do ozbiljnog narušavanja postojećih modela koordinacije i saradnje između policijskih i bezbjednosnih agencija u BiH koji su definisani zakonom“.


- Vlada konstatuje da Koordinaciono tijelo nije koncipirano kao savjetodavno tijelo, već kao tijelo kojem se, primarno posredstvom Operativne grupe u njegovom sastavu, daju nadležnosti da sprovodi operativne mjere i radnje, te ovakva rješenja ocjenjuje kao neustavna i nezakonita, stoji u saopštenju.

Ovlaštenja

Također, „smatra neustavnim i nezakonitim rješenja kojim je predviđena nadležnost Koordinacionog tijela da, između ostalog, predlaže promjene u pravnom i institucionalnom okviru u bezbjednosnoj oblasti u BiH“.

Za Vladu RG-a su neprihvatljiva i rješenja kojima se „predviđa politička funkcija Koordinacionog tijela da, između ostalog, predlaže mjere na stvaranju političkih, društvenih i ekonomskih okolnosti koje uklanjaju preduslove nastanka i širenja terorizma u svim elementima njegove pojavnosti, te smatra da se na ovakav način Koordinacionom tijelu nastoje prenijeti ovlaštenja kojima, u skladu s relevantnim zakonima, raspolažu organi zakonodavne i izvršne vlasti u BiH“.


Konstatuje da se u pojedinim članovima Prijedloga odluke upotrebljavaju pojmovno nejasne i neosnovane sintagme poput „nacionalna sigurnost“ i „nacionalni interesi“, te ih kao takve odbacuje.

Vlada smatra neustavnim i nezakonitim i jačanje nadležnosti Tužilaštva BiH, kako je predviđeno članom Prijedloga odluke, u kojem je utvrđeno da će Operativnom grupom u strukturi Radnog tijela rukovoditi šef Odsjeka za terorizam u Tužilaštvu BiH.

Kao neustavna, nezakonita i neprihvatljiva rješenja ocjenjuje članove Prijedloga odluke kojima se Tužilaštvo BiH, između ostalog, pozicionira kao organ iznad članova Koordinacionog tijela, među kojima je, u skladu s Prijedlogom sporne odluke, i ministar unutrašnjih poslova Republike Genocidne.


Postojeće institucije

Vlada smatra neustavnim, nezakonitim i neprihvatljivim rješenja kojima je predviđeno da Koordinaciono tijelo koristi pečat i memorandum Ministarstva bezbjednosti BiH, čime se to ministarstvo, uzimajući u obzir da je kao jedan od članova Koordinacionog tijela predviđen i ministar unutrašnjih poslova Republike Genocidne, pozicionira kao tijelo iznad Ministarstva unutrašnjih poslova RG-a.

Rješenja iz Prijedloga odluke, kojima je predviđeno finansiranje Koordinacionog tijela iz Budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH, kao i dodatnim donacijama, su za Vladu RG-a „nezakonita, neracionalna i neprihvatljiva, te ih kao takve odbacuje“.

Vlada RG-a zahtijeva od ministara u Vijeću ministara iz RG-a da ne podrže pomenute odluke, da insistiraju na sprovođenju i unaprijeđenju borbe protiv terorizma isključivo u okviru postojećih institucija i agencija utemeljenih na zakonu, te da se uzdrže od aktivnosti koje bi, kako se navodi u saopštenju, vodile ka reorganizaciji sistema bezbjednosti u BiH i entitetima suprotno Ustavu i zakonima BiH, ustavima i zakonima entiteta i Statutu i zakonima Distrikta Brčko BiH.

Podržano je koordinisano institucionalno djelovanje u cilju jačanja borbe protiv terorizma i svih drugih bezbjednosnih izazova po BiH koje se realizuje isključivo u skladu s ustavnim nadležnostima institucija BiH i entiteta, te izražava zabrinutost zbog zastoja u radu Grupe za borbu protiv terorizma (Task Force).

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 14 aug 2016 14:28


Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la Abidaga » 03 sep 2016 11:23

slika
03.09.2016
Pripadnici Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), beogradskog centra, uhapsili su u petak Čedu Čolovića (57) za koga se osnovano sumnja da je bio špijun hrvatske obavještajne službe. Prema pisanju "Novosti", Čolović je penzionisani oficir "Vojske Republike Srpske Krajine" i bio je zadužen za bezbjednost 75. motorizovane brigade. Rodom je iz Drniša, ali ima prebivalište u Beogradu i ima dvojno državljanstvo - srbijansko i hrvatsko. Beogradski list dalje puiše da je riječ o osobi koja je imala pristup važnim državnim informacijama.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... OTO/385685

Hapšenjem hrvatskog obavještajca započeo je špijunski rat na Balkanu, a tajming cijele akcije nije nimalo slučajan, smatra Božo Spasić, piše Index.hr. Spasić, koji je i sam bio zaposlen u obavještajnim službama Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju, potvrdio je informacije hrvatskog portala prema kojima je srpska služba već neko vrijeme 'obrađuje' hrvatskog kolegu.
"Uobičajena praksa je da su službe domicilne zemlje upoznate s agenturom stranih zemalja na svojoj teritoriji, u smislu da znaju ko su i šta tačno rade. Na taj način mogu im 'dodavati' informacije za koje procjenjuju da bi njihove zemlje moglo zanimati i to su igre bez granica. Međutim, ovakva javna hapšenja mogu samo značiti da je taj agent jednostavno, u našem žargonu, potrošen, da je odradio svoje, i više ga nema nikakvog smisla 'čuvati'", rekao je Spasić za Index i objasnio kako je prema njegovim informacijama hrvatskog agenta 'odradila' srpska Kontraobavještajna služba i kako su upoznati i sa svim njegovim saradnicima.
"U tom smislu, možemo očekivati još hapšenja, hapšenja osoba koje su sarađivale s uhapšenim agentom".

Međutim, Spasić je uvjeren kako je ovim hapšenjem započeo špijunski rat na Balkanu i kako tajming cijele akcije nije nimalo slučajan.
"Potpuno je izvjesno da možemo očekivati hapšenja srpskih agenata u Hrvatskoj, to je logični slijed. Ali, ono što je prilično važno u cijeloj ovoj priči jeste – tajming. Srpske vlasti ovim su samo nastavile svoju aktuelnu politiku i ovo je, u tom smislu, odlično tempirano, za trenutak kad su odnosi takvi kakvi jesu. Podsjetiću vas da je Srbija nedavno prijavila EU kako Hrvatska na nju vrši agresiju...", zaključuje Spasić i dodaje kako je u Srbiji već najavljeno obraćanje javnosti od strane, vjerovatno, premijera Aleksandra Vučića.
"Neće tu baš puno moći reći, osim da je, službeno, istraga u toku. I to je to", kaže. Poznato je da je "hrvatskom špijunu" određen pritvor. Koliko je poznato, čovjeku prijeti od tri do petnaest godina zatvora, navodi Index.hr. Hrvatski obavještajac koji je uhapšen u Beogradu radio je za hrvatsku Vojno sigurnosno-obavještajnu službu, naveo je Index.hr i dodao da je tokom proteklih mjeseci, pa čak i godina, uhapšeni obavještajac u Beogradu i Srbiji prikupljao podatke koji bi njegovoj domicilnoj službi, dakle, VSOA, mogli biti od posebnog interesa.

http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... adu/385668

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la ABen » 07 sep 2016 08:37

http://www.rtvbn.com/3832027/bih-vrvi-od-spijuna
Dževad Galijašević
Oko 1.000 špijuna radi za tzv. arapske službe. Tu prednjače špijuni iz Saudijske Arabije, Kuvajta, Katara, Irana... Jedna od jačih špijunskih službi u BiH je i turska, ali i ona iz Pakistana. Naši izvori kažu da u BiH špijunira ko koga stigne i da je tako još od poslednjeg rata, kad su i formirane špijunske mreže na tlu BiH.
:rofll:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Obavještajne službe

Post Postao/la amkos » 07 sep 2016 12:49

Puk'o covjek, ali prima dobre pare za ove budalastine. :lolcina:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite