☑ Pravila foruma i savjeti

Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la Abidaga » 05 jul 2015 12:22

04.07.2015
Sabor Islamske zajednice na današnjoj sjednici u Sarajevu usvojio je Deklaraciju o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici, te predstavio Fetvu o genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici koju je donijelo Vijeće muftija Islamske zajednice u BiH. Prema Deklaraciji Sabor, između ostalog, očekuje da Vijeće ministara BiH i entitetske vlade izrade program „Ne genocidu“, koji bi u periodu od 15 godina osigurao sve potrebne uvjete za uklanjanje posljedica genocida nad Bošnjacima na prostoru Srebrenice, Zvornika, Vlasenice, Bratunca, Milića i Žepe i povratak na demografsko stanje prema popisu stanovništva 1991. godine.
slika
Sabor traži da visoki predstavnik za BiH donose zakon o zabrani poricanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i trajnu zabranu službene upotrebe oznaka, zastava, amblema i simbola koje je koristila Vojska Republike Srpske kao izvršioc genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, za cijeli teritorij BiH.

Nadležnim institucijama BiH i međunarodnoj zajednici Sabor predlaže formiranje distrikta Srebrenica na prostoru općina: Srebrenica, Zvornik, Vlasenica, Bratunac, Rogatica, Žepa i Milići, gdje su uglavnom živjele žrtve genocida nad Bošnjacima, s obzirom da vlasti RS-a u proteklih 20 godina nisu uspjele osigurati jednaka prava i standarde svim građanima posebno Bošnjacima.

Sabor je pozvao Parlamentarnu skupštinu BiH, Narodnu skupštinu RS i Federalni parlament da svakog 11. jula u godini održavaju komemorativne sjednice uz prijenos na sva tri javna emitera, budući da je institucionalizacija dana sjećanja najbolji način poštovanja žrtvama zločina.

U Deklaraciji stoji da Sabor očekuje da Srbija, Crna Gora, Holandija, Ujedinjene nacije, BiH i svi drugi izraze želju da budu donatori uspostave međunarodnog fonda za uklanjanje posljedica genocida u Srebrenici od jedne milijarde eura, koji bi se prikupljao u narednih pet godina, te koristio projektu „Ne genocidu“.

Sabor je istakao da fetva Vijeća muftija proglašava šehidima žrtve genocida i zadužuje Rijaset da u skladu s islamskom tradicijom Bošnjaka osigura aktivnosti i programe kojima se trajno čuva sjećanje na šehide, žrtve genocida i ratnih zločina te prezentira fetvu o genocidu i činjenicama o njemu svim posjetiocima šehitluka genocida u organizaciji Islamske zajednice.
– Na taj način je Islamska zajednica u BiH kroz najviši vjerski organ zauzela stav o tom pitanju i dala svoje mišljenje šta se dešavalo u danima prije 11. jula, tokom 11. jula i nakon 11. jula u Srebrenici – kazao je predsjednik Sabora Islamske zajednice u BiH Hasan Čengić. Vahid ef. Fazlović poručio je da se Fetvom radnje terora, ubijanja i protjerivanja muslimana na zaštićenoj zoni Ujedinjenih nacija, Srebrenice i Žepe, i sa stanovišta islamskog prava kvalificiraju genocidom nad muslimanima Bošnjacima.

http://faktor.ba/sabor-islamske-zajedni ... nici-foto/

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la Abidaga » 05 jul 2015 18:12

05.07.2015
Milorad Dodik izjavio je danas da je Islamska zajednica u BiH radikalna politička organizacija koja provodi i ima u sebi značajne elemente radikalnog islama i koja je integrisana sa islamskim pokretom širom svijeta.
"Zbog toga je ona za nas opasna. Ona je ključna politička organizacija u bošnjačkom narodu. Ona odlučuje ko je pobjednik kod Bošnjaka na izborima i zato ne treba zanemariti to o čemu govori, mada su ti njihovi zahtjevi nerealni i nemoguće ih je ostvariti", rekao je Dodik novinarima.

Reagujući na zahtjeve iznesene na jučerašnjem saboru Islamske zajednice Dodik je kazao da je te zahtjeve nemoguće provesti.
"To je deplasirana priča. Teritorija RS je neprikosnovena i nema razgovora o tome", naveo je Dodik.

On je istakao da je genocidna Vojska RS "slobodarska" vojska i da je bila odraz "slobodarskih" zahtjeva (genocidnog) srpskog naroda.. Dodik je dodao da Islamska zajednica u BiH na ovaj način pokazuje namjere da, prije svega, obesmisli slobodu za genocidne Srbe, a da obesmiljšavanje četničke slobode počinje upravo zahtjevom da se zabrane četnički simboli.

http://www.nezavisne.com/novosti/bih/Do ... ija/313888

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41239
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la Jack » 05 jul 2015 22:01

Ovakvo sta je trebalo biti jasno 2005 godine a ne 2015 godine.Dzaba smo 10 godina vremena cekali

Srebrenica i Zepa su bile Un zasticene zone.Un je imao odgovornost prema tim mjestima.I na kraju regija Srebrenica je mjesto gdje je Haski sud dokazao genocid na tim prostorom.Svako negiranje tog je negiranje Haskog suda,a vecina drzava svijeta nece htjeti da radi takvo sta

Pitanje opstanka pravoslavnih cetnika na tom potezu je itekako upitno.Dovoljno je vidjeti Srebrenicu 1112 ucenika skolske 1995/1996.Sve oni.Danas nemaju niti 250 osnovaca,zapravo i manje.Sa jacanjem industrije.Opcina poput Srebrenica se moze preuzeti u 3-5 godina.Znaci najmanje 200 radnih mjesta.I oko 1000 novih Bosnjaka u Srebrenici ce itekako dati nasu vecinu ovdje.Bratunac,Vlasenica i ti krajevi.Nemaju neke industrije,to je sami agrar bio i prije rata.I sanse da ce se tu nesto uraditi na tom pitanju.Male su

Najbolje je traziti distrikt Srebrenicu s opcinama:Srebrenica,Bratunac i dio Rogatice.Zvornik ce biti tesko dokazati da spada u Srebrenicku regiju.Bratunac sigurno ne
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la Abidaga » 05 jul 2015 22:42

Cilj je skupiti milijardu eura za demografsko poklapanje Srebrenice i jos 5 opcina:
Bratunac,
Vlasenicu,
"Milice",
Rogaticu
i Zvornik.

Da se radi o izdvajanju teritorije iz RS vjerovatno bi samo trazili enklave koje smo drzali do ljeta 95:e
slika

To nije dovoljno. Novi distrik sa 6 opcina ostaje u RS ali ce imati Bosnjacku vecinu kao Brcko i odatle lahko cetnicima mozemo uzeti mogucnost veta u drzavnom parlamentu sto je kljuc za postepeno ukidanje RS.

https://www.izbori.ba/Potvrdjeni2014/Fi ... /Nivo.aspx

1/3 direktnih mandata za Parlament BiH iz RS dolazi iz te izborne jednicne. Tu su cetnici najslabiji. :zastava:

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la ABen » 21 jul 2015 11:04

Reisu-l-ulema: Ne prihvatamo neiskreno kajanje, Bošnjaci neće pristati na laž i lažno političko pomirenje
http://saff.ba/reisu-l-ulema-ne-prihvat ... pomirenje/

Juli 20th, 2015

Kolektivnu dženazu u Prijedoru danas je predvodio reisu-l-ulema Husein efendija Kavazović.

U svom obraćanju prije dženaze reisu-l-ulema između ostalog je poručio da Bošnjaci neće pristati na laž i lažno političko pomirenje, te da će političke i intelektualne elite u čije ime je počinjen genocid i dalje genocid poricati, ali da ga neće moći zataškati.

“Na ovom časnom mjestu poručujemo da nećemo prihvatiti laž niti lažno kajanje. Neka ne potcjenjuju našu sposobnost da razlikujemo istinu od laži. Neka se ne ljute zato što prepoznajemo njihovu neiskrenost. Neka niko u svijetu ne misli da ćemo mi, žrtve strašnog genocida, pristati na političko pomirenje. To može biti put do istinskog pomirenja, ali ne i naš cilj. Nama trebaju istinsko kajanje i duhovno izmirenje kao trajne kategorije, a ne kao prolazne političke akrobacije. Ako to ne možemo dobiti onda imamo još jednu potvrdu o svijetu u kojem živimo”.

Reisu-l-ulema je naglasio da je genocid u Prijedoru prava slika svijeta u kojem živimo:

“To je svijet bez lažnih maski, bez stida, srama i kajanja. Tomašica je danas svjedok tog ružnog lica, izdajničkog i kukavičkog duha međunarodnih sudova i Vijeća sigurnosti UN-a čiji se akteri boje donijeti jasnu i nedvosmislenu presudu za genocid”.

“Sa ovog mjesta ćemo kazati da, zbog njihovog broja, možda nećemo upamtiti lica svih zločinaca koji su počinili genocid nad našim narodom, ali ćemo pamtiti lica onih koji ih nisu osudili i koji su svojim nečinjenjem bili njihovi veliki saveznici”, dodao je između ostalog.

Reisu-l-ulema se direktno obratio porodicama ubijenih Bošnjaka:

“Vaše rane su i rane svih nas. Liječit ćemo ih u tišini i dostojanstveno. Nemojmo dozvoliti da nas naši dušmani pobijede u bolu. Naše najmilije ne možemo vratiti, ali možemo dati zavjet pred Bogom da ih nećemo zaboraviti. Dug sjećanja na žrtve Prijedora neka bude naš trajni zavjet”, zaključio je Kavazović.

SPISAK ŽRTAVA:

Zikret (Zijad) Redžić, Vahid (Ragib) Siječić, Mirzet (Uzeir) Kadirić, Sead (Mehmed) Kadić, Mehmed (Meho) Kadić, Asmir (Dedo) Kekić, Zijad (Mehmed) Fikić, Mehemed (Atif) Hamulić, Ibrahim (Šerif) Begović, Refik (Hasan) Bačić, Nurija (Husein) Crljenković, Ferid (Ibrahim) Kadirić, Said (Hamed) Selimović, Nihad (Husein) Duratović, Asim (Hamdija) Kevac, Idriz (Ago) Brakić, Senad (Husein) Rešić, Ale (Bećo) Mehmedagić, Hasan (Ibrahim) Redžić, Ramiz (Fazlija) Brakić, Samir (Huzeir) Čaušević, Osman (Husein) Filović, Muris (Omer) Mušić, Refik (Idriz) Žerić, Reuf (Ramo) Fikić, Senad (Hilmo) Habibović, Hasib (Hasan) Rekanović, Asim (Muho) Žerić i Adem (Šukrija) Nazifović.
Da ovo samo ne bude reisu prestava za mase i kad ode sad ponovo u Sarajevo da ne udari onu staru o pomirenju.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la Abidaga » 25 jul 2015 21:26


Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la Abidaga » 31 jul 2015 21:42

Deklaracija:
http://www.rijaset.ba/images/stories/Za ... 7.2015.pdf
Sabor ukazuje na kolektivnu odgovornost srpskog naroda za priznanje da su u ime tog naroda počinjeni zločini, uključujući i zločin genocida, stoga i na obavezu da se srpski narod suoči sa posljedicama počinjenoga genocida;

..Sabor poziva da se osuda genocida utemeljena na presudi Međunarodnog suda pravde u Hagu učini vjerodostojnom, uz ostalo vraćanjem odrednice „Republika“ državi Bosni i Hercegovini koju je ona imala na dan primanja u Ujedinjene nacije 22. maja 1992., a čije je uklanjanje rezultat agresije na državu Bosnu i Hercegovinu i genocida nad Bošnjacima;

Sabor poziva nadležne organe u Bosni i Hercegovini da na osnovu prezentiranja novih činjenica pred Međunarodnim sudom u Hagu obnove tužbu protiv Jugoslavije (Srbije i Crne Gore) za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici i Bosni i Hercegovini i za agresiju na Republiku Bosnu i Hercegovinu;

Sabor poziva nadležne institucije države Bosne i Hercegovine i međunarodnu zajednicu da formiraju distrikt Srebrenica na prostoru općina: Srebrenica, Zvornik, Vlasenica, Bratunac, Rogatica, Žepa i Milići, gdje su uglavnom živjele žrtve genocida nad Bošnjacima, s obzirom da vlasti Republike Srpske, uporno poričući genocid, u proteklih dvadeset godina nisu uspjele osigurati jednaka prava i standarde svim građanima, posebno Bošnjacima. Distrikt bi bio pod jurisdikcijom države Bosne i Hercegovine primjenjujući etnička prava predstavljanja u svim institucijama i organima distrikta prema popisu stanovništva u Bosni i Hercegovini iz 1991. godine;

Sabor traži od Visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu da odmah donese Zakon o zabrani poricanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i trajnu zabranu službene upotrebe, nošenja, isticanja ili korištenja naziva, oznaka, zastava, amblema i simbola koje su koristile Vojska Republike Srpske i Policija Republike Srpske kao izvršioci genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, za cijeli teritorij Bosne i Hercegovine;

Sabor očekuje da Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, Vlada Republike Srpske i Vlada Federacije Bosne i Hercegovine izrade program NE GENOCIDU, koji bi u periodu od 15 Godina osigurao sve potrebne uvjete za uklanjanje posljedica genocida nad Bošnjacima na prostoru Srebrenice, Zvornika, Vlasenice, Bratunca, Milića i Žepe i povratak na demografsko stanje iz popisa stanovništva 1991. godine, i to: izgradnjom infrastrukture, razvojem poljoprivrede, izgradnjom modernih proizvodnih kapaciteta, punim zapošljavanjem povratnika, modernim školstvom, zdravstvenom zaštitom, socijalnom brigom, privlačenjem mladih, sigurnošću, uključivanjem i sigurnošću žena, a posebno brigom prema žrtvama genocida Sabor s razlogom vjeruje da će se u ovaj program uključiti Ujedinjene nacije, Evropska unija, Organizacija islamske saradnje i dr., jer takav program garantira sigurnost svima, izgrađuje, jača i učvršćuje povjerenje;


..Sabor očekuje da Republika Srbija, Republika Crna Gora, Kraljevina Holandija, Ujedinjene nacije i Bosna i Hercegovina (odnosno njezini entiteti, Republika Srpska i Federacija Bosne i Hercegovine) i svi drugi koji izraze želju da uspostave međunarodni fond za uklanjanje posljedica Genocida nad Bošnjacima u Srebrenici od 1 (jedne) milijarde eura, koji bi se prikupljao u narednih pet godina, u jednakim godišnjim iznosima, te koristio u projektu NE GENOCIDU, odnosno na odgovarajući način;

..Sabor traži od Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da izradi program koji bi u periodu od 15 godina osigurao sve potrebne uvjete za uklanjanje posljedica genocida nad Bošnjacima na prostoru Srebrenice, Vlasenice, Bratunca, Milića i Žepe u vezi sa vjerskim životom muslimana i obnove Islamske zajednice: obnove džemata, obnove i gradnje džamija, mesdžida, mekteba, imamskih kuća, vakufa i ostale infrastrukture, obnove vjerskog života, zajedništva, hajrata, komšiluka...;

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Dnevno-politički događaji

Post Postao/la ABen » 03 aug 2015 18:20

Ja nisam to razumijo sa IZ i milijardu €? Sta kad skupe milijardu €? Kako ce onda napraviti Distrikt u Ist. Bosni?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
krhan
Član
Postovi: 2278
Pridružen/a: 18 okt 2012 19:02

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la krhan » 03 aug 2015 18:35

Pa da medjunarodna zajednica napravi taj distrikt i iz moralnogg razloga da investira u odrzivi povratak nasem narodu tu 1 milijardu €

Tako sam to ja skonto.

Uvjek smo govorili kad bih mogli Srebrenicu istrgnuti iz genocidne da makar bude distrikt a IZ ide korak dalje uvezuje uz Srebrenicu jos par okolnih opstina u kojim je isto tesko strado nas narod. Jer su isto povezane jedna uz drugu zato sam ja za to da bude i Visegrad jer u svim tim opstinama smo mi bili vecina i to bih bio ogroman pomak za nas eh onda traziti DISTRIKT KOZARAC ILI PRIJEDOR A MOZDA I B.Novi

Ako ovo u podrinju prodje odmah ovako nesto slicno i u Krajini traziti od Prijedora i Novog.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la ABen » 03 aug 2015 18:44

krhan je napisao/la:Pa da medjunarodna zajednica napravi taj distrikt i iz moralnogg razloga da investira u odrzivi povratak nasem narodu tu 1 milijardu €

Tako sam to ja skonto.
Krhane ovo sa medjunarodnom zajednicom nije nikakav plan. Njihov moral smo vidjeli. Onda odmah mogu traziti ukidanje citave GT. Isto dodje.

Plan je kad pustis Dodika da provede referendum i sa tim prekrsi medjunarodni sporzaum zvani dejton. Onda naoruzas narod i protjeras sve srpsko iz Bosne.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
krhan
Član
Postovi: 2278
Pridružen/a: 18 okt 2012 19:02

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la krhan » 03 aug 2015 18:56

Ma kontam sta hoces da kazes a mi moramo ici ovim diplomatskim putem da ne ispadne da smo mi ti koji hoce rato pustit dodika nek radi to sto radi pa vidjeti sta ce imati od toga.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la ABen » 03 aug 2015 19:10

Sabor traži da visoki predstavnik za BiH donose zakon o zabrani poricanja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i trajnu zabranu službene upotrebe oznaka, zastava, amblema i simbola koje je koristila Vojska Republike Srpske kao izvršioc genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, za cijeli teritorij BiH.

Nadležnim institucijama BiH i međunarodnoj zajednici Sabor predlaže formiranje distrikta Srebrenica na prostoru općina: Srebrenica, Zvornik, Vlasenica, Bratunac, Rogatica, Žepa i Milići, gdje su uglavnom živjele žrtve genocida nad Bošnjacima, s obzirom da vlasti RS-a u proteklih 20 godina nisu uspjele osigurati jednaka prava i standarde svim građanima posebno Bošnjacima.

Sabor je pozvao Parlamentarnu skupštinu BiH, Narodnu skupštinu RS i Federalni parlament da svakog 11. jula u godini održavaju komemorativne sjednice uz prijenos na sva tri javna emitera, budući da je institucionalizacija dana sjećanja najbolji način poštovanja žrtvama zločina.

U Deklaraciji stoji da Sabor očekuje da Srbija, Crna Gora, Holandija, Ujedinjene nacije, BiH i svi drugi izraze želju da budu donatori uspostave međunarodnog fonda za uklanjanje posljedica genocida u Srebrenici od jedne milijarde eura, koji bi se prikupljao u narednih pet godina, te koristio projektu „Ne genocidu“.
Sabor trazi, sabor predlaze, sabor predlaze, sabor ocekuje. Meni je ovo neozbiljno, da bih ih ja uzeo za ozbiljno. Ponasaju se kao da su prespavali i rat i 20 godina poslije rata. Jeli oni ne vide sta se oko njih desava, kao da zive na drugoj strani svijeta. Samo sto nisu trazili mir u svijetu za sledecih 1.000 godina. Ozbiljno me cudi sto nisu trazili od Dodika i cetnika da ukine GT.

Mislim da je to pogresno pristupanju problemu sa cetnicima u Bosni.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
krhan
Član
Postovi: 2278
Pridružen/a: 18 okt 2012 19:02

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la krhan » 03 aug 2015 19:27

krhan je napisao/la:Nije abene IZ zaduzena popravilu za ovo.Za ovo su nasi " BOSNJACKI POLITICARI" po pravilu zaduzeni, narod ih je biro, da se brinu o svom narodu i da se bore za njihova prava i da naprave sto bolji polozaj kako u federaciji tako i u genocidnoj tvorevini.

Haman nasi politicari pogresno razumili uvezi polozaja, oni se samo brinu o svom polozaju,svoje famelije prijatelja i poslusnih svojoj stranci a narod u vecini ko sisa.

A dobro je da IZ barem pravi prijedloge trudi se sto je i vidljivo.

Da nam nije IZ dosta bih nam bil[*]o gore neg sto jest.


A sto se tice tog cetnika braca ustase ce im pomoci. Sta si drugo ocekivo.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la ABen » 03 aug 2015 19:37

krhan je napisao/la:Nije abene IZ zaduzena popravilu za ovo.Za ovo su nasi " BOSNJACKI POLITICARI" po pravilu zaduzeni narod ih je izabro da se brinu o narodu.

A dobro je da IZ barem pravi prijedloge trudi se sto je i vidljivo.

Da nam nije IZ dosta bih nam bio gore neg sto jest.


A sto se tice tog cetnika braca ustase ce im pomoci. Sta si drugo ocekivo.
Znam da nisu zaduzeni i nije tebi nikakav prigovor. onako pricamo.

IZ zajednica je trebala davnih dana da usvoji dekleraciju da se genocid desio u Srebrenici, Prijedoru, Focu, Visegradu itd. I to listu po stradalim Bosnjacima.

Ne kazem da ne rade svoj posao. Rade oni i neka ih, nisam sigurno protiv IZ.

Ali ovo im je ne ozbiljno. I ovo stvarno ne mogu uzeti kao ozbiljan plan.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5508
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 03 aug 2015 20:06

ABen je napisao/la:
krhan je napisao/la:Nije abene IZ zaduzena popravilu za ovo.Za ovo su nasi " BOSNJACKI POLITICARI" po pravilu zaduzeni narod ih je izabro da se brinu o narodu.

A dobro je da IZ barem pravi prijedloge trudi se sto je i vidljivo.

Da nam nije IZ dosta bih nam bio gore neg sto jest.


A sto se tice tog cetnika braca ustase ce im pomoci. Sta si drugo ocekivo.
Znam da nisu zaduzeni i nije tebi nikakav prigovor. onako pricamo.

IZ zajednica je trebala davnih dana da usvoji dekleraciju da se genocid desio u Srebrenici, Prijedoru, Focu, Visegradu itd. I to listu po stradalim Bosnjacima.

Ne kazem da ne rade svoj posao. Rade oni i neka ih, nisam sigurno protiv IZ.

Ali ovo im je ne ozbiljno. I ovo stvarno ne mogu uzeti kao ozbiljan plan.
Ovo i nije namjenjeno da bude ozbiljan plan.
Srbi nisu ozbiljno mislili kad su nacrtali granicu Velike Srbije sa Slovenijom, pa ispade sve od Slovenije do Makedonije Srbija. Oni su to vise poslali kao poruku da je Srbija veca nego sto jeste.

Ne kazem da IZ radi nesto slicno, Boze sacuvaj, ali se mora poceti od neceg, a prvi korak je uvijek nijet - u ovom slucaju nijet je "ovdje se desio Genocid i to treba vratiti nama".

Da li je to realno - ne. Ali bitno je napraviti prvi korak - i ja taj prvi korak podrzavam.
Samo BiH.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la ABen » 03 aug 2015 20:12

Dobro haj neka je prvi korak. prijedlog, ocekivanje. Mozemo zvati na dosta nacina, ali plan nije.

Zna li neko zasto IZ BiH nije tuzila GT za porusene dzamije i trazila odstetu?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Abidaga » 03 aug 2015 23:11

ABen je napisao/la:Zna li neko zasto IZ BiH nije tuzila GT za porusene dzamije i trazila odstetu?
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/rs ... ne-dzamije

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Ne genocidu!

Post Postao/la amkos » 04 aug 2015 00:13

Bilo je prvo da Eres treba platiti odstetu za dzamije, pa poslije ovo sto je Abidaga postavio.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Ne genocidu!

Post Postao/la ABen » 04 aug 2015 06:42

I to je sve? Tako se odustaje i jos placa troskove suda?

Ima i vecih sudova od suda GT. IZ ima para i moze da ganja pravdu. Ustvari mora da je ganja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5508
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Islamska inicijativa 2015-2030: Distrikt Srebrenica

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 04 aug 2015 09:36

amkos je napisao/la:Bilo je prvo da Eres treba platiti odstetu za dzamije, pa poslije ovo sto je Abidaga postavio.
To je samo odluka vrhovnog suda GR.
Nakon toga ide ustavni sud BiH koji može lako da poništi ovu totalno imbecilnu presudu da GR nije dužna isplatiti odštetu za džamije srušene u BL tokom policijskom sata.

Nije ovo gotovo. Radi ovakvih stvari Dodik i hoće referendum.
Samo BiH.

Odgovorite