Ne postoje Srbi.Taj fis-paprikas je nekad zivio.Postojao je.Na njegovo mjesto je dosao vlaski etnos,koji je poceo da prima obicaje Srba.Dusanov Zakonik jasno daje distinkciju izmedju Vlaha i Srbina.I pretpostavlja se da velika vecina Dusanove Srbije je bila VLASKOG etnosa ne Srpskog.Kako su Srbi cinili gospodarski sloj i stalez.Oni su mahom izbjegli kako u Ungarsku ili pobijeni su u napadima Otomanske vojskeČista laž i samo laž velikobošnjačkih nacionalista koji su frustrirani time što su muslimani i što su se njihovi preci poturčili. Na ličnom primjeru sam istražio svoje porijeklo i pretke. Sve sami Srbi, sa majčine strane sam dublje u istoriju stigao, selo Čipuljiči odakle je i Vučić, iz kojeg su sad nažalost protjerani Srbi. Sve sami Srbi generacijama unazad, autohtoni rođeni u Bosni provjereno. Mene nisu nikakvi Turci donijeli ovdje moji su autohtoni Srbi rođeni u Bosni.
Tako danas imam cisto vlaska romanizirana prezimena Dodik.Dok pola ih ima Turski predznak:Curguz,Ubiparip,..Ima tog jos
Cipljuljic je cincarska naseobina formirana polovinom 18 stoljeca od Srbiziranih vlaha koji su dupili mezru od kadija ili vlasti da se nasele.Sama rijec je Vlaskog melosa.Vec 1851 godine kad poznati Franjevac Ivan Frano Jukic dolazi u Cipuljic.Vecina mladih kazu da su oni Srbi,dok stariji su vecinom bili vlasi koji su pred Jukicem pricali VLASKIM jezikom.Prilicno je smijesno da bi jedan Franjevac lagao i omalozavao nazovi Srbe kad on jasno kaze da je pricao s babom.Koja je s njim pricala Vlaskim jezikom
Proces Srbizacije Pravoslavnih Vlaha.Sve do 1918 godine vjerska matica danasnjih pravoslavnih novopecenih vlaha,kasnije Srba danas Srbo-majmuna je bila Carigradska patrijarsija.Nije postojala Spc crkva.Tek stvaranjem kraljevine SHS 1.12.1918 GODINE.Stvara se pravoslavna,tj Srpska pravoslavna crkva na podrucju gdje nije bila priznata.Crna Gora,Hrvatska,Bosna,Makedonija..itd.Vjersko pripajanje je ucinilo svojim.Do 1870 godine vecina vlaskog korpusa se je smatralo Srbima.Do 1920 nije bilo vise vlaha.Posebno nakon stvaranja Spc u danasnjoj Bosni
Sto se tice Cipuljica.To je vlasko selo
Prvi Vlasi dolaze u Kalinovik krajem 18 stoljeca.1780 tih godina.Do 1855 ovo je vlasko selo.Sto kuga,sto Omer Pasa Latas,sto ustavne reforme,sto ratovi.Napravise od Kalinovika u par decenija od cisto Muslimanske kasabe pravoslavnu.Isto to se je desavalo s Zaboranima,Dramisevom i mnogim danas ;''Srpskim'' selima gdje Srbi prvi dolaze tek 19 stoljeca
Frustracije da ne znas svoje korijene.Da si dosao zavezan u kavez pod smrdljivim volovima i nisi znao rijec Slavenskog.Ne znas porijeklo,pa gusle si Posrbio,kao sto si ukrao grb Vizantski,i proglasio ga Srpskim.Pokrao si Staroslavenski stis Plave,Bijele i Crvene boje,proglasio ga za Srpskim.S tim da su te Rusi,Slovaci i ostali Slavenski narodi prije tog osramotili jer i oni imaju takvo sta.Proglasio si Nemanjica za Srbina.Cistog Albanca.Vlaskog princa Kobilica si proglasio za Obilica
Popljackao si i silovao na stotine hiljada zena,ratovao s Turcima i zabadao noz u ledja Krizarima vidi NIKOPOLJE pa i Angaru.
Nemas nista svoje.Jezik ti je izmisljen od copavog vlaha opet Turskog prezimena KARADZICA.Nemas jelo,sve sto imas je Tursko.Sve sto pjevas i na cemu pjevas je Tursko.Sve sto smatras da je izvorno tvoje Ojkace,Gange....itd je izvorni Bosnjacki becarac gdje pravoslavni i katolicki vlasi su dobijali zatvorske kazne ako su ga pjevali.I to nije tvoje
Sad proglasi Pantelija Gusle,Sarmu.Srpski sveti stit Bizantski kao tvoj uz Srpski jezik kojeg je copavi vlah ukrao iz Bosne a prije tog 2 padeza nisi znao da savladas.
Kako je u Albaniji popularno prezime Djokaj.Dok u Crnoj Gori je Djokovic
Djokovici su Katolicke klimente.Albanci.Neki su presli u pravoslavnu vjeru.Kasnije su dolazi oko Ic.Eto ti od stoljeca sedmog Srbina Novaka Djokovica