☑ Pravila foruma i savjeti

Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 31 dec 2012 19:47

Sve o nasem savezu ovdje!

http://www.nfsbih.ba
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 31 dec 2012 19:51

27 decembra 2012 je odrzan 1. sastanak novog Izvršnog odbora NS/FS BiH, kojem je predsjedavao Predsjedenik Elvedin Begić, a kojem su prisustvovali svi članovi Izvršnog odbora NS/FS BiH, osim opravdano odsutnog člana Milorada Sofrenića. Takođe, na sastanku su bili prisutni članovi Odbora za savjetovanje i posredovanje: Ivan Osim, Faruk Hadžibegić i Sead Kajtaz.

Nakon rasprave, Izvršni odbor je usvojio slijedeće:

1. Izvještaj sa Izborne Skupštine održane 13. 12. 2012. godine,
2. Nacrt Poslovnika o radu Izvršnog odbora,
3. Informacija o trenutnoj finansijskoj situaciji, uz odgovarajuce zaključke koje se odnose na rješavanje dugovanja i naplate potraživanja,
4. Prednacrt Budžeta NS/FS BiH za 2013. godinu, sa primjedbama i sugestijama članova Izvršnog odbora, koje trebaju biti inkorporirane u prijedlog Budžeta,
5. Odluku o privremenom finansiranju do usvajanja Budžeta,
6. Odluka o zimskom prelaznom roku, u terminu od 04. 02. 2013. do 01. 03. 2013. godine,
7. Zaključak da entitetski savezi do 31. 01. 2013. godine dostave prijedloge za sastav članova komitreta Izvršnog odbora NS/FS BiH, sa intencijom da se sastav Komiteta za takmičenje, Komiteta za sudjenje i Komiteta za bezbjednost ne mijenja do kraja tekuće sezone, uz dodatni prijedlog da se formiraju Komitet za međunarodne odnose i Antikorupcijski komitet, te da NS F BiH i FS RS predlože kandidate i za članove tih komiteta.
8. Zaključak na osnovui kojeg će član Izvršnog odbora Dragan Kulina kontaktirati relevantne subjekte i utvrditi činjenično stanje o izgradnji Trening centra NS/FS BiH u Zenici i informisati o tome Izvršni odbor na narednom sastanku.
http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9175
http://www.reprezentacija.ba/nfsbih/809 ... fsbih.html
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 23 jan 2013 13:25

Sepp Blatter primio delegaciju NS/FS BiH

slika

Predsjednik Svjetske fudbalske asocijacije Sepp Blatter i generalni sekretar Jerome Valcke danas su u sjedistu FIFA u Cirihu primili delegaciju NS/FS BiH predvođenu predsjednikom Elvedinom Begićem, a u kojoj su jos bili član Odbora za savjetovanje i posredovanje NS/FS BiH Faruk Hadžibegić i generalni sekretar Jasmin Baković.

Susret je iskorišten za sastanak tokom kojeg je gospodin Blatter čestitao predsjedniku Begiću na izboru za prvog Predsjednika NS/FS BiH u četverogodišnjem mandatu i istakao da se, nakon veoma pozitivnih pomaka koje je načinio Komitet za normalizaciju, očekuju dalji progresivni koraci u pravcu implementacije planiranih reformi i potpune stabilizacije NS/FS BiH. U tom smislu, kako je istakao Predsjednik FIFA, Savez može računati na dalju podršku i pomoć FIFA u svakom pogledu.

Predsjednik Begić je zahvalio gospidinu Blatteru na toploj dobrodošlici, ali i na konstantnoj podršci koju je FIFA pružala NS/FS BiH, a posebno nakon suspenzije i imenovanja Komiteta za normalizaciju. Prvi čovjek NS/FS BiH naglasio je da Savez neće stati na onome što je urađeno do sada, nego će još više intenzivirati sve aktivnosti koje za cilj imaju konsolidaciju stanja na svim područjima djelovanja i dalji razvoj nogometa/fudbala. Posebno je apostrofiran problem infrastrukturnih uslova naših stadiona i potreba da se, uz pomoć nadležnih institucija u BiH, ali i FIFA i UEFA, pripreme i realizuju novi infrastrukturni projekti. Predsjednik Begić je posebno naglasio da bi plasman „A“ reprezentacije na SP u Brazilu, što je postavljeno kao cilj, predstavljao snažan podsticaj za razvoj našeg najpopularnijeg sporta.

Prije sastanka, delegacija Saveza razgovarala je i sa direktorom FIFA za nacionalne asocijacije Thierry Regennesom, kao i sa glavnim FIFA menadžerom za razvojne projekte u Evropi Evom Pasquier, koja je imala veliki doprinos u provođenju reformi u Savezu u posljednje dvije godine.

Na kraju, članovi naše delegacije susreli su se i sa rukovodiocima svih odjela u FIFA, te su dobili korisne informacije o operativnim pitanjima koja se odnose na funkcionisanje i odnose FIFA i nacionalnih asocijacija.

Predsjednik Begić i generalni sekretar Baković sutra iz Ciriha putuju u Ženevu, a zatim u Nyon, gdje će prisustvovati sastanku predsjedika i generalnih sekretara UEFA članica.

http://www.nfsbih.ba/nsbih/vijest.php?id=9191
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
e-din
Član
Postovi: 1036
Pridružen/a: 19 okt 2012 23:19

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la e-din » 09 maj 2013 22:18

mashaAllah. ide naprijed.
Konstatovano je da je Savez prvi put nakon dužeg vremena zabilježio pozitivno poslovanje, ostvarivši prihod u prošloj godini u iznosu 437.000 KM. Pored toga, Savez je u proteklom periodu ostvario i vidljive pomake u radu administracije.
Na sjednici su, između ostalih, usvojene i odluke o izmjenama sistema takmičenja u ženskom i malom nogometu u BiH po kojim će se formirati jedinstvene lige u malom i ženskom nogometu od početka takmičarske sezone 2013./14.
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/1454 ... 37000.html

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la amkos » 07 nov 2013 15:03

Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!


Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la ABen » 11 maj 2015 09:39

UEFA zabranila meč RS-a i Srbije u Banjoj Luci
http://faktor.ba/uefa-zabranila-mec-rs- ... njoj-luci/
Evropska kuća fudbala (UEFA) nije dala zeleno svjetlo za odigravanje prijateljske utakmice između selekcija RS-a i Srbije u Banjoj Luci 15. juna.

Fudbalski savez Republike Srpske i Fudbalski savez Srbije (FSS) već su bili dogovorili sve detalje u vezi sa susretom, a dozvolu za meč dali su i iz Nogometnog/fudbalskog saveza BiH.

Međutim, svu priču u vezi s utakmicom stopirala je UEFA, koja je i ranije zauzela isti stav u vezi sa idejom o odigravanju te utakmice.

U dopisu koji je stigao na adresu N/FS BiH i FS RS kao razlog za ovakvu odluku navedena je velika mogućnost incidenata na fudbalskim susretima u regionu, pišu Nezavisne.

(Faktor.ba)
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 22 nov 2018 18:45

Čeferin i Begić otvorili novu zgradu Nogometnog saveza BiH u koju je uloženo 10 miliona KM

slika

Predsjednik Evropske nogometne asocijacije (UEFA) Aleksandar Čeferin i prvi čovjek bh. nogometa Elvedin Begić danas su službeno otvorili novo administrativno sjedište kuće bh. nogometa.
Begić je istakao kako je posljednjih godina ostvaren značajan napredak, kako rezultatski, tako i organizaciono otvaranjem nove zgrade.

"Ideja o ovakvoj zgradi bila je ludost, ali svaka ideja tako izgleda na početku. Međutim, možda je najbolje šutjeti i da tišina govori neke stvari. Hvala mojim prijateljima i saradnicima koji nisu dozvolili da nas pojedinci sputavaju. Svaki projekt ima svoje kritičare, ali oni su ovdje rušitelji", kazao je Begić.

Čeferin se dotakao, između ostalog, Nogometnog saveza BiH, Džeke, Pjanića, Lige nacija...

"BiH postaje bogatija za jedan novi sportski objekt. Ovaj čin predstavlja novi korak razvoja nogometa. Novi list se okreće. Svijet se ovih dana divi rezultatima BiH. Prolazak u A diviziju je veliki uspjeh. Imate Džeku i Pjanića, jedan postiže golove kao od šale, a drugi... Ja nikada nisam vidio da se nekome Ronaldo sklanja da izvede slobodan udarac", kaže Čeferin.

Prvi UEFA-in čovjek je istakao kako je malo koji savez imao težu početnu poziciju kao NS BiH.

"Svejedno ste uhvatili korak za elitom. Uspjeh nije došao preko noći, već marljivim radom, posebno u mlađim kategorijama. Brojni su turniri ovdje organizovani za igrače u osjetljivom uzrastu. Potvrda dobrog rada s mladima je da je vaša kadetska reprezentacija igrala tri puta završnicu na EP. Imate talent, perspektivu i rukovođenje, ali izuzetno lošu infrastrukturu. Nogomet nas uči brojnim lijepim i bitnim stvarima. Moramo svi raditi kao tim pa s nama i država. UEFA će ostati pouzdan partner NS BiH, posebno u infrastrukturnom segmentu. Bez nje nema napretka, ali bitni su i gledatelji i oni zaslužuju najbolje i da uživaju u nogometnoj predstavi", rekao je Čeferin.

Novac od UEFA-e i FIFA-e


Zgrada Nogometnog saveza BiH nalazi se na Bulevaru Meše Selimovića u Sarajevu, odnosno na mjestu gdje je nekad bio Geodetski zavod.

Kupljena je putem sudske prodaje na javnoj licitaciji za 6,1 milion KM, uz dodatnih 400.000 KM poreza, dok je u njenu adaptaciju uloženo još 3,5 miliona KM. Tako je ukupno u zgradu uloženo 10 miliona KM.

Savez je za kupovinu i adaptaciju zgrade od UEFA-e dobio 9 miliona KM te milion KM od Svjetske nogometne asocijacije (FIFA). Ova sredstva su iz namjenskih fondova za kupovinu zgrada nacionalnih saveza i nisu se mogla trošiti u druge svrhe.

Projekt je dijelom finansiran iz sredstava koja su za NS BiH opredijeljena iz UEFA HatTrick programa kojim se pomaže realizacija razvojnih projekata evropskih nogometnih saveza. UEFA HatTrick program je ustanovljen 2004. godine, pred Evropsko prvenstvo u Portugalu, a finansira se iz prihoda ostvarenih od organizacije evropskih prvenstava. Od tada je u razvoj nogometa investirano više od 1,8 milijardi eura. Ovu pomoć nacionalni savezi su iskoristili da izgrade nove i unaprijede postojeće trening centre i administrativne kapacitete, ali i da finansiraju Grassroots i ostale razvojne projekte.

Brojni prateći sadržaji


Najveći dio novih prostorija koristit će Nogometni savez BiH, dok će dio koji prevazilazi potrebe izdavati.

Inače, u sklopu nove zgrade NS BiH nalazi se kongresni centar s tri sale, muzej, fan shop, trofejna sala, restoran s kuhinjom, podzemna garaža, vanjska parking mjesta za ukupno 80 vozila, fontana i zelene površine. Kancelarijski prostori usklađeni su s potrebama generalnog sekreterijata.

Nova kuća nogometa u Sarajevu omogućit će administraciji optimalne uslove za rad i implementaciju planiranih strategija, što bi trebalo imati pozitivan efekt na nogomet u Bosni i Hercegovini u godinama koje dolaze.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/cefer ... /181122080
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 22 nov 2018 18:45

yehhi38o6L0
OTVARANJE ZGRADE N/FSBiH 22.11.2018.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la momak » 24 nov 2018 22:35

Preljepa zgrada.Stvarno je ljepa.
Dali nam je potrebna tolika?! Meni je ovo bruka!
Ne igra se nogomet u zgradi od nekoliko miljona eura,nego na livadama :vomit:
To nije uredu.
Mozda malo I poguglam,kakve su zgrade mnogo bogatijih saveza! :what:

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 24 nov 2018 23:24

momak je napisao/la:Preljepa zgrada.Stvarno je ljepa.
Dali nam je potrebna tolika?! Meni je ovo bruka!
Ne igra se nogomet u zgradi od nekoliko miljona eura,nego na livadama :vomit:
To nije uredu.
Mozda malo I poguglam,kakve su zgrade mnogo bogatijih saveza! :what:
UEFA i FIFA su ovo finansirali.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la momak » 24 nov 2018 23:29

Zmaj je napisao/la:
momak je napisao/la:Preljepa zgrada.Stvarno je ljepa.
Dali nam je potrebna tolika?! Meni je ovo bruka!
Ne igra se nogomet u zgradi od nekoliko miljona eura,nego na livadama :vomit:
To nije uredu.
Mozda malo I poguglam,kakve su zgrade mnogo bogatijih saveza! :what:
UEFA i FIFA su ovo finansirali.
Znam I nema veze!
Znaci kao za zgradurinu se daje 5,6,7 miljona eura!
Nasim zinula usta,a pogledas Bilino polje,Kosevo,grbavica,.....
Nije jih sramota u Armani odjelu sjesti na neku od gore navedenih stadiona stolicu.

Avatar
Drina
Moderator
Postovi: 7353
Pridružen/a: 20 okt 2012 19:53

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Drina » 25 nov 2018 13:02

Ne bih se slozio. Mislim da svaka zgrada, institucija koja predstavlja drzavu mora biti impozantna jer ona predstavlja nas same. Kontraproduktivno je graditi neke stracare ili kolibe

Sjecam se Kada je Zukorlic organizirao donacije za pravljenje bosnjackoj centra u Petnjici. Bio je skup u Luksemburgu. Rekao je da "ne prihvata" donacije" ispod 500€. Osim od studenata
Ukratko je rekao da je taj objekat nesto sto ce predstavljati nas i samim donacijama cemo pokazati na koji nacin zelimo da budemo predstavljeni.

Ako skupljas sitno ona ces sitno i graditi i sklepat ces nesto sto ce prvi vjetar da obori. Institucije su nesto sto treba da traje kroz generacije. Desetljecima, stoljecima

Cijenim Francusku sto se toga tice.

Ovaj novi format takmicenja i ova liga nacija ce omoguciti veci priliv novca. Sada bi se trebali kvalifikovati za svaki euro tako da ce biti novca i za ulaganje u druge stvari
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 25 nov 2018 16:19

momak je napisao/la:
Zmaj je napisao/la:
momak je napisao/la:Preljepa zgrada.Stvarno je ljepa.
Dali nam je potrebna tolika?! Meni je ovo bruka!
Ne igra se nogomet u zgradi od nekoliko miljona eura,nego na livadama :vomit:
To nije uredu.
Mozda malo I poguglam,kakve su zgrade mnogo bogatijih saveza! :what:
UEFA i FIFA su ovo finansirali.
Znam I nema veze!
Znaci kao za zgradurinu se daje 5,6,7 miljona eura!
Nasim zinula usta,a pogledas Bilino polje,Kosevo,grbavica,.....
Nije jih sramota u Armani odjelu sjesti na neku od gore navedenih stadiona stolicu.
"Savez je za kupovinu i adaptaciju zgrade od UEFA-e dobio 9 miliona KM te milion KM od Svjetske nogometne asocijacije (FIFA). Ova sredstva su iz namjenskih fondova za kupovinu zgrada nacionalnih saveza i nisu se mogla trošiti u druge svrhe."
https://www.klix.ba/sport/nogomet/cefer ... /181122080
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la momak » 28 nov 2018 17:23

NFSBiH mora ovog kretena izbacit iz repke!!
Ako ne,onda ce sebi natovarit novi sukob sa navijacima!!!

Vranjes/cetnicko govno

https://sportsport.ba/magazin/za-svaku- ... azu/298233 :vomit:

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 28 nov 2018 20:28

momak je napisao/la:NFSBiH mora ovog kretena izbacit iz repke!!
Ako ne,onda ce sebi natovarit novi sukob sa navijacima!!!

Vranjes/cetnicko govno

https://sportsport.ba/magazin/za-svaku- ... azu/298233 :vomit:
Vojvoda Vranjes.

slika
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 29 nov 2018 18:34

Nogometni savez oštro osudio potez Ognjena Vranješa: Njegovo ponašanje nije prihvatljivo

Nogometni savez BiH najoštrije je osudio ponašanje reprezentativca BiH Ognjena Vranješa koji je posljednjih dana opet bio jedna od glavnih tema bh. javnosti.
Iz NS BiH su saopćili da oštro i bezrezervno osuđuju šokantno ponašanje reprezentativca BiH.

"Povodom posljednjih postupaka dugogodišnjeg reprezentativca Ognjena Vranješa, koji je neprimjerenim porukama i tetovažama narušio ugled Saveza i reprezentacije čije boje brani, Nogometni savez Bosne i Hercegovine daje sljedeće saopćenje:

Oštro i bezrezervno osuđujemo šokantno ponašanje reprezentativca Ognjena Vranješa, jer njegove poruke, bez obzira na koji način su izražene, nisu u duhu vrijednosti za koje se zalaže NS BIH i ne predstavljaju osobine istinskog sportiste koji treba da bude uzor mlađim generacijama.

Vranješova borbenost i odnos na terenu do sada su bili neupitni, međutim, njegovo ponašanje izvan terena nije prihvatljivo i ne odražava stavove, politiku i ciljeve Saveza i reprezentacije koja na najbolji način predstavlja Bosnu i Hercegovinu u svijetu.

NS BiH nedvosmisleno osuđuje sve oblike veličanja fašizma i njegovih pristalica koji nanose štetu ne samo Savezu i reprezentaciji već i cijeloj zemlji. Prioritet svakog istinskog sportiste treba da bude borba protiv rasizma, diskriminacije, nasilja, govora mržnje pa tako i NS BiH očekuju da svi reprezentativci budu nosioci novih naprednih ideja i progresa, a ne rušitelji temelja na kojima počiva jedinstvo i integritet Saveza", saopćeno je iz NS BiH.

Nakon što je prije nekoliko godina istetovirao granice genocidne tvorevine, Vranješ je sada otišao korak dalje te je svoje tijelo "ukrasio" tetovažom lika četničkog vojvode Momčila Đujića koji je bio poznat pod nadimkom Krvavi pop iz Strmice.

Utakmicu grupne faze Lige prvaka između AEK-a i Ajaxa u Atini obilježili su veliki neredi na tribinama, koji su kulminirali bacanjem molotovljevog koktela na navijače kluba iz Amsterdama. Ponašanje navijača su odmah svi osudili, ali ne i Vranješ, zbog čega su mu zamjerili holandski mediji i navijači Anderlechta. "Dobro došli u pakao", napisao je nekadašnji AEK-ov stoper na Instagram storyju uz fotografiju trenutka u kojem je eksplodirao molotovljev koktel.
https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /181129085


Vranjes: "Momcilo Dujic je bio antifasista". :tutu:
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41196
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Jack » 29 nov 2018 21:04

Tzv Nogometni savez niko nikad nije pricao u Bosni.I sama cinjenica da se izgovara tako je uvreda zdravog razuma.Fudbalski savez

Umjesto da mu klepe dozivotnu zabranu kao sto mu je Anderlecht rekao da se ne javlja vise u njihovim redovima jer na zapadu se sve zna.Ovi beskicmenjaci opravdavaju ovog netalentovanog cetnika.Imamo Dilavera na toj poziciji i jos par desetina momaka.On nije nista posebno i ne moze da se zadrzi u nijednom kvalitetnom timu,tako da je suludo opravdavati sve to,ali ako se zna da mafijas koji je drzao Sarajevski Aerodrom je danas u tom istom Savezu aka Pusina 2.Ne cudi me ovakav stav
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 29 nov 2018 22:53

Dovoljno je da samo jos kazu treneru da ne zove vise ovog cetnika. Previse halabuke ce samo skodit ekipi.

Allahimanet i zatvoris vrata.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la amkos » 01 dec 2018 14:30

Drina je napisao/la:Ne bih se slozio. Mislim da svaka zgrada, institucija koja predstavlja drzavu mora biti impozantna jer ona predstavlja nas same. Kontraproduktivno je graditi neke stracare ili kolibe

Sjecam se Kada je Zukorlic organizirao donacije za pravljenje bosnjackoj centra u Petnjici. Bio je skup u Luksemburgu. Rekao je da "ne prihvata" donacije" ispod 500€. Osim od studenata
Ukratko je rekao da je taj objekat nesto sto ce predstavljati nas i samim donacijama cemo pokazati na koji nacin zelimo da budemo predstavljeni.

Ako skupljas sitno ona ces sitno i graditi i sklepat ces nesto sto ce prvi vjetar da obori. Institucije su nesto sto treba da traje kroz generacije. Desetljecima, stoljecima

Cijenim Francusku sto se toga tice.

Ovaj novi format takmicenja i ova liga nacija ce omoguciti veci priliv novca. Sada bi se trebali kvalifikovati za svaki euro tako da ce biti novca i za ulaganje u druge stvari
:gut:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite