☑ Pravila foruma i savjeti

Paradžematlije u Srbistanu

Bosnjak
Član
Postovi: 877
Pridružen/a: 30 okt 2012 01:32

Paradžematlije u Srbistanu

Post Postao/la Bosnjak » 13 nov 2012 17:59

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 15:01, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la amkos » 13 nov 2012 18:14

Sta bi mi da nam nije IZ i Reisu uleme..Bravo..


:zastava: :zastava:

:fes:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
krhan
Član
Postovi: 2278
Pridružen/a: 18 okt 2012 19:02

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la krhan » 13 nov 2012 19:00

Bosnjak je napisao/la:Link: http://rijaset.ba/index.php?option=com_ ... Itemid=458

Fetva reisu-l-uleme o Ademu Zilkiću
Objavljeno utorak, 13 Novembar 2012 12:58


Utječem se Allahu od prokletog šejtana!

U ime Allaha Milostivog, Samilosnog!

- A oni koji podignu džamiju da bi štetu nanijeli, kao i da bi nevjeru osnažili i među vjernice razdor unijeli, stavljajući je u službu onih koji se oduvijek protive Allahu i Njegovom Poslaniku, - sigurno će se zaklinjati: "Mi smo samo najbolje željeli", - A Allah je svjedok da su oni pravi lažljivci.

Ti u toj džamiji nemoj klanjati! Džamija čiji su temelji, već od prvoga dana, postavljeni na pobožnosti Allahu zaista više zaslužuje da se njoj klanjaš. U njoj su ljudi koji vole da se čiste od grijeha, a Allah voli one koji se od grijeha čiste.

Da lije bolji onaj koji je temelj zgrade svoje postavio na pobožnosti Allahu i u želji da Mu se klanja - ili onaj koji je temelj zgrade svoje postavio na rub podlokane obale koja se nagela, da se. zajedno sa njim u vatru džehennemsku sruši? A Allah neće ukazati na pravi put narodu koji sam sebi zulum čini.

Zgrada koju su oni podigli stalno će unositi nemir u srca njihova, sve dok im srca ne popucaju. A Allah sve zna i mudar je (Kur'an, 9:107-110)

Slijedeći kur'anske upute da je razbijanje Islamske zajednice isto kao i podizanje džamije koja nanosi štetu muslimanima, koja snaži njihove protivnike, koja pravi razdor među vjernicima i koja se stavlja u službu onih koji su od ranije poznati da ne žele dobro Islamskoj zajednici,

Osjećajući odgovornost da jasno kažem da nakon genocida niko nema pravo da slabi i razbija duhovno, nacionalno, kulturno i političko jedinstvo Bošnjaka,

Uvjeren da rad i djelovanje Adema Zilkića spada u kur'ansku kategoriju mesdžid-i dirara, čime se nanosi šteta vjernicima i snaže protivnici.

Koristeći se šerijatskim ovlastima iz Menšure, pozivajući se na Ustav Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i provodeći zakletvu da ću dužnost reisu-l-uleme i vrhovnog muftije Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Bošnjaka u svijetu vršiti savjesno i odgovorno, donosim

FETVU

1) Nije dža'iz vjerniku ni slušati ni slijediti Adema Zilkića zato što njegov govor pravi podjele među vjernicima i zato što je njegov put krivi put, koji vodi "na rub podlokane obale koja se nagela, da se zajedno sa njim u vatru džehennemsku sruši".

2) Vjerniku nije džai'z džumu-namaz klanjati za Ademom Zilkićem zato što nema potrebnu idžazu, jer prema našem mezhebu, džuma-namaz nije sahih ako hatib nema idžazu od Halife, a to u slučaju Islamske zajednice u Bošnjaka znači, od reisu-l-uleme. Adem Zilkić nema idžazu od reisu-l-uleme.

3) Adem Ziklić se lažno predstavlja i tako nanosi veliku sramotu ne samo muslimanima u Srbiji i Sandžaku, već i na cijelom Balkanu. Zbog toga, tražim od Adema Zilkića da odmah i bezuvjetno prestane sa lažnim predstavljanjem. Također, zahtijevam od Adema Zilkića da se izvine muslimanima za nanešeni im duševni bol.

4) Ova FETVA treba da bude poruka i pouka da više nikad i nikome ne padne na pamet da radi sitnog ličnog šićara prodaje čast naše vjere i odriče se prava naše slobode u korist onih koji tu našu čast i to naše pravo žele da zgaze.

Bože, budi s nama, a ne protiv nas! Bože, sretno okončaj kraj našeg života, uvećaj naše nade, u zdravlju spoji naše dane i noći, naš put i naša očekivanja upiši u Tvoju milost, polij grijehe naše Tvojim oprostom, pouči nas da ispravljamo naše mahane, uvećaj nam pobožnost, obdari nas znanjem da čitamo nove znakove iz Tvoje vjere, Bože, mi se u Tebe uzdamo i na Tebe oslanjamo!

Molimo Te, Bože, da nam grijeh nestane, da nam briga prestane, da nas bolest ostavi, da nas strah napusti, da nas siromaštvo ne prati, da nas bijeda ne vidi, da nas lijenost ne uhvati, da nas krivi put ne prevari, da nas prijatelji ne zaborave, da nas neprijatelji ne progone, da nas izdajnici ne prodaju, da nam narod bude slobodan, da nam domovina bude ponosna, da nam dom bude siguran, da nam društvo bude pošteno, da nam povratak kući bude uspješan, da borba za istinu i pravdu bude trajna, da nam zajedništvo u vjeri bude omiljeno, da nam život sa komšijama bude dragovoljan.

Molimo Te, Bože, da tuga bude nada, da osveta bude pravda, da majčina suza bude molitva da nam se više nikada i nigdje ne ponovi genocidi Amin!

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić

Vrhovni muftija


Šta drugo reći nego KONAČNO!

P.S. Nisam vidio da li slučajno ima još negdje pomenuto, a tražio sam, pa ako je duplo nek Jack ukloni.

AMIN :fes:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5852
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Abidaga » 24 nov 2012 01:15

slika
15.11.2012
Izborni gubitnik Mehtić: "Ova fatva nema svoje uporište u šerijatskom učenju i kao takva ona nikoga ne obavezuje!"
http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=660467


Nedžad Latić: Još javnost ni ne zna kakvi su planovi srpske politike prema Bošnjacima. Jedan od slijedećih poteza Milorada Dodika bit će formiranje Islamske zajednice RS. To bi Dodik već učinio da ima dovoljno kadrova, što će reći imama, koji bi bili voljni biti finansirani iz budžeta RS-a.. Zato se računa na medresu, odnosno novoosnovani Fakultet islamskih nauka u Beogradu, kojeg finansira srbijanska Vlada, odakle bi se zapošljavali imami u RS-u.

http://www.rijaset.ba/index.php?option= ... Itemid=184

slika
Beogradski "muftija" Jusufspahić: U BiH ima dosta imama, hodža, koji nisu zadovoljni načinom na koji se vodi Islamska zajednica u BiH, kao ni delovanjem reis-ul-uleme Mustafe efendije Cerića.. Znamo to jer smo s njima u najotvorenijim, bratskim i kolegijalnim odnosima, ali ta istina nije transparentno predstavljena u medijima, jer su ti imami u medijskoj blokadi. Nadam se da će doći do prilike da mnogi imami koji žive i rade u BiH mogu da istupe svojim glasovima, da kažu i iznesu ono čime su nezadovoljni..

Govoreći o najavi Turske da u BiH izgradi 100 škola s ciljem obnove otomanskog kulturnog nasljeđa, muftija Jusufspahić kaže da ne vjeruje da bi to bilo dobro.
- Ne verujem da bilo ko misli da bi tako nešto donelo dobro BiH, kao ni ovoj balkanskoj regiji, koje nisu samo muslimanske. Nije osmanlijsko nasleđe presudno za muslimane. Meni kao hodži, kao muslimanu, kao srbijanskom Bošnjaku, koji živi u Srbiji i koju volim i poštujem, takav stav i njegovo iznošenje se ne dopadaju - dodaje on.


http://www.glassrpske.com/novosti/vijes ... 71584.html

slika


slika
Adem Zilkić potpisao sporazuma s Ministarstvom odbrane Srbije: Posrbljene imame čeka čin oficira u Vojsci Srbije!
http://sandzakpress.net/22125

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la amkos » 24 nov 2012 12:49

Koji su ovo izrodi...ja da sam na njihovom mjestu ja bi popio cijanid od stida..fuj..... :vomit:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5852
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Abidaga » 24 nov 2012 14:09

OTVORENO PISMO LIGE ZA SANDŽAK HAFIZU HALILU EF. MEHTIĆU
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid= ... HTI%C4%86U
Kao vjernici i prijatelji Sandžaka obratili smo se reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću sa zahtjevom da Bošnjacima posebno, a i svim muslimanima u Sandžaku, domovini i inostranstvu iznese islamski stav o djelovanju Adema Zilkića, koji se predstavlja kao vjerski lider Bošnjaka u Sandžaku i Srbiji. Sam reisu-l-ulema koristeći se svojim ingerencijama i pozicijom glavnog muftije Bošnjaka, koja ga obavezuje da vjernicima odgovori i da članovima Islamske zajednice da uputstva, a on je najpozvaniji u Bošnjaka da to učini, udovoljio je našem zahtjevu na čemu mu se srdačno zahvaljujemo. Međutim, čudi nas Vaša reakcija i odgovor na spomenutu fetvu, ukoliko je ona istinita, jer pri tome ste izjavili nešto što nam samo još više dokazuje potrebu i ispravnost našeg zahtjeva i potrebu i ispravnost same fetve jer, ukoliko oni koji sebe smatraju učenima pokazuju ovoliki stepen zbunjenosti i površnosti pa šta reći za ostale!?

U svom reagovanju Vi kažete: „IZ Srbije je potpuno samostalna i neovisna zajednica, sa svim svojim zakonodavnim i izvršnim organima.“, pa vas pitamo da li svi oni koji se u kafanama okupe i dogovore cijepanje muslimanskog saffa, a vlada određene države, kršeći time sva svjetovna i vjerska načela, prizna njihovu „zakonodavnost“ i „izvršnost“ njenih organa biva legitiman predstavnik muslimana? I da li legitimne vjerske vođe i svi vjernici trebaju biti toliko naivni i dozvoliti takvu praksu u našem društvu? Upravo je zbog toga u fetvi uvažnog reisu-l-uleme rečeno: „4) Ova FETVA treba da bude poruka i pouka da više nikad i nikome ne padne na pamet da radi sitnog ličnog šićara prodaje čast naše vjere i odriče se prava naše slobode u korist onih koji tu našu čast i to naše pravo žele da zgaze.“

Zatim, Vaše reagovanje je iritirajuće i zbog omalovažavanja institucije reisu-l-uleme i institucije fetve kada sebi dajete za pravo reći: „Kao teolog odgovorno tvrdim da ova fetva nema svoje uporište u šerijatskom učenju i kao takva ona nikoga ne obavezuje.“ Trebate se zapitati koliko se amnestiranjem „teologa“ neke fetve ili šerijatskopravnog rješenja ugrožava uloga i pozicija samih teologa i njihovih stavova u našem narodu!?

Vaše reagovanje nas tjera da se zapitamo koliko (obavješ)tajne službe susjednih zemalja imaju jake poluge i lojalne poslušnike u našim redovima.

Nadomo se da nećete postupati suprotno riječima Uzvišenog: „O vjernici, dužnosti prema Allahu izvršavajte, i pravedno svjedočite! Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti, i bojte se Allaha, jer Allah dobro zna ono što činite!“ (El-Maide, 8.)

Hoćemo da vjerujemo da negodovanje na fetvu reisu-l-uleme ne proizilazi iz Vaše veze sa Fikretom Abdićem, koji je radio na stvaranju Srpske Krajne, tj. Autonomne pokrajine Zapadna Bosna, a vrijeme će pokazati da li u svemu ovome ima Vaše želje za stvaranjem srpske Islamske zajednice u BiH i Vaše nade da ipak negdje budete postavljeni za reisa pošto u legitimnim institucijama niste ostvarili slavne rezulate, ni kao muftija, a ni kao kandidat za reisu-l-ulemu Bosne i Hercegovine. Smognite snage da svoje životne poraze ne koristite za obračune i skretanje pažnje na sebe, već održite islamsko dostojanstvo kojem nas kao teolog trebate podučiti.

Bosnjak
Član
Postovi: 877
Pridružen/a: 30 okt 2012 01:32

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Bosnjak » 24 nov 2012 15:14

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 18:03, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 15:53

Joj i ove hodze su alaselamet, nek se nadju iza zatvorenih vrata. Dogovore se, poravnaju racune. Oni se nasli prepucavati preko medija. Samo ce narod otjerati iz dzamija. Bar ove probosanske..
Ovaj negira fetvu, ovi ga optuzuju za dejstvovanje kao spijun. Rezultat:cirkus!

Jakub
Član
Postovi: 343
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:25

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Jakub » 24 nov 2012 16:31

Otac ovoga Muhameda Jusufspahica je bio hodza u Bugojnu i na otvoru jedne dzamije(mislim pocetkom 70-ih) je javno sa tribine rekao "da oni sto jedu krmetinu poprimaju odlike iste",znaci postaju krmad.
On je to ,normalno ,izjavio po naredbi komunista koji su tu njegovu izjavu iskoristili i napravili strahovitu cistku medju nasom ulemom,a njega si izdajicu premjestili u Beograd gdje je postao beogradski muftija.
Isti ovaj njegov sin se uvlaci u srpski cmar ,a vjerovatno ce i njegovo dijete tako da ovi Jusufspahici bazde na srpska govna.Kao i svi izdajnici!
Koji je to otpad kad sa ahmedijom na glavi moze raditi takve stvari,procijenite sami!

Avatar
BH-HZ
Član
Postovi: 1284
Pridružen/a: 17 nov 2012 21:22

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la BH-HZ » 24 nov 2012 19:06

Rekao sam ja jos dok su bili izbori za reisa da je ovaj Mehtic govno,ali Edin to nije htio prihvatiti jer je njegov Zenicanin. :mrgreen:
Bosna Bosnjacima!

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 20:16

Znam ga licno, strucniji je od Kavazovica i ima bolji curriculum vitae. Ali je sujetan. Ti ili neko drugi ste ga nazvali vehabijom. Tome sam se ja usprotivio. Mehtic nije iz Zenicee nego Donjeg Vakufa.

Iskreno malo mi smeta sto smo na ovom forumu svakog covjeka koji da racionalnu izjavu, a ne neku ekstremno patriotsku poceli etiketirati kao nacionalne izdajice, strane placenike, poturene spijune.Poceli smo kao Srbi, srbovati. Ozbiljna politike se ne gradi emocijama, nego racionalnim i mudrim potezima.

Btw dobar potez ex rejsa Cerica, mada nece proizvesti veliki ucinak, i ima simbolicku vrijednost, jer Zilkicevi ce ostati odani njemu, Zukorlicevi Zukorlicu. Stavovi i misljenja su veci formirana i timovi su oformljeni i nije da ce neko preci u protivnicki tabor jer je Ceric izdao fetvu.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5852
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Abidaga » 24 nov 2012 20:50

edin je napisao/la:Btw dobar potez ex rejsa Cerica, mada nece proizvesti veliki ucinak, i ima simbolicku vrijednost, jer Zilkicevi ce ostati odani njemu, Zukorlicevi Zukorlicu. Stavovi i misljenja su veci formirana i timovi su oformljeni i nije da ce neko preci u protivnicki tabor jer je Ceric izdao fetvu.
Cilj fetve je izolacija procetnickog tabora kako nam se ovo ne bi ponovilo:
slika
Bakir: "Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio"
http://www.24sata.info/vijesti/politika ... jesio.html
Zadnja izmjena: Abidaga, dana/u 24 nov 2012 20:59, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
Razum
Član
Postovi: 253
Pridružen/a: 20 okt 2012 01:32

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Razum » 24 nov 2012 20:56

Mehtic je sujetan i neuspjesan karijerista. Mislim da jos nema kontakte sa srpskom drzavnom sluzbom, ali ce mu uskoro dati takvu ponudu koju nece odbiti. Znam njegovog sina i interesdzija je veliki. Od koga si, takav si - racunam.

Zilkic radi za dobru lovu, a Jusufspahic je ozenjen vlahinjom i odrastao je u ocevom izdajstvu. Mati mu je Egipcanka. Ne znam gdje je zavrsio teologiju. Ako neko zna neka napise.

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 21:02

Ja duboko vjerujem da si ti spijun CIA-e oficijalno , ali caca ti je bio agent Mossada, a ti iako si agent CIA-e ustvari si dvostruki agent ko James Bond pa radis i za KGB, medjutim nakon sloma SSSR, ostao si bez poslodavca, pa sad radis za kinsku tajnu sluzbu i CIA usporedo. Oni su te poslali kod Jacka na forum da spijuniras.

Prestani lupati gluposti i smanji sa tom paranojom zivota ti...

Avatar
BH-HZ
Član
Postovi: 1284
Pridružen/a: 17 nov 2012 21:22

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la BH-HZ » 24 nov 2012 21:37

edin je napisao/la:Znam ga licno, strucniji je od Kavazovica i ima bolji curriculum vitae. Ali je sujetan. Ti ili neko drugi ste ga nazvali vehabijom. Tome sam se ja usprotivio. Mehtic nije iz Zenicee nego Donjeg Vakufa.

Iskreno malo mi smeta sto smo na ovom forumu svakog covjeka koji da racionalnu izjavu, a ne neku ekstremno patriotsku poceli etiketirati kao nacionalne izdajice, strane placenike, poturene spijune.Poceli smo kao Srbi, srbovati. Ozbiljna politike se ne gradi emocijama, nego racionalnim i mudrim potezima.

Btw dobar potez ex rejsa Cerica, mada nece proizvesti veliki ucinak, i ima simbolicku vrijednost, jer Zilkicevi ce ostati odani njemu, Zukorlicevi Zukorlicu. Stavovi i misljenja su veci formirana i timovi su oformljeni i nije da ce neko preci u protivnicki tabor jer je Ceric izdao fetvu.
Ja nisam govorio da je vehabija,ali sam odmah nakon njegovog prvog interviewa za medije shvatio da je lik obicni interesdzija.Dozivio je poraz na izborima za reisa i osuo paljbu po SDA i IZ...
Bosna Bosnjacima!

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 21:57

BH-HZ iskreno i meni je malo pao u ocima. Bez obzira na igre iza scene, izgubio si, poraz bio pravedan ili ne, podnesi dostojanstveno. On se poceo tuzakati po medijima. Dobar je strucnjak , ali to plakanje mi se nije svidjelo.
BH HZ upravu si.

Avatar
Razum
Član
Postovi: 253
Pridružen/a: 20 okt 2012 01:32

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Razum » 24 nov 2012 22:30

edin je napisao/la:Ja duboko vjerujem da si ti spijun CIA-e oficijalno , ali caca ti je bio agent Mossada, a ti iako si agent CIA-e ustvari si dvostruki agent ko James Bond pa radis i za KGB, medjutim nakon sloma SSSR, ostao si bez poslodavca, pa sad radis za kinsku tajnu sluzbu i CIA usporedo. Oni su te poslali kod Jacka na forum da spijuniras.

Prestani lupati gluposti i smanji sa tom paranojom zivota ti...
Ok, vidim da ne dozvoljavas sumnju u Mehtica i povlacim svoju ocjenu da ce pristati na kolaboraciju. On je ipak samo uvrijedjena mlada, pa trenutno reagira impulsivno.

Ipak ne razumijem zasto mene osobno vrijedjas.

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 22:39

Ma ne vrijedjam, nego zelim biti sarkastican na hardcore nacin. Ipak iznosis preozbiljne optuzbe. Ne mozes tako covjeka optuziti i reci povlacim i sve gotovo.

Mislim da moras biti odmjereniji u optuzbama i izajavama, jer kad nesto kazes nema povlacenja.

No hard feelings...Selam

Avatar
Razum
Član
Postovi: 253
Pridružen/a: 20 okt 2012 01:32

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Razum » 24 nov 2012 23:02

Ti bar znas da je Mehtic ljut na IZ jos od kad je bio muftija u Zenici, i kad je - umjesto njega na saboru na slobodnoj teritoriji - Ceric izabran za reisa (po Halilu na seciji) u Sarajevu. I tad je u afektu reagirao, pa je ostao bez muftiluka. On jednostavno ima pik na Cerica, a meni je samo vazan bosnjacki interes. Jesam prenaglio s projekcijom da ce prihvatiti suradnju sa Beogradom, ali razmislimo sta njegova podrska Zilkicu uopce znaci. To je skandal.

Sto se tice eventualnog gibeta s moje strane, halal mi je podijeliti svoje misljenje o javnoj osobi kakva je Mehtic. A evo sam ga i povukao, ali me interesira i brine sta je u planu. Selam i tebi, Edine.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5852
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Fetva protiv SANU poltrona Zilkića

Post Postao/la Abidaga » 08 dec 2012 17:11

Nikolić odlikovao Hamdiju Jusufspahića sretenjskim krstom prvog reda:
ZQB9xoGc9NobLLm5lIqCPc
Svečanosti su prisustvovali patrijarh Srpske "pravoslavne" crkve Irinej, "ministar" Sulejman Ugljanin i Putinov "muftija" Talgat Tadžudin.
slika
slika

Odgovorite