☑ Pravila foruma i savjeti

Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 02 nov 2021 07:16

02.11.2021
Generali i Patriotska liga odlučili da pokrenu inicijativu za povratak i proglašenje Republike Bosne i Hercegovine :zastava:
https://balkantimes.press/banuk-inicija ... rcegovine/
Ova inicijativa ima uslovni kakrakter: mehanizam vraćanja u pravni status Republike Bosne i Hercegovine bit će pokrenut u slučaju da se u Narodnoj skupštini RS – u novembru ili u bilo kojem drugom terminu – realizuje najavljena Dodikova namjera o “povlačenju saglasnosti i vraćanju nadležnosti koje su date državi Bosni i Hercegovini”. Ukoliko Narodna skupština RS izvrši protivustavno “vraćanje” državnih nadležnosti na entitetsku razinu, to bi predstavljalo nezakonitu uzurpaciju državnih nadležnosti i rušenje ustavno-pravnog poretka Bosne i Hercegovine, što bi značilo i suštinsko poništenje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Cilj inicijative je povratak Bosne i Hercegovine u pređašnje stanje na osnovu Ustavnog zakona od 12. decembra 1995. godine koji je donijela Skupština Republike Bosne i Hercegovine, a koji u članu 1. stav 2. sadrži odredbu:
“Ako se Međunarodni mirovni sporazum za Bosnu i Hercegovinu i Ustav Bosne i Hercegovine ne budu provodili, Republika Bosna i Hercegovina može proglasiti nevažećim Međunarodni mirovni sporazum za Bosnu i Hercegovinu i nastaviti da djeluje kao međunarodno priznata, suverena i nezavisna država, u skladu sa Ustavom Republike Bosne i Hercegovine.”

Mehanizme povratka na pređašnje stanje, odnosno konstatiranje da je odlukama Narodne skupštine RS izvršen udar na pravni poredak Bosne i Hercegovine i poništenje Dejtonskog sporazuma, te donošenje Deklaracije o proglašenju Republike Bosne i Hercegovine sa Ustavom od 1974. godine i svim usvojenim amandmanima, članovi inicijative za povratak Republike Bosne i Hercegovine će precizirati u narednom periodu.

General Karavelić: Prvi korpus ćemo formirati brže nego 1992. godine!
https://www.klix.ba/vijesti/karavelic-p ... /210901138
Branit ćemo i odbraniti multietničku, multikulturnu, multikonfesionalnu, sekularnu i građansku BiH", zaključio je Karavelić.

Bakir Izetbegović: "Možemo jako brzo naoružati 100 ili 200 hiljada vojnika"
https://hayat.ba/izetbegovic-za-hayat-n ... je/526624/
Imamo stotinjak tenkova, protuzračnu odbranu, imamo sve što jednoj vojsci od 8.000 pripada. Sve to bi se jako brzo dopunjavalo. Imamo jaku dobru namjensku proizvodnju, kakvu nikada nismo imali. Proizveli smo vlastitu pušku, kojom možemo jako brzo naoružati 100 ili 200 hiljada vojnika, dakle dronovi su u razvoju, radimo stvari koje nas sigurno mogu učiniti opasnim u odbrani zemlje. Ne bi taj sukob, ne dao Bog, ne volim o njemu ni pričati, nastao naglo. Tada bi se morala uvesti vojna obuka, dignuti rezervni sastav, dopuniti i braniti jednostavno svoju zemlju, kao što se mačka brani kada je satjerate u ugao i odbranili bi je!

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 08 nov 2021 07:43

Džaferović: Napad na kasarne OS BiH značio bi početak novog rata!
https://raport.ba/dzaferovic-ukoliko-do ... cu-evrope/
– Posljednji nasrtaji na državne institucije nisu iznenadni. Oni su dio šireg projekta. Dodikova politika je samo nastavak pokušaja stvaranja Velike Srbije kroz otimanje teritorije Bosne i Hercegovine. To je ratni cilj zločinaca Radovana Karadžića i Ratka Mladića. Dodik nastavlja njihovu politiku. Mi to nećemo dozvoliti. Odbranili smo Bosnu i Hercegovinu u periodu 1992-1995. Spremni smo da je ponovo odbranimo. Ne plašimo se Dodika i njemu sličnih.

Kurtcehajic o proglasenju Republike Bosne i Hercegovine kao prvom koraku prema novoj medjunarodnoj mirovnoj konferenciji poput Dejtona ili Berlinskog kongresa na kojoj bi cetnici trebali odustati od Republike Srpske a Bosnjaci bi kao prihvatili mape katolicke crkve ("Biskupske konferencije"):
slika

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 10 dec 2021 21:57

General Sulejman Vranj: "Teritorij pod kontrolom Milorada Dodika treba smatrati privremeno okupiranim teritorijem sa punim pravom bosanskih patriota da svim sredstvima ostvare integraciju tih teritorija u pravni poredak Republike Bosne i Hercegovine. Dodiku mora biti jasno da su bosanski patrioti spremni Bosnu i Hercegovinu braniti svim sredstvima pa i oružanim ako to bude trebalo"


Hadzihafizbegovic: Imamo 300.000 dobrovoljaca koji ce braniti Bosnu


Dodik: "U Srbiji će uskoro biti vraćeno redovno služenje vojnog roka. Mislim da RS mora iznaći način da naši mladi ljudi, barem oni koji to hoće, mogu da služe redovi vojni rok. I da na bazi toga, kada to učine, mogu da se vrate u RS i zbog toga imaju određene statusne privilegije. Organizovat ćemo svoju vojsku i zauzeti kasarne OSBiH kao i 1992. godine. 80 posto Srba je spremno nakon donošenja zakona o vojsci da napusti OSBiH i uključi se u nove strukture. 80 posto! Onih 20 posto nisu stigli anketirati, a oni koji se vrate imat će iste plate i činove. A iste te noći ćemo donijeti i zakon da se novim struktumrama stave na raspolaganje kasarne i to. Nikome dlaka s glave neće faliti, ali ljudi moraju da shvate o čemu se radi. Vjerujem da će to vojnici Bošnjaci i Hrvati shvatiti."

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... iji/439779

https://avaz.ba/vijesti/bih/688721/dodi ... mo-kasarne

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5508
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 14 dec 2021 19:09

Kongres Bošnjaka svijeta uputio je javni proglas u vezi sa aktuelnom političkom situacijom u Bosni i Hercegovini kojeg prenosimo u cjelosti.

– Uzimajući u obzir ustavno pravni okvir države Bosne i Hercegovine (BiH) i formulacije međunarodnog prava saopštavamo da je:

1.Dana 9. decembra 2021. godine, Dejtonski Mirovni Sporazum je zvanično i nepovratno prekršen i stavljen van snage odlukama vanredne sjednice Skupštine bosansko-hercegovačkog entiteta RS koje su i direktan poziv na rušenje i uništenje države BiH. Pošto je kršenje sporazuma pitanje legaliteta a ne političkog mišljenja, više je nebitno mišljenje političkih vođa pa čak i OHR-a koji je godinama odbijao da proces narušavanja Dejtona zaustavi – činjenica jeste da Dejtonski sporazum kao ugovor jednostavno više ne postoji.

2. Inicijator ove skupštinske protivustavne predstave Milorad Dodik, ne može biti član Predsjedništva BiH jer je ujedno i prekršio zakletvu koju je položio prilikom svoje inauguracije, a potom i prekršio Sporazum na čijem osnovu je i postao član Predsjedništva.

3. Milorad Dodik kao čelni čovjek ovog pokušaja uništavanja države BiH treba biti uhapšen i procesuiran, kao i predsjednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović, presjedavajući Skupštine Denis Šulić,predsjednik RS Željka Cvijanović i premijer RS Radovan Višković, a svim poslanicima Skupštine RS koji su glasali ZA, a još uvijek rade u državnim institucijama trebaju se oduzeti poslanički mandati i podignuti optužnice za pobunu i izdaju.

4. Pošto su odluke ove skupštine stavile Dejtonski sporazum van snage, po principu međunarodnog prava „status quo ante“ prestaje i važnost trenutnog BiH ustava i stupa na snagu Ustav Republike BiH iz 1995. Ponavljamo, ovo nije pitanje političkog stava, jer kršenje međunarodnog ugovora je striktno pitanje legaliteta koji nalaže da materijalno kršenje jednog ugovora, kao što se desilo 9. decembra, isti ugovor stavlja van snage, dok u slučaju stavljanja van snage jednog ustava, automatski vraća prethodni ustav na snagu.

5. Pozivamo cjelokupno građanstvo, akademske, profesionalne, društvene i sve ostale zajednice, nevladine organizacije i pojedince patriote da se aktivno uključe u reafirmaciji i odbrani prava Republike Bosne i Hercegovine i svih njenih državljana.

U ovom procesu prvi korak je :

Nazvati stvari onakvim kakve jesu:

1.POSLANICI SKUPŠTINE RS SU 9. DECEMBRA GLASALI „ZA“ KRŠENJE DEJTONSKOG SPORAZUMA, I TIME NEPOVRATNO PREKRŠILI I STAVILI VAN SNAGE DEJTONSKI SPORAZUM, TE UJEDNO POSTALI SECIONISTI I IZDAJNICI DRŽAVE BIH.

2. KRŠENJEM DEJTONSKOG SPORAZUMA, DRŽAVA BIH, PO PRINCIPU „STATUS QUO ANTE“ MORA BITI REORGANIZIRANA U SKLADU SA SVOJIM PRETHODNIM VAŽEĆIM USTAVOM, TO JEST USTAVOM REPUBLIKE BIH.

3. MILORAD DODIK JE VOĐA SECIONISTIČKOG POKRETA, KOJI JE PREKRŠIO ZAKON BIH TIME POSTAO NEPRIJATELJ BROJ 1 BIH I NJENIM GRAĐANIMA I STOGA MORA BITI ZAKONSKI KAŽNJEN ZAJEDNO SA SVOJIM SAUČESNICIMA, stoji u javnom proglasu Kongresa Bošnjaka svijeta.

https://bosnaglobal.net/istaknuto/kongr ... akve-jesu/
Samo BiH.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 14 dec 2021 23:56

Generali Armije RBiH i OSBiH: Stavljamo se u punom kapacitetu na raspolaganje Predsjedništvu Bosne i Hercegovine
https://ba.n1info.com/vijesti/generali- ... ijama-bih/

Silajdzic: Ukoliko medjunarodna zajednica ne zaustavi Dodika probosanske snage ce teritoriju pod njegovom kontrolom proglasiti okupiranom


Damir Niksic: Bosnjacki veleizdajnici ce opet krenuti u proboj za Neum kako bi isprovocirali Hrvatsku da izvrsi agresiju kako bi Bosnjacki veleizdajnici kroz mobilizaciju protiv Hrvatske izbjegli medjubosnjacki rat zbog izdaje BiH?

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 15 dec 2021 01:07

14.12.2021
Kurtcehajic: Nema vise Dejtona. Predstavnicki dom BiH sada ima slobodne ruke da apsolutnom probosanskom vecinom donese odluku o vracanju na snagu ustav RBiH iz 1995. godine. Sve teritorije BiH koje ne budu pod kontrolom OSBiH ce se smatrati privremeno okupiranim pa neka medjunarodna zajednica sazove novu imirovnu konferenciju na kojoj mozemo prihvatiti regionalizaciju gradjanske BiH.

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5508
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 17 dec 2021 04:32

Abidaga je napisao/la: 14 dec 2021 23:56 Generali Armije RBiH i OSBiH: Stavljamo se u punom kapacitetu na raspolaganje Predsjedništvu Bosne i Hercegovine
https://ba.n1info.com/vijesti/generali- ... ijama-bih/

Silajdzic: Ukoliko medjunarodna zajednica ne zaustavi Dodika probosanske snage ce teritoriju pod njegovom kontrolom proglasiti okupiranom


Damir Niksic: Bosnjacki veleizdajnici ce opet krenuti u proboj za Neum kako bi isprovocirali Hrvatsku da izvrsi agresiju kako bi Bosnjacki veleizdajnici kroz mobilizaciju protiv Hrvatske izbjegli medjubosnjacki rat zbog izdaje BiH?
Izvini ali ovaj mi se Nikšić gadi. Na stranu što je Bakir fuj lider i ništa nije pokazao do sad, ali Nikšić uspoređuje Dodika koji hoće da cijepa OSBiH sa Bakirom koji podržava borbu vojnika OSBiHa da imaju pravo na hidžab ili bradu - ma goni se Nikšiću u 3000 pički materini
Samo BiH.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 18 dec 2021 07:48

Nema potrebe da se izvinjavas. On govori sta petokolonasi misle dok sanjaju o Sarajevu kao cetvrtom entitetu za etnicki neopredjeljenje panslavene.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 18 dec 2021 11:47

Ahatovic predvidja rat izmedju Bosne i Ruske Federacije:

Cerić: "Nemojte misliti da će muslimani u Čečeniji, Daghistanu, Azarbjedžanu i Uzbekistanu gledati mirno ako srpska vojska, uz vaš ruski blagoslov, krene: da siluje naše majke i kćeri; da pali kuće i kolje Bošnjake na Drini; da pravi konclogore u Omarskoj i Karatermu; da ubija i baca ljude u ponor sa Korićanske stijene; da ruši Ferhadiju džamiju u Banjoj Luci i Aladžu u Foči; da čeni genocid u Prijedoru i Srebrenici! Ambasadore Kalabuhov, ta su vremena prošla!"

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 28 dec 2021 05:45

Lagumdžija protiv proglašenja Republike Bosne i Hercegovine:

Sefer protiv preventivnih napada na separatiste: "Ovog puta se i ide na to da mi prvi krenemo u ofanzivu, tad imaju opravdanja svih laži i medijskih podvala, od agresije do islamskog terorizma, a to im je najbolja šansa da okrenu zapadne zemlje protiv nas."

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 02 jan 2022 00:10

Reuf Bajrovic se izjasnio za povratak RBiH i proglasavanje RS okupiranom teritorijom:


Turski ministar odbrane u Sarajevu: "Turska je spremna na svaki vid saradnje sa Bosnom, uvijek smo spremni da razmotrimo bilo koji vaš zahtjev i da pomognemo u svakom pogledu i na svaki način"



Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 18 apr 2022 15:55

18.04.2022
Dodik odgodio početak novog rata za još 6 mjeseci: Novi datum 10. decembar
https://www.faktor.ba/vijest/dodik-se-u ... ezi/160544
Logika nalaže da zbog novih okolnosti te poslove prolongiramo za još šest mjeseci. Zbog konstelacije odnosa bilo bi glupo da nekome bodemo oči. Okolnosti za našu borbu bile su povoljnije do ove situacije u svijetu. Oni sada ubrzavaju priču protiv RS-a, računajući da su za vrijeme sukoba u Ukrajini za njih veoma povoljne okolnosti. Naša procjena je da s nekim pitanjima treba malo sačekati - kazao je Dodik za beogradsku Politiku.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 27 jul 2022 01:52

26.07.2022
Bakir: "Prebrojali smo se i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima."

https://ba.n1info.com/vijesti/izetbegov ... li-smo-se/

26.07.2022
Predstavnički dom Parlamenta FBiH usvojio Deklaraciju o zaštiti multietničkog karaktera BiH
https://ba.n1info.com/vijesti/deklaraci ... ktera-bih/

bosnaprkosna
Član
Postovi: 147
Pridružen/a: 26 okt 2018 21:12

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la bosnaprkosna » 27 jul 2022 22:00

26.07.2022
Bakir: "Prebrojali smo se i koliko lovaca imamo, i koliko mladih ljudi, i koliko imamo instruktora na dronovima, i tako dalje. Oružane snage će se morati poduprijeti letećim robotima, dronovima."

I jel se treba ovo javnosti govoriti ako vec radimo na tome.Zaista nikakve strategije ni icega.
i jos izjava o robotima pa ne znam ono stvarno. :cekicglava:

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5508
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 31 jul 2022 06:58

Bakir je kao igrač fudbala u 37 godini.

Vrijeme je da se zahvali navijačima i pusti nekog drugog iz njegovog tima da zabija golove.
Samo BiH.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 31 jul 2022 21:58

28/07/2022
Bakir je kum Bayraktaru :zastava:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... aru-779822
Na slici, u društvu Bakira Izetbegovića, nalaze se kćerka i zet Predsjednika Republike Turske R.T. Erdoğana. Slika je sa njihove svadbe, a na kojoj je Bakir Izetbegović bio kum. Zet se zove Selcuk Bayraktar, njegova porodica je vlasnik, a on direktor kompanije Baykar – koja proizvodi naoružanje, a proslavili su ih dronovi Bayraktar TB2 koje su patentirali. Ti dronovi de facto su leteći roboti, a koji su odigrali najvažniju ulogu u dosadašnjoj odbrani Ukrajine od ruske agresije. Također, bili su presudni u vraćanju Nagorno-Karabaha od strane Azerbejdžana.
slika

Avatar
Bosman
Administrator
Postovi: 874
Pridružen/a: 15 okt 2012 23:16

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Bosman » 01 aug 2022 05:14

Abidaga je napisao/la: 31 jul 2022 21:58 28/07/2022
Bakir je kum Bayraktaru :zastava:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... aru-779822
Na slici, u društvu Bakira Izetbegovića, nalaze se kćerka i zet Predsjednika Republike Turske R.T. Erdoğana. Slika je sa njihove svadbe, a na kojoj je Bakir Izetbegović bio kum. Zet se zove Selcuk Bayraktar, njegova porodica je vlasnik, a on direktor kompanije Baykar – koja proizvodi naoružanje, a proslavili su ih dronovi Bayraktar TB2 koje su patentirali. Ti dronovi de facto su leteći roboti, a koji su odigrali najvažniju ulogu u dosadašnjoj odbrani Ukrajine od ruske agresije. Također, bili su presudni u vraćanju Nagorno-Karabaha od strane Azerbejdžana.
slika
Ovo je ogromna stvar. Nas Bosnjo uvijek podcjenjuje Bakira i ocekuje od njega da pravi neke radikalne poteze i izmjene. Mi kao nacija nemamo taj luksuz jer jedva cekaju da nas oznace kao nekakve ekstremiste. Bakir radi mudro i suptilno.

bosnaprkosna
Član
Postovi: 147
Pridružen/a: 26 okt 2018 21:12

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la bosnaprkosna » 01 aug 2022 12:39

I sta s tim? Gdje su nam te eskadrile bajraktara?Ne shvatam koja je funkcija ovog posta?Sta da nam nece mozda djaba poslati bajraktare preko 6 zemalja ako bude belaja?Dajte molim vas budite realni. zar vjerujete u ove stvari ?.Interesi i samo interesi postoje,bradstva mozemo okaciti macku o rep.Nivo informacije kao i ona da ce turska mornarica u slucajnu necega uploviti u Neum.
Bolje bi bilo Bakiru da svoju namjensku pokusa popraviti a ne da rade sve sto je u njihovoj moci da se zrak,trz hadzici,gineks,bnt ugase.Ljudi svaki dan skoro strajkuju.Ne klati kravu zbog kile mesa.Za zrak zna da se zeli ugasiti da bi se imovina rasparcala i pocela stambena naselja gradit.Ima li to igdje?Buklvano sami sebi pucamo u nogu a radi nam se o bioloskom opstanku.Prvi sam na ergodana bacao dok sam naivniji i malo madji bio ali dajte ljudi.Umjesto da nas gura u nato on pokusava glumit nekog sultana velikog lidera i zove nas da sa onim orangutanom milanovicem dodikom vucicem pregovaramo kao da smo na pijaci, o sudbini drzave.samo use i svoje kljuse.Nitko drugi nam nece ni napravit ni zastitit drzavu.Umjesto u ovakvom okruzenju da budemo poslije svega Izrael,mi izgleda fakat idemo ka tome da budemo palestina.I ako nekome smetaju ovi stavovi i razmisljanja,da sam pesimista,da samo mracim ili demagogiju prosipam zaista ne ne zanima,mozete slobodno banovat,ali ja ne zelim sam sebe zavaravat i druge kakvo je stanje.Samo sam realan ako nekome smeta bujrum.Ali zamajavat sam sebe je nesto najgore sto mozemo raditi.Kostruktivna Kritika je uvijek bolja od svakodnevnog hvaljenja bez argumenata

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41196
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Jack » 01 aug 2022 13:48

Ja znam i koliko Bajraktara imam ali nije sve za interneta.Ponekad je najpametnije da sutis

I drzite se teme bez trolanja,spamanja ali i reklamiranja
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5846
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Obnova i odbrana građanske Republike Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Abidaga » 01 aug 2022 18:04

bosnaprkosna je napisao/la: 01 aug 2022 12:39 Sta da nam nece mozda djaba poslati bajraktare preko 6 zemalja ako bude belaja?Dajte molim vas budite realni. zar vjerujete u ove stvari ?.Interesi i samo interesi postoje,bradstva mozemo okaciti macku o rep.Nivo informacije kao i ona da ce turska mornarica u slucajnu necega uploviti u Neum.
Kada je Islamska republika Pakistan tokom embarga mogla isporuciti Crvene strijele zasto bi Bajraktari bili nedostizni ??

Odgovorite