☑ Pravila foruma i savjeti

SDP

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

SDP

Post Postao/la Roger Wilco » 18 okt 2012 18:26

SDP očekivano doživio potop, naravno ne onakav kakav su zaslužili ali njih najviše bole ove urbane sredine gdje im je uvijek i bila baza.
BTW jes' mi žao one teme sa starog foruma gdje se skupljao greatest shits SDP-a...za dvije godine kad krenu u novu kampanju opet će se praviti da se ništa od onoga nije desilo.

Avatar
noel malcolm
Član
Postovi: 3276
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:50

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la noel malcolm » 19 okt 2012 18:15

Roger Wilco je napisao/la:
SDP očekivano doživio potop, naravno ne onakav kakav su zaslužili ali njih najviše bole ove urbane sredine gdje im je uvijek i bila baza.

Hehe, crvena gamad, narkomani i drogeraši.. :oops:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ABen » 20 okt 2012 09:08

Stvoriti većinu koja normalno može raditi iduće dvije godine
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/11130 ... odine.html

S. B. 19/10/2012 23:17:00
Dragan Čović i Zlatko Lagumdžija / vecernji
Lideri SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990., SDP-a, SDA i SBB-a: Milorad Dodik, Mladen Bosić, Dragan Čović, Božo Ljubić, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić i Fahrudin Radončić predstojećih dana pokušat će definirati odnose, ali i mogući dogovor oko vlasti u BiH. Pojedini lideri već su obavili razgovore, neki se sastaju idućih dana, dok su pojedini već isključili međusobne razgovore kao što je slučaj SDP-a i SDA.

Cilj je da se što prije postigne načelan dogovor o važnim pitanjima koja se tiču političke krize u BiH, te kako bi se što prije otkočili započeti procesi. Žele se čuti svi prijedlozi. Za BiH bi bilo najbolje da postoji jedan savez stranaka na razini BiH i FBiH jer bi bilo lakše surađivati, što se vidjelo iz dosadašnjeg primjera. Jedan dogovor je bio za državnu vlast, dok su druge stranke bile dio federalne Vlade. Nije bilo moguće surađivati i provoditi važne odluke. Vodeće hrvatske stranke već su jasno nekoliko puta poručile da se neće miješati u odluku vodećih bošnjačkih stranaka tko će činiti vlast. Iako se očekivao sastanak šest, odnosno, sedam vodeći bh. stranaka na kojem bi se razgovaralo o rješenju velike političke krize u BiH, on neće, kako se doznaje, biti bar uskoro održan. Kako su se međusobno usuglasili čelnici bh. stranaka, sastanak neće biti održan “do daljnjeg” kako se ne bi “dodatno narušavali međusobni odnosi”. Dogovori će se pokušati pronaći kroz bilateralne susrete. Lider HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je u razgovoru za agenciju Anadolija kako nitko ne zna što će se događati početkom idućeg tjedna i da sve zavisi od bilateralnih susreta koji će se odvijati do ovog vikenda. - Još uvijek smo u poziciji traženja najkvalitetnijeg rješenja. Mislim da će se u idućih dva do tri dana održati ključni sastanci, gdje bi se, u konačnici, dogovorili međusobni odnosi. Želja je da napravimo jedno mirno ozračje i većinu koja objektivno na sličan način razmišlja, te može normalno raditi u iduće dvije godine. Na svim sastancima sam istaknuo potrebu da federalna Vlada počne funkcionirati jer na toj razini imamo blokadu, kazao je Čović.

Dodao je kako je bit nedopustiti da Vlada FBiH bude blokirana i u iduće dvije godine. Ponovio je kako bi deblokadu procesa mogao napraviti predsjednik Federacije BiH Živko Budimir ako bi dao ostavku. No, tvrdi on, nitko nije naivan da vjeruje da će to učiniti. “Ostaje dan-dva vrlo bitnih razgovora na bilateralnim osnovama. Čini mi se da smo stvorili pretpostavke da ponovno svatko razgovara sa svakim, a to je dobra pretpostavka da napravimo iskorak. Svi skupa trebamo raditi na tome da damo izglede dogovoru i povjerenju, rekao je Čović.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ABen » 20 okt 2012 09:11

Hoće li Lagumdžija podnijeti ostavku?
http://www.vijesti.ba/kolumne-komentari ... tavku.html

S. B. 19/10/2012 23:22:00
Zlatko Lagumdžija / vijesti.ba
Nakon izbora 2010. godine više od pet mjeseci trebalo je da se formira Vlada FBiH i gotovo 16 mjeseci da se formira Vijeće ministara BiH. Od početka ljeta obje te institucije izvršne vlasti su u blokadi, paralizirana je i zakonodavna vlast u Federaciji i državi. Razlog su stranački sukobi i pogotovo međusobne svađe njihovih lidera čije ogromne cehove plaćaju država i građani.

Članovi famozne “šestorke” su do svibnja, dok nije puklo među njima, najavljivali novu, prosperitetnu i funkcionalnu BiH. Milorad Dodik (SNSD), Sulejman Tihić (SDA), Dragan Čović (HDZ), Zlatko Lagumdžija (SDP), Božo Ljubić (HDZ 1990.) i Mladen Bosić (SDS) sada najavljuju rasplet za ponedjeljak ujutro. Od njihovog zajedničkog sastanka idućeg tjedna u Mostaru u organizaciji Ljubića nema ništa – opredijelili su se za sastanke udvoje, utroje do nedjelje navečer. U ponedjeljak će se održati sjednica Doma naroda Parlamenta BiH na kojoj će se izaslanici izjašnjavati o prijedlogu za smjenu SDA-ovih državnih ministara, Sadika Ahmetovića (sigurnost), Muhameda Ibrahimovića (obrana) i Fuada Kasumovića, zamjenika ministra financija i trezora.

Na zahtjev Lagumdžije, predsjedatelj Vijeća ministara Vjekoslav Bevanda potpisao je njihovo razrješenje, a usvojili su ga i zastupnici Zastupničkog doma. Dan kasnije sastat će se Zastupnički dom da se izjasni o inicijativi SDS-a i SNSD-a za smjenu Zlatka Lagumdžije s funkcije ministra vanjskih poslova i Denisa Bećirovića s položaja dopredsjedatelja Zastupničkog doma.

I definitivno je jasno – problem zakonodavne i izvršne vlasti u Federaciji ostaje na čekanju dok se ne razriješi tko zapravo sačinjava većinu u Parlamentu BiH i tko ostaje, a tko ispada iz Vijeća ministara. Tihić najavljuje novu koaliciju – SDA, SNSD, SDS, dva HDZ-a i Stranka za BiH.

Prema sadašnjem stanju stvari, sve je moguće na državnoj razini, a najprije da Vijeće ministara, ipak, ostane u sadašnjem sastavu. I o tome se vode razgovori između stranačkih lidera. Nije pretjerivanje kazati da su oni zapravo privatizirali cijelu državu pa se ponašaju kao gospodari života, smrti i budućnosti BiH i njezinih građana. Idu toliko daleko da od građana kriju što dogovaraju i smjeraju to otvoreno kažu i ljude zapravo pretvaraju u “sitniš u svojim džepovima”.

U utorak je Banja Luka ličina na “političku pokretnu traku” – S Dodikom je u četiri oka prvo razgovarao Lagumdžija, potom Tihić pa Čović. I svi su međusobno prisegli da će ostati tajna ono što su dogovorili, osim što će kazati da će “sve biti jasno u ponedjeljak”. Dodik nakon te serije sastanaka uopće nije spominjao smjenu SDA-ovih državnih ministara Ahmetovića i Ibrahimovića. Iz SDA opet tvrde da izaslanici Doma naroda iz reda srpskog i hrvatskog naroda neće u ponedjeljak glasovati za smjenu njihovih ministara. Staša Košarac, šef Kluba srpskih izaslanika u Domu naroda, jučer je kazao da još ništa nije gotovo, da će se njihov stav znati u ponedjeljak pred samu sjednicu, “a do tada ima još dosta vremena”.

Dodik je u utorak navečer kazao i nakon toga još nekoliko puta ponovio da njegov SNSD stoji iza zahtjeva za smjenu Lagumdžije, “a Bećirović će svakako biti smijenjen”. Međutim, da tako ne mora biti, upućuje ograda koju je on vješto postavio. Izjavio je da je sa šefom SDP-a pričao o njegovoj smjeni i kako to izbjeći uz napomenu da “nema jamstava kakvo će biti Lagumdžijino ponašanje u budućnosti”, a nakon toga je svojim suradnicima u privatnom razgovoru rekao da se “jamstva uvijek mogu pribaviti, a pritisak i zastrašivanje ne mogu škoditi”. Jasno je kazao da je Lagumdžija prekršio Ustav zbog rezolucije o Siriji, ponizio RS i prekršio dogovor o formiranju Vijeća ministara, a preksinoć je priopćio vrlo znakovit stav: “Vijeću ministara BiH ne treba pridavati veliku pozornost jer to nije državna vlada.”

S druge strane, Dodiku je savršeno jasno da Lagumdžija nije prekršio Ustav BiH kada je dao instrukciju da BiH na Glavnoj skupštini Ujedinjenih naroda glasuje za rezoluciju o Siriji i to proizlazi iz onoga što su javno kazali predsjedatelj Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i članovi Željko Komšić i Nebojša Radmanović. Kako je Lagumdžija “ponizio RS i dogovor o formiranju Vijeća ministara”, Dodik javnosti još uvijek nije detaljno objasnio.



Iz svega proizlazi da je Dodik, uz potporu Čovića, sebe postavio u poziciju jedine osobe koja definitivno odlučuje tko će, stranački i osobno, biti u državnoj vlasti, obilato koristeći “ratno stanje” između SDP-a i SDA. Tihić i njegov tim sačekat će da vide hoće li u ponedjeljak izaslanici u Domu naroda iz SDP-a glasovati za smjenu Ahmetovića i Ibrahimovića – ako budu podigli ruku, onda će zastupnici SDA u Zastupničkom domu dan kasnije glasovati za smjenu Lagumdžije.

Sve to tako izgleda na površini, ali se ne smije smetnuti da ni Lagumdžija ne sjedi skrštenih ruku. Funkciju državnog ministra njemu i ostalim SDP-ovcima na državnim izvršnim funkcijama osigurali su odlični rezultati SDP-a na izborima 2010. Kada su dobili povjerenje blizu 300.000 birača, što u prijevodu znači da ih nitko nije pogurao i ugurao u Vijeće ministara. Kako doznajemo, jedna od varijanti je da sam Lagumdžija podnese ostavku kada sklopi detalje onoga što stranački lideri “dogovaraju njemu iza leđa”, ali i izanalizira raspoloženje i odnos snaga u svojoj stranci. Ne treba zaboraviti da on slovi za vjerojatno najbolje informiranog političara u BiH, pogotovo o onome što se događa u drugim strankama i zasigurno neće dopustiti da se Dodik, Čović, Tihić i ostali iživljuju na njemu i SDP-u skidajući sa sebe svaku trunku odgovornosti i označavajući njega i SDP kao glavne krivce za raspad sustava i tonjenje zemlje u još veći mulj. Još manje će dopustiti da oni određuju njegovu političku sudbinu. Šef SDP-a koji poslovično ništa ne prepušta slučaju, već je kazao da će se i on i ostali SDP-ovci sami povući iz državne vlasti ako bude formirana nova parlamentarna većina. Kada je Federacija u pitanju, i sam Tihić priznaje da je bez SDP-a nemoguće bilo što uraditi i promijeniti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ABen » 21 okt 2012 08:54

Ne treba protiv nas dizati ruke , mi sami odlazimo ako ima druga parlamentarna većina
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/11138 ... ecina.html

B. A. 20/10/2012 18:24:00
Zlatko Lagumdžija / Vijesti.ba
LAKTAŠI - Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Zlatko Lagumdžija ponovo je odbacio mogućnost da ta stranka uđe u koaliciju sa SDA, ističući da SDPBiH više ne želi da učestvuje ni u kakvoj vlasti, ako ona neće biti odgovorna prema zajedničkom dogovorenom projektu za zemlju.

-Potpuno je jasno da se SDPBiH i SDA nalaze na dvije različite strane budućnosti ekonomskih i socijalnih reformi u ovoj zemlji. Mi sa SDA imamo dijametralno različita mišljenja o brzini i sadržini reformi u ovoj zemlji, rekao je Lagumdžija u izjavi novinarima u Laktašima gdje su danas pet i po sati razgovarale delegacije SNSD-a i SDPBiH.

Odbacujući mogućnost koalicije sa SDA, također je naveo da se njegova i ta stranka „duboko ne slažu u tome kako provoditi ekonomske reforme, kako voditi vladavinu prava, te zaustaviti višegodišnju politizaciju svega u ovoj zemlji od vladajućih struktura“.

-SDA je stranka koja, uz puno uvažavanje prema njihovom kapacitetu i njihovim ljudima, kočnica reformi u ovoj zemlji. SDPBiH jednostavno u tome ne želi da učestvuje, rekao je Lagumdžija ali i dodao da njegova stranka ne želi da učesvuje ni u vlasti s HDZ-om, SNSD-om ili SDS-om, ako ne mogu naći zajednički imenitelj šta je potrebno učiniti u narednom periodu.

-Skoro da smo izgubili godine i godine. Nešto je i urađeno, ali SDPBiH više ne želi da učestvuje ni u kakvoj vlasti, ako ona neće biti odgovorna prema zajedničkom dogovorenom projektu. Toliko će iduća godina biti ekonomski i socijalno teška, kao i 2014., da nema razloga da se sve svodi na to da li će neko od nas biti ministar, rekao je on i dodao da neće da se cjenkaju o tome da li će neko nekoga preglasati u ponedjeljak ili utorak, već šta dalje i da li će imati nešto zajedničko.

Ako toga nema, ističe on, nema potrebe da dalje rade zajedno.

-Ako SNSD-e ima više zajedničkog sa SDA nego s nama, nije nikakav problem. Mi ne možemo birati svoje partnere, mimo onoga što je ustavni okvir u BiH. SNSD je nezaobilazna politička činjenica u BiH. I SDPBiH je mogao s SDA biti nezaobilazna politička činjenica, ali mi to ne želimo. Mi smatramo da se sa SDA reforme u ovoj zemlji ne mogu provoditi i to je jasno i jednostavno, rekao je Lagumdžija i za naredne dane najavio razgovore kako i na koji način doći do zajedničkog imenitelja o tome šta činiti u narednom periodu.

Ako ga nađu, vjeruje, da će se nastaviti ono što je dogovoreno prije pet-šest mjeseci kada je usvojen budžet.

Ukoliko ne bude tog zajedničkog imenitelja, on navodi da je sasvim prirodno da će Sulejman Tihić biti „veliki šef nove vladajuće koalicije i za SDPBiH će biti časno da bude opozicija takvom jednom projektu“.

-I to je dobro za ovu zemlju, da mora biti neko ko će preuzeti odgovornost za vođenje ove zemlje, a neko za alternativu, dodao je on.

Precizirao je i da on nema namjeru biti ministar vanjskih, ako ljudi u Vijeću ministara BiH ne rade najbolje u intresu građana u okviru kapaciteta koje imaju.

-Što bih hodao po svijetu i objašnjavao da se ovdje ne dešava ništa pozitivno. Ipak sam odgovoran čovjek, dodao je on.

Ponovio je da se SDPBiH ne bori za funkcije.

-Mi nismo SDA. Nas ne treba špartlom skidati s fotelja. Ukoliko postoji druga parlamentrna većina i ako SNSD-e, s SDS-om, dva HDZ-a želi da ide s SDA, nije nikakav problem. Ne treba protiv nas dizati ruke, kategoričan je Lagumdžija.

Ponovio je da su tokom pet i po sati razgovora u Laktašima delegacije SNSD-a i SDPBiH najviše pažnje posvetili nagomilanim ekonomsko-socijalnim problemima.

-Imamo jako veliki broj neefikasnih institcija. Ne radi se više o tome na kojem su one nivou, ali su postale same sebi svrha i nikome ne odgovaraju. Najveća odgovornost je na SNSD-u i SDP-u, koji imaju najveći broj poslanika, da to promjene i da damo poticaj novom početku, makar ove dvije godine koliko imamo pred sobom, rekao je Lagumdžija.

Mišljenja je da treba napraviti jednu konzistetnu, cjelovitu, strukturu, koja podrazumijeva i Vijeće ministara i entitetske vlade koje rade i koje su suglasne oko nekoliko konkretnih projekata.

Iako je i sam rekao da zvuči čudno da su o tome razgovarali pet i po sati, ali, precizirao je, najviše riječi je upravo bilo o tome kako da zaštite domaću privredu, budući da će prilivi u budžete već naredne godine biti znatno manji zbog recesije.

-Razgovarali smo o tome kako stvarati drugačiji poslovni ambijent, jer ko god sutra bude vlast, ukoliko privreda ne krene ozbiljnijim koracima naprijed, nijedna vlast nema nikakve šanse, već samo da bude pljuvana od vlastitog naroda. Ja nisam zainteresiran, ali ni Dodik, da budemo vlast koja će biti neučinkovita i koja će stalno biti pred negativnim sudom javnosti, kategoričan je predsjednik SDPBiH.

On kaže da ovo što se posljednih godina dešavalo u BiH, pa i posljednjih nekoliko mjeseci zbog lokalnih izbora, „ne vodi zemlju nigdje“.

-Potpuno je nevažno hoće li neko biti ovaj ili onaj ministar, ako ta osoba nema političko suglasje u široj političkoj koaliciji o tome šta nam je činiti, naglasio je Lagumdžija.

Iznio je stav da je atmosfera na današnjem sastanku SNSD-a i SDPBIH bila dobra i otvorena te da postoji svijest da se stvari u BiH moraju promijeniti.

-A promjena je i da dođe SDA umjesto nas. Da li na bolje ili lošije, to ćemo vidjeti, ali SDPBiH je spreman da podjeli odgovornost, posao i zajedničke ciljeve koji su realni u datim okolnostima s SNSD-om, SDS-om, HDZ-om i SBB-om. Spremni smo, ali samo ako znamo šta smo se dogovorili, a ne da se u naredne dvije godine svađamo oko toga šta smo se dogovorili ili šta ćemo se dogovoriti, ponovio je on.

U SNSD-ovoj delegaciji su bili Milorad Dodik, kao i visoki funkcioneri Nebojša Radmanović, Aleksandar Džombić, Nikola Špirić, Staša Košarac, Željka Cvijanović i Milorad Živković.

U delegaciji SDP-a su bili Zlatko Lagumdžija, Nermin Nikšić, Denis Bećirović, Saša Magazinović, Damir Hadžić i Lidija Korać.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 12:37

Roger Wilco je napisao/la:SDP očekivano doživio potop, naravno ne onakav kakav su zaslužili ali njih najviše bole ove urbane sredine gdje im je uvijek i bila baza.
BTW jes' mi žao one teme sa starog foruma gdje se skupljao greatest shits SDP-a...za dvije godine kad krenu u novu kampanju opet će se praviti da se ništa od onoga nije desilo.
Ja jos ne mogu skontati ko pise iza ovog nicka ali se moram sloziti,fali ta tema kao i cijeli forum ali mislim da cemo ovdje za skorije vrijeme napuniti sa njihovim glupostima temu.

Lagumdzija je samo pijun,bar ja tako mislim,nekih vecih i uticajnijih ljudi koji nam kroje i politiku drzave i sudbinu naroda,daj Boze da grijesim pa da je jedan(moram priznati intelektualac)skrenuo u svojim idealima a ne da je pijun.

don kacunko

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la don kacunko » 21 okt 2012 14:49

Ja mislim da je Roger Kent :lol:

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la Roger Wilco » 21 okt 2012 15:32

8-)

Inače bi će zanimljivo posmatrati koliko će u sljedećoj predizbornoj kampanji SDP-a učestvovati razni "zabrinuti građani", paraobavještajni NVO sektor, "nezavisni" mediji i tako dalje. Njihov angažman će najbolje potvrditi ima li SDP još uvijek bezrezervnu podršku stranih ambasada u Sarajevu ili su se dotične odlučile za projekat Komšić i raja (NS, Liberali, SDU) i slanje SDP-a na smetljište historije.

Avatar
noel malcolm
Član
Postovi: 3276
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:50

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la noel malcolm » 21 okt 2012 16:52

Roger Wilco je napisao/la:8-)

Inače bi će zanimljivo posmatrati koliko će u sljedećoj predizbornoj kampanji SDP-a učestvovati razni "zabrinuti građani", paraobavještajni NVO sektor, "nezavisni" mediji i tako dalje. Njihov angažman će najbolje potvrditi ima li SDP još uvijek bezrezervnu podršku stranih ambasada u Sarajevu ili su se dotične odlučile za projekat Komšić i raja (NS, Liberali, SDU) i slanje SDP-a na smetljište historije.
Dobro zapažanje, u pravu si,

to će biti veoma značajan pokazatelj kuda se kreće bh politička scena.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 16:59

Volio bih ulazak Bosnjacke demokratske zajednice na politicku scenu u BiH,misljenja sam da bi presli preko 20% glasova a da bi se time ugasile ove male i nebitne stranke.

Avatar
Elko
Član
Postovi: 44
Pridružen/a: 20 okt 2012 10:57

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la Elko » 21 okt 2012 17:06

zar ovaj zaslužuje zasebnu temu
završiće kao Haris Silajdžić a njegova stranka kao Stranka za Bh, dakle bit će na margini :huhu:
Ima Bosne, Begler-Beže i Bošnjaka u njoj. Bili su prije vas i ako Bog da, biće i poslije vas!!

don kacunko

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la don kacunko » 21 okt 2012 17:53

ZV Keli je napisao/la:Volio bih ulazak Bosnjacke demokratske zajednice na politicku scenu u BiH,misljenja sam da bi presli preko 20% glasova a da bi se time ugasile ove male i nebitne stranke.

Desava se pomenuto, nevladine organizacije ce prerasti na kraju u BDZ :zastava:

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 18:24

noel malcolm je napisao/la:
Roger Wilco je napisao/la:
SDP očekivano doživio potop, naravno ne onakav kakav su zaslužili ali njih najviše bole ove urbane sredine gdje im je uvijek i bila baza.

Hehe, crvena gamad, narkomani i drogeraši.. :oops:
Dovoljno je vidjeti fizionomije doticnih po skupovima da bi vam sve bilo jasno

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ZV Keli » 21 okt 2012 18:25

Elko je napisao/la:zar ovaj zaslužuje zasebnu temu
završiće kao Haris Silajdžić a njegova stranka kao Stranka za Bh, dakle bit će na margini :huhu:
Slazem se,desice mu se ista sudbina kao Silajdzicu a mogao je mnogo vise ali ocigledno nije bilo zelje sa njegove strane

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la Roger Wilco » 22 okt 2012 15:18

Drugovi iz SDP-a, zajedno sa Srpskim i Hrvatskim jaranima, smjeniše SDA ministre.
Dom naroda smijenio Ahmetovića, Ibrahimovića i Kasumovića

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH je sa osam glasova "za" i sedam "protiv" glasao o odluci o razrješenju ministara i zamjenika ministra iz SDA u Vijeću ministara BiH.

Dom naroda smijenio Ahmetovića, Ibrahimovića i Kasumovića
Na početku glasanja predsjedavajući Doma Sulejman Tihić je tražio da se svako po naosob izjasni o ovom prijedlogu. Osam glasova za bilo je dovoljno da se izglasa smjena ministra sigurnosti BiH Sadika Ahmetovića, ministra odbrane Muhameda Ibrahimovića i zamjenika ministra finansija Fuada Kasumovića.

Za smjenu ministara i zamjenika ministra iz SDA su glasali Hasan Bećirović (SDP), Mehmed Bradarić (SDP), Dragan Čović (HDZ), Borjana Krišto (HDZ), Martin Raguž (HDZ 1990.), Krunoslav Vrdoljak (SDP), Ognjen Tadić (SDS) i Mladen Ivanić PDP). Protiv su bili Halid Genjac (SDA), Nermina Kapetanović (SDA), Stjepan Krešić (HSP), Sulejman Tihić (SDA), Staša Košarac (SNSD), Krstan Simić (SNSD) i Dragutin Rodić (DNS).

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 15:27

Ima Gargamel podrsku Covica i Dodika! :rofll: Bravo Gargamel i SDA

Hrvati i Srbi mogu mijenjati Bosnjacke ministre, da to pokusamo obrnuto bilo bi svega i svacega.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ZV Keli » 22 okt 2012 16:03

ABen je napisao/la:Ima Gargamel podrsku Covica i Dodika! :rofll: Bravo Gargamel i SDA

Hrvati i Srbi mogu mijenjati Bosnjacke ministre, da to pokusamo obrnuto bilo bi svega i svacega.
Ne mogu oni sami to uraditi treba im podrska nekih drugih.A posto su ti drugi iz SDP koji da su Bosnjaci kao sto nisu nikada ne bi mogli uraditi to..

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la Roger Wilco » 22 okt 2012 16:29

A sutra noga Lagumdžiji...što znači da Vijeće Ministara ostaje bez Bošnjaka?

Genijalno odigrano.
Genijalno.

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ZV Keli » 22 okt 2012 17:21

Roger Wilco je napisao/la:A sutra noga Lagumdžiji...što znači da Vijeće Ministara ostaje bez Bošnjaka?

Genijalno odigrano.
Genijalno.
Jak mi jee on Bosnjak,vise koristi od takvih nazovi Bosnjaka imamo ako ne predstavjalju nase interese.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: SDP i LAGUMDŽIJA

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 17:53

ZV Keli je napisao/la:
ABen je napisao/la:Ima Gargamel podrsku Covica i Dodika! :rofll: Bravo Gargamel i SDA

Hrvati i Srbi mogu mijenjati Bosnjacke ministre, da to pokusamo obrnuto bilo bi svega i svacega.
Ne mogu oni sami to uraditi treba im podrska nekih drugih.A posto su ti drugi iz SDP koji da su Bosnjaci kao sto nisu nikada ne bi mogli uraditi to..
Nemaju oni sta glasati o smijeni Bosnjaka, pokusaj nekog smijeniti iz njihovih redova sa nekom njihovom strankom pa ces vidjeti sta ce biti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite