Ovdje mozete postaviti recepte za poznata Bosanska jela.Naprimjer ja do prije godinu dana nisam nikad cuo za smokvaru
Jelo iz mog kraja
Priprema
1.
Od sastojaka za tijesto umutiti tijesto malo gusce neko za palacinke.
2.
Pile iskomadati.
3.
U tevsiju nasuti ulje i staviti u zagrijan u rernu.
4.
Izvaditi zagrijanu tepsiju i saliti tijesto. U posudu u kojoj je tijesto bilo staviti piletinu posoliti i malo promjesati ps:Uzadnje vrijeme po mesu pospem 1 mali kaskicu vagete. Meso bude jos ukusnije a tijesto se uposte nepromjeni nimalo.
5.
Poredati meso po tjestu i staviti peci.
6.
Peci oko 20 minuta na 220 stepeni i kad Kvrgusa dobro porumeni tempereturu smanjiti i nastaviti peci dok se meso neispece.
7.
Gotovu kvrgusu zaliti sa mlijekom i vrhnjem za kuhanje pa ponovo vratiti u pecnicu i ostaviti oko 5-10 minuta.
8.
Kvrgusu izvaditi i pokriti tacnom da se hladne dok se pripreme tenjuri i viljuske.
9.
Zadnje sto vam preostaje jeste da sjednete i prenajedete se jer je nemoguce prestati jesti nesto ovako dobro.
Jela recepti
Jela recepti
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left
Never had i imagined.Living without your smile Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.
Never had i imagined.Living without your smile Angelene
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.