☑ Pravila foruma i savjeti

Košarkaška reprezentacija BiH

Avatar
Drina
Moderator
Postovi: 7353
Pridružen/a: 20 okt 2012 19:53

Košarkaška reprezentacija BiH

Post Postao/la Drina » 22 okt 2012 20:56

Sve o košarkaškoj reprezentaciji BiH

Ne znam koliko pratite ali Sinanović ima odlican početak sezone.
U zadnjoj utakmici je ubacio 12 poena i imao 11 skokova. Imao je učinak 100% u šutevima.

http://www.acb.com/jugador.php?id=B9P

U prvoj utakmici je ubacio 28 poena i imao 10 skokova protiv Barcelone. Ne znam šta se desilo s njim ali se odjednom probudio.
Samo da odrzi ovu formu do eurobasketa.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Košarkaška reprezentacija BiH

Post Postao/la amkos » 22 okt 2012 21:51

pratimo pratimo.. :rocky:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Košarkaška reprezentacija BiH

Post Postao/la Zmaj » 22 okt 2012 21:56

Jedva cekam Eurobasket! :D
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

BATONKULIN
Član
Postovi: 65
Pridružen/a: 02 nov 2012 00:12

Eurobasket 2013

Post Postao/la BATONKULIN » 18 nov 2012 18:48

Žrijeb grupa Eurobasketa

Košarkaši BiH u grupi B sa Srbijom i Crnom Gorom

U Koncertnoj dvorani Postojnske jame danas je obavljen žrijeb grupa evropskog košarkaškog prvenstva, koje će od 4. do 22. septembra 2013. biti održano u Sloveniji.

Bosna i Hercegovina je u grupi B čiji je nosilac Makedonija, a u njoj se nalaze još Litvanija, Crna Gora, Latvija i Srbija.

Grupa A: Francuska, Velika Britanija, Njemačka, Ukrajina, Belgija
Grupa B: Makedonija, Litvanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Latvija, Srbija
Grupa C. Španija, Slovenija, Hrvatska, Poljska
Grupa D: Rusija, Grčka, Italija, Finska, Turska

Na prvenstvu Starog kontinenta učestvovat će 24 reprezentacije, koje će biti podijeljene u četiri grupe po šest selekcija. Tri prvoplasirane reprezentacije iz svake grupe plasirat će se u drugu fazu takmičenja i boriti za za četvrtfinale.

Danas je službeno predstavljena i maskota Eurobasketa Lipko koji simbolizuje povezanost čovjeka i prirode, a ime je dobila po drvetu lipa koje je tradicionalno slovenačko drvo.

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Košarkaši BiH u grupi B sa Srbijom i Crnom Gorom

Post Postao/la edin » 18 nov 2012 19:29

Iskreno teska grupa.

Litvanija je tradicionalno powerhouse.

Makedonci su se u zadnje vrijeme digli i imaju bolje rezultate od nas, mada se s njima mozemo nositi i dobiti ih

Crna Gora ima 2 NBA centra (Pekovic prvi centar Minnesote 15ppg 6rpg i Vucevic Nikola je trenutno prvi centar Orlanda gdje ima 11ppg i 9 rpg), Omar Cook koji nije igrao, i Vladimir Dasic koji je atleta ali blesav u glavu,,,, Sehovici su borbeni igraci ali nisu evropska klasa...Imali su sve pobjede u kvalifikacijama, mada im trojica najboljih igraca nisu igrala. Ne znam da li ce im igrati onaj NIkola Mirotic iz Reala. Ako bude, opasni ce biti totalno.

Latvija njih cemo dobit

Srbija je na koljenima, ni blizu rezultatima proslih generacija ali opet imaju vise iskustva od nas na velikim takmicenjima i ova ista ekipa dobijala je velike ekipe poput Francuske i Spanije.

BiH ima veoma ogranicen broj igraca. Igra se s 5-6 do max 7 igraca. Centarski smo deficitarni (Sinanovic je vrlo tanak, Kikanovic ima kvalitet rezervnog centra, Nurkic je jos mlad da iznese cijeli teret, mada ove sezone igra Euroligu).
Pozija krilnog centra: Teletovic je europska klasa, i nadam se da ce napredovati u NBA, jer ono sto je prikazao u kvalifikacijama me je dovodilo do ocaja( sutevi iz okreta sa 10 metara i isutavanje kao na treningu) , Bavic je veoma los , igrac koji moze iznijeti do 5-10 minuta kad imas problema sa penalima.
Krilo: Ovo nam je najdeficitarnija pozicija. Ante Masic[ je odigrao solidno kvalifikacije, ali ocito je da covjek nije specijalna kvaliteta, Dalibor Persic je jos losiji, jer je 193 cm visok, pojest ce ga neki igraci poput Kleize.

Bek suter: Nihad Djedovic je po meni poslije Mirze i ovog crnca najvazniji igrac. Brz je, igra dobru odbranu, ali sut mu nije jaca strana jer nije klasican suter, Ranije se seljakao i nije imao konstantu. Ove godine u Albi igra Euroligu dobija dovoljno minuta i jos nije na vrhuncu. Ove godine bi trebao napredovati, ako ne sad, ne znam kad ce...

Ne sjecam se ko nam je drugi bek suter...

Playmaker : Zack Wright vruhunski atleta, slabog suta za tri poena. Aco mu je dao slobodu i pokazao je vise za repku nego za klubove.On je Amerikanac, ne odgovara mu evorpski stil igre, ali se u Acinoj run&gun taktici snasao odlicno.

Gordic je solidan igrac sa europskim iskustvom. Bio je povrijedjen , ali sad je potpisao za Partizan. Sto znaci jos jedan igrac za nas u Euroligi.

ACO PETROVIC: Niko ne igra u Evropi za kos vise, osim Litvanije u ranijim generacijama. Nekarakteristicna kosarka za Evropu..tkz americki run&gun... Da nam je trener Mensur Bajramovic, ili Sabit Hadzic nas bi Srbija pojela u postavljenim napadima i malim brojem koseva. Jer je to klasicna tkz jugoslovenska kosarka. Ovako smo opasni po svaciji kos, ali nazalost i mnogo ranjiviji. Ovakvim stilom igre mozes pobjediti jace ekipe od sebe, ali takodje izgubiti od slabijih. Ipak on nam je najbolji selektor do sada.

Fali nam jos euroligaski centar i euroligasko krilo.Mi mozemo zabiti, ali pitanje je kako se odbraniti:D Mada gdje ovu dvojicu iskopati, ne znam ni sam.
Prolaze 3 od 6 ekipa. U toj borbi Latvije,Srbije,BiH,Crne Gore, i Makedonija svako moze svakog dobiti, jer u ovom trenutku niko nije pretjerano nadmocniji. Latvija je autsajder.

SLovenija je blizu, ima puno Bosnjaka gore.Veliki broj ce ici iz Bosne i BHF iz dijaspore. Dugo nismo igrali neko veliko takmicenje a da nam je domacin tako blizu.Ocekujem pakao gore. Mada bit ce i Srba...Pa ko prezivi, prezivi....:D

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la Zmaj » 19 nov 2012 02:17

Dobru si analizu napisao Edine! Bit ce dosta tjesni utakmica. Mora Aco nase protivnike dobro studirati da budemo sto vise spremniji kad bude trebalo.

Bojim se da ce Teletovic ponovo morat skoro sve utakmice cijelo vrijeme igrati, brzo ce umoriti. Trebamo nac nekog dobrog krilnog cetra za klupu.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la edin » 19 nov 2012 07:22

Teletovic je ofanzivno ekstra klasa, nazalost vrlo je tanak u odbrani.Nervira me sto ne kupi lopte u defanzivnom skoku, a ofanzivnom da ne pricam. I onda dodjes u situaciju da jedna Gruzija ima po 4-5 napada zaredom. To te psihicki umara. I ne daje koseve na nacin na koji vecina krilnih centara daje. Igra pod kosem i ledjima mu nisu jaca strana. On se izvlaci vani i sutira. Jos ako ne dobije pravu priliku u Netsima, izgubit ce samopouzdanje i biti isfrustriran.

Trrebao bi nam krilni centar drugacijih kvaliteta, koji skace unutra, igra dobro ledjima prema kosu, i dobar u odbrani. Poput Alihodzica i Mujezinovica nekada.

Nemamo drugog beka sutera, slabi smo na krilnim pozijama, fali nam druga cetvorka, i jos jedan centar. Da je Nurkic malo stariji, bilo bi ekstra. Dobija priliku u Euroligi sada. Mozda ce i moci posluziti

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la amkos » 19 nov 2012 15:04

moramo dobiti makedoniju, crnu goru i latviju ako mislimo u 2 krug..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la edin » 19 nov 2012 15:23

Ma ne samo njih. U ovoj grupi nema velesila, svako moze dobit svakog, bit ce zanimjivo. Izgubis od Latvije dobijes Litvaniju:D...ili zijanis od Makedonije dobijes Srbiju.

Bit ce ko da smo domacini:D

Avatar
hattab
Novi kolač
Postovi: 4
Pridružen/a: 19 nov 2012 14:48

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la hattab » 19 nov 2012 22:06

Sa dobrom klupom ima nade za trece mjesto u grupi. Mozemo se nositi sa svim ekipama osim sa Litvanijom, realno.

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41202
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la Jack » 20 nov 2012 13:14

Ma, ja ne pratim kosarku, tako svejedno mi je.Ja samo popis pratim

:rofll: :respekt:
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la Zmaj » 21 nov 2012 00:45

U kvalifikacijama je reprezentacija BiH imala mnogo problema sa povredama igrača, tako da smo u rosteru imali praktično sedam igrača. No, Petrović kako kaže već uveliko razmišlja o novim imenima u timu.
- Ja sam još ranije rekao da sa sedam igrača nemamo šta tražiti na Evropskom prvenstvu. Sada ćemo moći nadam se računati na Gordića i Bavčića koji su bili povrijeđeni, a vjerovatno će nam se priključiti još neko ime.

Na pitanje o kojim se igračima konkretno radi, Petrović je odgovorio:
- Sve ćete znati na vrijeme, u pregovorima smo sa igračima koji će donijeti kvalitet našem timu, vjerujem da ćemo u Sloveniji dobiti tri nova izuzetno dobra igrača na pozicijama gdje nam najviše trebaju. Ne želim ništa govoriti unaprijed, ali vjerujte da će ti igrači, ako nam se priključe donijeti novi, dodatni kvalitet našem timu. 
http://reprezentacija.ba/ostale-glavne- ... igraa.html

Zna Aco sta treba da uradi! :) Ako nadje te nove igrace bit cemo jako opasna ekipa!
In Aco we trust!
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 11:29

http://www.euroleague.net/competition/p ... amecode=73

Igrac Olimpije iz Ljubljane.

Evo jednog centra, koji moze biti potencijalni reprezentativac. Alen Omic, mislim da je iz Banovica. Rodjen je u Bosni i tek je cini mi se prije 5-6 godina otisao u Sloveniju radi boljih uslova rada. Dobio je njihovo drzavljanstvo jer je igrao za mladje selekcije slovenije.

215cm , 92 godiste. Izjavio je da je spreman igrati za Bosnu i da ce se odreci slovenskog drzavljanstva ako Slovenci budu pravili probleme.

Sa 20 godina igra Euroligu, sto je veliki uspjeh, ali jos je mlad. Nisam ga gledao tako da ne znam koliko bi nam mogao pomoci. U euroligi je na prosjeku od 5 koseva.

E da su on i Nurkic koju godinu stariji, i uz Kikanovica imali bi veoma dobru centarsku liniju. Opet ono "eh da su":D

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41202
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la Jack » 24 nov 2012 11:33

215cm , 92 godiste
Ova danasnja mladez raste kao iz vode.A, ja nisam kepec s 185 cm.Ali, ovo je bas :mrgreen:
Izjavio je da je spreman igrati za Bosnu i da ce se odreci slovenskog drzavljanstva ako Slovenci budu pravili probleme.
Ovi Zlovenci.Samo uzimaju, uzimaju i uzimaju.Nase talente, nase pare, nasu ekonomiju

A, nista ne daju.Red bi bio da i oni podjele.Makar Slovenke :vojnik2:
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
edin
Član
Postovi: 183
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:00

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la edin » 24 nov 2012 12:01

Hehehhe Slovenke oprobane:D Cekirano:p

Sto se tice da Slovenija uzima nasu djecu. Totalno tacno barem sto se tice kosarke, jer fudbal ne pratim. Okosnicu mladjih nacionalnih selekcija su im cinili Bosnjaci pocevsi od 80 godista. I to su redovno u vrhu euro kosarke u mladjim uzrastima.

To je jedan proces koji ce se tesko zaustaviti. Jer vecina tih momaka koji odu u Sloveniiju naprave neku karijeru. U Bosni bi 100% propali jer nema odgovarauce sportske infrastrukture. Ne mozes imati masovnu produkciju igraca dok treniras u dvoranama osnovnih skola. To je mozda moglo u vrijeme Delibasica tj u vrijeme kada nije bilo linije za tri poena.

Kosarka je napredovala strasno, stvari se mijenjaju. Nazalost mi smo ostali na nacinu razmisljanja iz 1970. I jos veliki problem je nedostatak kosarkaskih strucnjaka. Djecu od mallih nogu treniraju isfrustrirani propali igraci koji se bore da prezive, jer su ganjajuci kosarku ostali neskolovani, a nisu dovoljno zaradili kosarkom da se obebjede za zivot. Nedostatak kvalifikovanih osoba za rad sa mladim je OGROMAN problem.

Kao rezultat toga imas da su Celik i Sloboda u drugoj ligi. Bosna gubi od Capljine i Visegrada. Srmota ziva.

Ne kazem da se u Bosni ne moze proizvesti sportista. Ti mozes sportas postati na livadi. Ali to je zahvaljujuci samostalnom individualnom radu. Medjutm danas se radi drugacije i za serijsku produkciju igraca ti trebaju mnoge stvari koje mi nemamo.

U sustini trebamo
1)bolje dvorane ( manjeg kapaciteta) jer je glupo pravit dvorane od 6000-7000 ljudi, koliko god to fino izgledalo, nepotrebno je.
2) Edukaciju i profesionalizaciju sportskih radnika, jer je to za sada na amaterskom nivou,,,ljudi imaju neke poslove i dodju to po 1-2 h dnevno.
3)Neku vrstu internata za mlade, koji ce zavrsavati srednju skolu, dok pokusavaju uspjeti u sportu, da ne bi ostali goli kao misevi ako im sportska karijera propadne.

To je u USA skoro pa savrseno rijeseno ....2700 univerziteta, svi imaju sportske komplekse, dok studiras, igras za njih, daju ti stipendiju. I cak i da ne odes u profesionalce bar imas fakultet. Nazalost to u Evropi nema, jer mladi idu u profesionalne klubove odmah, sto je veliki zivotni rizik.

Savrsen primjer kako treba graditi sportske dvorane je ona u Laktasima ili u Sirokom. Dostupna sve vrijeme klubu. Nije komercijalna. Nije u okviru trgovackog centra. 3000 mjesta, nije kostala vise od 5 000 000 eura. Savrsen primjer kako ne treba graditi dvoranu je Zenica. Imas dvoranu od 6500 koja je kostala duplo vise od one u Laktasima. Zenicki timovi se raspadaju. Nema proizvodnje podmlatka jer mladi treniraju po 1h , i poslije ti dodje ekipa iz mahale koja je zakupila termin i moras izaci ili imas sajam golubova ili poljoprivrednih proizvoda. Doduse mozda je komercijalno isplativa. Ali ja govorim ISKLJUCIVO sa sportskog aspekta


I jos nesto zato sam nazvao ovog Bosnjaka idiotom , i dobio ban. Jer covjek prica a nema veze o sportu, procesu na koji se postaje sportas, i nacinu zivota profesionalnog sportasa. On dodje na tribine kad igra reprezentacija i vice i dere se. I sutra ce Alenu Halilovicu jebat majku ustasku, sto je izabrao Hrvatsku. A ne zna da 30% prvotimaca Celika i Slobode (uglavnom mladi igraci koji izlaze iz omladinskih pogona), klubova koji bi trebali biti najaci bosnjacki klubovi poslije sarajevskih klubova, imaju po 300km platu-stipendiju. sto je nize od prosjecne plate konobara(+ konobar ima baksis). Ne zna da su igraci nasih klubova najmanje zdrastveno osigurani. Tako ako slomis nogu , sam si sebi na pomoci. Dobijes 800km od police osiguranja. A operacija npr ligamenata kod boljeg hirurga kosta 4000 eura. Doduse mozes se operisati u kantonalnim bolnicama, ali ti kazu iskljucivo da ti je karijera zavrsena. Jedan dan u elitnijem mjestu za rehabilitaciju kosta 200km. Ne zna da ti momci u bosnjackim klubovima dobiju 2x godisnje 100km za patike. A jedne patike kostaju 220km. Ne zna da na Eurobasket ide svita ljudi zajedno za reprezentacijom, povedu zene, ljubavnice, rodjake, pa ti ljudi pojedu dorucak namjenjen igracima A-vrste, pa onda oni sebi trebaju iz vlastitog djepa kupovati hranu. On ne zna da se igraci KK Bosne hrane u fast foodu. Ako te vec zanima idi u Urban Grill u Sarajevu kod Centralne Banke. Pa jedi mjesec dana hamburgere, pilece filete, pljeskavice i otidji ti treniraj poslije toga.

I ti patriotski razlozi igranja za reprezentaciju su smijesni. Ti moras napraviti sistem koji ce privlaciti igrace i koji ce im biti koristan. Od emocija i patriotizma nije nikad trajnija korist bila. Moze biti samo ako je prikljucena na dobar sistem. Za BiH moze igrati samo ostvaren igrac iz patriotskih razloga, a samo budala koja stvara karijeru moze izabrati Bosnu umjesto Francuske ili Turske, ili Holandije. Mog brata su svojevremeno kad je imao 18 godina, zvali da dodje na okupljanje reprezentacije A, u kosarci. On je isao u srednju u USA i dobio sportsku stipendiju tamo na faxu kasnije na NCAA. Molili ga da dodje. 5 dana prije okupljanja ga zovu da potvrdi hocel doci, a nisu mu poslali pare za kartu. On srednjoskolac, da plati iz svog dzepa ili da mu roditelji iz Bosne placaju. I kad mu je trener vidio koliko su neozbiljni zabranio mu da dodje. Jel to znaci da je on izdajica?:D

A ja to sve znam, da vam ne govorim kako znam, i ono sto je Jack za demografiju to sam ja za sport.

BATONKULIN
Član
Postovi: 65
Pridružen/a: 02 nov 2012 00:12

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la BATONKULIN » 25 feb 2013 20:10

Raspored utakmica:
4.9 BiH-Latvija susret se igra u 14:30h,
5.9 BiH-Srbija 17:45h,
6.9 BiH-Crna Gora 14:30,
7.9 Slobodni,
8.9 BiH-Makedonija 14:30,
9.9 BiH-Litvanija 17:45.

lazo

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la lazo » 13 aug 2013 04:25

Ovo se priblizuje.

Ja sam barem u proslosti navijao za srbiju, ali u zadnje vreme ne. Neki igrac koji volim, koji mislim da je im jedan od boljih, nezovu u ekipu. Ustavari nekoliko boljih nezovu. I onda rezultat proslih nekoliko godina je bedan poraz nad bednim porazom za srbiju. I najgore je to sto neko ocekuje nesto od srba, a nevide da ko slepci nemaju/mo dobrog centra u timu, pa lagano protivnik udje i eto, gubitak. :/

Ja ocekujem da litvanija ili spanija prodje najbolje.

Takodje, gadim se na tome da izrael igra kad nije uopste u evropi. Sta je sledece, kina i japan, mozda kanada? :/

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la amkos » 13 aug 2013 16:06

Za koga ti lazo navijaš sada ?

Može Izrael, imaju dobra leđa, razvijena. :what:

Po tome bi trebala i Palestina igrati u Europi al nešto Palestine nema.
Trebala bi i Sirija igrati u Europa ligi ili Eurobasketu ? Al jok. :twisted:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

lazo

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la lazo » 14 aug 2013 03:54

amkos je napisao/la:Za koga ti lazo navijaš sada ?

Može Izrael, imaju dobra leđa, razvijena. :what:

Po tome bi trebala i Palestina igrati u Europi al nešto Palestine nema.
Trebala bi i Sirija igrati u Europa ligi ili Eurobasketu ? Al jok. :twisted:
Pa neznam, nije mi vise mnogo bitno da neka nacija pobedi... ono mi je svejedno. Pratim rezultate, ono bi da pobedi onaj koji je bolji. Ali ne jevreji (zbog diskriminacija) i ne srbija (zbog nefer odnosima prema igracima i korupcije u njihov savezu kosarke). U prinicipu volim da pobedi neko ko nije pre pobedio, da bude interesantnije. To i ujedno da budu iznenadjenja, da neko prodje daleko ko pre nije, jer to ipak napravi da bude zanimljivo. Evo na primer, ovog puta... hm... mozda na primer bih navijao za nemacku, ali zaista mislim da nema prevelike razlike izmejdu timova, recimo proslog puta je makedonija i finska usla u zadnjih osam kako se secam ,a to je zaista vrlo neobicno, a ta neobicnost mi se svidja... dajem podrsku dakle bilocemo neobicnom, novom, interesantnom. ))



Pa mislim, jasno je diskriminacija prema arapskim zemljama - moze izrael a ne drugi tamo. Nekada je egipat bio u eurobasketu, danas vise nije... mislim da je to namerno protiv arapa i plus namerno pro-jeverjski. Ja ipak neverujem da diskriminacija moze dovesti necemu dobro, pogotovo u sportu... ako ista treba biti bojkot izraela, zbog anti-humanskih poteza prema civilima iz godine u godinu u deciniju...

bosnapatriot
Član
Postovi: 53
Pridružen/a: 14 jul 2013 02:04

Re: Eurobasket 2013

Post Postao/la bosnapatriot » 16 aug 2013 00:48

Nema to veze s diskriminacijom vec s sigurnosti izraelskih sportasa. A i postoje mnoge zemlje koje ne zele s njima ista igrati. Onda je takav dogovor bio da se prime u Europu.

Odgovorite