☑ Pravila foruma i savjeti

Dnevno-politički događaji

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41387
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Jack » 14 dec 2017 17:57

Covic i Dodik opet prave nove planove
Dobri stari crtani mog djetinjstva.Kojot i ptica trkacica :respekt: :thankyou:
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
noel malcolm
Član
Postovi: 3276
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:50

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la noel malcolm » 14 dec 2017 20:18

Jack je napisao/la:
Covic i Dodik opet prave nove planove
Dobri stari crtani mog djetinjstva.Kojot i ptica trkacica :respekt: :thankyou:
Kojot vjecito ganja pticu a nikako da je uhvati, tako i ova dva trce oko BiH.
:rat:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12080
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la amkos » 14 dec 2017 21:08

Čović i Dodik: HDZ BIH i SNSD još će bolje surađivati u 2018.
https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... 018/221617


DODIK ĆE PODRŽATI ČOVIĆEV PRIJEDLOG IZBORNOG ZAKONA
http://www.starmo.ba/politika2/item/729 ... akona.html
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5511
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 14 dec 2017 22:26

amkos je napisao/la:Čović i Dodik: HDZ BIH i SNSD još će bolje surađivati u 2018.
https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... 018/221617


DODIK ĆE PODRŽATI ČOVIĆEV PRIJEDLOG IZBORNOG ZAKONA
http://www.starmo.ba/politika2/item/729 ... akona.html

U 2018toj ovom sranju treba stati u kraj.
Postoji li ikakva sansa da se izborni zakon promjeni preglasavanjem Bosnjaka (to jest uz pomoc SBBa)?
Samo BiH.

JuzniDoboj
Član
Postovi: 689
Pridružen/a: 03 apr 2014 22:57

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la JuzniDoboj » 15 dec 2017 01:05

GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Bosona
Član
Postovi: 105
Pridružen/a: 10 maj 2014 21:23

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Bosona » 15 dec 2017 11:06

Dobar tekst, koji zapravo i nije o Vladi Šantiću, više govori o tome kako je i Bakir otvoreno dobar sa osobama blago rečeno sumnjive biografije kao što su Tigar ili Orić, isto kao što je Alija bio blizak sa raznim "Ćelama" i svi oni uživaju zaštitu bošnjačkog političkog vrha :what:

Pravnička hronika: Otkup Tigrove kože


U ponedeljak, jedanaestog decembra, pod sumnjom da je odgovoran za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića, uhapšen je nekadašnji komandant u Armiji BiH i današnji gradski vijećnik u Bihaću, Hamdija Abdić Tigar.

Istog dana, samo malo kasnije, Josip Muselimović, advokat Šantićeve porodice, je izjavio: ''Obitelj očekuje jednu pravičnu odluku i uvjerena je da su upravo osumnjičene osobe na čelu s Hamdijom Abdićem Tigrom počinitelji tog kaznenog djela te da postoji previše dokaza u tome pravcu. Nadležno je županijsko tužiteljstvo u Bihaću, a ja osobno mislim da je nadležnost za ovaj slučaj moralo imati Tužiteljstvo BiH kao ratnog zločina".

U utorak, dvanaestog decembra, Hamdija Abdić Tigar je obukao crveni džemper, okupio raju, sjeo na vrh kafanskog stola, raširio se k'o gripa, uslikao i na Facebooku napisao: ''Mi nismo zločinci. Sloboda''.

Prije toga je Kantonalni sud u Bihaću odbio prijedlog Tužiteljstva o određivanju pritvora za Hamdiju Abdića, te Dedu Karabegovića, Jasmina Topala, Envera Keranovića i Ramiza Bajramovića. Formalno-pravno, Tigar i ostali su pušteni su na, za sada, privremenu slobodu: da kod kuće, uz utakmice, meze i Preminger čekaju konačno razrješenje slučaja starog dvadeset dvije godine, devet mjeseci i još malo dana. Suštinski, baš kako je Abdić napisao, oni su slobodni. Istina, potvrdu o nevinosti nemaju, ali teško da će dobiti onu da su krivi.

Da su Muselimović i posebno obitelj koja ''očekuje jednu pravičnu odluku'' čitali novine ili da su bolje pamtili šta je u njima pisalo, sjetili bi se riječi jednog Krajišnika, izgovorenih nakon što je Abdiću zapaljen drugi, treći, ko zna već koji po redu skupocjeni Mercedes: ''Tigar je u Bihaću svoj na svome''. Prije toga, još je jedan isti ili sličan automobil slupao neki od Abdićevih saradnika. ''Sam sebi zapali kuću'', rekao mu je vlasnik.

Hamdija Abdić jeste autor i akter jedne od najnevjerovatnijih ratnih operacija izvedenih u Bosni i Hercegovini, one nakon koje je prestala da postoji Autonomna pokrajina Zapadna Bosna, privatna državica Fikreta Abdića Babe sa čijih se dvjesto hiljada maraka Tigar nagradio za uspjeli manevar. No, Hamdija Abdić je i poslijeratni član ''Asocijacije guvernera u sjeni'', kako su u magazinu ''Dani'' još 1998. nazvani šefovi bošnjačkog podzemlja, raspoređeni od Tuzle do Bihaća.

Vojnik od najvećeg povjerenja generala Atifa Dudakovića skinuo je maskirnu uniformu i u civilu privatizirao štošta, objašnjavajući porijeklo kapitala time da je sa poslovnim partnerima ''radio na povjerenje'': ''Napredovali smo postepeno. Sklopili smo, naprimjer, ugovor sa 'Ledom' koji nam je dao kredit, opremu i hladnjače. Ove godine povećavamo ugovor sa njima. Garancija je banka, a za to moraš biti dobar sa direktorom banke". Nije Abdić uspio zato što je bio dobar s nekim, već zato što je najmanje opasno bilo ne biti dobar s njim.

Mijenjale su se vlasti na zapadu Bosne, a on je nesmetano poslovao i jednako nesmetano tukao po lokalima i gdje bi mu došlo. Čovjek kojeg Stranka demokratske akcije naziva gazijom, dok Bakir Izetbegović poziva da se o njemu snimaju akcijski spektakli, prošao je tranzicijski proces od warlorda do mirnodopskog dona, uživajući sve vrijeme zaštitu i Atifa Dudakovića kod kuće i SDA gdje god zatreba.

Tvrditi bez dokaza kako je Abdić kriv za Šantićevu smrt jednako je utuživo kao i reći da je upravo zahvaljujući političkom zaleđu Tigru osigurano suđenje tamo gdje je svoj na svome i gdje iskreno svjedočenje o onome što se zbivalo u Hotelu Sedra osmog marta 1995. za posljedicu može imati niz, blago rečeno, neugodnosti.

General Vlado Šantić nije umro ni od dosade, niti od infakta. Likvidiran je iz dva moguća razloga, a o oba je pisala ''Slobodna Bosna'' još 2006. godine. Prema prvom, Šantić je nadzirao pošiljke vojne pomoći iz Zagreba čije je dostavljanje ugrozilo uhodane švercerske kanale između armijskih logističara i Vojske Republike Srpske, odnosno oružanih snaga bivše Republike Srpska Krajina. Drugi razlog su, kako je rekla supruga generala Šantića, ''osobni animoziteti'' – između Šantića i Dudakovića - oni o kojima se u Krajini pričalo tiho, dugo i bez spremnosti da se prošaputano javno kaže.

Od svih neuspjeha takozvane međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, ubjedljivo najveći je takozvana reforma pravosuđa, smišljena da bi se tužitelji i sudije učinili neovisnim, a izvedena tako da i jedni i drugi ispunjavaju političke naloge, koristeći se dokazima i zakonima kao sredstvima trgovine ili ucjene, zavisi od prilike. E, zato je samo trebalo, da bi se otkupila Tigrova koža, proces za ubistvo Vlade Šantića ostaviti tamo gdje je ishod poznat, a put do njega kratak.

Ne treba, dakle, nagađati hoće li i ovaj pokušaj otkrivanja i kažnjavanja ubica završiti poput ranijih. Jednostavno, nema potrebe: Abdić je već napisao kraj. Onaj nakon kojeg će, kao i svih ovih dvadeset dvije godine, devet mjeseci i još malo dana, smrt Vlade Šantića zanimati tek njegove bližnje i, po prirodi posla, njihovog advokata.


Ostale - kako one što se izdaju za ekskluzivne hrvatske zaštitinike, tako i one što im je duša prizivati pravnu državu - ili boli neka stvar ili su sudionici krajiške omerte: zavjeta šutnje koja se ne prekida i na čiju je važnost, komentirajući privremeni Abdićev boravak u pritvoru, podsjetio šef Tigrove stranke - Bakir Izetbegović lično.

https://www.bljesak.info/kolumna/kolumn ... nja/221592

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 15 dec 2017 12:24

[quote="Bosona"]Dobar tekst, koji zapravo i nije o Vladi Šantiću, više govori o tome kako je i Bakir otvoreno dobar sa osobama blago rečeno sumnjive biografije kao što su Tigar ili Orić, isto kao što je Alija bio blizak sa raznim "Ćelama" i svi oni uživaju zaštitu bošnjačkog političkog vrha :what: [quote]

Ako je tebi dobar taj tekst onda hajde ti na @poskok ili neki drugi portal sa kojeg su te poslali ovamo pa sa svojim bojovnicima kukaj za guznicima a Tigra i Orica ostavi na miru.

A u vezi "generala" sta god da mu se dogodilo nije zbog nekog sverca ili zbog animoziteta kao sto to zele da podvale kvislinzi vec je to zbog izdaje jer je prvo izdao Armiju RBiH pa onda i svoje gazde iz Zagreba i ako je govno platilo jer je izdao Armiju RBiH nadam se da je govno od izdajnika dobilo sta je zasluzio i ako je to uradio Tigar hvala mu.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić


Zitko
Član
Postovi: 353
Pridružen/a: 19 jan 2013 01:12

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Zitko » 17 dec 2017 16:56

https://www.youtube.com/watch?v=1YaUWenrjI4

Dugogodisnji stipendista stranke SDA Nedzad Latic na 13.20 priznaje da je placenik Fahrudina Radoncica, koji ga preplacuje za njegovo tabloidsko cinkanje familije Izetbegovic koju je ranijih 25 godina neukusno glorificirao .

Bosona
Član
Postovi: 105
Pridružen/a: 10 maj 2014 21:23

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Bosona » 20 dec 2017 09:49

S jedne strane je i dobro što je došlo do optužnice za navodni zločin u Čemernu. O tom događaju se piše godinama i nek se konačno stavi tačka na i a uvjeren sam da će na kraju pripadnici Armije BiH iz toga izaći slobodni, nevini i kao heroji.

Srbi sami kažu da je u Čemernom poginulo 30 Srba, od toga 21 vojnik i 9 civila. Znači uglavnom vojska. Sami kažu da su im se tu nalazile haubice, znači legitimni vojni cilj da ne može biti legitimniji.

To što je u napadu na haubičare poginio i jednocifren broj civila, zar to nije ona "kolateralna šteta"?

Recimo u maju 1994. godine naše jedinice uletile su na Tomanića kosu i Kikove na Majevicu, tek poslije akcije su shvatili da su ubili i 6 Bošnjaka, logoraša iz Batkovića koji su tu dovedeni da obavljaju radove na liniji. Teško je u akcijama promišljati ko je to ispred tebe.

JuzniDoboj
Član
Postovi: 689
Pridružen/a: 03 apr 2014 22:57

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la JuzniDoboj » 20 dec 2017 10:18

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sipa-u- ... /171220016

Padaju genocidni vlasi ko muhe.

Kad bi uhapsio bilo kog srbina iz istocne Bosne, 99% je vjerovatnoca da je ratni zlocinac.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

JuzniDoboj
Član
Postovi: 689
Pridružen/a: 03 apr 2014 22:57

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la JuzniDoboj » 20 dec 2017 10:54

GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

JuzniDoboj
Član
Postovi: 689
Pridružen/a: 03 apr 2014 22:57

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la JuzniDoboj » 20 dec 2017 17:41

Da se prisjetimo, inace je sin ovog genocidasa prije 2 godine na fejsbuku napisao sljedecu poruku:

http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=12155

„Misle Turci da se penzionisao, a nije se on penzionisao, on je tu i čeka...“

Jos jedan dokaz kakva mrznja vlada kod genocidnih vlaha.

Dodatno:
https://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih ... -facebooku

Ovog jutra je uhapsen i ovaj sin tog genocidasa zbog opstrukcije u radu i mrznje. Inace, ovaj je genocidas prije 2 godine brutalno napao 2 bosnjacka povratnika u Vlasenici: http://balkans.aljazeera.net/vijesti/vl ... odno-hodat
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Zmaj » 21 dec 2017 15:37

Backović: Odakle HDZ-u pravo da po imenima određuje ko kojem narodu pripada

slika

Zastupnik Zaim Backović zamolio je parlamentarce iz HDZ-a da prema imenu i prezimenu ne određuju ko kojem narodu pripada.
On je HDZ-ove zastupnike otvoreno pitao odakle im pravo da oni određuju ko kojem narodu pripada, podsjećajući da postoji mnogo ljudi koji se izjašnjavaju kao Hrvati, a koji su zapravo muslimani.

Kako kaže, on poznaje brojne porodice koje se tako izjašnjavaju, ističući da postoje takve osobe i u Vladi Republike Hrvatske.

Ovakva reakcija uslijedila je nakon izlaganja HDZ-ovog zastupnika Predraga Kožula koji je kritikovao izbor predstavnika u domovima naroda. On nije navodio ničija imena, ali je kazao kako su u prošlosti birane osobe koje nisu legitimni predstavnici Hrvata. Sarkastično je kazao da se prema njihovim imenima moglo vidjeti da su to "stara hrvatska imena".
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41387
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Jack » 21 dec 2017 15:49

Karamarko.Karamatic,Cerkez.Jasta.
:lol:
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

JuzniDoboj
Član
Postovi: 689
Pridružen/a: 03 apr 2014 22:57

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la JuzniDoboj » 22 dec 2017 17:38

34803705223957503189
Zadnja izmjena: JuzniDoboj, dana/u 02 maj 2020 15:06, ukupno mijenjano 1 put.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12080
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la amkos » 23 dec 2017 01:06

Možda je ovo sve dio naše strategije ?! :goofy: :lolcina:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41387
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la Jack » 23 dec 2017 03:14

Lik je kreten to se zna,no kreten ima mladju guzatu kcerku.Kud ces bolje osvete.Eno je negdje u Sarajevu,Pa,navalite
:lol: :lol:
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12080
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la amkos » 23 dec 2017 22:35

Mustafa Cerić uputio ''otvoreno pismo Hrvatima ma gdje bili''
Zagreb je to bez sumnje i danas, ali se to ne dâ jasno vidjeti od gustog dima, koji se širi od vatre, koju Dragan Čović pali u Bosni zajedno sa Miloradom Dodikom. Nadam se da vam je poznato da sam već u vaše ime pozvao Dragana Čovića da podnese ostavku na sve funkcije, koje obnaša u ime Hrvata u Bosni nakon presude hrvatskoj šestorci u Hagu, jer je svojom politikom, svojim neznanjem, svojim krivim procjenama u kolaboraciji sa Dodikom doprinio i tako obmanio i osramotio sve vas Hrvate ma gdje bili.

Dragan Čović me nije poslušao, već je nastavio da u ime vas Hrvata pali vatru u Bosni sa Dodikom, vatru iz koje se nastavlja dizati gusti dim, dim kojeg vjetar širi sve do Pantovčaka. Sad nam je jasno više nego ikada da Dragan Čović ne bi umio paliti vatro sam. U tome mu svsrdno pomaže Milorad Dodik prema Čovićevom vlastitim priznanju. Njih dvojica vjeruju jedan drugome u sve njihove osobne/lične dogovore. Mada, to bi vi Hrvati morali znati, Čović vjeruje Dodiku više nego Dodik njemu.
http://www.pogled.ba/clanak/mustafa-cer ... ili/131205
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12080
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Dnevno-politički događaji

Post Postao/la amkos » 25 dec 2017 11:54

Kljuić: Bošnjaci su odbili Miloševićevu ideju, a Tuđman ih je napao
Kako cinično zvuče izjave dužnosnika iz Zagreba da će oni štititi Hrvate u BiH, da su oni garanti Daytonskog sporazuma. Njihovi prethodnici su na brutalan način prodali bosanske Hrvate. Nije njih briga za žrtve Prijedora, Banjaluke, Ljubije, Ivanjske, Bosanskog Broda, Bosanskog Šamca, Dervente, Kotor Varoši...

Takvom politikom uspjeli su istrijebiti Hrvate u Bosni što nije pošlo za rukom ni Osmanskom Carstvu za 415 godina njihove vladavine. Dapače, i danas je na djelu suradnja hrvatskih dužnosnika u BiH s Miloradom Dodikom, koji je samo finalizirao ono što su Karadžić i Krajišnik, uz pomoć Ćosića i Miloševića, započeli.
http://vijesti.ba/clanak/387264/kljuic- ... h-je-napao
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite