☑ Pravila foruma i savjeti

Beograd na vodi - Salvama(ha)la

Zitko
Član
Postovi: 353
Pridružen/a: 19 jan 2013 01:12

Beograd na vodi - Salvama(ha)la

Post Postao/la Zitko » 20 maj 2017 17:02

Investicion fond iz Arapskih Emirata gradi u bogradskom naselju Savamala naselje poznato kao Beograd na vodi. Nedavno je Savamala postala mjesto skandala kada su Vučićevi ljudi po noči bez ikakve pravne procedure porušili lokalne kuće i dučane.

Međutim jedan mnogo veči skandal ovdje niko ne spominje arapskim investitorima.
Godine 1862 Sava- mahala bila je naseljena muslimanima. Nakon lažno isceniranih dogadžaja na čukur česmi kad jedan turski vojnik udario krcagom za vodu jednog srpskog segrta Slavka Petkovića i nakon toga su Srbi su naime proširili laž da je dječak kasnije umro, počelo je proganjanje muslimana Beograda.
Muslimani naselja Sava mahala su se sakrili u Liman džamiju. Ovu džamiju punu žena, djece i staraca su njihove komšije Srbi spalili.

Ruševine te džamije su preživjele do 1934 kada je ugrađena u temelje Savskog mosta. Most je do sada dvaputa rušen a poznat je i po samoubistvima. Sa njega je skočio Branko Čopić i desetine drugih.

Svaki pedalj srpske istorije popločan je zločinima a genocid je ugrađen u temelje ove nacije

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41197
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Beograd na vodi - Salvama(ha)la

Post Postao/la Jack » 02 jul 2017 07:47

Manje-vise to je tacno.Kao i cinjenica da Spanski krstasi su naprimjer pobili Muslimansko stanovnistvo sela Manila.I Na njihovo mjesto napravili velegrad.Ili sta je Moskva bila.Europa i neka kolektivna pravda.To batali

Sto se tice CIFUTSKIH Emirata.Najvece Cifutske drzave poslije Izrael po kolicini para tajnih koju Izrael drzi.To se mozda i ostvari,ali realno Srbija nije velik mamac za investitore.Kako Vucic zeli da kaze.Nisam znao da je to taj most poznat po samoubistvima.Iako prica je da je Copica ubila Udba jer je suvise znao,pa su mu namjestili samoubistvo
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Odgovorite