☑ Pravila foruma i savjeti

Suđenja u Haagu

Duks
Član
Postovi: 77
Pridružen/a: 29 mar 2013 22:25

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Duks » 12 feb 2017 21:22

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Pa šta i da sud odbije aplikaciju za reviziju?
Šta i da kažu - jeste, zastarila je tužba ili kažu da dokazi nisu dovoljno jaki?

Pa šta?

Ovo je kao kad pucaš penal - ili ćeš postići gol ili će ti penal biti odbranjen. Biće pobjeda ili neriješeno. Pa šta?

Plus poslao si poruku da nisi kukavica koja se boji boriti za svoja prava - sve i da izgubiš, to sve plusevi. Nema minusa. Ovo nije apelacija gdje Srbija može tražiti nevinost od onog što je dosuđeno. Oni nemaju načina da apliciraju svoju nevinost osim ako ne nađu neke dokaze od 2007 koji govore da su nevini - to je teoretski skoro nemoguće u okolnostima gdje su oni okrivljeni.
Potpisujem.

Ovaj postupak je bitan i zbog Srebrenice, jer ovom revizijom se stavlja tačka na ''i'' i postupak se konačno završava, temeljem čega bi se mi mogli angažirat barem da tražimo izuzimanje Srebrenice i stvaranje distrikta Srebrenica - govorim ako bi revizija bila odbijena.
Ako bi revizijom Srbija bila osuđena u obimu širem od one prvostepene presude to bi bilo veoma značajno za budućnost, jer u svakom budućem sukobu u Bosni Srbiju, a posljedično i Hrvatsku bi bijo loš glas i one bi bile pod hipotekom da njihove vojske ne bi mogle upadati u Bosnu. To bi bilo od presudnog značaja, jer bi mi za čas posla povaljali Četnitet i Škutoriju.
Sjedi Aga uz mangalu, dvije sablje kraj njeg' stoje, zaklinje se on Allahu, nikad neda Bosne svoje.

Zitko
Član
Postovi: 353
Pridružen/a: 19 jan 2013 01:12

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Zitko » 14 feb 2017 03:11

Kada je Bosna pokrenula tužbu 1993 godine (Srebrenica se još nije dogodila), odlućeno je da se ne pokreće tužba za agresiju. Postojali su pravni i politički razlozi za takvu odluku. Za agresiju je trebalo dokazati da su Karadžić i Mladić agenti Beograda, dok su se oni prestavljali kao samostalni. Procjenjeno je da je genocid zbog ogromnog broja mrtvih, koncentracionih logora i etničkog čiščenja jednostavnije u ratnim okolnostima dokazati. Osim toga ukoliko bi se dokazao genocid postojala je zakonska obaveza svih država da ga zaustave ako treba i oružano. Nikada glavni cilj nije bilo da se dobije neka ošteta.

U međuvremenu je došao Dejton i bosanska vlada je napunjena petokolonaškim elementima te se više tužba za agresiju nije mogla pokrenuti iako je na Haškom tribunalu dokazano da je Beograd bio nadređen Palama te da su sve akcije VRS u stvari akt agresije klijenta strane zemlje.

Ostala je tužba za genocid za koju smo svi vjerovali da ne može biti ništa drugo nego uspješna. Medjutim ona je imala opasne konsekvence. Dokazivanje genocida 1992 godine ne povlaći samo krivičnu odgovornost Karadžića i Beograda nego svih onih koji su taj genocid mogli spriječiti ali to nisu učinili od UNa do individualnih država i njihovih lidera. Standard za dokazivanje genocida je podignut do neslučenih razmjera. Taj standard je ipak zadovoljen u slučaju Srebrenice zahvaljujući Karadžićevim naredbama i do detalj sprovođenom planu istrbljivanja.

Činjenica da su se največi zločini 1992 godine desio upravo u onim općinama gdje su Bošnjaci činili malu večinu sa jasnom namjerom da se promjeni demografska slika Haškom tribunalu nije bilo dovoljno. Namjera genocida na teritoriji cijele Bosne se nije detaljno istraživala ni od strane tužilaštva kao ni od strane akademskih radnika. Djela Dragoša Kalajića, Jevtća i ostalih srpskih intelektualaca prije rata koja su ukazivala na problem demografskog rasta muslimana, potrebu njegovog zaustavljanja. Oni su javno iznosili teze da se zbog istrebljenja muslimana na Zapadu niko ne bi ni počešao. Odnos Koljevića i Karadžića sa ovim intelektualcima sudu niti Tribunalu nisu bila ni prezentirana niti se ikakvo oybiljno naučno djelo o srpskom planiranju genocida do sada pojavilo

Sada ispravljati krivu Drinu je kasno. Nama je barem Medjunarodni Sud Pravde dao tapiju da je nad nama izvršen genocid. Na svijetu se desilo toliko genocida i ni za jedan na sudu nije donesena nikakva kazna prema nekoj državi.

Pravda za genocid se ne postiže na sudu. Za holokaust su Njemci kažnjeni bombardovanjem, smjenom vlade, gubitkom teritorija protjerivanjem njemačkog stanovništva i dugogodišnjom okupacijom. Za genocid u Ruandi su Hutui kažnjeni porazom, smjenovm vlade, protjerivanjem stotina hiljada i hapšenjem stotine hiljada i krivih i nevinih. Za Jasenovac je nestalo NDH a oko stotinu hiljada kostiju leže bez groba. Za Foču je 16 muslimanska brigada i druge partizanske jedinice pod vođstvom Vlade Šegrta i Teufika Selimovića (Mešinog brata) streljala oko 8 hiljada četnika na Zelengori. Najčešče je kažnjavanje zločinaca prestavljalo zločin sam po sebi.

Bosanski Srbi su već presudjeni da su izvršili genocid, pa to nije proizvelo nikakve pravne niti političke posljedice. Mjesto da trošimo uzaludnu energiju žaleći se protiv presude Medjunarodnog suda Pravde mi treba da radimo na tome da se presuda sprovede. Ponavljam ponovo ne mogu se genocidom ukidati odluke Savjeta Bezbjednosti. Srebrenica je i dalje zaštičena zona, tim više što se u njoj desio genocid priznat od najvišeg sudskog organa UNa.

Bakir kada je izletio kod Hadžifejzovića da će Softić odlućiti o žalbi imao je namjeru onako smotan na rijećima da se lično ogradi od odluke da se ne ide na žalbu. Medjutim srbijanski mediji su to jedva doćekali i razglasili da Bakir hoće da uloži žalbu i tako ga navukli na tanak led. Sada su se podigle tenzije i Bakir zbog političkih pojena mora da radi ono na šta su ga Hadžifejzović i Vućićevi mediji navukli. Politički amaterizam

Sebija ako ovo čitaš zabrani Žutom da se više pojavljuje pred televizijom. Neka nadje glasnogovornika. Ako ga može imati presjednik općine Centar može onda i presjednik države.

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5484
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 14 feb 2017 07:22

Srebrenica nije više zaštićena zona od 1995e. Zaštićene zone su preemptirane Dejtonskim Sporazumom kojim je zaustavljen rat. Ne postoji Srebrenička zaštićena zona i stoga nema pravnog osnova da se na bazi iste pravi neka legalna teorija za neke druge tužbe.
Samo BiH.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la amkos » 17 feb 2017 15:58

Fadila Memišević: BiH će pokrenuti reviziju presude, to je zaključak ekspertnog tima

Zahtjev za reviziju tužbe protiv Srbije za genocid ide sljedeće sedmice Međunarodnom sudu pravde u Hag, kazala je za RSE predsjednica Društva za ugrožene narode i predsjednica upravnog odbora Fondacije "Pravda za BiH" Fadila Memišević uoči skupa u Sarajevu na kojem se razmatra opravdanost podnošenja zahtjeva za reviziju tužbe.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/fadila- ... /170217079
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

JuzniDoboj
Član
Postovi: 689
Pridružen/a: 03 apr 2014 22:57

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la JuzniDoboj » 17 feb 2017 18:04

L0q<vonq{29RAe9n@JG->um0H@2)D"3>F&g£FNlmkEZ^%4£?+g
Zadnja izmjena: JuzniDoboj, dana/u 05 jun 2020 15:12, ukupno mijenjano 1 put.
GT su stvorili genocidom, etničkim čišćenjem, urbicidom i kulturocidom, patentirali koncept sekundarnih/tercijarnih grobnica, spaljivali žive ljude, silovali žene i djecu, rušili i pljačkali sve što je palo pod ruke.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la amkos » 17 feb 2017 18:15

Izetbegović nakon odluke da se ide u reviziju: Bit će krize, ali ne onakve kakvom se prijeti

Izetbegović je istakao kako je odluka o pokretanju revizije donesena konsenzusom više od 50 ljudi koji su prisustvovali ovom savjetovanju u sarajevskoj Vijećnici.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /170217095
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Crow Jane
Član
Postovi: 1506
Pridružen/a: 10 feb 2016 13:52

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Crow Jane » 17 feb 2017 19:35

Hoce li Boyle biti ukljucen u ovo?
Potpis

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Jack » 17 feb 2017 19:38

Stavi li onog kretena Softica onda pisi propalo

Bolje da mene stavi kao advokata.Makar ja bih se zalagao za nesto,za razliku od onog frljavog Trnke i Softica
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Crow Jane
Član
Postovi: 1506
Pridružen/a: 10 feb 2016 13:52

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Crow Jane » 17 feb 2017 22:27

BiH pokreće reviziju presude: Krunski dokazi u procesu protiv Mladića

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bi ... iv-mladica
Potpis

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la amkos » 17 feb 2017 22:40

Crow Jane je napisao/la:BiH pokreće reviziju presude: Krunski dokazi u procesu protiv Mladića

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/bi ... iv-mladica

Ovaj Tibor Varadi realno priča. Ali koji je ovo debilizam kad se mogu uzeti u obzir samo dokazi u posljednjih pola godine ili 6 mjeseci. Ovo je borba protiv ISTINE.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Jack » 17 feb 2017 22:53

Nema veze to ce usporiti ulazak Srbije u Eu za par godina.Ako ne i deceniju.Uci u Eu oni nece lahko sada.Najvaznije je praviti ofanzivu prema cetnicima,pa nema veze i da izgubimo.Da se sto vise rasiri istina
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la amkos » 17 feb 2017 22:57

Pa zar nama nije u interesu da Srbistan što prije udje u EU ? Vidimo šta se dešava sa hrvatskim stanovništvom sa ulaskom u "bajnu" EU. :arrow: :arrow: :arrow:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Jack » 18 feb 2017 03:50

Navescu ti 3 razloga

1)Ekonomski.Gradjevinske firme iz Srbije.Kao i drugi faktori industrije u Srbiji ce imati mnogo teze sanse da se plasiraju na Islamsko trziste.Ekonomski gubitak od najmanje 200 miliona $.Ako ne i vise
2)Geopoliticki.Kosovo je priznato od preko 110 drzava svijeta.Albanija ce tuziti Kosovo.Bosna je posmatrac OIC.Pa,sad skopcaj kako ce to uticati na faktore,posebno priznanja Kosova
3)Moralni.Jer na kraju dana cut ce se vise za Tomasicu,kako sam ja iz Prijedora,meni je ovo daleko vise licno nego bilo ko misli.

Za 20 godina ko ce se sjecati da su Srbi zivjeli u Hrvatskoj,da im je Knin bio glavni grad.Ali dosta ljudi u svijetu je culo za Srebrenicu i sad ce vise cuti za Srebrenicu.Pa sad skopcaj.To je veoma vazna medijska takodjer vijest,jer mozemo da uticemo na buduce vladare Bliskog Istoka
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5484
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 18 feb 2017 04:21

Jack je napisao/la:Navescu ti 3 razloga

1)Ekonomski.Gradjevinske firme iz Srbije.Kao i drugi faktori industrije u Srbiji ce imati mnogo teze sanse da se plasiraju na Islamsko trziste.Ekonomski gubitak od najmanje 200 miliona $.Ako ne i vise
2)Geopoliticki.Kosovo je priznato od preko 110 drzava svijeta.Albanija ce tuziti Kosovo.Bosna je posmatrac OIC.Pa,sad skopcaj kako ce to uticati na faktore,posebno priznanja Kosova
3)Moralni.Jer na kraju dana cut ce se vise za Tomasicu,kako sam ja iz Prijedora,meni je ovo daleko vise licno nego bilo ko misli.

Za 20 godina ko ce se sjecati da su Srbi zivjeli u Hrvatskoj,da im je Knin bio glavni grad.Ali dosta ljudi u svijetu je culo za Srebrenicu i sad ce vise cuti za Srebrenicu.Pa sad skopcaj.To je veoma vazna medijska takodjer vijest,jer mozemo da uticemo na buduce vladare Bliskog Istoka
Sve dok tužba u zraku visi svaki novi napad Srba na Bosnu je politički mnogo mnogo komplikovaniji.

Samo da tužba preživi ovaj prvi žalbeni period i da ne buše odbačena radi proceduralnih stvari. Dođe li do borbe na činjenicama oni su izgubili.
Samo BiH.

Avatar
Crow Jane
Član
Postovi: 1506
Pridružen/a: 10 feb 2016 13:52

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Crow Jane » 18 feb 2017 11:20

Revizija presude: Ko je David Scheffer šef bh. ekspertnog tima

http://nap.ba/new/vijest.php?id=33204
Potpis

Avatar
natalitetlija
Član
Postovi: 268
Pridružen/a: 13 feb 2013 11:20

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la natalitetlija » 18 feb 2017 12:46

Ovako bračo moja. :vojnik2:

Vidim šta se nagađa i hoću vam reći slijedeće. Ovu reviziju tužbe dobivamo. Kratko i jasno. Zašto?
Prvo, mediji ne znaju i dobro je što ne znaju i što mogu samo nagađati šta je prikupljeno i kako i kad.
Drugo, nikad ni za što bolje nismo bili pripremljeni kao za ovu reviziju.
Treće, ljudi deceniju rade na ovome i u našem timu je angažovano direktno četiri strana eksperta i još indirektno.
Četvrto, neke zemlje još imaju interesa da se Srbija osudi po navedenim tačkama, interes imaju zbog svoje geostrategije, a ne zbog Bosne i Bošnjaka, pa nam je dobro došlo da su nam vjetar u leđa.
Peto, Crna Gora je ustupila mnogo dokumentacije nama, hiljade dokaza imamo protiv Srbije, a Srbija je preuzela na sebe pravno nasljedtvo SRJ i SiCG, tako da je Crna gora u tome amnestirana i prebacuje krivicu na Srbiju. (hvala Allahu Dž.Š. na onom komadu Sutorine koja je otkupila...... )
Šesto, dosta je odigrao Radončić sa Crnogorskim i Albanskim vezama, ne što je od srca htio, nego što mu je doživotna robija non stop za vratom, zbog toga ćete primijetiti i Avazovu šutnju o tome koji su novi dokazi, kako su došli, jer Šćepo zbog sebe neće pričati i pisati o tome. Za vratom su mu i naši sudovi i albanski, a ne zna se kojim je više stalo da se srbiji napije krvi. Zato ćete od njega imati šutnju ili piskaranje o nevaznim stvarima procesa.
Sedmo i strani eksperti su pripremili mnoštvo dokaza i razrađena je taktika do u najmanje detalje, pomogao je čak i slučaj Ganić da se raskrinka rad obavještajnih službi u Srbiji i još metodologije koju su četnici koristili kako bi oni ispali "nevini".
Osmo, rađeno je u tajnosti i ozbiljno, a svi su svjesni da Softić nije kapacitet, ali je bio jedini koji je tad prihvatio taj posao na sebe kad je pokretana tužba i koji danas je jedina osoba koja može pokrenuti reviziju i ima legitimitet odluke Predsjedništva u jednom od prethodnih saziva kad su Bošnjaci i Hrvati preglasali Srbe.
Deveto, neću braniti Bakira, ali ću samo reći da mi se ne sviđa što svi bleje iste blečke sa kliksa i pričaju o Bakiru kao nekom svemoćnom liku u čijoj je ruci sve u stranci i mimo, a istina je sasvim drugačija što će vam vrijeme pokazati. On nikad ne odlučuje sam ni o čemu. SDA je produžena ruka britanske i turske geostrategije, SDA i engleski konzervativci imaju istu političku školu i članice Fatme, Asocijacije žena, čak i Asocijacija mladih idu po pamet u London. Ne znači da ono što nije objavljeno da se i ne dešava. I ne znači da ono na čemu mediji ne daju pažnju se nije desilo. pertnerstvo engleza i turaka datira još od El Fatihove opsade Konstantinopolisa kad su engleska protestantska dinastija, dala topove islamskoj dinastiji otoman da prodru lakše u Konstantinopolis i to partnerstvo i današnja britanska dinastija Vindsor održava na suptilnijem nivou sa Turskim stvarnim vodstvom (vidi tajna drustva, bratstva i tarikate na području današnje R. Turske), preko njih i sa politikom i to traje do dan danas kad zajedno prave model novog borbenog aviona, a i danas kao i tad imaju i jedni i drugi zajedničkog neprijatelja Vatikan, a sa Rusijom su na toplo-hladno i čisto interesno. SDA je produžena ruka britanskih konzervativaca. Bosanski SDP je produžena ruka britanskih laburista, mi smo polukolonija još uvijek, i interesna zona njihova. Rusi su povremeno tu, ubace se par decenija i povuku pa to čini kompletnu sliku komplikovanijom za pregled.
Ima još razloga, cilj je i da Srbija nikad i ne uđe u EU, to je interes i Turske i Britanije, ali čak i tog povremenog letača ovdje Rusije, ali je jedno sigurno, dosta nam se stvari poklopilo, a dosta se poklopilo i protiv srbije, da ako sad mi ne dobijemo ovaj spor protiv srbije, onda nikad niko na balkanu i neće protiv njih dobit. A vrlo su male šanse da ne dobijemo sad i pored para koje će vjerovatno uložiti na lobiranja, jer imamo dokaze i o tome iz prethodnog perioda.

O ovom sam sad rekao sve što sam imao, za detalje razmislite sami, to je sve što sam imao reći o reviziji tužbe i neću pisati sve dok barem ne prođe apelacija tamo. Na propagandu ne nasjedajte. :glasses:
Zadnja izmjena: natalitetlija, dana/u 18 feb 2017 14:25, ukupno mijenjano 1 put.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

DjerzelezAle
Član
Postovi: 54
Pridružen/a: 31 aug 2016 22:18

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la DjerzelezAle » 18 feb 2017 14:20

Vidović u CD: „Imamo validne dokaze, revizija će trajati godinama!“


e8USg3WYGyI&app=desktop
Smrt fašizmu, nacizmu i KOMUNIZMU. Sloboda narodu!

Prenj
Član
Postovi: 177
Pridružen/a: 22 nov 2012 00:06

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Prenj » 18 feb 2017 16:12

Jack je napisao/la:Navescu ti 3 razloga

1)Ekonomski.Gradjevinske firme iz Srbije.Kao i drugi faktori industrije u Srbiji ce imati mnogo teze sanse da se plasiraju na Islamsko trziste.Ekonomski gubitak od najmanje 200 miliona $.Ako ne i vise
2)Geopoliticki.Kosovo je priznato od preko 110 drzava svijeta.Albanija ce tuziti Kosovo.Bosna je posmatrac OIC.Pa,sad skopcaj kako ce to uticati na faktore,posebno priznanja Kosova
3)Moralni.Jer na kraju dana cut ce se vise za Tomasicu,kako sam ja iz Prijedora,meni je ovo daleko vise licno nego bilo ko misli.

Za 20 godina ko ce se sjecati da su Srbi zivjeli u Hrvatskoj,da im je Knin bio glavni grad.Ali dosta ljudi u svijetu je culo za Srebrenicu i sad ce vise cuti za Srebrenicu.Pa sad skopcaj.To je veoma vazna medijska takodjer vijest,jer mozemo da uticemo na buduce vladare Bliskog Istoka
Tomasica je veoma bitna, da bi se dokazao genocid i na drugim djelovima BiH. Mene ipak brine, koliko je vremena proslo, od kad smo saznali, da postoje novi dokaz, koji u toku donosenja presude nama nisu mogli biti poznati. Jer od momenta saznanja imali smo 6 mjeseci vremena da podnesemo zahtjev za obnovu sudskog spora. Mi smo mogli vese puta do sad podnositi zahtjev za obnovu sudskog spora. Bar ja bih to tako uradio, svaki put kad bi bili poznate neke bitne cinjenice podnijo (kao sto je iz slucaja: Ganic, Tomasica, Karadzic.....) za obnovu sudskog spora, jer u tom slucaju ne vazi pravilo "ne bis in idem". Stim bi izvrsili pritisak na sud, da nakon odredenog vremene i pokusaja donesu odluku u nasu korist. Sto se tice pravnika koi nas sad zastupju, mogu komotno reci da nemoze biti bolji. Da su nas ovi pravnici prije zastupali, ubjeden sam da bi presuda bila puno bolj po nas.

Prenj
Član
Postovi: 177
Pridružen/a: 22 nov 2012 00:06

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la Prenj » 18 feb 2017 17:09

natalitetlija je napisao/la:Ovako bračo moja. :vojnik2:

Vidim šta se nagađa i hoću vam reći slijedeće. Ovu reviziju tužbe dobivamo. Kratko i jasno. Zašto?
Prvo, mediji ne znaju i dobro je što ne znaju i što mogu samo nagađati šta je prikupljeno i kako i kad.
Drugo, nikad ni za što bolje nismo bili pripremljeni kao za ovu reviziju.
Treće, ljudi deceniju rade na ovome i u našem timu je angažovano direktno četiri strana eksperta i još indirektno.
Četvrto, neke zemlje još imaju interesa da se Srbija osudi po navedenim tačkama, interes imaju zbog svoje geostrategije, a ne zbog Bosne i Bošnjaka, pa nam je dobro došlo da su nam vjetar u leđa.
Peto, Crna Gora je ustupila mnogo dokumentacije nama, hiljade dokaza imamo protiv Srbije, a Srbija je preuzela na sebe pravno nasljedtvo SRJ i SiCG, tako da je Crna gora u tome amnestirana i prebacuje krivicu na Srbiju. (hvala Allahu Dž.Š. na onom komadu Sutorine koja je otkupila...... )
Šesto, dosta je odigrao Radončić sa Crnogorskim i Albanskim vezama, ne što je od srca htio, nego što mu je doživotna robija non stop za vratom, zbog toga ćete primijetiti i Avazovu šutnju o tome koji su novi dokazi, kako su došli, jer Šćepo zbog sebe neće pričati i pisati o tome. Za vratom su mu i naši sudovi i albanski, a ne zna se kojim je više stalo da se srbiji napije krvi. Zato ćete od njega imati šutnju ili piskaranje o nevaznim stvarima procesa.
Sedmo i strani eksperti su pripremili mnoštvo dokaza i razrađena je taktika do u najmanje detalje, pomogao je čak i slučaj Ganić da se raskrinka rad obavještajnih službi u Srbiji i još metodologije koju su četnici koristili kako bi oni ispali "nevini".
Osmo, rađeno je u tajnosti i ozbiljno, a svi su svjesni da Softić nije kapacitet, ali je bio jedini koji je tad prihvatio taj posao na sebe kad je pokretana tužba i koji danas je jedina osoba koja može pokrenuti reviziju i ima legitimitet odluke Predsjedništva u jednom od prethodnih saziva kad su Bošnjaci i Hrvati preglasali Srbe.
Deveto, neću braniti Bakira, ali ću samo reći da mi se ne sviđa što svi bleje iste blečke sa kliksa i pričaju o Bakiru kao nekom svemoćnom liku u čijoj je ruci sve u stranci i mimo, a istina je sasvim drugačija što će vam vrijeme pokazati. On nikad ne odlučuje sam ni o čemu. SDA je produžena ruka britanske i turske geostrategije, SDA i engleski konzervativci imaju istu političku školu i članice Fatme, Asocijacije žena, čak i Asocijacija mladih idu po pamet u London. Ne znači da ono što nije objavljeno da se i ne dešava. I ne znači da ono na čemu mediji ne daju pažnju se nije desilo. pertnerstvo engleza i turaka datira još od El Fatihove opsade Konstantinopolisa kad su engleska protestantska dinastija, dala topove islamskoj dinastiji otoman da prodru lakše u Konstantinopolis i to partnerstvo i današnja britanska dinastija Vindsor održava na suptilnijem nivou sa Turskim stvarnim vodstvom (vidi tajna drustva, bratstva i tarikate na području današnje R. Turske), preko njih i sa politikom i to traje do dan danas kad zajedno prave model novog borbenog aviona, a i danas kao i tad imaju i jedni i drugi zajedničkog neprijatelja Vatikan, a sa Rusijom su na toplo-hladno i čisto interesno. SDA je produžena ruka britanskih konzervativaca. Bosanski SDP je produžena ruka britanskih laburista, mi smo polukolonija još uvijek, i interesna zona njihova. Rusi su povremeno tu, ubace se par decenija i povuku pa to čini kompletnu sliku komplikovanijom za pregled.
Ima još razloga, cilj je i da Srbija nikad i ne uđe u EU, to je interes i Turske i Britanije, ali čak i tog povremenog letača ovdje Rusije, ali je jedno sigurno, dosta nam se stvari poklopilo, a dosta se poklopilo i protiv srbije, da ako sad mi ne dobijemo ovaj spor protiv srbije, onda nikad niko na balkanu i neće protiv njih dobit. A vrlo su male šanse da ne dobijemo sad i pored para koje će vjerovatno uložiti na lobiranja, jer imamo dokaze i o tome iz prethodnog perioda.

O ovom sam sad rekao sve što sam imao, za detalje razmislite sami, to je sve što sam imao reći o reviziji tužbe i neću pisati sve dok barem ne prođe apelacija tamo. Na propagandu ne nasjedajte. :glasses:

Veoma interesantno misljenje.

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5484
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Suđenja u Haagu

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 18 feb 2017 17:51

Ima samo jedna velika prepreka a to je pravilo zastarenja presude.

Naime radi se o statutu ICJa, član 61 koji kaže da aplikacija za reviziju se može poslati do 10 godina od presude ali bazirano na dokazima koji bi presudu promjenili i koji su pronađeni u posljednjih 6 mjeseci.

E sad, većina novih dokaza je starija od 6 mjeseci a mlađa od 10 godina. Srbi mogu poništiti proces ako pobjede u argumentu da je aplikacija zastarjela. BiH će tvrditi da su posljednji dokazi pronađeni u posljednjih 6mjeseci i bez njih ne bi bilo konačnog dokaza. Ako Srbi pobjede, to će biti na ovom koraku. Ako izgube kuku njima.
Samo BiH.

Odgovorite