☑ Pravila foruma i savjeti

Iran

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: Iran

Post Postao/la ZV Keli » 13 apr 2015 13:06


Avatar
Sulejman Kanuni
Član
Postovi: 47
Pridružen/a: 08 dec 2012 12:15

Re: Iran

Post Postao/la Sulejman Kanuni » 13 apr 2015 16:47

ZV Keli je napisao/la:Priije nego nastavimo dijalog
http://saff.ba/sijski-alim-al-husseini- ... SujB9yUe5h

Evo ti malo , neke sam i ranije postavio linkove, o saradnji sa Izraelom ali i o nekim „biserima“ ove naše braće...koju podržavaju SAFF-ovci

http://balkans.aljazeera.net/vijesti/kr ... lski-savez

https://www.youtube.com/watch?v=weVuAkdPfoo

https://www.youtube.com/watch?v=rxZuQ5MB6ME


https://www.youtube.com/watch?v=w592440 ... 5924404XzQ

A sam „SAFF „ kao "nepristrasan"/objektivan izvor? Hmmmm... Mr Imamovića poprilično poznam i njegove stavove i nije ti baš taj brat „vrh“ objektivnosti. Taj ti nije za čitavo vrijeme studija, čuo sam od njegovih kolega, NIKADA, ušao u Revdu, ako znaš šta je Revda i hadis o Revdi, a studirao u Medini godinama. Prema tome , pola stavova o islamu, koje daje „Saff“, slobodno, „niz vodu“...(Hadis o revdi smatra vjerodostojnim čak i mnoga Saudijska/selefijska uilema, znam pouzdano)... I sve što oni prenose o sufijjama ili šijjama , treba DOOOBRO provjeriti...jer su oni , Safovci subjektivni i drže samo selefijsku stranu...

Ja ne aboliram ni jednu stranu tamo. Imaju šijje pooodobro „aferima“ i „oraha u džepu“ ! Ali ponavljam, nisam za tekfirenje muslimana, ima kosenzus iz 2005 iz Ammana i po idžmau su i selefije i velika večina šija muslimani. To je potpisala sva poznata ulema današnjice. Činili su i jedni i drugi zločine tamo ali je problem što je Saudijski režim otvoreni cionistički saveznik, pogledaj predavanja šejha Imrana, pogledaj šta kažu svi nezavisni politički novinari i nezavisni analitičari, David Icke, Mladen Marić, uostalom to Saudijsci i ne kriju...(to se zna)
Nemam potrebe za daljom diskusijom, tebe brate cijenim kao sagovornika i ponavljam mi imamo svoj mezheb i akidu i ne treba nam ni šijjska , apsolutno, ali , po meni i večini bih uleme koju poznajem, ni tzv selefijska.

Međutim, mi smo islamska dijaspora ovdje u BiH i Sandžaku i moramo imati dobre odnose i sa : Turskom, Saudijskom Arabijom , Iranom itd...

Jer druge nam nema...

Srdačan selam...

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: Iran

Post Postao/la ZV Keli » 13 apr 2015 23:10

Selam i tebi, poenta rasprave nije da ubijedis drugog da si u pravu, nego da naucis nesto iz toga. A mislim da i ti i ja i ostali koji citaju ovu nasu malu raspravu to upravo i mogu.

Uletio sam samo da vidim, jesi li komentarisao :mrgreen: radim pa nemam sad nesto ni previse vremena, odraslo se nazalost, slazem se sa posljednjim postom, ne bih imao sta dodati. Citiram Erdogana, nasa vjera je Islam, nije to sunizam, ne poznajemo siizam, nego Islam.
PA nisam bas ni ja pretjerani pobornik SAFF.ba iako bi se moglo reci ali citam od Divithane, AKOS-a, Puta Vjernika, IslamBosna. NEkako kontam da sto vise izvora koristis sire ti je znanje a i blize si istini, ako je to ikako moguce u danasnji vakat.
Ja samo sijjama ne vjerujem, uvijek ce paziti na svoja ledja, ne otvarati se previse, mozda je to pogresno ali je tako.

PS Saudijci i Iranci se medjusobno optuzuju da su cionisti, koja ironija, a ne zna se koji su vece cionisticke prostitutke, da nije jednih i drugih Ameri ne bi bas lahko okupirali mnoge zemlje u okruzenju...

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41334
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Iran

Post Postao/la Jack » 13 apr 2015 23:13

'' Selamis' baniranog provokatora
:gut:
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: Iran

Post Postao/la ZV Keli » 14 apr 2015 19:22

Jack je napisao/la:'' Selamis' baniranog provokatora
:gut:
Jack, ako vidis po prepiski, vise nisam imao sange da se ubjedjujem, selam ide svakom muslimanu, kakav god bio.

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: Iran

Post Postao/la ZV Keli » 06 jan 2016 01:09

slika
Regime of Iran destroys entire Sunni village in Zahedan (Pictures)!
Graphic evidence has emerged of a village bulldozed to the ground by Iran's regime in the Sunni-majority, poverty-stricken province of Sistan and Baluchistan, southeast Iran.
In the early morning hours of Sunday, December 27, the regime's state security forces arrived at the village of Shahidan-e Danesh-Payeh in 50 police vehicles and 10 loaders, according to eye-witnesses, and began to demolish the villagers’ homes.
Shahidan-e Danesh-Payeh is about two kilometers from the impoverished province's largest city and provincial capital Zahedan.
The security forces claimed that the homes had been built illegally on the land.
One eye-witness said that of twenty homes in the village only two were left standing, whose owners had said that they would not leave their homes even if they were brought down on their heads.
The regime’s agents threatened the two families inside that they had only days to vacate the premises before the demolition would go ahead anyway.
The Sunni Baloch population of Iran face a double burden of discrimination due to being both a religious and an ethnic minority.
And those who are active in spreading Sunni beliefs or criticizing the government face imprisonment and even execution on fabricated and false accusations.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Iran

Post Postao/la ABen » 06 jan 2016 12:55

Iran je iskoristio pogubljenje Al Nimra za napad na Saudijsku Arabiju
http://saff.ba/iran-je-iskoristio-pogub ... oz-ppXSmpo

Januar 5th, 2016

Nakon što je vlast Sudijske Arabije dala pogubiti šiitskog imama Nimr al-Nimra, ne stišavaju se tenzije na relaciji Teheran – Rijad. Iran nije samo verbalno osudio pogubljenje Nimra al-Nimra, koji je optužen i osuđen za djelo terorizma, već su širom Irana organizirane demonstracije, a šiitske vjerske i političke vođe u Iranu, Iraku i Libanonu, svojim zapaljivim govorima pozivali su na osvetu na koju nije trebalo dugo čekati.

Ubrzo su šiitski demonstranti zapalili zgradu ambasade Saudijske Arabije u Teheranu, što zapravo predstavlja čin agresije na Saudijsku Arabiju od strane Irana, o čemu svjetski mediji uopće ne pišu i ne govore.
Naime, Iran se prema pogubljenju šiitskog imama Nimra al-Nimra od strane Saudijske Arabije, odnosi tako kao da se radi o iranskom državljaninu, što naravno nije tačno, jer je Nimr al-Nimr saudijski državljanin. On je optužen i osuđen, zajedno sa ostalim pogubljenim, koji nisu ni iranci ni šije, za djelo terorizma kao državljanin Saudijske Arabije, koja je svom državljaninu sudila zbog nepoštivanja i kršenja zakona, tako da je reakcija Irana značila direktno miješanje u unutrašnje stvari druge države.

Osim toga, paljenje saudijske ambasade u Teheranu je tešak prijestup, jer se zgrada ambasade neke države, na osnovu međunarodnih konvencija i ugovora, posebno na osnovu Bečke konvencije o diplomatskim i konzularnim odnosima, smatra ex-teritorijom te države.

Iran je time dokazao i potvrdio da je u širenju i odbrani šiitske ideologije i ostvarivanju svojih ekspanzionističkih ciljeva, izabrao politiku i metodologiju agresije i državnog terorizma poput cionističkog Izraela, koji u tom pogledu ne poštuje nikakve međunarodne konvencije i ugovore.

Stoga se logičnim nameće pitanje da li će Iran isto tako postupiti i sa ambasadama drugih država, pa tako i ambasadom Bosne i Hercegovine, ukoliko, naprimjer, država Bosna i Hercegovina procesuira nekog bošnjačkog, a ne iranskog, šiju, za neko kriminalno djelo?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Iran

Post Postao/la ABen » 13 jan 2016 18:33

Iran zarobio dva američka broda u Perzijskom zaljevu
http://saff.ba/iran-zarobio-dva-americk ... paIp5XSmpo

Januar 12th, 2016

‘U kontaktu smo s iranskim vlastima i dobili smo čvrsta obećanja kako će posade i brodovi biti žurno vraćeni', kaže glasnogovornik Pentagona

Iz Pentagona je u utorak saopćeno kako su Iranci zauzeli dva američka vojna broda, iako iz Irana poručuju kako će posadu ‘žurno vratiti', javlja Sky News .
Glasnogovornik Pentagona Petar Cook rekao je kako su izgubili kontakt s brodovima dok su se kretali kroz Perzijski zaljev između Kuvajta i Behraina.

‘U kontaktu smo s iranskim vlastima i dobili smo čvrsta obećanja kako će posade i brodovi biti žurno vraćeni', kaže Cook.

Deset pripadnika američke ratne mornarice zatočeni su na otoku Farsi, malom otoku u Perzijskom zaljevu na kojem se nalazi baza Iranske revolucionarne garde.

Inače, prije samo dvije sedmice iranska raketa proletjela je na svega 1400 metara udaljenosti od američkog nosača aviona USS Harry S Truman u Hormuškom tjesnacu. Tada je Iranska revolucionarna garda provodila vježbe gađanja u njegovoj neposrednoj blizini.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Iran

Post Postao/la ABen » 13 jan 2016 18:36

Iran objavio foografije zarobljenih američkih vojnika (Video)
http://saff.ba/iran-objavio-foografije- ... paIvJXSmpo

Januar 13th, 2016

slika

Najmanje deset članova američke mornarice zadržano je jučer na ostrvu Farsi, koje je pod upravom iranske Revolucionarne garde. Američki mornari su zarobljeni u Perzijskom zaljevu.

slika
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Iran

Post Postao/la ABen » 15 jan 2016 17:23

Bivši iranski ambasador u UN-u optužuje Teheran za sektaštvo i destabilizaciju Bliskog istoka
http://saff.ba/bivsi-iranski-ambasador- ... pkb7ZXSmpo

Januar 15th, 2016

slika

Bivši iranski ambasador pri Ujedinjenim narodima (UN) optužio je zvanični Teheran da promovira sektaštvo i destabilizaciju Bliskog istoka potkopavanjem vlade i finansiranjem šiitskog militantizma.

Mansour Farhang, prvi ambasador Islamske Republike Iran u UN-u, kazao je u otvorenom pismu objavljenom na internetskoj stranici The New York Timesa da iranski zvaničnici kritiziraju Saudijsku Arabiju za nešto što i sami rade.

Iran je zloglasni prekršitelj ljudskih prava i promotor sektaštva. U 2015. godini najmanje 700 osoba je pogubljeno u Iranu”, napisao je Farhang kao odgovor na kolumnu iranskog ministra vanjskih poslova Javada Zarifa.

Gospodin Zarif saudijsku metodu pogubljenja naziva barbarskom, a on služi režimu koji vrši naredbe vezivanja žrtava silovanja prije njihovog pogubljenja”, napisao je Farhang.

U članku objavljenom u istim novinama ministar vanjskih poslova Irana Javad Zarif je oštro kritizirao “nemarni ekstremizam Saudijske Arabije i barbarstvo”, prenosi Anadolija.

‘Veza sa Rijadom’

Kazao je da su počinitelji mnogih terorističkih napada, počevši od onih 11. septembra pa do nedavnih napada u mjestu San Bernardino u saveznoj američkoj državi Kalifornija, kao i članovi terorističkih grupa poput Al-Kaide i Fronta al-Nusra “bili ili saudijski državljani ili su im mozak isprali finansirani demagozi”.

“Barbarstvo je jasno. Kod kuće, države egzekutori odrubljuju glave mačevima, kao što je slučaj nedavnog pogubljenja 47 zatvorenika, među kojima i šejha Nimra al-Nimra”, napisao je šef iranske diplomatije Zarif.

Vlasti Saudijske Arabije 2. januara su saopćile da su pogubile 47 osoba osumnjičenih za terorizam, među kojima je i vjerski vođa šiitske manjine u toj zemlji Al-Nimr. Taj potez izazvao je niz reakcija i osuda od lidera Evropske unije, Ujedinjenih naroda, Sjedinjenih Američkih Država te drugih zemalja.

Nakon toga demonstranti u Teheranu zapalili su zgradu Ambasade Saudijske Arabije u znak odmazde za pogubljenje šiitskog imama i još 46 osoba.

Farhang, koji tvrdi da je Iran napustio davne 1981, nazvao je i iranski i saudijski režim “korumpiranim i netolerantnim”.

Dok je Saudijska Arabija zemlja koja želi očuvati status quo na Bliskom istoku, lideri Irana žele izvoziti svoju revoluciju u arapske zemlje i na taj način poljuljati regiju kroz subverziju i propagandu, kao i kroz vojnu i ekonomsku pomoć šiitskoj miliciji u Iraku, Jemenu, Siriji i Libanu”, tvrdi bivši iranski ambasador u UN-u.

Izvor: Al Jazeera
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Iran

Post Postao/la Abidaga » 19 jan 2016 23:44

7YxYPUo-zQQ :zastava:

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: Iran

Post Postao/la ZV Keli » 27 jan 2016 19:24


Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Iran

Post Postao/la Abidaga » 25 okt 2016 20:59

25.10.2016
Bakir u Teheranu:
http://www.predsjednistvobih.ba/saop/de ... gTag=bs-BA
Razgovarano je o saradnji dva parlamenata te mogućnostima unaprijeđenja odnosa. Istaknut je obostrani interes za intenziviranje ekonomsko-trgovinske saradnje. Posebna pažnja posvećena je unaprijeđenju odnosa između Parlamentarne Skupštine BiH i Parlamenta IR Iran, tako da će već krajem ove godine iranski parlament posjetiti delegacija Doma naroda PS BiH. Na sastanku je bilo riječi i o saradnji privrednih komora dvije zemlje kako bi se što prije uspostavili kontakti iranskih i bh. privrednika. Naglašene su mogućnosti saradnje u turizmu, naučnoj, kulturnoj i tehničkoj oblasti.
Svečana ceremonija dočeka priređena je ispred Predsjedničke palate, gdje je predsjedavajućeg Izetbegovića dočekao predsjednik Islamske Republike Iran Hassan Rouhani.. Tokom sastanka razgovarano je o unaprijeđenju saradnje dvije zemlje na političkom a posebno na ekonomskom planu. Predsjedavajući Izetbegović je naglasio važnost ekonomske saradnje i kazao kako u BiH postoje brojne mogućnosti za ulaganja. Predsjednik Rouhani je izrazio interes za investiranje te iskazao potrebu za liberalizacijom viznog režima od strane Bosne i Hercegovine prema građanima Irana. Na taj način, olakšao bi se kontakt poslovnih ljudi dvije zemlje, kao i dolazak turista. Predsjednik Rouhani je izrazio zadovoljstvo dolaskom delegacije Bosne i Hercegovine na njegov poziv te kazao da će ova posjeta dati novu dinamiku odnosima dviju zemalja. Na sastanku je konstatirano da su se ukidanjem međunarodnih sankcija Iranu ali i predajom aplikacije BiH za članstvo u EU stekli uslovi za otvaranje novog poglavlja međusobnih odnosa između dvije zemlje. Izražena je nada da se ukidanjem sankcija otvaraju još veće mogućnosti za dijalog što će doprinijeti miru, stabilnosti i poboljšanju situacije u regiji i svijetu. Naglašena je spremnost intenziviranja bilateralnih kontakata na svim nivoima. Predsjedavajući Izetbegović pozvao je iranskog predsjednika Rouhanija da posjeti BiH što je on i prihvatio.

Nakon susreta dviju delegacija održana je ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva industrije, rudarstva i trgovine IR Iran.
http://www.predsjednistvobih.ba/saop/de ... gTag=bs-BA
slika
slika
Nedžad Latić: "U vrijeme kada je Engleska napustila EU, te kormilo evropske politike drže Njemačka, Francuska i Italija, Bošnjaci se ne mogu nadati pruženoj ruci i razumijevanju. Očito su Hrvati u ovakvoj konstelaciji odnosa vidjeli svoju šansu. Koga još Bošnjaci imaju od saveznika? Imaju SAD, Tursku i Saudijsku Arabiju! Nažalost sve tri saveznika su zaokupljena unutarnjim vrlo turbulentnim i radikalnim problemima, kao što su Trump, ISIL, Gulen. Alternativa bi mogao biti samo Iran! Iako se Iran poslije rat(ov)a u bivšoj Jugoslaviji povukao sa Balkana, ova zemlja je popravila svoje odnose sa Evropljanima, a ima vrlo dobre odnose sa Rusijom što je preporučuje kao novog-starog partnera. Da li je Bakir Izetbegović iz očaja upravo ovih dana odlučio posjetiti Iran, ne znam! Ali pretpostavljam da je bio primoran! Jer je očito na sceni velika zavjera protiv Bošnjaka od strane evropskih/kršćanskih (vele)sila. Ovu zavjeru može suzbiti samo strah od Irana! U slučaju da zapadne zemlje rasparčaju Bosnu, i ostave Bošnjake bez matične države, to im Iran ne bi oprostio kao što im ne oprašta ni politiku prema Palestincima, odnosno Bliskom istoku!"

http://thebosniatimes.ba/clanak/6104

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12080
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Iran

Post Postao/la amkos » 25 okt 2016 21:56

Izgleda ovaj Latić ubo u sridu.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Dezidijat
Član
Postovi: 901
Pridružen/a: 20 dec 2012 00:56

Re: Iran

Post Postao/la Dezidijat » 26 okt 2016 10:23

Mozemo mi Irancima svašta prodat. Posebno dijelove za autoindustriju ali imamo i farmaceutskih proizvoda, hrane za tekstil nisam siguran ali s obzir da su bili izolovani mnogo godina moze ima svasta falit . Posebno u sektoru Industrije i Građevinarstva a tu mi barem imamo kakvu takvu poizvodnju.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Iran

Post Postao/la Abidaga » 26 okt 2016 20:51

O4mWTsHD4fo

abeveg
Član
Postovi: 498
Pridružen/a: 04 okt 2013 03:01

Re: Iran

Post Postao/la abeveg » 27 okt 2016 09:08

amkos je napisao/la:Izgleda ovaj Latić ubo u sridu.
Jadni mi s takvim shvatanjem...

#PROF_DR_ŠEFIK_KURDIĆ: JADNI SMO MI: DODIK NAM UZIMA POLA BIH, A MI SAV SVIJET ANIMIRAMO DA LOVIMO MUSLIMANE I TO ONE KOJI SU JEDVA PREŽIVJELI OVA KLANJA I SILOVANJA!!!!
Upravo gledam jedan video iz Iraka, gdje su ši'ije ubile jednog sunijskog imama, pa trojica ši'ija mu rasporila stomak, izvadili mu džigaricu i raskidaju je zubima, kao ljudožderi, baš kao što je Hinda radila sa hazreti Hamzom, r.a.
Bojim se da su za sektašije iskreni imami i vjernici najveći ekstremisti!
Teško li se nama ako se još i ši'ije uključe u lovu na "ekstremne" muslimane.
Za njih i Ruse su i djeca od nekoliko godina u Siriji najveći ekstremisti jer ih svakodnevno ubijaju i masakriraju, a pogibija desetine iranskih generala u Siriji jasno govore ko je ektremista.
Trebao nam je Izetbegović povesti nekoliko desetina iranskih generala, da nam pokažu kako se masakriraju muslimani, jer su u tome, rame uz rame sa cionistima i Rusima, postali pravi znalci!
Samo nam još to treba, a kako je krenulo, i taj cirkus će se zaigrati u BiH, jer novi svjetski poredak radi na tome, da sukobi isključivo budu među muslimanima!
Ne budite naivni i pažljivo pogledajte: Ši'ije su u borbi isključivo samo sa muslimanima!
Nikada sa drugima i nisu ratovali!
Što više vrijeme prolazi sve mi se više čini da su mnogi naši lideri upregnuti u kola Milorada Dodika i njegovih šefova iz međunarodne zajednice!
Najveći su im problem muslimani koji nisu ubijeni i pokopani, jer živ Bošnjak danas je najveći islamista i ekstremista!
Neka su nam miroljubivci cionositi, Rusi, ši'ije koji vade unutrice ubijenog i masakriranog sunnijskog imama!
Aferim za naše poltrone,
koji ližu otrovne bonbone!

Preuzeto sa:
https://www.facebook.com/ebuhanife.ba/

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12080
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Iran

Post Postao/la amkos » 27 okt 2016 10:39

Dosad se po forumu "pricalo" da je Dodik nas igrac, da ce on "pokopat'" Vlahe itd..

"Izgleda" da nije tako..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Iran

Post Postao/la Abidaga » 02 nov 2016 17:29

01.11.2016
Pobratimili se Sarajevo i Teheran
http://www.faktor.ba/vijest/potpisan-sp ... eva-220965
Gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić je naglasio da je "potpisivanje ovog sporazuma potvrda međusobnog prijateljstva Teherana i Sarajeva, i odnosi dvaju gradova vraćaju nas unazad više godina i postoji veoma podesan ambijent za širenje kulturoloških, naučnih i trgovinskih odnosa".
Komšić je kazao da se narodi dviju zemalja, Irana i Bosne i Hercegovine, odavno poznaju, zato što je Iran za vrijeme rata mnogo pomogao narodu BiH.
- I danas mi u svojstvu gradonačelnika Teherana i Sarajeva djelujemo na način da kreiramo dobre međusobne veze i odnose dviju zemalja, Irana i BiH i dvaju gradova, Teherana i Sarajeva. Zapravo, poruka bratimljenja osigurava komponente u domenu kulturoloških, društvenih, turističkih i uslužnih konteksta - kazao je Komšić.

Avatar
Crow Jane
Član
Postovi: 1506
Pridružen/a: 10 feb 2016 13:52

Re: Iran

Post Postao/la Crow Jane » 11 dec 2016 19:13

Iranian Kurds fighting IS in Iraq put Tehran on alert

http://www.al-monitor.com/pulse/origina ... i-krg.html
Potpis

Odgovorite