☑ Pravila foruma i savjeti

Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la ABen » 05 jan 2016 21:18

Novi poredak: Miralem Pjanić najskuplji bh. fudbaler svih vremena
http://faktor.ba/novi-poredak-miralem-p ... h-vremena/

Veznjak Rome procijenjen je na 35 miliona eura, čime je srušio rekord Edina Džeke koji je u februaru 2012. godine u dresu Manchester Cityja dosegao cijenu od 32 miliona eura.

Miralem Pjanić najskuplji je bosanskohercegovački fudbaler svih vremena! Veznjak fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, prema podacima njemačke internet stranice Transfermarkt.de, od jučer vrijedi 35 miliona eura, što je najveća tržišna vrijednost jednog našeg fudbalera.

Pjanićeva cijena porasla je za pet miliona u odnosu na prošlu godinu i trenutno je na diobi četvrtog mjesta najskupljih igrača Serie A. Stručnjaci sa Transfermarkta su jučer uradili osvježenje stranice prema kojem je, od naših igrača najviše napredovao Pjanić.

Tri puta skuplji

I to je još jedan dokaz da naš fantazista iza sebe ima odličnu polusezonu, bar kada su u pitanju nastupi za rimski klub. Pjanić je odigrao 21 utakmicu u jesenjem dijelu sezone, a postigao je devet golova i upisao šest asistencija (15 u Serie A – sedam golova i pet asistencija, 2 u Ligi prvaka – dva gola i jedna asistencija, te jednu u Kupu Italije u kojoj nije imao učinka).

Usporedbe radi, Pjanićeva cijena u vrijeme kada je stigao u Romu (septembar 2011) iznosila je deset miliona eura. Dobre igre za rimski klub dizale su cijenu našem reprezentativcu iz godinu u godinu, a prošle godine u ovo vrijeme dostigao je 30 miliona, što ga je već tada promovisalo u najskupljeg izabranika selektora Mehmeda Baždarevića.

Ipak, tokom godine cijenu mu je varirala od 28 miliona u martu, preko 24 miliona u julu, do 30 miliona u novembru, na posljednjem vrednovanju u prošloj godini. Dodatnih pet miliona koje je dobio na startu ove godine, te interesovanje Real Madrida i Barcelone, koji su za njega otvorili “ratni front“, samo su dokaz da je Pjanić najvredniji eksponat u bh. fudbalskom izlogu, te da će njegovu tržnišnu vrijednost teško sustići neko od saigrača s kojim dijeli svlačionicu na reprezentativnim okupljanjima.

slika

Da Pjanić vrijedi i van okvira BiH potvrđuje činjenica da je na diobi četvrtog mjesta najskupljih igrača elitnog razreda italijanskog fudbala. Prvo mjesto dijele napadač Napolija Gonzalo Higuain i veznjak Juventusa Paul Pogba koji su procijenjeni na 55 miliona eura. Pogbina cijena nije se mijenjala, dok je trenutno najbolji strijelac Serie A nagrađen sa osam miliona u odnosu na „ mjerenje“ u novembru prošle godine.

Treći je Paulo Dybala iz Juventusa, čija cijena je također porasla za osam miliona i sada je procijenjen na 36 miliona eura, dok su na četvrtoj poziciji naš Pjanić i Marek Hamšik.

Rapidan pad Dijamanta

Dosadašnji rekord, kada su u pitanju cijene bh. reprezentativaca, držao je Edin Džeko, koji je u februaru 2012. godine vrijedio 32 miliona eura. To je bio period kada je Dijamant pružao odlične partije u dresu Manchester Cityja. Kada je iz Wolfsburga 2011. dolazio u plavi dio Manchestera „vrijedio“ je 30 miliona, a period adaptacije oborio mu je cijenu za dva miliona. Ipak, vrlo brzo je ponovo eksplodirao i početkom 2012. dostigao je rekordna 32 miliona.

Poslije toga Džekina cijena rapidno je padala, a u julu prošle godine, prije nego što je prešao u Romu, koštao je 20 miliona eura. Zbog loših predstava u dresu Vučice dodatno je izgubio na vrijednosti. U novembru je koštao 18, a od jučer je procijenjen na 15 miliona eura.

Kapiten naše fudbalske reprezentacije svrstan je u kategoriju najvećih rozočarenja u prvom dijelu Serie A, a u prilog tome ide i činjenica da je postigao samo pet golova i dodao dvije asistencije u 21 utakmicu koliko je odigrao za Romu.

S obzirom na to da je Transfermarkt uradio osvježenje cijena samo za italijansku ligu, napredak su ostvarila još dvojica naših reprezentativaca. Ervin Zukanović, defanzivac Sampdorije do jučer je vrijedio 3,5 miliona, a sada je njegova cijena viša za 500.000 eura. Rade Krunić, ofanzivac Empolija, koji je dobio poziv selektora Baždarevića uoči mečeva baraža za EURO 2016 protiv Republike Irske, ali nije debitovao u dresu Zmajeva, sada košta 600.000 eura (skuplji za 100.000). Cijena Milana Đurića, napadača Cesene ostala je pola miliona eura, dok je najveći pad zabilježio Senad Lulić.

Reprezentativac BiH iz Lazija krajem prošle godine vrijedio je 12 miliona eura, a njegova nova cijena je 9,5 miliona.

Kompletan bh. tim, na koji je računao selektor Baždarević u susretima baraža protiv Iraca, procijenjen je na 120.400.000 eura. Pjanić i Džeko su najvredniji eksponati, a na trećem mjestu je golman Asmir Begović (12 miliona). Iza golmana Chelseaja je Lulić (9.5), a dalje slijede: Sead Kolašinac (7 miliona eura), Edin Višća (5.5), Muhamed Bešić (5), Zukanović (4), Ermin Bičakčić (3.5), Tino-Sven Sušić (3), Toni Šunjić (2.8), Izet Harović, Haris Medunjanin (po 2.5), Sejad Salihović, Vedad Ibišević (2), Emir Spahić (1.5), Edin Cocalić (1.2), Mensur Mujdža, Anel Hadžić, Srđan Grahovac, Armin Hodžić (po milion), Ibrahim šehić (800.000), Ognjen Vranješ (700.000), Milan Đurić (500.000) i Jasmin Burić (400.000).

Prednjači Juventus

Inače, kompletna italijanska Serie A procijenjena je na dvije milijarde i 550 miliona eura! Prednjači Juventus, koji košta 380.2 miliona, ispred Napolija čija ekipa je procijenjena na 290.3 miliona, te trećeplasirane Rome (263.8 miliona). Četvrto i pet mjesto dijele milanski klubovi – Inter (261.4) i Milan (201.8).

Usporedbe radi Serie A je tek na trećem mjestu prema cijenama ostalih evropskih liga. Ubjedljivo najskuplja je engleska Premierliga (četiri milijarde i 280 miliona eura), a na drugoj poziciji je španska Primera (tri milijarde i 220 miliona eura).

Istraživanje CIES-a (Međunarodni centar za sportske studije) pokazalo je da je Lionel Messi najskuplji igrač današnjice i da košta 250.7 miliona eura. Na drugom mjestu je Neymar (152.7), treći je Eden Hazard (130.5), a četvrti Cristiano Ronaldo (114).

Prema ovom poretku Pjanić je jedini bh. igrač među 100 najboljih i zauzima 62. mjesto (35.4 miliona eura).

Džeko pauzira dva meča

Kapitenu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i napadaču Rome, Edinu Džeki, potvrđena je suspenzija zbog crvenog kartona. Dijamant je pocrvenio u okršaju protiv Genoe, a Disciplinska komisija FS Italije odredila mu je suspenziju od dvije utakmice. Rimljani su uputili žalbu na tu odluku, ali je žalba odbijena.

Džeko neće biti na raspolaganju Rudiju Garciji u susretima protiv Chieva i Milana, a na teren će se vratiti u duelu sa Veronom.

(Samir Šišić/Faktor.ba)
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
noel malcolm
Član
Postovi: 3276
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:50

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la noel malcolm » 16 feb 2016 16:09

Dzeko is back!

:bench: :mashallah:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la amkos » 16 feb 2016 19:52

Da, vratio se jednim golom. Ali sam misljenja da nekad treba dati i dva, tri gola da se iscupa. 6 golova je premalo za njega. :biceps:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
noel malcolm
Član
Postovi: 3276
Pridružen/a: 18 okt 2012 21:50

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la noel malcolm » 16 feb 2016 22:24

amkos je napisao/la:Da, vratio se jednim golom. Ali sam misljenja da nekad treba dati i dva, tri gola da se iscupa. 6 golova je premalo za njega. :biceps:
Nek je krenulo, biće abd :)
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Jack » 29 mar 2016 22:23

Pjanic majstorski.Besic je zajebao i sefa i stanicu.Ono je trebalo da udje.Ali,dobro.Dobra utakmica.Tako se igra a ne kao protiv Irske bez volje i ideje u napadu
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
krhan
Član
Postovi: 2278
Pridružen/a: 18 okt 2012 19:02

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la krhan » 29 mar 2016 22:34

Vidi se promjene na terenu od kad je Mesa preuzeo ekipu. :zastava: :zastava:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la amkos » 30 mar 2016 01:12

Odlični su bili, nemam zamjerki. :zastava: :zastava: :respekt: :respekt:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Jack » 30 mar 2016 01:40

Belgijanci su svemirci za nas,kakav imaju tim.

Zamisli nesrece pa ponovo u baraz po 4 put.

Nasa grupa treba da ide direkt prva dva.Ova Belgija je preteska za uzeti
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Drina
Moderator
Postovi: 7335
Pridružen/a: 20 okt 2012 19:53

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Drina » 30 mar 2016 08:52

Ovo je bila jedna od boljih utakmica koje su odigrali. Mozda su se mało previse povukli u drugom ali to je i logicno. Logicno je da svicarci preuzmu inicijativu jer su gubili 0-2.
Pogotovo mi se svidilo sto smo imali potpunu kontrolu na sredini terena.


Uvjek smo tu imali 3-4 igraca koji su vrsili pritisak. Nesto sto nismo radili u prethodnim utakmicama. Samo nam treba jos 2-3 igraca za solidne klupe. Ovaj Duljevic sto igra u bh ligi ima potencijala. Izgleda jak i dobar je tehnicki.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Jack » 29 maj 2016 19:54

Spahic igrac manje,koji saban i krkan.Nemam rijeci

Ocekivao sam 5:1 poraz.Ali evo zavrsilo nasim porazom od 3:1.S tim da smo cijelo 2 poluvrijeme igrali s igracem manje i imali smo par dobrih akcija u 2 poluvremenu.poraz nije katastrofa,ali ispasti glup je daleko gore.Eto vam ''Spahe''
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Drina
Moderator
Postovi: 7335
Pridružen/a: 20 okt 2012 19:53

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Drina » 29 maj 2016 21:33

Lik voli da samara. :) Sjecam se kad je osamario onog :malog vlascica marina. Onaj preblijedio kao krpa. Ovo je ok. I tako je prijateljska. Ja jedino Spahi zamjeram za onaj penal u Francuskoj. Tu je ispao glup. A ovo naguravanje ni samaranje 2-3 firauna iz Spanije...Pa ok fudbal je nije balet.

Nego Spahu vise nisu trebali zvati nakon svjetskog. I on sam je bio rekao da vise nece igrati pa su ga opet vratili. Bezveze prema meni.

Inace dobro drugo poluvrijeme. Malo je falilo srece za gol. A vidi sa da Duric nije taj kalibar da bude sam u napadu i da se nosi sa protivnickom odbranom. On je ok igrac ali daleko od neke klase.
Nama treba novi napadac kalibra kao sto je Dzeko.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Jack » 29 maj 2016 23:33

Lik nije dobar u glavu.Ovo je 10 crveni karton koji je zaradio u repci,i koliko nas je prije kostao.Sad ce dobiti 3 utakmice neigranja i sumnjam da ce nam dati do Estonije.Iako mozda mozemo bez njega protiv Estonaca.Trebao je sta.Da mu pljune u usta,slomije kicmu ili ruke,i da posamara kad je vec krenuo cijeli Spanski tim.Ovaj Fabregas je mis,isto i Silva,ali jednom ce se zaletiit u nekog Spanca koji nece se zaliti nego ce gore uraditi

Sramota.Ovako se ne ponasa neko u 30 tim godinama.

Blago se nama s onakom odbranom.Jedini lik koji je valjao danas je KOLASINAC.Ovo ostalo,prolazi kao Svicarski sir.Visca se ne vidi.Jedino je Duljevic dobro odigrao,ostali
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la amkos » 30 maj 2016 19:57

Ja sam tek nedavno shvatio da je Spaha ipak prgav igrac. Da je on igrao drugo poluvrijeme i da nije napravio onu glupost mislim da bi zavrsilo 2:2. Spanija i sa B sastavom je prejaka, oni mogu komotno tri A repke napraviti.
Steta za rezultat, jer je moglo bolje. Ali nam Spanija ne lezi sekunde. Treba ih izbjegavati u sirokom luku.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Jack » 31 maj 2016 15:54

Ja sam prezivio genocid pa ga ne bih napao,onako seljacki.Koji je to krkan.Glupi krkan.Mogao je sacekati 2-3 minuta.Pa ga u tunelu zavaliti sakom.Nek prekrije lice.A ne zadnji minut.Jos minut nadoknade i on napao njega.Koliko glup treba da budes da dobijes crveni karton u zadnjoj minuti sudijske nadoknade.Ahhhhhhhh

Pa ni onaj mesar Pepe nije dobijao takve crvene kartone.Jel ti shvacas da mi moramo ozbiljnije igrati.
Ovo sto smo odigrali je prava tragedija.Jedino je Kolasinac bio na nivou.Zukanovic slab.Da ne pricam dalje


Bez 2-3 nova talenta.Ja ne znam kako cemo mi Grke uzeti a kamoli dalje.Steta jebi ga
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

BATONKULIN
Član
Postovi: 65
Pridružen/a: 02 nov 2012 00:12

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la BATONKULIN » 30 jul 2016 21:41


Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 40866
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la Jack » 10 aug 2016 00:29

BATONKULIN je napisao/la:Sta mislite ovom
http://www.bhfudbal.ba/bh-fudbal/premij ... /30072016/
Treba momak da igra prvo.Da ne bude kao Stevanovic.Lik definitivno nije izgubljen jer treba se progurati kroz onu nasu kozju ligu.Ali realno,uz ovakvo stanje.Ne,ne i ne

Nas najveci potencijal.Godine+ talent je Dzenis Burnic.Momak je dobio sansu prije par dana,da igra u prijateljskoj.Borusija Dortumund

Ako izgubimo njega.A Bazdarevic mora ovog momka zvati odmah.Onda je nasa buducnost u pitanju.Ovaj momak ima potencijal i s jos jednim u sredini.Ima tek 18 godina znaci.Jedino pravo solidno pojacanje

Manite se raznoraznih Jajala,Milicevica,Subasica,Susica i to 2 Susica jedan je katolik,i ostalih ''pojacanja'',sve su to slabije lige,i slabiji talenti s vise godina i nezvucna imena

Realno mozda njega+ Adi Suljica,ako momak pokaze kvalitet

Ako zijanimo ovog momka kao i Seferovica.Buducnost nam je slaba.Skroz slaba


http://reprezentacija.ba/50361-potencij ... ster-cityu
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la ABen » 31 jan 2017 11:15

Londonski Chelsea poslao je ponudu na adresu tima iz Gelsenkirchena za bh. reprezentativca Seada Kolašinca saznaje dobro pouzdani Sky Sport.
http://www.bhfudbal.ba/bh-fudbal/reprez ... /30012017/
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la momak » 16 feb 2017 22:44

Jesu li javili na PTPC kao Islamski teroristi Mohamed Salah i Edin Džeko terorisu odbranu Villareala;), šta kaže stručnjak za medjunarodni terorizam Galijašević?

http://sportsport.ba/ino_fudbal/ko-je-b ... igi/225348 :respekt: :zastava: :huhu:

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la momak » 16 feb 2017 23:10

DZEKO 3x
Ole ole ole ole ,Dzeko Dzeko :huhu: :huhu:

Momak hoce nove cipale.Navalio ko mutav. :rofll:

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12074
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Reprezentativci BiH (FUDBAL)

Post Postao/la amkos » 17 feb 2017 00:07

Dzeko ne vadi, samo trpa. :bench: :respekt: :respekt: :showoff:

Da hoce dobiti Zlatnu kopacku. Ili makar da bude najbolji strijelac Serie A.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Odgovorite