☑ Pravila foruma i savjeti

Sutorina

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 13 maj 2015 22:38

Nista, cijeli SDA bio protiv. Pamti pa vrati narode.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41357
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Sutorina

Post Postao/la Jack » 13 maj 2015 23:05

Prodali Sutorinu,prodat ce i Bosnjake sad u ponedeljak.

Masalah.Ocito ovi iz Krajine su malo pametniji sa A-Sda nego sto se je mislilo
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 07:27

Abdurrahman je napisao/la: Sad citam vijesti u vezi Sutorine i gledam ko je sve glasao protiv rezolucije. Jednostavno, ne mogu da vjerujem. No, ono sto jedino mogu da mislim po pitanju Sutorine jeste da se delegati iz SDA najvise boje ( ocigledno, no, treba nam neko pojasnjenje oko toga ) da otvaranjem te pandura kutije, otvara se pitanje drzavnosti BiH i njenih granica uopce. Ja tu ne vidim nekog velikog belaja za nas, no, ocigledno ovi u SDA i drugi bosnjacki predstavnici vide, samo je sad pitanje sta to oni znaju a da mi ne znamo odnosno sta to mi ne znamo sto oni znaju i zbog cega su danas glasali protiv rezolucije Sutorine !!?
Jeli ti ovo ozbiljno branis SDA, eto oni znaju nesto. A strucnjaci kao Suad Kurtcehajic neznaju.
Pa ako nesto znaju, zasto to neobraloze narodu? Ili ne zele da nasikiraju narod? Zasto nekazu kakve ce to posljedice imati za Bosnu i Bosnjake.
Bojim se da su to iste posljedice kao da tuzimo Srbiju i Crnu Goru za zlocine pocinjene u Bosni. Sta to moze da nam naskodi bar pokusaj tuzbe?

Sve i jedan prisutni poslanik iz SDA je bio protiv rezolucije. Ama nijedan nijie bio za. To dovoljno govori o njima.


Abdurrahman je napisao/la:Poslao sam krace pismo s par pitanja gospodinu Mehmedovic Semsudinu. On je demantovao da je glasao protiv rezolucije za Sutorinu i rekao mi je da uopce nije u BiH vec u Rabatu. Dodao je, takodjer, da je bio prisutan da bi glasao za rezoluciju u vezi Sutorine bez obzira na stav SDA ( i stavio je u zagradi "Sefik dz..." ).

Ocigledno ni Senad Sepic i jos jedan iz SDA nisu bili prisutni pa tako nisu mogli ni glasati a kamoli glasati protiv. Klix novinari i ostala sejtanija, komunisticka.
Evo ti lista ovdje pa pogledaj ko je sve iz SDA bio prisutan a ko je sve bio odsutan. Nije klix nista tvrdio, vec su objavili listu svakom da sam cita.

Sutra ce nam ove ublehe isto to servirati i za genocidnu tvorevinu. Do sad sam mislio da je Semsudin Mehmedovic koliko toliko patriota, ali mi je on pokazao svoje pravo lice.
Nebiti tu kad je rijec o teritoriji Bosne je isto kao i glasati protiv. Nema mu izgovora, sa tim je stavio pecat da je beskicmenjak, i da laze svoj narod svojim patriotskim izdajama.
Cuj patriota otputovo negdje? Sta mu je moglo vaznije biti od Bosne? Jedino da su mu dijeca u pitanju, drugo nema opravdanje.

A ovo sa zagradom i ( Sefik Diz..) nisam skuzio, taj je beskicmenjak je bio protiv.

Nemogu da vjerujem da neko brani SDA, poslije 20 godina i njihovih izdaja Bosne i Bosnjaka.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 07:39

Abdurrahman je napisao/la:Ne znam koliko se dugo ovom tematikom bavis, popisa stanovnistva i uopce demografijom, a Sutorina je nesto novo, ali ja znam za sebe i mogu da kazem ( da garantujem za sebe jer sebe najbolje poznajem ) da mi je tesko nekoga drugog zamisliti kao veceg patriotu i covjeka koji bi rado zivot dao za svoju zemlju i svoj narod u borbi protiv agresora i genocidasa, i mislim, koliko god se nervirao, zasigurno te ne nervira vise no mene. Ja sam znao i jos uvijek znam ne zaspati ni jedan sat u toku noci nervirajuci se odnosno sikirajuci se i razmisljajuci o onome sto nam beskicmenjaci - bosnjacki tzv. politicari rade.

S toga, ohani malo. Ne dijeli lekcije drugima. Sto drugi nisu reagovali na moj post kao ti ? Jer me poznaju i znaju da nisam bitanga bez srca i duse odnosno patriotizma, no, ti si preletio i prekovise. Zato prvo stani, razmisli pa onda napisi. To je kao da za stolom sjedimo i pricamo, isto je i ovo kad se dopisujemo preko foruma. Vjeruj mi, ne idem u te krajnosti gdje cu izazvati nekoga da me vrijedja, ali zasigurno ne bi sjedio skrstenih ruku da me se u lice vrijedja "mutav si ili se pravis mutav" i sl.

Oko Sutorine je manje vise mnogo stvari okolo koje mi poznajemo, a i koje ne poznajemo. Zato sam na proslu stranici da je veoma bitno da znamo zbog kojeg razloga su SDA-i kandidati glasali protiv rezolucije. Na SDA nikad u svom zivotu nisam bio vise ljut i kim kao u posljednjih 2 mjeseca, prvo zbog gubljenja za stolom ono sto su na izborima dobili, a onda i ona izdaja Bosnjaka povratnika ( hoce da ih narod kazni na sljedecim izborima kao i Lagumdziju, pa cemo opet sami sebi uskociti u stomak dovodeci jos goreg od SDA, a to je scepo i njegov SBB ).

Mene sad vise brine popis stanovnistva nego bilo sta drugo. Sve sto se danas desava u vidu represije Bosnjaka povratnika u tzv. rs i okupiranja Bosnjaka od strane veliko-srpskih agresora ce biti JEDAN KROZ JEDAN 1/1 ukoliko prodje cetnicka podvala na popisu stanovnistva, citaj 3 ili jos gora 4 opcija koje su trenutno na stolu.

Selam.
Stvarno mi nisi jasan, da trazis jos neko opravdanje za izdaju. Ako imaju ikakav razlog, zasto nisu dali izjavu prije ovog glasanja. Izasli i dali izajvu zbog ovog i ovog nemozemo ili smo bili natjerani zbog ovog. Ovako ko je narod, glup i nezna nista.

@abeveg te vrijedja sa svojim pitanjem a ovi iz SDA te nevrijedjaju, a oni tebe i nas sve Bosnjake, ne samo da nam govore da smo glupi, vec nas prave takvim. Jedna je stvari kad ti neko tako nesto kaze kao @abeveg, ali gore je jos sto ovi iz SDA beskicmenjaci rade.

Kad saznas sto su poklonili Sutorinu bez pokusaja borbe, odmah u startu. Javi nam. Pitaj ih usput i zasto izdase Bosnjake u GR sada, zasto proglasise onaj dan zalosti u pederaciji. Pitaj ih zasto ce nas sad izdati na popisu 18. maja, ili mozda oni nesto znaju nesto vise? zasto je to bolje za Bosnjake da budemo ispod 50%.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 08:04

Crna Gora šalje ambasadora u BiH do kraja maja
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27200 ... -maja.html
A. A. 13/05/2015 23:39:00

PODGORICA - Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore pozdravlja odluku Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH da odbije Prijedlog rezolucije o Sutorni i najavljuje da će imenovani ambasador Crne Gore u BiH najkasnije do kraja mjeseca preuzeti dužnost u Sarajevu. Kako je saopšteno iz ovog resora, odluka Predstavničkog doma predstavlja većinsku volju građana BiH.

"Odluku smatramo snažnim iskazom većinske volje građana BiH da nastave razvoj i jačanje odličnih odnosa dvije zemlje, utemeljenih na principima međunarodnog prava i vrijednostima dobrosusjedske saradnje”, navodi se u saopštenju MVPEI.

Nakon odbijanja rezolucije o Sutorini, u crnogorskom Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija očekuju skoro potpisivanje ugovora o granici sa BiH. Takođe, i ambasador CG će do kraja mjeseca preuzeti dužnost u Sarajevu.

"Crna Gora ponavlja spremnost da u najskorije vrijeme, dvije države potpišu finalizovani Sporazum o granici i time potvrde demokratski kapacitet za rješavanje važnih pitanja u neposrednoj komunikaciji, te da nastave razgovore o brojnim drugim sporazumima kao i daljem jačanju bilateralne saradnje. Imenovani Ambasador Crne Gore u BiH će u narednim danima, a najkasnije do kraja tekućeg mjeseca, preuzeti dužnost šefa naše diplomatske misije sa sjedištem u Sarajevu", zaključuje se u saopštenju MVPEI Crne Gore.

Podsjećamo, zbog pokretanja pitanja vlasništva Sutorine, crnogorski predsjednik Filip Vujanović je stopirao potpisivanje ukaza o imenovanju ambasadora CG u BiH. S druge strane, Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je krajem januara odlučilo da ambasador ove države u Crnoj Gori Đorđe Latinović, do daljnjeg, ostaje na konsultacijama u Sarajevu, kako bi se razmotrila situacija zbog otvaranja pitanja Sutorine. Novi ambasador Crne Gore u Bosni i Hercegovini biće Milan Lakić.

(Vijesti.ba/AA)
Ovo nikad nije bilo volja vecinskog naroda u Bosni niti ce biti neki iskaz vecine gradjana. Nego obicna izdaja beskicmenjaka SDA i ostalih izdajnika kao i Zeljka Komsica.

Gdje su im bili dobri odnosi 92-95? Sto ne pophapse zlocince koji su ubijali i klali, vec ich kriju po Crnoj Gori. Sto oni nepokazu dobru volju i dobre odnose? Ja nisam nikad cuo od njih da su priznali genocid u Bosni i osudili taj isti.
Gdje je sa njihove strane volja "utemeljenih na principima međunarodnog prava i vrijednostima dobrosusjedske saradnje".
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 08:18

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid= ... O_SUTORINI
Ovakvi izdajnici državnog teritorija rijetko se rađaju, da javno prizna da su historijski razlozi na strani BiH, ali da direktno uskraćuje pravne razloge koje treba utvriditi Međunarodni sud pravde to može samo politikat Džaferovićevog formata

DŽAFEROVIĆ: NEĆU PODRŽATI REZOLUCIJU O SUTORINI

Autor: Fena

Objavljeno: 13. May 2015. 17:05:06
Evo sta pisu na Bosnjaci.net o Daferovicu i drugim izdajnicima!
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Sutorina

Post Postao/la Abidaga » 14 maj 2015 17:08

Cerić: "Denis Bećirović nije sam i da njegov Prijedlog rezolucije o Sutorini nije i neće biti uzaludan!
14.05.2015
Prije svega zato što smo iz ovog slučaja o Sutorini mnogo toga spoznali što i narod treba da zna, jer “narod najbolje zna i najbolje pamti”.

Prvo, saznali smo da političke stranke, koje se inače teško dogovoraju o najbitnijim pitanjima u korist države Bosne i Hercegovine, vrlo lahko su se jučer dogovorile oko pitanja na štetu suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, kao što je pitanje Sutorine. Zato, narode moj, pamti i bilježi one koji su jučer glasali protiv historijskog prava države Bosne i Hercegovine, pravdajući to da se to pravo ne može pravno braniti a nisu ni prstom makli da ga brane ni historijski ni pravno, već su pristali na podaništvo, koje graniči sa izdajništvom. Pitanje Sutorine je više od komada zemlje i slobodnom pristupu morskoj obali. Sutorina je ispit znanja i vještine… ispit morala i patriotizma onih koji su tražili i dobili povjerenje naroda da ga zastupaju časno i pošteno. No, glas protiv Rezolucije o Sutorini nije bio ni častan ni pošten, kako onih koji su glasali protiv tako i onih koji su bili suzdržani ili otsutni.

Drugo, saznali smo da državni zastupnici koji su glasali protiv Prijedloga rezolucije o Sutorini, pokazali su da im nije stalo do državne imovine, jer se ne sjećaju zakletve, koju su položili pred narodom da će štititi suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. Ako su hrvatski zastupnici imali razlog da otvore granični spor sa Slovenijom pred međunarodnim sudom pored tolike hrvatske morske obale, onda su državni zastupnici Bosne i Hercegovine imali mnogo više razloga, ako im je država na umu i na srcu, da otvore granični spor sa Crnom Gorom oko Sutorine pred međunarodnim sudom. Zašto se državni zastupnici Bosne i Hercegovine boje međunarodnog suda ako se Sejdić i Finci nisu bojali da tuže državu Bosnu i Hercegovinu za ono za što ona nije ni kriva ni dužna, jer joj je nametnut diskriminirajući privremeni Daytonski mirovni ugovor ili Ustav?

Treće, državni zastupnici Bosne i Hercegovine, koji su jučer glasali da se ne pokreće postupak vraćanja državne imovine Bosni i Hercegovine, tj., Sutorine, treba da znaju da ta imovina nije njihova babovina i, zato, ako su htjeli da udijele sadaku ili milostinju Crnoj Gori, onda su to trebali dati iz svoje babovine, a ne iz državne imovine. Onaj koji hoće da bude velikodušni beg ili aga, neka to uradi na svoj račun, a ne na račun države, pred kojom je položio zakletvu da će braniti i štititi njen suverenitet i teritorijalni integritet.

Četvrto, kako to da državni zastupnici Bosne i Hercegovine moraju da se pognu pred zastupnicima Crne Gore radi mira u regionu i dobrosusjedskih odnosa između dvije države i nakon tolikog zla, kojeg je Crna Gora nanijela i još uvijek nanosi Bosni i Hercegovini? Zašto Crna Gora ne pokaže dobru volju prema Bosni i Hercegovini pa, sa izvinjenjem, vrati njenu teritoriju, Sutorinu, bez da se ide na međunarodni sud, ali ako već nema čojstva da to uradi, onda neka prihvati međunarodnu arbitražu pred međunarodnim sudom u Hagu i neka se to pitanje riješi pravedno i pošteno?! Zašto se uvijek od Bosne i Hercegovine očekuje da bude još bolja nego što jeste, dok se drugi umoljavaju da budu manje zli nego što jesu…? Do kada ćemo trpiti da se dobri kažnjavaju zato što mogu biti bolji, dok se loši nagrađuju zato što mogu biti lošiji…?

Eto, narode moj, to me boli, kao i vas, što vidim da oni kojima smo dali povjerenje da bdiju nad suverenitetom i teritorijalnim integritetom naše drževe te da čuvaju čast i ugled našeg naroda nisu dorasli tog zadatka…! Nisu dostojni tog amaneta…! Osramotili su nas…!


http://bosniapress.net/dr-ceric-narode- ... rzave-bih/

Bosnjak
Član
Postovi: 877
Pridružen/a: 30 okt 2012 01:32

Re: Sutorina

Post Postao/la Bosnjak » 14 maj 2015 17:34

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 14:47, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 18:23

Bosnjak je napisao/la:Ne bih nešto sad da branim Mehmedovića ali ova rezolucija svakako nije mogla proći jer ne bi imala entitetsku većinu (trećinu) obzirom da nije bio prisutan dovoljan broj poslanika iz manjeg entiteta. Ono što nas ovdje iritira jeste način na koji su glasale samoproklamovane patriote izuzimajući ove koji su glasali ZA. Dakle, rezolucija nije mogla proći sve da je tu bio i Mehmedović i Mehmedovića Mehmedović, takav nam je Ustav. U tom smislu njegovo nepojavljivanje mogla je biti čisto pragmatična odluka jer je znao da većina manjeentitetllija neće biti prisutna.

Očito više nije nikakva tajna da Mehmedović ne miriše Izetbegovića, Džaferovića i cijelu tu ekipu, a eno vidimo i da je Osmanović digao ruke i pridružio se Izetbegovićevom klanu. Što se mene tiče podrška za Mehmedovića glede ove kandiature za predsjednika SDA jer sa Izetbegovićem već znamo šta nas čeka. Ipak, očekujem do njega da se oglasi povodom ovog sramnog glasanja i da se ogradi od onih koji nisu podržali rezoluciju.
ABen je napisao/la: Ovo nikad nije bilo volja vecinskog naroda u Bosni niti ce biti neki iskaz vecine gradjana. Nego obicna izdaja beskicmenjaka SDA i ostalih izdajnika kao i Zeljka Komsica.
Apsolutno, s ovako važnim stvarima se u normalnim državama ide na referendum i pita se narod šta misli o tome. Ako se pogleda način izbora delegata u PDPSBiH i ako se uzme u obzir izlaznost na izborima i pogotovo ako se ima u vidu da niko iz SDA ili ostalih stranaka prije izbora nije govorio da će ovako glasati vezano za Sutorinu, onda je jasno da nema nikakvog govora o volji naroda kako to Milovi trabanti tvrde.
Slozicu se donekle sa tobom oko ovog u vezi Semsudina Mehmedovica, ali je po ovom pitanju morao biti tu i glasati za rezoluciju. Samo iz moralnih razloga. Ako vidimo da su ovi iz SDA bili protiv ili sudrzani, znaci ni jedan nije bio za. onda je to za sve glasace koji su dali SDA glas, jedan veliki samar. Mislim ako se ovako bori za svaki pedalj drzave, sta vise za njih reci. Ovo isto vrijedi i za Zeljka komsica i njegov DF, kao i za SDP seronje i one Radonciceve.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 18:28

Bosnjak je napisao/la: Očito više nije nikakva tajna da Mehmedović ne miriše Izetbegovića, Džaferovića i cijelu tu ekipu, a eno vidimo i da je Osmanović digao ruke i pridružio se Izetbegovićevom klanu. Što se mene tiče podrška za Mehmedovića glede ove kandiature za predsjednika SDA jer sa Izetbegovićem već znamo šta nas čeka. Ipak, očekujem do njega da se oglasi povodom ovog sramnog glasanja i da se ogradi od onih koji nisu podržali rezoluciju.
Izetbegović je jedini kandidat za predsjednika SDA, tako da ovo sto si napisao pada u vodu. A i dok se Mehmedovic ne ogadi od ovog i on pada u vodu. Jedini covjek u SDA u kog sam se nado. Sada vise nema ni jednog.

Nadam se da ce na lokalnim izborima u USK pobjediti ASDA, da negledam ove Bakirove govnare nikad vise. A tako cu izaci i ja na izborima u Prijedoru. Ocekujem od ASDA kandidata, bez SDA i ostalih govnara.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 18:30

Abidaga je napisao/la:Cerić: "Denis Bećirović nije sam i da njegov Prijedlog rezolucije o Sutorini nije i neće biti uzaludan!
14.05.2015
Prije svega zato što smo iz ovog slučaja o Sutorini mnogo toga spoznali što i narod treba da zna, jer “narod najbolje zna i najbolje pamti”.

Prvo, saznali smo da političke stranke, koje se inače teško dogovoraju o najbitnijim pitanjima u korist države Bosne i Hercegovine, vrlo lahko su se jučer dogovorile oko pitanja na štetu suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, kao što je pitanje Sutorine. Zato, narode moj, pamti i bilježi one koji su jučer glasali protiv historijskog prava države Bosne i Hercegovine, pravdajući to da se to pravo ne može pravno braniti a nisu ni prstom makli da ga brane ni historijski ni pravno, već su pristali na podaništvo, koje graniči sa izdajništvom. Pitanje Sutorine je više od komada zemlje i slobodnom pristupu morskoj obali. Sutorina je ispit znanja i vještine… ispit morala i patriotizma onih koji su tražili i dobili povjerenje naroda da ga zastupaju časno i pošteno. No, glas protiv Rezolucije o Sutorini nije bio ni častan ni pošten, kako onih koji su glasali protiv tako i onih koji su bili suzdržani ili otsutni.

Drugo, saznali smo da državni zastupnici koji su glasali protiv Prijedloga rezolucije o Sutorini, pokazali su da im nije stalo do državne imovine, jer se ne sjećaju zakletve, koju su položili pred narodom da će štititi suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. Ako su hrvatski zastupnici imali razlog da otvore granični spor sa Slovenijom pred međunarodnim sudom pored tolike hrvatske morske obale, onda su državni zastupnici Bosne i Hercegovine imali mnogo više razloga, ako im je država na umu i na srcu, da otvore granični spor sa Crnom Gorom oko Sutorine pred međunarodnim sudom. Zašto se državni zastupnici Bosne i Hercegovine boje međunarodnog suda ako se Sejdić i Finci nisu bojali da tuže državu Bosnu i Hercegovinu za ono za što ona nije ni kriva ni dužna, jer joj je nametnut diskriminirajući privremeni Daytonski mirovni ugovor ili Ustav?

Treće, državni zastupnici Bosne i Hercegovine, koji su jučer glasali da se ne pokreće postupak vraćanja državne imovine Bosni i Hercegovine, tj., Sutorine, treba da znaju da ta imovina nije njihova babovina i, zato, ako su htjeli da udijele sadaku ili milostinju Crnoj Gori, onda su to trebali dati iz svoje babovine, a ne iz državne imovine. Onaj koji hoće da bude velikodušni beg ili aga, neka to uradi na svoj račun, a ne na račun države, pred kojom je položio zakletvu da će braniti i štititi njen suverenitet i teritorijalni integritet.

Četvrto, kako to da državni zastupnici Bosne i Hercegovine moraju da se pognu pred zastupnicima Crne Gore radi mira u regionu i dobrosusjedskih odnosa između dvije države i nakon tolikog zla, kojeg je Crna Gora nanijela i još uvijek nanosi Bosni i Hercegovini? Zašto Crna Gora ne pokaže dobru volju prema Bosni i Hercegovini pa, sa izvinjenjem, vrati njenu teritoriju, Sutorinu, bez da se ide na međunarodni sud, ali ako već nema čojstva da to uradi, onda neka prihvati međunarodnu arbitražu pred međunarodnim sudom u Hagu i neka se to pitanje riješi pravedno i pošteno?! Zašto se uvijek od Bosne i Hercegovine očekuje da bude još bolja nego što jeste, dok se drugi umoljavaju da budu manje zli nego što jesu…? Do kada ćemo trpiti da se dobri kažnjavaju zato što mogu biti bolji, dok se loši nagrađuju zato što mogu biti lošiji…?

Eto, narode moj, to me boli, kao i vas, što vidim da oni kojima smo dali povjerenje da bdiju nad suverenitetom i teritorijalnim integritetom naše drževe te da čuvaju čast i ugled našeg naroda nisu dorasli tog zadatka…! Nisu dostojni tog amaneta…! Osramotili su nas…!


http://bosniapress.net/dr-ceric-narode- ... rzave-bih/
Trebali ste u pederaciji dati sansu Cericu, od Bakira nikakve nafake.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Sutorina

Post Postao/la Abidaga » 14 maj 2015 18:36

ABen je napisao/la:Ako imaju ikakav razlog, zasto nisu dali izjavu prije ovog glasanja.
Bakir: Necemo ostvariti ratne ciljeve mirodopskim sredstvima!
8mzacVsFyoQ
Svi su oni prihvatli konformizam kao ideal. Ne treba im drugi razlog. Cak i Zlatko koji se kune u ZAVNOBiH je medju prvima odustao od Sutorine. Komsic i SBB nikoga nisu iznenadili posto ionako samo rade po naredjenjima strani ambasada.
Bosnjak je napisao/la:
ABen je napisao/la:Ovo nikad nije bilo volja vecinskog naroda u Bosni niti ce biti neki iskaz vecine gradjana. Nego obicna izdaja beskicmenjaka SDA i ostalih izdajnika kao i Zeljka Komsica.
Apsolutno, s ovako važnim stvarima se u normalnim državama ide na referendum i pita se narod šta misli o tome. Ako se pogleda način izbora delegata u PDPSBiH i ako se uzme u obzir izlaznost na izborima i pogotovo ako se ima u vidu da niko iz SDA ili ostalih stranaka prije izbora nije govorio da će ovako glasati vezano za Sutorinu, onda je jasno da nema nikakvog govora o volji naroda kako to Milovi trabanti tvrde.
Bakir i Fahro danas predstavljaju demokratsku volju vecine Bosnjackog naroda u BiH i oni uopste ne kriju svoje namjere da po svaku cijenu izbjegavaju konflikte sa cetnicima. Ta njihova politika je realan izraz politicke volje vecine Bosnjaka u Dejtonskoj BiH da sute i trpe. Da nije tako narod bi protestovao protiv izdaje.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 18:38

ABen je napisao/la:
Bosnjak je napisao/la: Očito više nije nikakva tajna da Mehmedović ne miriše Izetbegovića, Džaferovića i cijelu tu ekipu, a eno vidimo i da je Osmanović digao ruke i pridružio se Izetbegovićevom klanu. Što se mene tiče podrška za Mehmedovića glede ove kandiature za predsjednika SDA jer sa Izetbegovićem već znamo šta nas čeka. Ipak, očekujem do njega da se oglasi povodom ovog sramnog glasanja i da se ogradi od onih koji nisu podržali rezoluciju.
Izetbegović je jedini kandidat za predsjednika SDA, tako da ovo sto si napisao pada u vodu. A i dok se Mehmedovic ne ogadi od ovog i on pada u vodu. Jedini covjek u SDA u kog sam se nado. Sada vise nema ni jednog.

Nadam se da ce na lokalnim izborima u USK pobjediti ASDA, da negledam ove Bakirove govnare nikad vise. A tako cu izaci i ja na izborima u Prijedoru. Ocekujem od ASDA kandidata, bez SDA i ostalih govnara.
Izgleda da sam pogresio.
Šemsudin Mehmedović ipak izlazi na megdan Bakiru Izetbegoviću
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27212 ... ovicu.html
A. A. 14/05/2015 17:38:00
:gut:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član
Postovi: 877
Pridružen/a: 30 okt 2012 01:32

Re: Sutorina

Post Postao/la Bosnjak » 14 maj 2015 18:46

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Sutorina

Post Postao/la Abidaga » 14 maj 2015 18:52

ABen je napisao/la:
Šemsudin Mehmedović ipak izlazi na megdan Bakiru Izetbegoviću
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27212 ... ovicu.html
A. A. 14/05/2015 17:38:00
:gut:
Balija prije manje od 24h crnogorskim hajducima kukavicki poklonio Sutorinu a mi bi se sad kao trebali jos radovati njegovoj kandidaturi?? :vomit:

Bosnjak
Član
Postovi: 877
Pridružen/a: 30 okt 2012 01:32

Re: Sutorina

Post Postao/la Bosnjak » 14 maj 2015 18:56

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 24 sep 2018 14:46, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 19:01

Abidaga je napisao/la:
ABen je napisao/la:
Šemsudin Mehmedović ipak izlazi na megdan Bakiru Izetbegoviću
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/27212 ... ovicu.html
A. A. 14/05/2015 17:38:00
:gut:
Balija prije manje od 24h crnogorskim hajducima kukavicki poklonio Sutorinu a mi bi se sad kao trebali jos radovati njegovoj kandidaturi?? :vomit:
Ja nas napisao sta mislim o njima i izdaji dijelova Bosne od njih. ipak mislim da je Bakir dno dna. Sa njim bi imali manje zlo od veceg zla. ;)
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5854
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Sutorina

Post Postao/la Abidaga » 14 maj 2015 19:12

Bosnjak je napisao/la:kako je to baš on 'poklonio Sutorinu'.
Kukavicki. Zar nisi napisao da je negdje pobjegao umjesto da se jasno i glasno suprostavi izdaji. Imao je ako nista drugo sansu da udje u historiju kao Husaga Cisic 1946 godine ali je izabrao kukavicku alternativu i ode sad na odpad historije.
ABen je napisao/la:Sa njim bi imali manje zlo od veceg zla. ;)
Kao sto je Bakir "bolji" od Tihica protiv kojeg ni on nije dizao glas kada je trebalo(izdaja u Prudu).

Bosnjak
Član
Postovi: 877
Pridružen/a: 30 okt 2012 01:32

Re: Sutorina

Post Postao/la Bosnjak » 14 maj 2015 19:21

.
Zadnja izmjena: Bosnjak, dana/u 07 mar 2019 23:01, ukupno mijenjano 1 put.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Sutorina

Post Postao/la ABen » 14 maj 2015 19:25

Abidaga je napisao/la:
Bosnjak je napisao/la:kako je to baš on 'poklonio Sutorinu'.
Kukavicki. Zar nisi napisao da je negdje pobjegao umjesto da se jasno i glasno suprostavi izdaji. Imao je ako nista drugo sansu da udje u historiju kao Husaga Cisic 1946 godine ali je izabrao kukavicku alternativu i ode sad na odpad historije.
ABen je napisao/la:Sa njim bi imali manje zlo od veceg zla. ;)
Kao sto je Bakir "bolji" od Tihica protiv kojeg ni on nije dizao glas kada je trebalo(izdaja u Prudu).
Kao sto si ti rekao da je SDS manje zlo od SNSD-a. Imali smo ove raspave.

Ja sam napisao gore negdje da je pobjegao jer je Abdurahman to postavio, da nije taj dan bio u Bosni. To stoji, kao i ono drugo sto sam napisao u tom postu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite