☑ Pravila foruma i savjeti

''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 10 mar 2021 13:21

HDZ 90 brani Ivanu Marić: Ona je iznimno kvalitetna
Mnogo puta smo imali priliku da se uvjerimo u sposobnosti, dobre namjere i odanost gđe. Ivane Marić Bosni i Hercegovini i svim njenim narodima i građanima, saopćeno je danas iz HDZ 1990.

Iako sam i ja povremeno bio meta njenih kritika i premda imamo različito viđenje ključnih političkih pitanja u Bosni i Hercegovini (prvenstveno oko Izbornog zakona), nesporno je da je ona iznimno kvalitetna osoba koja bi svojim radom doprinijela bržem razvitku našeg društva u cjelini, kaže predsjednik ove stranke Ilija Cvitanović.
Pitaju se odakle odjednom nastade histerija koja dolazi od dijela političkih stranaka sa sjedištem u Sarajevu?

- Postanimo napokon civilizirano društvo koje se bori protiv neistomišljenika argumentima, a ne pozivima na linč, ugrožavajući time njihovu sigurnost, kaže Cvitanović.
https://vijesti.ba/clanak/528043/hdz-90 ... kvalitetna

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 10 mar 2021 14:53

Topčić i Hodžić o sramnim izjavama Ivane Marić: Favorit je Yutela i regionalnih emitera, što nije dovoljno, neka čita knjige
Izjavu Ivane Marić, analitičarke i kandidatkinje Naše stranke za dogradonačelnicu Sarajeva, da su "muslimani u Bosni i Hercegovini sami sebe nazvali Bošnjacima kako ne bi bili samo muslimani" i da su praktično izmislili sebi ime, osudili su istaknuti umjetnici naše zemlje.

Dok je objašnjavala kako u BiH postoji sukob tri naroda, tri vjere, Marić je historijski netačnu tvrdnju o Bošnjacima izjavila na konferenciji u Londonu 2018. godine, o čemu svjedoči snimak koji kruži društvenim mrežama.

I dok nas se po ko zna koji put uvjerava da ne vjerujemo svojim očima i ušima jer je sve "izvučeno iz konteksta, pogrešno prevedeno", misleći svijet naše zemlje ne podliježe takvim komandama.

- Samo u sredini bez samopoštovanja može biti kandidatkinja za dogradonačelnicu osoba koja podržava neprijateljske izjave o tom gradu kao "bliskoistočnoj kasabi" i šovinistički arogantno negira historijsko ime naroda koji čini apsolutnu većinu. Tu nema prostora za izvinjenje, pogrešna tumačenja i "vađenja iz konteksta". Ovaj narod, ranjen i ponižen na sto načina, nije zaslužio još i ovo – reakcija je istaknutog pisca Zlatko Topčić.

Navodi i da je Senada Kreso, naša vrhunska prevoditeljica s engleskog, odagnala sve dileme oko mogućeg pogrešnog prijevoda izjave "nezavisne analitičarke u Londonu, gdje je takva objeda puno opasnija i korespondira s brojnim predrasudama o Bošnjacima, tako da i taj alibi otpada".
Ugledni glumac pita...
Hasković o Ivani Marić: Na čijoj su platnoj listi analitičarka i oni koji je delegiraju za dogradonačelnicu

- Dodatna objašnjenja, umjesto da je pokušaju abolirati ili relavitizirati spornu izjavu samo još dublje potvrđuju da je riječ o sedimentiranom stavu zasnovanom na nedovoljnom poznavanju stvari o kojima autoritarno arbitrira, a ne o lapsusu. Dotična dama svojim i intelektualnim izgledom, dodatno akcentiranim dizajnerskim naočalama bez dioptrije koja se stiče čitanjem, kao i relativno artikuliranim izrazom ispunjava dio uvjeta da, u skladu s ovdašnjim kriterijima, bude TV analitičarka, favorit Yutela i regionalnih emitera, ali to difuzno zanimanje ipak, osim tih vanjskih manifestacija, traži i dublje poznavanje problematike i znatnije opće obrazovanje. Govorni nastup može sugestivnošću sakriti ono što pisani tekst svirepo otkriva - manjak elementarne pismenosti, poput onog dijela koji zbori o žrtvovanju vlastitog komformizma... Među preostalim sarajevskim Hrvatima postoji ipak dovoljno kredibilnih Hrvatica - koje će se adekvatnije uklopiti u strategiju pozitivne diskriminacije za koju su se, s pravom, odlučili predlagači – naglasio je Topčić u izjavi za Faktor.

Poznati umjetnik Džeko Hodžić, Ivani Marić predlaže da pročita knjige i spise iz 1878. godine gdje piše da u Bosni žive Bošnjaci muhamedovske, pravoslavne i katoličke vjere.

- U osnivačkom dokumentu Matice srpske iz 1878. stoji isto. Nepoznavanje i nepriznavanje prošlosti kao i podaničko-vazalski odnos na djelu naročito izražen kad narod koji površno sa zebnjom virka u svoju povijest osuđen je da se stalno pravda nasrtajima omalovažavanja postojanja. Naročito zabrinjavaju one akademske i intelektualne elite koje sebe tako nazivaju, a navijači su, i to žestoki – ističe Džeko.
https://faktor.ba/vijest/topcic-i-hodzi ... ige/117639

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 16 mar 2021 09:28

Super primjer kako ne treba da se suti i da se treba dici glas protiv sovinista i fasista koji negiraju najbrojniji narod u Bosni :
Naša stranka odustala od Ivane Marić, nije dobila podršku

Kako je objavljeno, kandidatura političke analitičarke Ivana Marić otpala je već u prvom krugu glasanja.
https://vijesti.ba/clanak/528667/nasa-s ... la-podrsku
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 25 mar 2021 08:55

Ovako to radi bosanska firma BH-Telecom - za NAROD I DOMOVINU!
BH Telecom donira milion BAM za nabavku vakcina protiv korona virusa
Na današnjoj hitnoj sjednici, Uprava BH Telecoma je donijela odluku i uputila inicijativu prema Nadzornom odboru kompanije da se, zbog trenutne epidemiološke situacije u našoj zemlji, iz ostvarene dobiti BH Telecoma izdvoji iznos od 1 milion BAM i usmjeri za nabavku vakcina protiv korona virusa.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... ona+virusa

Ovako to radi KOS i izdajnička njihova stranka PROTIV NARODA I DOMOVINE!
https://vijesti.ba/clanak/529729/kahrim ... voj-budzet

Kahriman: Odabirom Mtel-a Vlada KS oštetila svoj budžet
Vlada Kantona Sarajevo će u 2021. godini koristiti usluge mobilne telefonije kompanije Mtel, a ne BH Telecoma što je bio slučaj u ranijem periodu. Mtel je u većinskom vlasništvu Republike Srbije.

U Odluci od 11. marta navodi se da se "Prihvata Preporuka Komisije za ustupanje usluga u postupku javne nabavke usluga mobilne telefonije za potrebe Kantona Sarajevo u 2021. godini i ugovor za predmetnu nabavku dodjeljuje se najpovoljnijem ponuđaču Mtel a.d.. Ponuda kompanije Mtel bila he 51.817 KM, dok je ponuda BH Telecoma iznosila 76.654 KM, uz napomenu da je BH Telecom ponudio 1,8 miliona minuta, a Mtel 284 hiljade.

Tako će institucija iz Bosne i Hercegovine, u ovom slučaju kantonalna, budžetski novac uplaćivati Srbiji. Tražili smo komentar premijera KS Edina Forte, ali on nije odgovarao na naš poziv. S druge strane, generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman komentarisao je za Faktor ovu neočekivanu situaciju.

Uvijek raspisivali direktni pregovarački postupak

- Kanton Sarajevo je dugogodišnji korisnik usluga BH Telecoma i do sada su uvijek raspisivali direktni pregovarački postupak za potrebe komunikacija fiksne i mobilne telefonije. Međutim, razdvajanje nabavnog zahtjeva po tehnologijama, Kanton Sarajevo je radio na svoju štetu, jer su do sada svi priključci bili u VPNu i time je bila osigurana besplatna komunikacija izmedju svih priključaka koje se vode na ovom pravnom subjektu. Na ovaj način Vlada Kanton Sarajevo je iz nabavnog zahtjeva izostavila 80 priključaka.

BH Telecom je uložio žalbu na Odluku o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Izabrani ponuđač izostavio brojne troškove

- BH Telecom se žalio na neprirodno nisku cijenu koju je izabrani ponuđač obrazložio da posjeduju izgrađenu infrastrukturu koja je neophodna za pružanje usluga koje su predmet javne nabavke, te po tom osnovu nisu potrebna dodatna ulaganja, niti izabrani ponuđač ima bilo koji drugi dodatni trošak koji može utjecati na ponuđenu cijenu - kaže Kahriman i objašnjava:

Tenderskom dokumentacijom je definisano da ugovor važi 12 mjeseci, a ne 24 mjeseca. Također je i definisano da svi uvjeti važe tokom svih 12 mjeseci ugovorenog roka što nije slučaj sa zvaničnom ponudom Mtela. Ovo je navelo BH Telecom da zaključi da se radi o alternativnoj ponudi što isto nije dozvoljeno tenderskom dokumentacijom. Također, tehnička specifikacija traži 10+10 sec obračunski period, a akcijska ponuda Mtela je 60+1 sec na koju se pozivaju - ističe Kahriman, prenosi Faktor.
https://stav.ba/vijest/izbacili-bh-tele ... -mtel/1482
Izbacili BH Telecom: Vlada Kantona Sarajevo prelazi na srbijanski Mtel!
Razdvajanjem fiksne i mobilne telefonije Vlada KS je, u suštini, pogodovala banjalučkom Mtelu koji u Sarajevu nema razvijenu mrežu fiksne telefonije i ne bi bio konkurentan. Većinski vlasnik Mtela je Telekom Srbije koji je u vlasništvu - Vlade Srbije.
Kako piše portal Istraga.ba, premijer, ministri i službenici Vlade Kantona Sarajevo ubuduće će koristiti mobilnu telefoniju telekom operatera Mtel a.d. Banja Luka čiji je većinski vlasnik Telekom Srbije, a koji je, opet, u većinskom vlasništvu države Srbije. Pojednostavljeno, budžetski novac Kantona Sarajevo bit će isplaćivan firmi čiji je većinski vlasnik Republika Srbija.

“Prihvata se Preporuka Komisije za ustupanje usluga u postupku javne nabavke usluga mobilne telefonije za potrebe Kantona Sarajevo u 2021. godini i ugovor za predmetnu nabavku dodjeljuje se najpovoljnijem ponuđaču “Mtel” a.d.”, piše u Odluci o izboru najpovoljnijeg ponuđača za usluge mobilne telefonije koja je donesena 11. marta ove godine.

Pogleda li se ovaj postupak javne nabavke izolovano i izvan političkog konteksta, Mtel je, uslovno rečeno, dao najpovoljniju ponudu. Njihova je ponuda bila 51.817 KM, dok je ponuda BH Telecoma iznosila 76.654 marke, s tim što je BH Telecom ponudio 1,8 miliona minuta, a Mtel 284 hiljade. Ali te činjenice nisu presudne za ovu priču.

Godinama je Vlada Kantona Sarajevo telekomonukacijske usluge nabavljala od BH Telecoma, preduzeća čiji je većinski vlasnik Federacija BiH. Ugovori su, uglavnom, dodjeljivani na osnovu “pregovaračkog postupka bez objave obavještenja”. U većini slučajeva fiksna i mobilna telefonija ugovorana je u okviru iste nabavke. No, u februaru ove godine Vlada Edina Forte odlučila se za drugačiji pristup. Opredjeljuju se za otvoreni postupak i razdvajaju tendere za fiksnu i mobilnu telefoniiju.

“Ugovorni organ može zaključiti Ugovor za predmetnu nabavku usluga mobilne telefonije za potrebe organa Kantona Sarajevo, a u okviru raspoloživih sredstava odobrenog budžeta, procijenjene vrijednosti 110.000,00 KM bez PDV-a”, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.

Razdvajanjem fiksne i mobilne telefonije Vlada KS je, u suštini, pogodovala banjalučkom Mtelu koji u Sarajevu nema razvijenu mrežu fiksne telefonije i ne bi bio konkurentan. Nakon što je to urađeno, Mtel je poslao svoju ponudu i izabran kao najpovoljniji ponuđač. Tako će ubuduće budžetski novac Kantona Sarajevo biti davan fimi čiji je vlasnik – susjedna Srbija.

Putnik
Član
Postovi: 37
Pridružen/a: 10 jan 2013 18:02

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la Putnik » 26 mar 2021 01:17

Odakle snaga i toliki uticaj Naše stranke u Sarajevu? Broj glasača ili koalicioni potencijal?
Ni jedno ni drugo nije baš dobro za Bošnjake. Moje mišljenje.
Imaju funkcije premijera Kantona Sarajevo i načelnika općine Centar.
Iako su na prostoru obje ove administrativne cjeline Bošnjaci preko 90 posto stanovništva na obje funkcije su ljudi koji se ne izjašnjavaju kao Bošnjaci. U najmanju ruku zanimljivo.

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 01 maj 2021 16:05

Samo u sluzbi napada na institucije drzave, na Bosnjake , kvislinzi ostaju kvislinzi
Softić: Volja lokalnih političara iznad interesa države


Guverner Centralne banke Bosne i Hercegovine Senad Softić smatra da je jedini razlog zahtjeva Naše stranke za njegovu smjenu činjenica da je Centralna banka Bosne i Herecgovine u 2019. godini, na zakonit i savjestan način, kupila parking prostor na području lokaliteta Hastahana, nad kojim je stekla pravo vlasništva.

– Sve zakonske i pravne činjenice su na strani Centralne banke i toga su itekako svjesni. Iz nekog razloga Naša stranka tek sad pokazuje interese za taj lokalitet – naveo je Softić u izjavi povodom zahtjeva Naše stranke za njegovu smjenu sa mjesta guvernera Centralne banke Bosne i Hercegovine.

Kako je naglasio ‘neće se politička ambicija graditi rušenjem Centralne banke Bosne i Hercegovine protivno interesima građana Bosne i Hercegovine. Bez stabilnosti i bez države sve je ništa’.

– Rezultati CBBiH su izuzetno dobri, uzevši u obzir uslove na finansijskim tržištima o čemu smo dobili potvrde i pohvale relevantnih međunarodnih finansijskih institucija, uključujući i Međunarodni monetarni fond – istaknuo je, između ostalog, Softić, saopćio je Ured za komunikacije Centralne banke BiH.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 20 maj 2021 08:31

Pokusavaju da se ubace da bi bili kukavicije jaje jer iznutra im je efikasnije da rade za interesa cetnika i ustasa.
Pećanin razotkrio diletantizam Naše stranke: Jedno u Mostaru, drugo u genocidnoj stvorevini
https://vijesti.ba/clanak/535467/pecani ... ugo-u-rs-u
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 14 jun 2021 12:23

IRMA BARALIJA NIJE DOŠLA! Obilježena godišnjica ubistva 114 civila u Mostaru
Brojne delegacije, članovi udruženja i porodica stradalih obilježili su danas 29. godišnjicu stradanja 114 civila bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na lokalitetima Uborak i Sutina, sjeverno od Mostara, javlja Anadolu Agency (AA). Ipak, ovom obilježavanju nisu prisustvovale niti Irma Baralija, niti Boška Ćavar, iako uvijek ističu da vole Mostar i Mostarce. Umjesto toga, Baralija je slobodno vrijeme provela gledajući fudbalsku utakmicu.

Na ovim lokalitetima 1993. otkrivene su prve masovne grobnice u Bosni i Hercegovini, a Uborak i Sutina ujedno su i najveći zločini koje su srpske vojne i paravojne formacije počinile na području Mostara.


Nažalost, do danas ovaj zločin nije presuđen. Predsjednik Udruženja porodica žrtava Uborka i Sutine Adnin Hasić po ko zna koji put pozvao je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine da počne raditi svoj posao
. Članovi porodica su, kako je rekao, svake godine više razočarani što se nalogodavci i izvršioci i danas slobodno kreću Bosnom i Hercegovinom i susjednim zemljama.

“Zločin bez kazne! Nada ipak postoji i postojat će. Haaški tribunal zatvara proces konačnim presudama Stanišiću i Simatoviću, a nedavno je – upoznati ste, presuđen i Ratko Mladić, komandant Glavnog štaba Vojske Rg, koji je bio nadređeni svim jedinicama i počiniocima zločina u Bosni i Hercegovini, pa i ovog na Uborku i Sutini. Poznato vam je da je Vojska Rg formirana 12. maja 1992, a mjesec kasnije se desio zločin na Uborku i Sutini. Do 12. maja svim jedinicama na području Mostara komandovao je general Momčilo Perišić. Kasnije, on je unaprijeđen u čin načelnika Generalštaba Vojske Jugoslavije, što znači da su ostale jedinice koje su u to vrijeme bile na ovom području, bile u liniji komandovanja Vojske Rg, čiji je komandant presuđen u Haagu. Izvršioci i naredbodavci ovog zločina još uvijek slobodno šetaju ili Bosnom i Hercegovinom ili Srbijom. Po tom pitanju Tužilaštvo Bosne i Hercegovine potpuno je zakazalo. Punih 29 godina odnosno od momenta kada je formirano Tužilaštvo – nisu se pomakli s mjesta. Pozivam ih bez obzira na probleme u pravosuđu da smognu snage, jer imaju dovoljno materijala i dokaza da konačno pred lice pravde izvedu zločince sa ovog mjesta. Ovo su prvi zločini u Hercegovini, ujedno i najveći zločini u Hercegovini, te prve otkrivene masovne grobnice u Bosni i Hercegovini“, rekao je Hasić.

Odavno su imena zločinaca koji su ubijali u junu 1992. poznata članovima porodica.

“Lista osumnjičenih se vremenom skraćivala. Na početku je to bilo tridesetak ljudi. Sada je ta lista – oko desetak osoba i svi su na A listi Tužilaštva BiH. Imena su nedavno objavljena u listu ‘Oslobođenje’. To je veliko pitanje za Tužilaštvo Bosne i Hercegovine“, naveo je Hasić.


I današnjem obilježavanju na mjestu stradanja prisustvovali su aktivisti Centra za nenasilnu akciju koji okuplja ratne veterane Armije RBiH, HVO-a i Vojske Rg-a. Amer Delić je naveo da aktivisti gdje god da se pojave imaju sve veću podršku stanovništva, te da su u sve dijelove zemlje – dobrodošli.

“To je smisao našeg postojanja i mi nastavimo dalje. Svima je stalo da se izgradi normalno društvo i društvo bez prijetnje u kojem ćemo se suočiti sa stvarima koje su se dešavale. Nesporno je da zločina ima. Pomiješan je danas osjećaj saučešća i ljutne zbog nepravde da 29 godina niko nije procesuiran. To je nevjerovatno. Floskula je da se poziva na procesuiranje. Koju poruku ostavljamo novim naraštajima ako znaju da niko nije procesuiran za ubistvo 114 ljudi. Nepravda i bol tinjaju. Ako se ovo ne dovede do kraja, teško će biti izgraditi povjerenje i neke normalne odnose“, izjavio je Delić.

Članovi Udruženja porodica žrtava posebno su zahvalili gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću koji je pomogao da se za kratko vrijeme sanira spomenik na Uborku, koji je djelovanjem oborinskih voda bio znatno oštećen.
posting.php?mode=reply&f=15&t=829

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41189
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la Jack » 27 jun 2021 12:18

Pa,gledajuci u tu glupacu.Nista me ne cudi

No jedno je jasno.Ovo je 2 put kako ''Nasa stranka'' mijenja redove i sefove.Kojovic koji je prije zasjeo kao neka nada i sansa da se sta stvori.Sad radi licnih razloga odlazi.Naime planirali su ovu I.B da stave kao 'seficu'' njihove stranke.Ali neki u samim organima vlasti te stranke su rekli da je doticna previse mlada i intelektualno ogranicena.I kako nema glasova.Pa je sad nova i udarna nada Njihove stranke koji moze da prodaje muda pod bubrege o Sarajevu i Tuzli S.M.Razlog njegovom dolasku je da Nasa,a cija je sigurno nije ni Bosnjacka a ni Bosanska,vidi koaliciju s ustashama u Mostaru.Mora da izborne rezultate i katastrofu.Prebace na nekog.A tu dolaze i ove nove nade stranke

Jasno je zasto se to radi.S.M je nacelnik jedne opstine,ima tu dosta ekonomskog potencijala kao i dobio je dobar dio glasova.Dok u ostatku Bosne ne postoji niti jedan nacelnik opstine od strane te njihove stranke.Pa sad kad nije proslo s bivsim Kojevicem.Dolaze drugi igraci.I ovo je 3 smjena Nasa stranke u zadnjih 10 tak godina.
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 16 aug 2021 17:33

Prvo onaj cetnik pa sada ova jugobalijska ustasica napustaju kormilo ali kao pacovi ostaju.

Primadona jugobalijske scene napusta glavni odbor ali mjesto gdje daje podrsku ustasama u Mostaru to je zadrzala :vomit:

Prvo onaj cetnik pa sada ova jugobalijska ustasica
Baralija podnijela ostavku na mjesto potpredsjednice Naše stranke

Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke, danas je obavijestila Glavni odbor da daje neopozivu ostavku na tu stranačku poziciju.
https://vijesti.ba/clanak/543603/barali ... se-stranke
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 21 dec 2021 20:37


Efendić: Aktivisti Naše stranke vode javnu kampanju dezinformisanja

Načelnik općine Novi Grad Sarajevo, Semir Efendić kaže kako se više od dva mjeseca vodi javna kampanja dezinformisanja javnosti o ugrožavanju vode za piće zbog izgradnje kompleksa hotela, spremnika za avionsko gorivo i benzinske pumpe uz aerodrom Sarajevo.

On napominje da su najmanje tri institucije izdavale su vodne akte i saglasnosti, te su izvršeni inspekcijski nadzori u procesu izdavanja dozvola i nisu utvrđene nikakve nezakonitosti.

Https://saff.ba/efendic-aktivisti-nase- ... ormisanja/

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 21 dec 2021 20:39

Zašto Našoj stranci smeta Mehmed Alagić: Hoće li Skupština KS promijeniti nazive dijela ulica u Novom Gradu

Pred zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo na narednoj sjednici trebala bi se naći odluka o davanju naziva ulici na području sarajevske Općine Novi Grad po generalu Mehmedu Alagiću.

Naime, Komisija za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti Skupštine Kantona Sarajevo na svojim sjednicama razmatrala je Zaključak Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, usvojila, te utvrdila prijedlog odluke koja je upućena u dalju skupštinsku proceduru.

Kako se navodi u odluci Općinskog vijeća Novi Grad, prihvata se prijedlog građana Nova Otoka za imenovanje nove ulice unutar naselja u izgradnji Nova Otoka u ulicu Generala Mehmeda Alagića.

Riječ je o dijelu ulica Džemala Bijedića kod broja 129 i dijelu ulice Srđana Aleksića od broja 2 do 14.

U dokumentaciji koja je dostavljena zastupnicima nalazi se i zaključak Savjeta Mjesne zajednice Buća Potok gdje se navodi da se jednoglasno podržava dodjela naziva novoformiranoj ulici na Otoci po generalu Mehmedu Alagiću.

Međutim, vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Novi Grad Adi Škaljić na društvenim mrežama je pokrenuo prljavu kampanju pokušavajući izvršiti pritisak da se ne usvoji spomenuta promjena naziva ulice.

Na njegovu kampanju reagirao je zastupnik u Skupštini KS Haris Zahiragić.

– I General Alagić vam smeta? Nevjerovatno! Ovo je prelazak i one posljednje crvene linije. Da nije bilo ljudi poput generala Alagića, ljudi poput tvog predsjednika stranke Edina Forte ili bivšeg predsjednika Predraga Kojovića – koji su dezertirali, ne bi se imali gdje vratiti. Ili možda i bi, sve mi se više čini da bi oni radije živjeli u nekoj velikoj Srbiji – napisao je Zahiragić.

Naredna sjednica skupštine KS na kojoj će se između ostalog razmatrati i ovo pitanje zakazana je za srijedu, 22. decembar.

(Faktor/Saff)

https://saff.ba/zasto-nasoj-stranci-sme ... om-gradu/v

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 28 dec 2021 03:01

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/22 ... eralu.html

Iako je bilo najavljeno, Skupština Kantona Sarajevo na današnjoj sjednici nije razmatrala prijedlog Odluke o davanju naziva novoformiranoj ulici u naselju Nova Otoka na području općine Novi Grad Sarajevo po generalu Mehmedu Alagiću.

Zastupnik i predsjedavajući Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti, Elvis Vreto povukao je tačku sa dnevnog reda, a na pitanje zastupnika Harisa Zahiragića zašto to čini kratko je odgovorio: "Očekujemo u januaru kada prođu sve procedure, inače nemam problem da branim stav komisije i ono što je komisija uputila."

Skupština KS je na osnovu člana 5. Odluke o obilježavanju ulica, trgova, parkova, mostova, institucija i ustanova imenima i zgrada brojevima na području KS na prijedlog Komisije za obilježavanje, čuvanje i njegovanje historijskih događaja i ličnosti predložila da se novoformiranoj ulici u naselju Nova Otoka da naziv Generala Mehmeda Alagića, prenosi Faktor.

Komisija je na svojim sjednicama razmatrala Zaključak Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, usvojila, te utvrdila prijedlog odluke koja je upućena u dalju skupštinsku proceduru. Kako se navodi u odluci Općinskog vijeća Novi Grad, prihvata se prijedlog građana Nova Otoka za imenovanje nove ulice unutar naselja u izgradnji Nova Otoka u ulicu Generala Mehmeda Alagića.



Riječ je o dijelu ulica Džemala Bijedića kod broja 129 i dijelu ulice Srđana Aleksića od broja 2 do 14.

U dokumentaciji koja je dostavljena zastupnicima nalazi se i zaključak Savjeta Mjesne zajednice Buća Potok gdje se navodi da se jednoglasno podržava dodjela naziva novoformiranoj ulici na Otoci po generalu Mehmedu Alagiću.

Međutim, etažni vlasnici, stanari, u anketi su naveli kako ne prihvataju prijedlog o promjeni naziva ulice.

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 05 jul 2023 22:39

https://faktor.ba/vijest/zastupnik-u-sk ... nku/203578

Zastupnik u Skupštini KS Redžo Lemezan napustio Našu stranku

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Redžo Lemezan napustio je Našu stranku. On je na Facebooku obrazložio svoju odluku, ističući da je Naša stranka bila njegov izbor devet godina.

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 09 dec 2023 03:47

Muštuluk! Gasi se akobogda ns stranka u krajini.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/33 ... ranci.html
Upitan šta očekuje da će se dalje dešavati, on navodi i da očekuje da će NS oslabiti u USK zbog ove odluke.

"Ne vjerujem da će na narednim izborima imati jednog zastupnika u USK. Na lokalnim izborima, vidjet ćemo. Bit će i to neko mjerilo. Očekujem značajan pad, no da vidimo. Možda griješim. Pad pogotovo očekujem u Velikoj Kladuši, a ona je tri puta jača od bilo koje druge općinske organizacije ovdje i nosila je NS u USK", kaže.

Upitan da li će se boriti protiv odluke o isključenju iz Naše stranke, Hušić kaže da neće.

"Ne želim se žaliti. Drago mi je da se to izdešavalo, da ne moram napuštati, nakon svega ovoga u vezi vlade USK.

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 19 feb 2024 20:02

Izdaja domovine Bosne i Hercegovine od sdp ns nip. Pederska KOS naša stranka primila nacističku političku organizaciju u šeher Sarajevu!
Fondacija HSS, finansirana nacističkim novcem, u Sarajevu dobila podršku "liberalne" Vlade i Naše stranke!
https://faktor.ba/vijest/fondacija-hss- ... nke/225327

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 20 feb 2024 00:31

https://faktor.ba/vijest/bili-clanovi-o ... ara/225089


Izdaja domovine Bosne i Hercegovine od sdp ns nip.

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 24 feb 2024 14:31

Izdaja domovine i kriminal od KOS naše stranke!


(Ne)morlna Naša stranka
Ima li pravo stranka čiji kadrovi ubijaju djecu držati moralne pridike bilo kome?

Da Naša stranka radi i gore stvari, pokazuje fotografija na njoj je Nihad Uk, nasljednik Edina Forte u fotelji sarajevskog kantonalnog premijera, nasmijan i "zagrljen" s Benjaminom Bejtovićem, visokim zvaničnikom Naše stranke.

Povodom jučerašnje sjednice Glavnog odbora SDA, na kojoj je u prvom redu sjedio u procesu “Respiratori” osuđeni Fadil Novalić, oglasili su se iz Naše stranke.

"Licemjerne su poruke odaslane sa sjednice Glavnog odbora SDA u kojima izražavaju navodnu brigu za državu i državne interese. Osuđenici na zatvor u prvim redovima poručuju da ne poštuju ni BiH ni pravosuđe. Zadatak propagande SDA je da se nad svima nama vodi neprestani, koncentrisani i profesionalno organizirani psihološki rat s ciljem da se podijeli bosanskohercegovačko društvo i zaustavi progres, a presuđeni kriminalci promovišu u nacionalne heroje", poručili su iz Naše stranke, u čijem vrhu sjede ubice djevojčice Džene Gađžun, zadovoljno se smješkaju i izbjegavaju pričati o tome jer im kvari imidž.

Da Naša stranka radi i gore stvari, pokazuje fotografija na njoj je Nihad Uk, nasljednik Edina Forte u fotelji sarajevskog kantonalnog premijera, nasmijan i "zagrljen" s Benjaminom Bejtovićem, visokim zvaničnikom Naše stranke.

To je nesretno dijete, Džena gadžun, operirano je u ordinaciji lažno nazvanoj poliklinika, koja je u vlasništvu Benjamina Bejtovića i njegove supruge Jasmine. Džena Gadžun je nakon operacije očnog kapka u Bejtovićevoj ordinaciji završila u komi, a nedugo nakon toga je preminula iako su ljekari sarajevskog KCUS-a učinili sve da je spase. Nakon njezine smrti u javnost su isplivale brojne pojedinosti neregularnog načina vođenja ordinacije u kojoj se nije smjelo obavljati operativne zahvate pod anestezijom.

Za smrt djevojčice sudi se ljekarima Suadu Rožajcu, Nini Jovanović i Jasmini Halimić, ali ne i vlasniku ordinacije Benjaminu Bejtoviću. On je, ipak, istaknuti član Naše stranke, jer ova stranka, da ovdje citiramo njihovo saopćenje “tetošeći svoje (presuđene) kadrove odavno normalizirala kriminal. To je ono što je najpogubnije za našu državu i društvo. Prestanite se rugati građanima ove zemlje".
https://stav.ba/vijest/ima-li-pravo-str ... kome/23880

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: ''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

Post Postao/la atif » 05 mar 2024 20:27

Kriminal i islamofobija naše stranke podržava fašizam protiv djece, ljiljana i bošnjaka

Na kakve osude prijetnji i slobodu govora poziva stranka koja je crtala krvavu ruku preko lica vijećnice?

05.03.2024. / 17:53

Posljednjih dana društvene mreže "gore" a i nekolicina medija se bavila slučajem Franje Šarčevića. Njemu su, navodno, upućene prijetnje.

Radi se o profesoru na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu, koji se između ostalog, bavi i društveno-političkom analizom.

Katkad i žestoko psuje, etiketira i vrijeđa, naprimjer saradnike i glasače Željka Komšića prišivajući im fašizam(?!). Samog Komšića je "čašćavao" više puta.

Za njega, Šarčevića, "Prvi mart 2024. definitivno je zaokružio jedan proces islamizacije tog dana i njegovo pretvaranje u bošnjački nacionalni praznik". Valjda zbog onih zastava s ljiljanima. Pod tom je zastavom Bosna i Hercegovina priznata kao nezavisna država, ali tu priču o ljiljanima koji su se VIHORILI na East Riveru u New Yorku ispred isjedišta Ujedinjenih nacija već znate, pa da skratimo...

Šarčević je ovih dana piskarao u svom uobičajenom maniru pa je izazvao reakcije. Na društvenim mrežama je navodno bilo i prijetnji koje su mu upućene pa će se time, ako je istina, baviti policija. U svakom slučaju prijetnje i sila nisu nikakav argument, štaviše zbog toga je zakonom propisana kazna.

Međutim, Naša stranka...

Iz ove su se vladajuće političke stranke među prvima oglasili. Oni, kako navode, "staju otvoreno u zaštitu Franje Šarčevića jer time štite slobodu govora". Zbilja?

- Najoštrije osuđujemo napade na Franju Šarčevića, profesora na Prirodno-matematičkom fakultetu i urednika portala Prometej.ba. Napadi na njega nesumnjivo pozivaju na mržnju, na njegovo protjerivanje s posla te na fizički obračun.

U obavezi smo stati u zaštitu Franje Šarčevića jer time štitimo slobodu govora. Sad je napadnut Šarčević, jučer je napadnuta Jasmila Žbanić, sutra može biti bilo ko, ili možda niko, jer se, upravo zbog ovakvih napada, više niko neće usuditi da iznosi nepopularna mišljenja.

Pozivamo policijske i pravosudne organe da najozbiljnije shvate prijetnje upućene Šarčeviću i u skladu sa svojim ovlastima reaguju - saopćili su.
Nekad i sad
Naša stranka - partija u koju su se mnogi njeni članovi razočarali, a leđa joj okrenuli i osnivači

Politička stranka na čelu s Edinom Fortom koja si tepa da je socijal-liberalna politička organizacija odavno je poznata kao klika rigidnih elitista koja će podržati demokratske principe i slobodu govora samo onda ako je taj govor odražava i njihove stavove i poglede. Baš ta i takva stranka prešutjela je mnoge prijetnje i ograničavane slobode govora onda kada su mete bili pojedinci ili skupine čije političke i svjetonazorske stavove ne dijele. Stoga, tvrdnje kako štiteći Šarčevića općenito štite slobodu govora, priča su za naivne koji još nisu prozreli Našu stranku.

Kako Naša stranka štiti demokratske slobode - slobodu govora, političkog djelovanja..., a i koliko im smetaju prijetnje i pozivi na linč, ponajbolje su pokazali prije koju godinu kada su svojoj bivšoj članici, vijećnici Enisi Spahić, crtali krvavu ruku preko lica.

Tu fotografiju Spahić koja je zgrozila javnost objavili su uz saopćenje na stranačkim stranicama, na društvenim mrežama. Nisu se zbog toga izvinili, ni Enisi Spahić, ni javnosti. Reakcije na fotografiju nazvali su tendencioznima.
Dvostruki aršini
Logika Naše stranke: Enisa Spahić je "izdala stranku" i njeno povjerenje, Damir Arnaut je "kadrovsko osvježenje"

Enisa Spahić, koja je ukazivala na probleme u Našoj stranci, a neposredno nakon Lokalnih izbora, napustila je stranku nakon što je dala podršku SDA u Općinskom vijeću u Novom Gradu. Iz Naše stranke su Enisu Spahić nazvali "prevaranticom i izdajnicom", te su objavili njenu fotografiju sa krvavom rukom preko njenog lica.

- Žao mi je što je organizacija koju sam osnovao zavela policijski sistem u kojem se iz slobodnog stava uvijek čita neko neprijateljstvo - izjavio je svojevremeno i Dennis Gratz u jednom intervjuu prilikom napuštanja stranke.

Takva Naša stranka, jasno je, ne bori se principijelno za slobodu govora i argumentiranu raspravu u vezi s bilo kakvim društvenim pitanjima i ne traži principijelno zaštitu za svakoga ko je ugrožen radi iznošenja vlastitog mišljenja. Ta se stranka bori za slobodno ispoljavanje stavova koje i sami dijele.

https://faktor.ba/vijest/na-kakve-osude ... ice/226638

Odgovorite