☑ Pravila foruma i savjeti

Hrvatska

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Hrvatska

Post Postao/la Zmaj » 23 sep 2019 13:20

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Koprivnica danas je organizirala skup i sportske igre za HOS-ovce iz cijele Hrvatske.

U prijepodnevnim satima postrojili na koprivničkom Zrinskom trgu, a sportske igre otvorio je Ivan Friščić, izaslanik ministra branitelja Tome Medveda.

Na otvaranju se iz zvučnika orila Thompsonova pjesma “Lijepo li je Hrvat biti”, inače himna HSP-a, a HOS-ovcima su proslavu došli i pripadnici drugih hrvatskih ratnih postrojba.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Hrvatska

Post Postao/la Zmaj » 02 okt 2019 14:15

Grabar-Kitarović dala obećanje Hrvatima u BiH "Hrvati Bosne i Hercegovine ostaju moja posebna briga i to im obećavam.

https://www.scribd.com/document/4284106 ... from_embed

Ustrajat ću na zaštiti njihove konstitutivnosti i jednakopravnosti. Hrvati su jamac opstojnosti i europske budućnosti Bosne i Hercegovine", kazala je Grabar-Kitarović.

Kako je kazala, posjetila je iseljene Hrvate na gotovo svim kontinentima, prenosi N1 BiH. "Pružala sam snažnu potporu Hrvatima Bosne i Hercegovine i hrvatskim manjinama u susjednim i drugim europskim državama", kazala je Grabar-Kitarović. Navela je da u međunarodnom pozicioniranju, Hrvatskoj je mjesto u Srednjoj Europi i na Mediteranu, a politički u okviru euroatlantskih integracija.

"Takvoj poziciji Hrvatske aktivno sam pridonijela kroz brojne političke sastanke i inicijativu Triju mora. Hrvatska nije neka 'mala zemlja', Hrvatska nije 'region'. Hrvatska je suverena država koja ravnopravno razgovara s drugima! Ponosno i ustrajno nastavit ću raditi i lobirati za Hrvatsku kod svjetskih lidera i unutar međunarodnih organizacija radi zaštite i promicanja hrvatskih državnih i nacionalnih interesa", prenosi N1.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Hrvatska

Post Postao/la Zmaj » 19 nov 2019 19:08

U Vukovaru se u ponedjeljak obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Taj grad mjesto je ratnih stradanja, pijeteta, ali i kontinuiranih političkih previranja.

Popisom stanovništva 2011. godine utvrđeno je da u njemu živi trećina srpskog stanovništva, čime su ostvarena prava na dvojezičnost.

Međutim, pitanje tih prava ostalo je neriješeno do danas.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

atif
Član
Postovi: 6278
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: Hrvatska

Post Postao/la atif » 18 dec 2019 10:03

Ovdje se vidi ko je prijateljski raspoložen prema bosni i bošnjacima a ko fašistički i uzp!

Svi predsjednički kandidati u Hrvatskoj odgovorili na isto pitanje: BiH?
Prvo i jedino sučeljavanje svih predsjedničkih kandidata i kandidatkinja, uoči predsjedničkih izbora u Hrvatskoj 22. decembra, počelo je u 21:05 sati na HRT-u. Jedna od tema bio je i odnos prema Bosni i Hercegovini.

Evo kako su svi kandidati odgovorili na pitanje “kakvu politiku Hrvatska treba voditi prema BiH”…

Kolakušić: “Moramo voditi gospodarsku politiku. Omogućiti uvoz iz svih zemalja regije i izvoz u njih. Proizvodi iz Hrvatske najviše će odgovarati upravo ljudima u regiji i naše proizvode ne možemo toliko kvalitetno plasirati u druge zemlje.”

Kovač: “Vidimo potpuni poraz vanjske politike, mi smo fizički okruženi bodljikavom žicom. Boriti ću se da postanemo vrata Evrope. Naš je najveći problem što je najviše ljudi otišlo baš iz pograničnih područja – ta područja moramo osnažiti.”

Milanović: “Nakon 30 godina saplitanja, odgovoriti na ovo pitanje u minuti bila bi uvreda za BiH. Svesti jednu zemlju na minutu – to niko nije zaslužio. Ja sam za jedinstvenu BiH, tamo živi pola miliona Hrvata.”

Orešković: “Slažem se sa Zoranom Milanovićem. I nas i njih je svakim danom sve manje. Treba objaviti za što se troši budžetski novac i tek tada možemo reći da smo bili odgovorni i prema sebi i prema njima.”

Peović: “Nacionalistička politika u BiH najmanje je koristila ljudima koji žive tamo. Ako govorimo o BiH, treba govoriti o suživotu, jedinstvu i solidarnosti.”


Pernar: “HDZ-ova politika uvela je Hrvate i Bošnjake u sukob u kojem su pobijedili Srbi. HDZ-u su Hrvati u BiH potrebni samo za izbore. Narode BiH, nemoj dati svoj glas za ruku koja te gura u ponor!”

Škoro: “BiH je vitalni strateški interes RH. BiH je država hrvatskog naroda. Hrvati u BiH trenutno nisu suvereni. Vlast koju vodi Komšić nije vlast koju su izabrali Hrvati.

Babić: “Hrvati su konstutitivni narod u BiH, ne dijaspora i moramo voditi računa o njima.”


Đapić: “Predsjednik ima obavezu brinuti o suverenitetu hrvatskog naroda u RH i u BiH. Nema suverenosti bez tla, naroda i vlasti. Hrvati u BiH to nemaju, situacija nikad nije bila kritičnija. Ta dramatičnost se može promijeniti samo formiranjem Hrvatske Republike u BiH i ja ću se za to boriti.”

Grabar-Kitarović: “Hrvati u BiH nisu dijaspora, već autohtoni narod. Mi želimo politiku dobrosusjedstva, ali se beskompromisno borimo za prava hrvatskog naroda, koji mora imati jednaka prava kao ostala dva konstitutivna naroda. BiH je i naša strateška dimenzija, dijelimo granicu dugačku 1.100 kilometara. Podržavamo ulazak BiH u Evropsku uniju.”


Juričan: “Treba osnovati novi entitet koji će biti duty free zona, u Poganoj Vlaki.”
http://www.uskinfo.ba/vijest/svi-predsj ... -bih/67385

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Hrvatska

Post Postao/la Zmaj » 19 feb 2020 20:52

Glavni hrvatski tužilac podnio ostavku nakon priznanja da je mason

Glavni hrvatski tužilac Dražen Jelenić podnio je danas ostavku na ovu poziciju, nakon što se saznalo da je mason. Odluka o ostavci objavljena je na stranicama DORN-a.
Jelenić je jutros kazao i kako mu nije palo na pamet da bi se zbog masona mogao propitivati njegov rad. Naime, Jelenić je priznao da je od 2018. godine član masonskog udruženja Veliki Orijent Hrvatske, no smatra da time nije naštetio ugledu Državnog tužilaštva jer je svoj posao radio legalno i isključivo po zakonu.

Izjavio je da ne razmišlja o ostavci zbog toga što je član masonske lože, jer se radi o legalno osnovanom udruženju koja se zalaže za bolje stanje u društvu, piše Index.hr.

Ministar Bošnjaković je, nakon ovog priznanja kazao kako će vlada smijeniti Jelenića ukoliko on sam ne podnese ostavku. Isto je potvrdio i premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je je Jeleniću dao ultimatum, ili da sam podnese ostavku, ili da ga sutra smijeni vlada.

"Neprihvatljivo je članstvo u ovakvom udruženju građana, bez obzira što je ona registrirana prema zakonima. Njeno je djelovanje ipak prekriveno velom tajne, članstvo također, dakle, predstavlja određeni rizik za djelovanje glavnog državnog tužioca i drugih koji su članovi takvih organizacija", rekao je Bošnjaković nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Također je kazao kako Vlada nije znala za Jelenićevo članstvo u masonskom udruženju prilikom imenovanja na dužnost.

Nakon toga se Bošnjaković sastao s Jelenićem. Na tom sastanku je najvjerovatnije i dogovoreno da ipak Jelenić ipak sam da ostavku.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Hrvatska

Post Postao/la Zmaj » 26 maj 2020 12:44

Hrvatski bageri ponovo krče teren na teritoriji BiH, Turković šalje novi zahtjev Zagrebu

Iako je prije 10 dana BiH putem diplomatskih kanala zatražila od Hrvatske pojašnjenje o sječi šume u graničnom pojasu kod planine Plješevice i nekadašnjeg aerodroma Željava čini se da naši susjedi nastavljaju krčenje šume i puta na teritoriji Bosne i Hercegovine.
Tome svjedoči snimak koji je nastao jučer (ponedjeljak, 25. maj), na kojem se vidi da su bageri ponovo aktivni na terenu. S druge strane, Ministarstvu vanjskih poslova BiH pojašnjenje iz Hrvatske nikada nije stiglo, a razlog je nepoznat.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković će, kako saznajemo, već danas uputiti novi zahtjev službenom Zagrebu da se obustave radovi na spomenutoj lokaciji uz urgentni zahtjev za sastanak na kojem bi se razgovaralo o ovom problemu.

Šefica bh. diplomatije spremna je odmah otputovati u Hrvatsku kako bi se pronašlo zajedničko rješenje. Ono što čudi jeste da se po ovom pitanju nisu aktivirali Ministarstvo sigurnosti BiH i Granična policija BiH koji su također mogli zatražiti od Republike Hrvatske obustavu radova.

Iako je Ministarstvo vanjskih poslova BiH preko bh. ambasadora u Hrvatskoj prije 10 dana zatražilo pojašnjenje, odgovor i dalje nije stigao.

Ministrica Turković je ranije naglasila da razumije potrebu poboljšanja nadzora nad državnom granicom u oblasti kontrole ilegalnih migracija, koje su veliki sigurnosni izazov za sve zemlje u regionu, ali da se najbolji efekti na tom planu mogu ostvariti samo uz uzajamnu saradnju i blisku koordinaciju.

Podsjetimo da je premijer Unsko-sanskog kantona (USK) Mustafa Ružnić prvi upozorio na sporne aktivnosti Javnog poduzeća "Hrvatske šume", odnosno izvođenje radova šumske sječe uz državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Nakon toga su se pojavile informacije kako su hrvatski šumari ušli na teritoriju naše zemlje.

"Radovi se izvode samoinicijativno i nenajavljeno, pa je posebno zabrinjavajući izostanak bilo kakve reakcije Granične policije BiH", naveo je Ružnić.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

atif
Član
Postovi: 6278
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: Hrvatska

Post Postao/la atif » 24 jun 2020 11:24

RH: Armin Hodžić predao kandidaturu u ime bošnjačke manjine za Sabor

Armin Hodžić, nezavisni kandidat Bošnjaka za Hrvatski sabor, predao je Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) svoju kandidaturu za zastupnika pet nacionalnih manjina, te poručio da bošnjačka manjina nije zadovoljna dosadašnjim zastupanjem Ermine Lekaj Prljaskaj, javlja AA.

“Kandidat sam grupe birača bošnjačke nacionalne manjine, optimisti smo jer smo u kratkom roku prikupili ogroman broj potpisa i jer smo protekle četiri godine radili za boljitak bošnjačke manjine u Hrvatskoj“, izjavio je Hodžić.

Hodžić se na ovim parlamentarnim izborima kandidira za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine.

“Bošnjačka manjina nije zadovoljna kako nas je u Hrvatskom saboru predstavljala dosadašnja zastupnica Lekaj Prljaskaj. Smatramo da ona u dva protekla mandata nije, neću reći ništa, ali nije dovoljno napravila da bi mogla dobiti ponovno povjerenje birača, ne samo bošnjačke, nego i ostalih manjina koje zastupa. Zbog toga, treba nam nova snaga u Saboru. Na izborima za Hrvatski sabor, 5. srpnja/jula neću se osvrtati na druge, nego želim probuditi interes bošnjačke manjine za izbore kako bi njeni pripadnici u što većem broju izašli na izbore i zaokružili kandidata za kojeg drže da će na najbolji mogući način predstavljati interes Bošnjaka i ostalih nacionalnih manjina u Hrvatskoj“, pojasnio je Hodžić.

Istakao je da poziva sve birače Bošnjake da provjere da se u registru birača Republike Hrvatske vode kao birači bošnjačke manjine, a ne kao muslimani jer tada ne mogu glasati u ovoj izbornoj jedinici.

“Naime, Ustavni zakon o nacionalnim manjinama Republike Hrvatske 2003. godine Bošnjacima je odredio status punopravne nacionalne manjine i ne priznaje termin ‘Musliman’ te stoga svi koji su se izjasnili ‘Muslimanima’ ne mogu ostvariti prava propisana ovim Ustavnim zakonom“, poručio je Hodžić.

Provjeru vlastitog upis građani mogu izvršiti putem sustava e-građanin, uvidom u registar birača ili u uredima Državne uprave u mjestu stanovanja, navodi Hodžić u priopćenju te dodaje kako se promjena tog podatka vrši na temelju izjave birača pred nadležnim tijelom do 24. lipnja/juna ove godine ukoliko građani žele glasati na ovim izborima za kandidate bošnjačke manjine.

Pripadnici nacionalnih manjina na parlamentarnim izborima za Sabor 5. srpnja 2020. biraju osam zastupnika, tri bira srpska, po jednog mađarska i talijanska, jednog zajedničkog češka i slovačka, a po jednog zastupnika pripadnici pet (albanske, bošnjačke, crnogorske, slovenske i makedonske) odnosno 12 manjina. Zastupnike manjina mogu kandidirati političke stranke, manjinske udruge i birači.
http://miruhbosne.com/?p=60550

atif
Član
Postovi: 6278
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: Hrvatska

Post Postao/la atif » 06 jul 2020 10:56

Armin nije prosao na izborima. Prosla je lekaj. Bez podjele Armina i Bermina bosnjaci bi pobjedili lekaj.
Bitno je da Armin nastavi dalje sa radom i da bude glasniji.

Zasto je zukorlic podrzao Bermina? Bermin je sdah a okupiran i privatizovan od Srebrenikovića.


https://www.izbori.hr/sabor2020/rezultati/1/

ANALIZA: SUDBINSKI IZBORI ZA BOŠNJAKE U HRVATSKOJ
https://stav.ba/analiza-sudbinski-izbor ... hrvatskoj/
Filip Mursel Begović, glavni urednik sedmičnog magazina "Stav", analizirao je izbornu kampanju u Hrvatskoj u 12. izbornoj jedinici, gdje traje borba između Bošnjaka i Albanaca. Za "Novi glas", portal bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj, otkriva ko ima šanse ući u Hrvatski sabor, šta se događa iza kulisa, ko kome podmeće i zašto...

Piše: Filip Mursel BEGOVIĆ

Bez ikakve sumnje, predstojeći parlamentarni izbori u Republici Hrvatskoj za Bošnjake su od sudbinske važnosti. Stoga, čudimo se da neko od bošnjačkih kandidata nije situaciju opisao sloganom koji bi trebao glasiti: Biti ili ne biti. Do koje su mjere Bošnjaci u Hrvatskoj zapušteni, govori i činjenica da je, od 30 hiljada popisanih pripadnika ovog naroda, samo 13 hiljada na biračkim listama, dok je od 20 hiljada Albanaca na listama njih ukupno 19 hiljada. Ovaj podatak ponajviše se tiče institucionalne zapuštenosti Bošnjaka u Hrvatskoj i dobre institucionalne organiziranosti Albanaca. I tu je najveći problem Bošnjaka, ne kako bi neko mogao pomisliti zbog nejedinstvenosti, već nepostojanja organiziranih i odgovornih manjinskih institucija. Bošnjačke udruge nisu radile svoj posao, a umjesto da su okupljale Bošnjake, one su ih iz godine u godinu sve više rastjerivale. Zato nas i ne čudi podatak o malom broju Bošnjaka na popisu birača. Bošnjačke su udruge, umjesto da se bave osiguravanjem kulturne autonomije, a zatim i bolje vidljivosti i boljeg statusa Bošnjaka, krenule u ojađeni unutarnji sukob, koji je rezultirao poraznim stanjem bošnjačke nacionalne manjine u Hrvatskoj. Udruge se međusobno natječu za mrvice koje im na stol baca Savjet za nacionalne manjine kao drugoj po brojnosti nacionalnoj manjini u Hrvatskoj, a opet sam Savjet nije kriv za takvo stanje jer se sami Bošnjaci nisu potrudili da ga poprave. Popravak je moguć jedino odlučnom i mudrom politikom koju osigurava bošnjački predstavnik u Saboru.

Kažemo da su ovi izbori sudbinski jer tek će se naredne godine na popisu stanovništva pokazati do koje su mjere Bošnjaci ustvari podbacili u brojnosti radi zapuštenosti vlastitih institucija. Ispostavit će se da je jedan dio asimiliran, što je direktna zasluga nerada bošnjačkih udruga, a drugi je dio otišao “trbuhom za kruhom” u inostranstvo. Ako u narednom saborskom mandatu Bošnjaci neće imati svog zastupnika, koji je ključni faktor za osiguravanje njihovog boljeg statusa, ovaj proces nastavljat će se sa sve pogubnijim posljedicama.

U istoj izbornoj jedinici, uz Albance i Bošnjake, nalaze se još i Crnogorci, Makedonci i Slovenci, ali niti jedan od tih naroda nije dao kandidata, svjesni da zbog male brojnosti vlastite manjine neće imati šanse. Prema tome, glavna bitka odvija se između kandidata Albanaca (3 kandidata) i Bošnjaka (4 kandidata).

Kod Albanaca se natječu dva kandidata s izgledima za uspjeh: Idris Sulejmani i Ermina Lekaj Prljaskaj, trenutna zastupnica u Saboru koja za Bošnjake nije uradila – NIŠTA. Bošnjake je politički ponižavala svojim bestidnim podržavanjem politike koja opravdava i paradržavnu tvorevinu Herceg-Bosnu i tzv. treći entitet. No, začudo, ova kandidatkinja ima dobar odnos s dijelom bošnjačkih udruga u Hrvatskoj koje je doslovno posvojila, a njeno vodstvo uzela pod vlastitu skrb. Prije svega, tu je Ishak Hodžić iz Udruge “Sabah”, koji je prema dostupnim informacijama upravo njenom intervencijom postavljen za bošnjačkog člana u Savjetu za nacionalne manjine. Tu je i Udruga branitelja Bošnjaka pod vodstvom Hamdije Malića, zatim Mirsad Srebreniković, predsjednik posrnule SDA Hrvatske (SDAH). Odnedavno im se pridružio i trgovac nekretninama Senad Pršić iz Pule, predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, koji je također nanjušio da bi mogao osladiti brk kakvom mrvicom sa stola.



BERMIN MEŠKIĆ

Dakle, problematične hamalske udruge i posrnula stranka uspjele su naći svog kandidata. Ime mu je Bermin Meškić. Ovaj pravnik po struci prije 7 godina pokazivao je određene znakove samosvijesti koja je tada među mlađima bila rijetka na bošnjačkoj manjinskoj sceni u Hrvatskoj i zasluživao je pažnju. Uspio je ući u Savjet za nacionalne manjine te su mnogi tada pomislili da je on taj koji bi mogao uraditi politički preokret. No Meškić je svoj početni kapital posve prokockao kada se svrstao uz najgore izdanke bošnjačkog naroda u Hrvatskoj. Meškić je kandidat SDAH koju vodi Mirsad Srebreniković, podržavaju ga duboko kompromitirane udruge, a svako ko je ikada pratio (ne)rad ovih institucija u Hrvatskoj može zaključiti da je Meškić “sklopio ugovor sa đavolom”. Glasački kapacitet SDAH na prošlim izborima bio je šesto glasova, kada je ova stranka do nogu potučena od albanskih kandidata. Za vjerovati je da Meškić može povećati taj kapacitet, ali ne do te mjere da bi mogao zaprijetiti izraženijim kandidatima. Činjenica je da je Meškić u kampanji naglašavao da je posrijedi neka nova ekipa ljudi koja se okupila oko SDAH. No, prilikom predaje svoje liste, pojavio se u društvu mlađahne rodbine Mirsada Srebrenikovića i ostalih lezihljebovića koji su godina uzgajani u SDAH. Odnosno, Meškić nam je poručio da se ustvari ništa nije promijenilo i da je posrijedi rodbinsko pomlađivanje s razmaženom mladeži povlaštene kaste koja je do sada vladala svim polugama moći među Bošnjacima u Hrvatskoj.

Meškić nema podršku u Bosni i Hercegovini, a jedini glas koji mu je iskazao naklonost jeste Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona, čiji je kabinet, sedmicu dana nakon susreta s Meškićem, pohapšen radi sumnje u korupciju. Prema informacijama koje smo dobili iz Meškićevog izbornog stožera, lista od hiljadu imena koju je navodno predao u Saboru je laž. Predao je popis od 100 imena, a ostalo je izmislio, očito iziritiran podrškom koju je netom prije njega od glasača dobio drugi kandidat. No ova je laž trebala Meškiću da može opravdati tvrdnju da iza njega stoji “narodni pokret”, kako se hvalisao. Naravno, od pokreta nije bilo i neće biti ništa jer za takvo je nešto potreban snažan lider i kritična pobunjena masa. Dostupni Meškićevi nastupi otkrivaju 35‑godišnjaka koji se glasačima obraća čitajući s papira, što je u jeziku politike na razini adolescenta. Nadalje, u svojim nastupima vidljivo ponavlja unaprijed naučene fraze, što djeluje zamorno i štreberski. Meškić je tokom kampanje radio ozbiljne gafove – davao intervju za radikalni ultradesničarski portal Dnevno.ba, koji zagovara tzv. treći entitet. Nadalje, nesuvislo je pričao da je “visoko personalizirani” kandidat, vjerovatno želeći izbjeći povezivanje s omraženim Srebrenikovićem i SDAH, buncao da se njegovom kandidaturom “dogodio narod”. Treba podsjetiti da je “događanje naroda” termin koji je upotrebljavao Slobodan Milošević tokom antibirokratske revolucije osamdesetih godina 20. stoljeća, koja je vodila u raspad bivše Jugoslavije i u rat te Genocid nad Bošnjacima. Meškić je Bošnjak i zasigurno mu Milošević nije uzor, ali očito mu nedostaje općeg obrazovanja i političke zrelosti, pa iz neznanja citira termine koje su upotrebljavali krvnici njegovog naroda.

Ako bi ovaj kandidat uspio pobijediti na izborima, možemo očekivati da će biti opterećen “dugovima” prema moralno korumpiranim strukturama koje su ga i kandidirale, da će doći do novih svađa i sukoba, da će Meškić, uslijed svog vidljivog samoljublja, poželjeti vladati strukturama s kojima se ne može vladati. Naime, strukture koje stoje iza Bermina Meškića toliko su bolesne iznutra da ih je moguće jedino pomesti, kao što se metu nakupine smeća. Meškić, koji nema ideološki oslonac i kojem je glavna aktivnost da objavljuje svoje selfije na Facebooku, to nije u stanju uraditi. Štaviše, uvidjeli smo da moralni kapaciteti ovog kandidata svjedoče da se već prilagodio standardu povlaštenih lezihljebovića koji su uništili većinu toga što se moglo uništiti među Bošnjacima u Hrvatskoj. Glasački kapacitet Bermina Meškića jeste između 300 i 800 glasova, a sve iznad toga bilo bi ravno čudu, primjerice onom u Međugorju. U biti su Berminovom kandidaturom najzadovoljniji Mirsad Srebreniković i njegova bratija poput Ishaka Hodžića, koji se nadaju da će Meškić uspjeti sakupiti dovoljno glasova da razbije glasački kapacitet glavnog bošnjačkog kandidata.



ARMIN HODŽIĆ

Ovaj nezavisni kandidat, porijeklom iz radničke obitelji, prije svega se može svidjeti jer nije ni na koji način bio dio povlaštenih struktura koje personificira dobro uhljebljeni Bermin Meškić. Po struci politolog sa završenim Fakultetom političkih nauka Sveučilišta u Zagrebu, bestijalno je napadan kao odveć mlad, izgovarane su laži da nema diplomu, da je konfliktna ličnost, da iza njega stoji SDA BiH, što je apsurdno jer je njegov bošnjački protukandidat iz SDA Hrvatske. Ipak, ovdje primjećujemo da Meškić i SDAH nemaju podršku matične stranke u Bosni i Hercegovini. Kada Arminu Hodžiću nisu mogli prilijepiti tu vrstu etikete, Meškićevi i Srebrenikovići jurišnici pričali su da iza njega stoji Milan Bandić, a u zadnje vrijeme šire glasine da je to SDP. Iako se Hodžić nije svrstavao ni na lijevi ni na desni spektar hrvatske političke scene, bilo bi dobro da su njegovi mrzitelji u pravu i da ima podršku opozicije, jer je to prirodnije od podrške struktura koje djeluju protiv države Bosne i Hercegovine.

Jedini problem Armina Hodžića jeste taj da je pokazao da je doista nezavisan od pokvarenih i povlaštenih struktura među Bošnjacima u Hrvatskoj. Pritom je svojim javnim nastupima pokazao da ima autentičan stav, da nije pehlivan, da neće šutjeti i kalkulirati ako uvidi nepravdu prema Bošnjacima, da su mu reakcije organski bošnjačke. Za neke je problem što se ovaj mladi čovjek usudio javno progovoriti o lošem stanju Bošnjaka u Hrvatskoj, što, naravno, ne odgovara onim povlaštenim Bošnjacima kojima je itekako dobro jer su pohapali pozicije i uspješno jašu na grbači vlastitog naroda već decenijama. Pritom je Armin Hodžić svojim nastupima vidljivost Bošnjaka u Hrvatskoj digao na do sada neviđeni nivo, a ono što je radio u svojoj kampanji također je neviđeno među Bošnjacima, posve moderno i inovativno. Ostali kandidati, poput Bermina Meškića, jedino što su mogli jeste da se reakcionaški bave Arminom i onime što on radi, umjesto da su razvijali vlastitu autentičnu kampanju. U svakom svom nastupu Bermin je denuncirao Armina, licemjerno tvrdeći da nikoga ne napada. Armina Hodžića su optužili da je dobio “neki veliki novac”, zanemarivši činjenicu da se puno toga može napraviti besplatno, ali uz mnoštvo inovativnih PR metoda. Ono što je najgore od svega – optužili su ga da je sigurnosni problem, da svađa Hrvatsku i BiH, Bošnjake i Hrvate, jer se usudio reći nešto o stvarnom stanju Bošnjaka u Hrvatskoj. Optužili su ga da nema podršku nikoga, dok je Meškić isticao podrške minornih udruga, a najviše što je uspio jeste da mu Muamer Zukorlić snimi video podrške.

S druge strane, Arminu Hodžiću nije potrebna podrška manjinskih vijeća jer je sam predsjednik najjačeg bošnjačkog vijeća u Republici Hrvatskoj – Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba, a na to mjesto došao je uvjerljivom pobjedom. Naime, 2019. godine, od 25 mjesta, njegova lista dobila je 19. Armina Hodžića podržale su dvije najzdravije i najčasnije udruge branitelja Bošnjaka u Hrvatskoj (Počasni vod Bošnjaka Republike Hrvatske pod komandiranjem Fahrudina Jašarevića Babe i Udruge Bošnjaka veterana Domovinskog rata pod vodstvom Saliha Huremovića Zmaja), dobio je lične podrške od glumaca poput Emira Hadžihafizbegovića, tokom kampanje je posjećivao Ured predsjednika RH Zorana Milanovića, susretao se s bivšim predsjednicima RH Stjepanom Mesićem i Ivom Josipovićem, ranije je imao žive institucionalne kontakte s najvišim državnim i političkim predstavnicima Bošnjaka u Sarajevu itd., itd.

Do sada je konkretno i na projektima sarađivao s najjačim i najuglednijim udruženjima i institucijama Bošnjaka u Bosni i Hercegovini jer je očito svjestan da bez kulturološke podrške iz matice neće moći osigurati kulturnu autonomiju Bošnjaka u Hrvatskoj. Odnosno, Armin Hodžić dokazao je da ne samo da nije konfliktan nego da može podjednako korisno funkcionirati na najvišem političkom nivou i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini, spajajući na taj način dvije zemlje. Naravno, on to čini ne odričući se svoje nacionalne vlastitosti, što je najveći problem moralno korumpiranim Bošnjacima u Hrvatskoj koji znaju da bi njegovim dolaskom završila njihova vladavina. Time je, prema našem sudu, najkvalitetniji kandidat, čovjek koji uistinu može promijeniti stvarnost i status Bošnjaka u Hrvatskoj. Jedina, uvjetno rečeno, negativnost jeste upravni sudski spor koji vodi s Mirsadom Srebrenikovićem. Naime, Armin Hodžić jedini je Bošnjak u Hrvatskoj koji se usudio otvoreno pobuniti protiv bošnjačkog političkog “kasapina”, ali Srebreniković je putem raznih makinacija Hodžićevu legalnu pobjedu na unutarstranačkim izborima u SDAH 2018. godine spriječio. Ovaj podatak Hodžićevi protukandidati koriste da ga optuže za “lažno predstavljanje”, na taj način skrivajući užasan strah koji osjećaju u slučaju da Armin Hodžić uspije pobijediti na izborima. Glasački kapacitet Armina Hodžića jeste između 1.000 i 2.000 glasova.



NEDŽAD HODŽIĆ

Što se tiče kandidata Nedžada Hodžića, on je već odradio jedan saborski mandat koji je dobio obećavši Bošnjacima “brda i doline”, predstavljajući se kao uspješan i bogat poduzetnik iz Istre. Njegova pobjeda označila je kraj političke karijere Šemse Tankovića i početak kraja SDAH. No Nedžad Hodžić za vrijeme svog četverogodišnjeg mandata za Bošnjake na koncu nije učinio ništa, ama ništa. O njegovoj stranci BDS više niko i ne govori pa nije ni poznato postoji li uopće, barem na papiru. Nedžad Hodžić je na ovim izborima nezavisni kandidat. U međuvremenu je poslovno krahirao pa je i priča o uspješnom biznismenu ishlapila u stečaj. Bez obzira na to, uporno se kandidira na izborima, jer mu se pozicija sabornika očito osladila. Koješta bi se dalo napisati o Nedžadu Hodžiću, ali to je uzaludan posao, Bošnjaci u Hrvatskoj su ga odavno prepoznali kao politički ćorak. Glasački kapacitet mu se nalazi između 100 i 300 glasova.



MENSUR FERHATOVIĆ

Riječ je o kandidatu koji nije imao zapaženu predizbornu kampanju, a postojeća se odvijala na lokalnoj razini gdje ovaj kandidat i djeluje – u Rijeci. Mensur Ferhatović predsjednik je riječkog ogranka BNZH, a nije jasno iz kojeg se razloga kandidirao kada je i laiku jasno da nema nikakve šanse. Bilo bi zanimljivo istražiti je li nečiji tzv. zec, odnosno je li njegova kandidatura u službi razbijanja bošnjačkih glasova. Nije zabilježeno da je Mensur Ferhatović napravio bilo kakav veliki projekt za Bošnjake u Rijeci, a kamoli u Hrvatskoj. Procjenjujemo da je riječ o još jednom slučajnom “padobrancu” kojeg među Bošnjacima ima na svakim izborima. Glasački potencijal mu je od 20 do 100 glasova.



ZAKLJUČAK

Glavna politička bitka u 12. izbornoj jedinici vodi se između Ermine Lekaj Prljaskaj i Armina Hodžića. Potencijal Bermina Meškića sastoji se jedino u mogućnosti da razbije glasove Armina Hodžića i na taj način ga oslabi do mjere gdje će pobijediti Ermina Lekaj Prljaskaj. To bi bio poraz Bošnjaka s neslućenim posljedicama, a pirova pobjeda likova poput Mirsada Srebrenikovića i Ishaka Hodžića, koji bi mogli nastaviti po ustaljenom planu i programu. Ne treba zanemariti ni albanskog kandidata Idrisa Sulejmanija, kojem je na prošlim izborima za nekoliko glasova izmakla pobjeda nad Lekaj Prljaskaj, no sudeći prema infrastrukturi, dosadašnja zastupnica ima stanovitu prednost u albanskim redovima. No, kako doznajemo, vlada opća panika u redovima izbornog stožera Ermine Lekaj Prljaskaj, koji je procijenio da bi Armin Hodžić mogao uzeti pobjedu. Ovim možemo zaključiti ovu predizbornu analizu, a Bošnjaci u Hrvatskoj moraju sami procijeniti hoće li riskirati rasipanjem i cijepanjem glasova.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 14 nov 2020 19:45

Kreće gradnja islamskog kulturnog centra u Puli :zastava:
05.11.2020
Medžlis Islamske zajednice Pula kupilo je koncem prošlog tjedna građevinsko zemljište u Šandaljskoj ulici u Šijani, preko puta Vibrobetona, gdje će graditi Islamski centar. Parcela je velika 16.727 četvornih metara.
"Zemljište se nalazi na lijepoj lokaciji te u blizini svih značajnih objekata u Puli. Sva potrebna infrastruktura se nalazi na samoj parceli. Kupnjom zemljišta i gradnjom Islamskog centra zadovoljavamo prijeko potrebni prostor za Medžlis Islamske zajednice Pula jer sadašnje prostorije ne zadovoljavaju potrebama muslimana grada Pule. Naravno, samom veličinom zemljišta zadovoljavamo i buduće naraštaje i njihove potrebe u budućnosti. U budućnosti moći će se izgraditi na kupljenom zemljištu različiti sadržaji koji budu potrebni kao što su škola Kur’ana, studentski dom, starački dom", kažu iz Mešihata, i dodaju da su u suradnji s Mešihatom Islamske zajednice u Hrvatskoj angažirali tim arhitekata koji će osmisliti budući Islamski centar u Puli.

"U sljedećih nekoliko mjeseci imat ćemo projekt Islamskog centra Pula i krenut ćemo s izgradnjom. Planirani rok za gradnju je dvije godine odnosno kako budemo mogli skupiti sredstva. Cijeli projekt (zemljište i Islamski centar) koštat će oko pet milijuna eura. Na nama je sada da u svojim mogućnostima sudjelujemo u životnom projektu svakog od nas", dodaju iz Mešihata i objašnjavaju da ne smije biti niti jedan musliman grada Pule, Rovinja, Vodnjana, Medulina, a da ne sudjeluje svojim donacijama u Islamskom centru Pula.

"Kad se svi mi odazovemo i sudjelujemo u projektu onda imamo pravo muslimane cijelog svijeta pozvati da nam pomognu sa svojim donacijama, poručuju iz Mešihata", rekli su iz Mešihata.

https://www.glasistre.hr/pula/ipak-krec ... ija-677761

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 26 mar 2021 23:56

Hrvatska u šoku: Bosanac Arapima prodao hotele na Jadranu
https://saff.ba/hrvatska-u-soku-milione ... a-jadranu/
Arapi preuzimaju hotele i ulaze na velika vrata na Jadran, pišu danas hrvatski mediji, uz konstataciju da su šeici iskoristili koronavirus za novi investicioni val. Tako je usred korona krize i “uoči jedne od najizazovnijih turističkih godina”, Jako Andabak prodao većinu svog turističko hotelskog biznisa arapskom ulagaču. Riječ je o investitorima koji su hrvatskoj javnosti poznati po želji da izgrade “zagrebački Manhattan”, te po “kontroverznom projektu Beograd na vodi”. Kompanija Eagle Hills Real Estate kupoprodajnim ugovorom potpisanim 23. marta od Jake Andabaka, Danice Andabak, Ružice Andabak, Ivane Andabak i firme Lucidus d.d. preuzela je 4,1 milion dionica, odnosno 69.7 posto temeljnog kapitala društva, čime je nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje, prenosi Večernji list.

Arapski investitor u ovom paketu kupuje hotele i turističkih naselja u Brelima, Tučepima, Bolu, Starigrad Paklenici, Omišu i Supetru na Braču, kao i udjele u zračnoj luci Brač. Mediji u Hrvatskoj su o ovoj transakciji spekulirali zadnjih sedmica, nakon što je postalo jasno da neće biti ništa od “deala” s američkim fondom KSL, kojeg smo već bili proglasili novim vlasnikom Sunce hotela.

Hrvatski mediji su tražili od Andabaka odgovor na pitanje zašto prodaje hotele Arapima, to jeste “zašto je prodao hotele upravo u ovom času, zašto se, ipak, odlučio za investitora koji nema dobru reputaciju u hrvatskoj javnosti”.

Andabak je u ekskluzivnom razgovoru za Poslovni dnevnik otkrio zašto je hotele prodao Arapima, a ne, recimo, Amerikancima:
“KSL Capital je bio jedan od potencijalnih kupaca s kojim smo pregovarali, ali na kraju to nije uspjelo. Zašto? Američki fond imao je svoje fondovske procedure i kako se kaže u narodu, pokušavali su cijediti iz suhe drenovine. Tako sam kad je istekao ekskluzivitet prava na kupnju, koji smo produžavali dva puta, odlučio više ne produživati i u igru ubaciti i novog potencijalnog kupca, koji se na kraju pokazao mnogo brži i jasniji. Svidjelo mi se nekoliko stvari koje su na kraju presudile. Predstavnici Eagle Hills Real Estate odmah su otvoreno rekli što žele, bili su vrlo jasni, a najviše mi se sviđalo kako su postavili priču u budućnosti, neovisno o novcu. Postavili su projekt na za mene prihvatljiv način, iako sam svjestan da ja ne mogu određivati nekome što će raditi sa svojom imovinom”, rekao je Andabak.

Njihov plan razvoja, dodao je Andabak, poklapa se s onim što sam ja zamišljao, ali nisam odradio do kraja, da se digne kvaliteta i kategorizacija svih objekata, znači razvoj luksuznog turizma.
“Plan je dio hotela podići na pet zvjezdica, dio na četiri, i pritom mi je drago da su oni ocijenili da ekipa koja je zaposlena u Sunce hotelima može to sve odraditi, da imamo ljude koji su na razini takvog zadatka. Stoga uopće ne razmišljaju o tome da dijele otkaze, ljudi su im se svidjeli i na to sam jako ponosan jer su zaista zaslužni za sve ono dobro što postoji u kompaniji. Također, njihov cilj nije kupnja da bi prodali, oni žele razvijati proizvod i ostati tu bar 20-30 godina”, kazao je Andabak, dodajući da arapski kupac ima ugovore s nizom vrhunskih hotelskih brendova.

Govoreći o tome je li korona srušila cijenu hotela, Andabak je, također, kazao kako mu je puno ljudi govorilo da je lud što sad prodaje hotele.
“Ali vodio sam se time da cijenjena roba vrijedi i u ovakvim vremenima. Zadovoljan sam cijenom koju smo postigli i mislim da je ona možda za koji promil niža nego da smo pregovarali u vrlo uspješnoj 2019. godini. To pokazuje da investitori vjeruju u turizam i njego oporavak nakon ove krize. Ipak u ovom paketu nije cijeli vaš turistički biznis. Što je preostalo i kakvi su planovi s tim? Da, ostaju nam projekti na kontinentu, Bizovačke toplice i projekt Stubaki, hotel u Splitu, nešto u Filipjakovu…to je kontinuirano na prodaju iako se ne mislim sada time intenzivno baviti, ništa nije hitno”, zaključio je Andabak.

Jako Andabak, jedan od vodećih hotelijera u Hrvatskoj. Rođen je 19. oktobra 1949. u Čaiću pokraj Livna.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 31 aug 2021 08:23


Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Hrvatska

Post Postao/la momak » 06 sep 2021 01:04

Abidaga je napisao/la: 31 aug 2021 08:23
Masala.
Ako Bogda da odemo na otvor. :aplauz:

atif
Član
Postovi: 6278
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: Hrvatska

Post Postao/la atif » 10 sep 2021 10:57

Hrvatska: Ususret popisu stanovništva pokrenuta kampanja "Ja sam Bošnjak!"

Ujedinjene bošnjačke organizacije u Hrvatskoj prvi put su pokrenule kampanju informiranja javnosti za popis stanovništva "Ja sam Bošnjak!" s ciljem informiranja javnosti o važnosti izjašnjavanja Bošnjaka prema odrednicama njihovog nacionalnog identiteta.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) predstavilo je kampanju "Ja sam Bošnjak!", koja uz podizanje svijesti svih pripadnika ove nacionalne manjine, naglasak ima na informiranju pripadnika bošnjačke nacionalne manjine koji se još nacionalno izjašnjavaju kao Muslimani.

Predstavnici Bošnjaka u Hrvatskoj pozvali su sve Bošnjake da se na predstojećem popisu stanovništva izjasne kao Bošnjaci te da kao svoj maternji jezik naznače bosanski jezik jer tako stječu građanska i politička prava zagarantirana Ustavom Republike Hrvatske.

Armin Hodžić, predsjednik VBNMGZ-a, istaknuo je kako u Hrvatskoj postoji dugogodišnji problem jer se nezanemariv broj pripadnika bošnjačke nacionalne manjine i dalje nacionalno izjašnjava kao Muslimani, što nije registrirano kao nacionalna manjina u Hrvatskoj i time se ne stječu sva prava nacionalne manjine koja im pripadaju, a službeno se ne zabilježi realan broj Bošnjaka.

Uključene sve krovne bošnjačke organizacije

Hodžić je izrazio nadu kako će ovogodišnji popis stanovništva, koji se djelomično provodi online putem aplikacije e-Građani, ukloniti te prepreke. Naveo je podatak kako se na prošlom popisu stanovništva iz 2011. godine oko 9.500 osoba izjasnilo kao Muslimani, a više od 31.000 kao Bošnjaci.

- Kada bismo spojili ove brojeve, dobili bismo puno konkretniji i tačniji statistički podatak o broju Bošnjaka koji žive na području Hrvatske - rekao je Hodžić.

Istaknuo je kako su se u ovu kampanju, koja je službeno započela danas, uključile sve krovne bošnjačke organizacije u Hrvatskoj.

- Pozivamo sve pripadnike bošnjačke nacionalne manjine koji žive u Republici Hrvatskoj da se na predstojećem popisu stanovništva od 13. septembra izjasne kao Bošnjaci koji govore bosanskim jezikom kao svojim maternjim jezikom. Iako su Bošnjaci druga nacionalna manjina po brojnosti, treća po narodnosti u Hrvatskoj, oni nemaju svog predstavnika u Hrvatskom saboru. Predstavlja nas pripadnica druge nacionalne manjine i mislimo da je to poražavajuće - poručio je Hodžić.

Predsjednik Bošnjačke nacionalne zajednice za Grad Zagreb i Zagrebačku županiju Adis Keranović pozvao je sve građane koji se izjašnjavaju kao Bošnjaci da se obrate krovnim bošnjačkim udruženjima za pomoć pri online izjašnjavanju na popisu stanovništva.

- Apeliram na sve Bošnjake i Bošnjakinje da se izraze prema svom uvjerenju i da se pri tom činu ne osjećaju neugodno. Ovo je pozitivna kampanja koja za cilj ima pokazati značaj i obim onoga što su Bošnjaci pridonijeli društvu i državi u kojoj žive - kazao je Keranović.

Salih Uremović, predstavnik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije i Udruženja veterana Bošnjaka Domovinskog rata, naglasio je kako je 25.000 Bošnjaka sudjelovalo u Domovinskom ratu u obrani Hrvatske, pri čemu je 1.180 dalo život za odbranu suvereniteta Republike Hrvatske.

- Kao Bošnjak i branitelj emotivno doživljavam položaj Bošnjaka u Republici Hrvatskoj, s tim da očekujem da će se situacija nakon ovog popisa stanovništva poboljšati - naglasio je Uremović.

Kemal Bukvić, predsjednik Kulturno-umjetničkog društva Sevdah i član VBNMGZ-a istakao je da je sazrilo vrijeme da Bošnjaci pokažu cjelokupnoj hrvatskoj javnosti, ali i samima sebi, koliki je njihov doprinos u nauci, kulturi, sportu, politici i svim drugim sferama života.

Kako će se provoditi kampanja

- Moramo poštivati sami sebe kako bi zavrijedili poštivanje svih drugih. Svako dodvoravanje drugom nauštrb vlastitog identiteta vodi u krizu identiteta i njegov nestanak - rekao je Bukvić.

On je istaknuo kako Bošnjaci u Hrvatskoj žive u državi u kojoj u cijelosti mogu izraziti svoj identitet: nacionalni, vjerski i jezični, odnosno kulturni.

Po Ustavnom zakonu Republike Hrvatske, broj izjašnjenih pripadnika nacionalne manjine direktno određuje kapacitet njenih općih i političkih prava te je za budućnost Bošnjaka u Republici Hrvatskoj od izuzetnog značaja nadolazeći popis stanovništva koji će ta prava odrediti, zaključeno je na konferenciji.

Kampanja će se provoditi putem velikih bilboarda, posebno u regijama i mjestima s više Bošnjaka, volonteri će pomagati na terenu, provodit će se putem digitalnih platformi, lecima koji će biti distribuirani, a putem pošte na pojedine adrese dostavljat će se posebno tiskani broj "Bošnjačkog glasa".

Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj provodit će se u dvije faze. Prva će se odvijati od 13. do 26. rujna 2021. godine samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani, dok će se druga vršiti na konvencionalan način, putem osobnog intervjua popisivača sa stanovništvom u periodu od 27. rujna do 17. listopada 2021.
https://faktor.ba/vijest/hrvatska-ususr ... jak/137333

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 30 apr 2022 10:21

Hrvatski admiral propagira da Hrvatska napusti nekrscanski Zapad i da se pripoji Ruskoj Federaciji :mrgreen:

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 23 maj 2022 19:02

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) objavila uvjete za ulazak Bosne (bez katolika) u Europsku uniju :mrgreen:
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/25 ... titet.html
BiH treba pod svaku cijenu odustati od nasilnog utjerivanja Hrvata u zajednicu koja gazi njihova elementarna ljudska i kolektivna prava. Treba im osigurati suvremene mehanizme zaštite vitalnih interesa, a pod svaku cijenu izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH... osigurati ravnopravnost hrvatskog naroda, to jest, treći entitet”, navodi HAZU.

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 18 sep 2022 22:50

i u Karlovačkoj županiji će se graditi Islamski centar
slika

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5863
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Hrvatska

Post Postao/la Abidaga » 12 mar 2023 08:32

Femicid u Hrvatskoj:

Odgovorite