☑ Pravila foruma i savjeti

Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la amkos » 01 dec 2018 15:01

Zmaj je napisao/la:Dovoljno je da samo jos kazu treneru da ne zove vise ovog cetnika. Previse halabuke ce samo skodit ekipi.

Allahimanet i zatvoris vrata.
:gut:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la momak » 02 dec 2018 12:14

Ja bi cetnika zvao,i dozvolio mu igrati za Bosnu.Ali da se vrate ljiljani na grb NSBiH,zastava sa ljiljanima I himna.I da je obavezno svaki igrac zna na pamet.To je nekako njegovo razmisljanje,koliko sam ga shvatio.

Inace dragi Ogi,jedan velik :guzz:

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 22 apr 2020 12:35

Produžen ugovor Dušanu Bajeviću!

Dušan Bajević je krajem decembra postao selektor reprezentacije BiH. Prvobitno je bilo dogovoreno da Zmajeve vodi u baražu, a u slučaju plasmana i na Evropskom prvenstvu.

Uslijed pandemije koronavirusa Bajević u martu nije debitovao na klupi bh. nacionalnog tima, a još uvijek je nepoznato kada će to uraditi. Kao najraniji termin spominje se septembar.

Na sinoćnjoj videokonferenciji Izvršnog odbora NFSBiH doneseno je niz odluka, a ona najvažnija je produženje Bajevićevog ugovora i njegovih pomoćnika u stručnom štabu.

Nije precizirano do kada traje novi ugovor, ali se već sada da naslutiti da će Bajević voditi Zmajeve i u novom izdanju Lige nacija.

Inače, osim legendarnog Mostarca u stručnom štabu su još Rusmir Cviko, Adnan Čustović i Slaven Musa. Za fizičku spremu fudbalera zadužen je Eldin Jelešković.

NFSBiH je u saopštenju na zvaničnoj stranici izdao saopštenje sa donesenim sljedećim odlukama:

- Zapisnik i realizacija zaključaka sa 47. sjednice IO održane dana 06.03.2020. godine i zapisnik sa sjednice Komiteta za hitnost održanog 16.03.2020. godine.

- Odluka o prihvatanju preporuka FIFA-e vezanim za regulatorna pitanja (Izmjene i dopune Pravilnika o registracijama klubova i igrača i statusu i transferu igrača) nastalih uslijed COVID-19.

- Odluka o izmjenama vezanim za licenciranje klubova za učešće u UEFA klupskim takmičenjima i takmičenju Premijer lige BiH nastalih uslijed COVID-19.

- Odluka o produženju ugovora selektoru Dušanu Bajeviću i članovima stručnog štaba „A“ tima.

- Odluka za pokretanje infrastrukturnog projekta sa ciljem zaštite zdravlja igrača i ostalih učesnika u organizaciji utakmica na stadionima u Bosni i Hercegovini.

"Izvršni odbor je posebno razmatrao aktuelnu situaciju, sa konkretnim ciljem, pripreme za nastavak takmičenja u organizaciji NS/FS BiH u novonastalim okolnostima. Stoga će biti izrađene posebne procedure, uz obavezan protokol događaja, za organizaciju utakmica i provođenje zdravstveno sanitarnih mjera na stadionima u Bosni i Hercegovini.

Pripreme događaja će biti vršene u skladu sa ovim procedurama, a organizator utakmice će biti zadužen da kvalitetno usvoji i primjeni nove standarde i mjere koje su neophodne i nužne. Cilj je samo jedan, zaštititi zdravlje svih učesnika sportskog događaja, prevashodno igrača na terenu", naveli su iz krovne kuće bh. fudbala.
https://sportsport.ba/fudbal/produzen-u ... icu/358869
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Nogometni/Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine

Post Postao/la Zmaj » 10 sep 2022 13:56

Anel Hadžić žestoko prozvao Zeljkovića i Dodika, Begović podsjetio na šta je upozoravao

Ne stišava se bura nakon što je Nogometni savez BiH potvrdio prijateljsku utakmicu sa Rusijom, a među brojinim oponentima su i naši bivši reprezentativci Anel Hadžić i Asmir Begović.
Hadžić (33), koji je početkom ove godine okončao karijeru, na Instagramu je poslao veoma direktnu i oštru poruku u kojoj se dotakao predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Ovo je sad dokaz da Vico (Zeljković) po nalogu Dodika sve radi! Podržavaju agresora kao što su oni 90-ih podržavali! Guraju BiH u izolaciju sa ovim! Molim da igrači imaju kičmu i isprave se i kažu ne idem! Sramota!", napisao je Hadžić koji je u najdražem dresu skupio 14 nastupa.
Ignorisanje agresije
Vijest o utakmici Rusije i BiH odjeknula u svijetu, ostat će neizbrisiva mrlja ako se odigra

Istovremeno, legendarni bh. golman i trenutni član Evertona Asmir Begović (35) retwittovao je post u kojem je svojevremeno poručio kako naš nacionalni tim vode "kriminalci".
"Predvođeni kriminalcima: Vico, Miske, Petev, grupa menadžera... Umjesto da budemo nogometni tim koji ujedinjuje državu, postali smo eBay stranica za punjenje džepova kriminalaca. Eto vam...", napisao je 2021. godine nekadašnji golman Zmajeva.

Podsjetimo, utakmica između Rusije i BiH bi se trebala odigrati u Sankt Peterburgu 19. novembra, dan prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru, ali većina bh. sportske javnosti je ogorčena ovom odlukom i protiv je odigravanja meča.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Odgovorite