☑ Pravila foruma i savjeti

Ofanziva na komandante Armije RBiH

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la atif » 26 jan 2021 15:11

"Unija veterana": Bili smo i bit ćemo na strani generala Mahmuljina, a to je na strani pravde
Upravni odbor Jedinstvene organizacije boraca BiH "Unija veterana" oglasio se povodom izricanja nepravosnažne presude generalu Armije RBiH Sakibu Mahmuljinu.

- Nažalost, danas smo svjedoci podizanja optužnica i izricanja presuda među kojima je i general Sakib Mahmuljin. Presuda čovjeku kojeg su protjerali iz rodnog mjesta Kozarca i ubili dva brata u logoru Omarska. Vjerovatno je kriv samo što je živ i ostao iza svoja dva brata Omera i Nagiba. Bili smo i bit ćemo na strani generala Sakiba Mahmuljina, a to je na strani pravde. Nadamo se da će Apelacioni sud dokazati da državno bosanskohercegovačko pravosuđe nije u službi velikonacionalističke politike, nego da je u službi svih građana Bosne i Hercegovine - poručuju iz ove organizacije.

Konstatuju kako "živimo u vremenu u kojem se izjednačava agresor i žrtva, u kojem i nakon 26 godina poslije rata se ne priznaje genocid u Srebrenici, te stradanje civila Prijedora, Kotor-Varoši...".

- U vremenu u kojem se agresori slave kao heroji, a majke, očevi, braća, sestre, djeca ne znaju gdje su njihovi najmiliji. Ni za grob im se ne zna. Živimo u zemlji u kojoj se ne može donijeti zakon o zabrani govora mržnje, u zemlji u kojoj se mir želi postići minimiziranjem historijskih činjenica. Mir se postiže istinom koja je zasnovana na stvarnim činjenicama prošlosti od koje će imati korist i blagostanje generacije koje dolaze. Ne dajmo da laž postane istina - poručuju iz UO JOB BiH "Unija veterana".
https://faktor.ba/vijest/unija-veterana ... vde/112989


Ovo je objava Bisere Turković o Sakibu Mahmuljinu koja je razbjesnila Čovićeve medije…
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/18 ... edije.html
slika

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5508
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 27 jan 2021 19:19

Najbolja analiza presude Generalu je napisana ovdje:

https://bosnaglobal.net/index.php/vijes ... uda-u-hagu

Ovo je usput i novi Bosnjacki portal i jako vam ga preporucujem.
Samo BiH.

atif
Član
Postovi: 6257
Pridružen/a: 19 okt 2012 11:28

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la atif » 02 feb 2021 22:26

SUTKINJA SUDA BIH MIRA SMAJLOVIĆ IZMISLILA PRIJETNJE
slika
Redakcija Bošnjaci.Net je dobila link portala Istraga.ba , koji je objavio informaciju, da, citiramo: “Članovi sudskog vijeća koje je, zbog ratnih zločina nepravosnažno osudilo Sakiba Mahmuljina na deset godina zatvora, prijavili su prijetnje”, saznaje Istraga.ba.

Isti portal piše: “Ovu informaciju potvrdila nam je i sutkinja Suda BiH Mira Smajlović”, objavljujući i njenu izjavu, citiramo:

- “U petak smo obavijestili Tužilaštvo BiH da se osjećamo ugroženima jer je na jednom portalu objavljen tekst koji poziva na linč sudija Suda BiH koji su sudili u ovom predmetu”, kazala je sutkinja Smajlović za portal Istraga.ba.

Privilegovani portal Istraga.ba, čijim vlasnicima su inače dostupne sve informacije “državne”, Tužilaštva i Suda BiH, dalje piše:

- O svemu je već obaviještena SIPA i inspektori su u petak bili u zgradi Suda BiH. Prema informacijama Istrage, sudije su prijavile tekst koji je napisao i objavio Muhamed Mahmutović, novinar iz Cazina koji živi i radi u Švedskoj i koji se često pojavljivao kao kolumnista nekoliko bh. medija, zaključuje pomenuti portal.

Bošnjaci.Net ističe, a to je javnosti poznato, Tužilaštvo i Sud Bosne i Hercegovine ne vodi tajne sudske procese, već se javno zna ko je/su okrivljen/i, ko tužilac a ko sudija ili sudije. Da li je novinar i pisac Muhamed Mahmutović u svom tekstu otkrio nešto novo ako je pomenuo sudije u procesu protiv časnog generala Sakiba Mahmuljina?

Dakako osuđujemo svaki vid prijetnje i bilo kakvog nasilja, kojih nema u Mahmutovićevom tekstu, ali ovakve informacije više služe zastrašivanje novinara ali i cjelokupnog bošnjačkog naroda. Punih je 29 godina od početka srpsko-crnogorske i hrvatske agresije na Bosnu i Hercegovinu, kao i genocida i UZP nad Bošnjacima, mnogi su predmeti u ladicama Tužilaštva, ali unotač tome žrtva genocidnog agresora mora da se pod prijetnjom sutkinja ušutka.

Pomenuta sutkinja Suda BiH dobro zna da Bošnjaci kao slobodarski i europski narod, dokazali su kroz historiju postojanja da nisu skloni bilo kakvom nasilju, agresivnosti ili prijetnjama, time je ispod svakog nivoa podvaljivati mu.

Zato javno osuđujemo ovakvo žigosanje, atak na novinara i slobodu mišljenja, koji u tekstu ne poziva na linč sudija, nego je ustvari usporedba i analiza jednog slobodnog pisca i novinara, koji je začuđen da sudije i tužioci Bošnjaci, sude samo Bošnjacima, za nepostojeće zločine, dok Srbima i Hrvatima ne sude za dokazane ratne zločine i genocid, piše portal Bošnjaci.net.

Portal thebosniatimes.ba, prenoseći isti tekst sa Istraga.ba, ali sa svojim naslovom i optužbom KOME ZAPRIJETI BREJVIK IZ KRAKAČA, POJEST ĆE GA MRAKAČA: Pisac koji zagovara „TIHE LIKVIDACIJE“ bošnjačkih izdajnika prijetio sudijama. Iza ovog portala stoji kontraverzni Nedžad Latić, koji je zagrebao duboko ispod njegovog neljudskog primitivizma, samo onako kako on to zna uraditi, upoređujući jednog novinara i pisca sa zloglasnim teroristom Breivikom, koji je brutalno pobio 86 mladića i djevojaka. Očito da se Latić pokušava sakriti iza bombastičnih naslova, sada kada je Sud u Turskoj osudio Adnana Oktara, njegovog velikog prijatelja kojeg je godinama bunario. Adnan Oktar, poznat kao vjerski televizijski propovjednik i pisac, osuđen je na više od 1.000 godina zatvora zbog zločina koji uključuju organiziranje i vođenje kriminalne bande, prevare i s**** zlostavljanje, izvijestili su državni mediji.
slika

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=72058

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 04 mar 2021 13:26

Edhem Godinjak oslobođen svih optužbi za ratni zločin

Edhem Godinjak, Medaris Šarić i Mirko Bunoza oslobođeni su jutros prvostepenom presudom Suda BiH po svim tačkama optužnice Tužilaštva za ratne zločine na području općine Trnovo.
https://vijesti.ba/clanak/527334/edhem- ... tni-zlocin
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Abidaga » 14 sep 2021 06:59

slika
Da nije smiješno, bilo bi tužno: Edin Vranj punih 30 godina proveo je na različitim operativnim i rukovodećim poslovima u kriminalističkoj policiji i to, manje – više, na svim linijama suzbijanja kriminaliteta. Napustio je Federalnu upravu policije 2016. godine, kada je postao direktor privatne agencije za sigurnost da bi 2021. godine dobrovoljno otišao četnicima u ruke.
- Šokiran sam, još ne mogu da vjerujem šta se dešava. Na sceni je neko silovanje, neki spin nekih centara u bezbjedonosnom aparatu Srbije koji to tako radi da je to prosto da ne povjerujete. Oni se oko mene vrte godinama, ali ja veze sa ratnim zločinima imam kao što imam sa Marsovcima. Situacija u kojoj se trenutno nalazim je vrlo ponižavajuća. Evo me u policijskoj stanici u Priboju i čekam da me prebace za Beograd – kazao je Vranj za "Avaz".

https://avaz.ba/vijesti/bih/680818/u-sr ... edin-vranj

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Abidaga » 15 sep 2021 01:28

slika
Zoran Čegar, načelnik uniformisane policije FUP-a i nekadašnji zamjenik komandanta Specijalne policije MUP-a RBiH:
"Mi sad imamo četnike u institucijama BiH. Dolaze s Pala i Lukavice u Sarajevo da rade, a pljuju nas, vrijeđaju, nazivaju balijama i Turcima. Primaju bolju plaću nego ja. To je sve naopako. Ja sam predlagao, dajte kamione i bagere na Vraca, Dobrinju, aerodrom…i ne može niko ući da radi dok se Vranj ne pusti. Radikalno, ali ja sam takav. Ovo već prevazilazi sve granice. Ovo je lov na nas i neće stati. Ja sam ponosan na sve što sam uradio u ratu, ali ne smijem se kretati da ne bi bio uhapšen."

https://raport.ba/zoran-cegar-za-raport ... lapisnice/

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Abidaga » 15 sep 2021 01:41

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine: "Preporučuje se svim državljanima Bosne i Hercegovine koji su na bilo koji način bili uključeni u odbranu Bosne i Hercegovine u periodu od 1992. do kraja 1995. godine da ne putuju u Republiku Srbiju."

https://www.faktor.ba/vijest/ministarst ... iju/137873

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Zmaj » 18 mar 2022 21:29

"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la momak » 21 mar 2022 20:32

Bruka i sramota.
Stvarno smo narod na kojeg se moze pluvati.
Umjesto da vratimo istom mjerom.Spustiti koji helikopter na Pale,Zvornik,Prijedor i uhapsit "nedostupne"pravosudzu.
Pali smo totalno pod zapadni nacin razmisljanja
Etika pa onda akcija,cim oni suprotno rade.
Prvo popale,ubiju,pokradu,maltretiraju,...Pa dugo nakon toga ide eticnost.

Avatar
Pita sirnica
Član
Postovi: 1421
Pridružen/a: 31 dec 2017 09:28

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Pita sirnica » 28 apr 2022 11:18

Ćete I uje napadaju svim raspoloženim oružjem !!! Pravosuđe je defacto pod kontrolom vučice.

Svi znaju da je ova presuda farz! Svom silom, u ovom slučaju kriminalnom radnjom, žele Bošnjake izjednačiti s agresorima.

Kako vidimo, tužilaštvo i sud nisu ogromnu količinu dokaza i svjedoka provjeravali!
Ide se isključivo na pokušaj izjednačavanje.

Do oktobra bit će još puno napada na branioce, va državu i građane od strane milokrad-snsd I kra-de-ze

https://vijesti.ba/clanak/566601/sakib- ... na-zatvora
B -> B -> B

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Abidaga » 29 apr 2022 21:50

General Mahmuljin osuđen zbog tri lažna svjedočenja najbližih saradnika ?
https://saff.ba/kenan-dautovic-general- ... saradnika/

Avatar
Pita sirnica
Član
Postovi: 1421
Pridružen/a: 31 dec 2017 09:28

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Pita sirnica » 01 maj 2022 11:56

Napadi na bh heroje se nastavlja na najperverzniji način. Oni koji su pokrenuli genocid predstavljaju se kao žrtve????? I sad su im branioci krivi što ih "orks " nisu mogli ubit?

https://istraga.ba/otkrivamo-detalje-iz ... voljackoj/

Ovo je vrhunac vrijeđanje žrtava...

Hitler je mogao tražit od jevreja da su oni krivi što se nisu dali ubit?!?!?

Do izbora će mo doživjeti još perverzija od uja j četa....
B -> B -> B

Avatar
Pita sirnica
Član
Postovi: 1421
Pridružen/a: 31 dec 2017 09:28

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la Pita sirnica » 09 maj 2022 16:46

Napado na se nastavljeni!

Druga država osudila stranog drzavljana za navodno dijelo iz druge države na 10 god zatvora. I to na laznim izjavama.
Za ovo se može snrdiji sudit u Haagu. Otvoreno vrše agresija ba drugu državu, što daje sebi pravo da sudi ili nesudi

Smrdija sprovodi dalje cilj ka kompletnom uništenje Bošnjaka I s time Rep BiH
B -> B -> B

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Ofanziva na komandante Armije RBiH

Post Postao/la momak » 10 maj 2022 19:43

Ako se joj moze sudit?!Nadam se,da je vec neko pokrenuo to.
Jer tom ludilu treba stati u kraj!!!
Bando pokvarena.

Odgovorite