☑ Pravila foruma i savjeti

Propast vlaškog svijeta oko nas

Avatar
Drina
Moderator
Postovi: 7353
Pridružen/a: 20 okt 2012 19:53

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la Drina » 25 aug 2020 18:35

14

UŽAS U DONjIM VIJAČANIMA: Odsekao sebi tri prsta na groblju za vreme sahrane

Ninko Đurić

utorak, 25. 08. 2020. u 16:32

Foto: Novosti arhiva

BRANE Preradović (46) iz Donjih Vijačana, kod Prnjavora, sekiricom je odsekao sebi tri prsta na levoj ruci i zbrinut je na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

Da slučaj bude bizarniji, nesvakidašnji čin seče vlastitih prstiju kakav se retko viđa i na filmskom platnu, odigrao se tokom opela, odnosno ukopa pokojnika, Branetovog komšije 77-godišnjeg O.P., na seoskom groblju u Donjim Vijačanima.

„Novosti“ saznaju da ovo, inače, nije Branetova prva seča prstiju?! On se, pre neku godinu, odlučio na sličan čin, kada je kod kuće, naočigled majke, na panju odsekao mali prst.

Takođe na levoj ruci, pa mu je sada na njoj ostao samo palac!

OBAVEZNE MASKE TOKOM GLEDANjA FILMA: Bioskopi u Srpskoj ponovo se otvaraju 3. septembra

OD VIŠKA ZABOLELA GLAVA: Kako rešiti sve veći problem prevelikih količina voća, povrća i mesa na tržištu Srpske

ŠKOLE SPREMNE ZA NASTAVU: Sastanak Trivićeve i predsednika Sindikata obrazovanja

SRBOFOBI PRIŽELjKUJU NAŠU NESLOGU: Dr Nenad Stevandić o najavljenom susretu čelnika RS i Srbije

Zasad je nepoznat motiv, odnosno zašto se ovaj Vijačanac ponovno odlučio na seču i to čak tri prsta, i to na groblju i u vreme sahrane.

PRVA POMOĆ

TEŠKO povređenom Branu Preradoviću prva pomoć ukazana je u prnjavorskom Domu zdravlja, da bi potom hitno bio prebačen u UKC RS u Banjaluku. Nezvanično saznajemo da je umeđuvremenu smešten u neku od zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Kako i sam kaže, šokantni događaj od prošlog petka, potvrdio nam je i sveštenik, paroh, vijačanski Branislav Aleksić.

- Sve se odigralo dok sam služio opelo i svi smo u šoku i neverici. Niko tačno ne zna zašto se naš parohijan odlučio na tako strašan potez, koji nas je sve potresao. Ničim nije naslućivao da će tako nešto učiniti - kaže za „Novosti“ sveštenik Aleksić.

Naši sagovornici, očevici sa sahrane, pričaju da se Brane lečio od ovisnosti od alkohola, da zadnjih godinu dana nije pio, ali da je tog dana do groblja došao na biciklu, sa sekiricom i vidno pripit.

BORIO SE DA PREŽIVI

BRANE Preradović, kako saznajemo, nakon pre neku godinu rastave od supruge sa kojom ima dvoje dece, živi sa majkom u porodičnoj kući u Donjim Vijačanima. Komšije za njega kažu da, osim poroka sa alkoholom, kojim je isključivo samom sebi štetio, sa njim nemaju nikakvih problema, i da važi za dobrog čoveka koji se nadničarenjem bori da preživi. Mnogi su se ponadali da je prebrodio opaki problem, sve dok se na groblju nije pojavio sa sekiricom u ruci i pripit, odlučivši se na tako radikalan potez. 

- Pitao sam se zašto Brane sekirom udara po kamenom koritu, od grobljanske vode. Šokirao sam se kada sam bolje video da, zapravo, frkću krv, ali i prsti - ispričao nam je jedan od očevidaca.

Dok su šibali mlazevi krvi iz ruke krvavog čoveka, čulo se kako govori da ga na taj čin „niko nije naterao, ni nagovorio, i da je to svojevoljno učinio“. Ubrzo su na poziv uspaničenih učesnika sahrane pristigli iz hitne pomoći i policija. Međutim, kolika je panika vladala govori i činjenica da niko od prisutnih nije bio toliko pribran da sa teško povređenim čovekom otpremi i odsečene prste.

- Zadugo smo mahali i dozivali za kolima hitne pomoći, ali, očito, i oni su bili šokirani događajem  i u žurbi da spasu život povređenom koji je jako krvario. Tri prsta su ostala kao dokaz policiji šta se dogodilo-pričaju nam svedoci ovog užasnog događaja.

 
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la Zmaj » 05 jan 2021 23:38

Novi detalji o ubistvu u Trnu: Mladić upucan s leđa u butinu

BANJALUKA - Duško Savanović (24) iz Banjaluke, za čije ubistvo je osumnjičen sugrađanin Dalibor Čamber (46), pogođen je s leđa u zadnji dio butine, saznaje "Glas genocidne".

"Obdukcijom tijela žrtve je utvrđeno da je pogođen u predjelu lijevog kuka u butinu sa zadnje strane, odnosno s leđa. Hitac je prošao kroz stomak i presjekao glavnu arteriju. Iskrvario je na smrt i nije mu bilo pomoći", rekao je izvor "Glasa Srpske".

Dodao je da je obdukcija još pokazala i da je pravac kojim je hitac prošao kroz tijelo žrtve odozdo prema gore.

"To ukazuje da je osoba koja je pucala bila ili u ležećem položaju ili je ubijeni bio u odnosu na pucača na dosta višem položaju. To se sve istražuje", rekao je izvor blizak istrazi.

Čambera sumnjiče da je tokom sukoba ranio i Aleksu Babića (22), kojeg je hicem iz pištolja pogodio u noge. U ovom slučaju osumnjičen je i Milan Đurđević (42), koga terete za pomoć učiniocu poslije krivičnog djela.

Oba osumnjičena su nakon ispitivanja završila iza brave, jer im je banjalučki Okružni sud odredio jednomjesečni pritvor. Okršaj u kojem je ubijen Savanović desio se 31. decembra 2020. godine na benzinskoj pumpi u Trnu. Okružno tužilaštvo Čambera sumnjiči da je toga dana, zajedno sa Đurđevićem, hicem iz pištolja ranio Babića i Savanovića, koji je od posljedica ranjavanja preminuo u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) u Banjaluci.

Prema nezvaničnim informacijama Babić i Čamber su imali od ranije neriješene dugove.

"Babić je to veče trebalo da se nađe sa Čamberom da bi poravnali račune. Pozvao je Savanovića da mu pravi društvo. Babić se našao sa Čamberom i Đurđevićem na pumpi, a Savanović je od njih bio udaljen i čekao druga. Čamber i Babić su se u nekom trenutku posvađali pa je Čamber izvukao pištolj i pucao mu u noge", kazao je izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima, kada je Duško to vidio, potrčao je da ih smiri.

"Navodno je pokušao da otme pištolj od nasilnika te je između njih došlo i do manjeg sukoba. Čamber je u tom okršaju pucao i u Savanovića", ispričao je izvor blizak istrazi.

Čamber je od ranije poznat po sukobu s zakonom i krivičnim djelima. On je početkom aprila prošle godine uhapšen sa bratom, a tada su kod njih pronađeni oružje, lažne policijske značke i rotaciona svjetla.
Liječenje

Ranjeni Aleksa Babić proveo je nekoliko dana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, odakle je nedavno pušten kući. On je zadobio povrede u predjelu nogu.

"Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića, pacijent A. B. je stabilnog zdravstvenog stanja otpušten na kućno liječenje", saopšteno je iz UKC-a RS.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la Zmaj » 07 maj 2021 17:09

Pacijent u Banjoj Luci počinio samoubistvo skokom kroz prozor

Pacijent Univerzitetskog kliničkog centra genocidne u Banjoj Luci izvršio je jučer samoubistvo skokom sa zgrade.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su izvršili uviđaj u ulici 12 beba u Banjoj Luci, gdje je smrtno stradala osoba inicijala O. S. iz mjesta Čelinac pored Banje Luke.

Dežurni ljekar UKC-a RS je jučer u 16 sati nadležnoj policijskoj stanici prijavio da je pacijent Lj. B. skočio kroz prozor sa petog sprata zgrade UKC-a te da je na mjestu preminuo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Podsjećamo, prije dvije sedmice, pacijent inicijala Lj. B. iz Banje Luke, također je počinio samoubistvo skokom sa šestog sprata iste bolnice.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
apilk5
Član
Postovi: 293
Pridružen/a: 07 nov 2020 21:16

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la apilk5 » 30 jun 2021 20:25

https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/66 ... ce-u-parku
Osamdesetogodišnji pedofil iz Nevesinja pritvoren jer je dirao djevojčice u parku

Osamdesetogodišnjaku iz Nevesinja određen je jednomjesečni pritvor zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo obljube nad djetetom mlađim od 15 godina, potvrdio je za „Avaz“ Srđan Vukanović, portparol Okružnog tužilaštva Trebinje.

Zbog osjetljivosti slučaja, Vukanović nije mogao iznositi više informacija osim da se ovaj slučaj koji je šokirao Nevesinje dogodio prošle sedmice u centru grada , a u pitanju su dvije djevojčice.

Kako smo neslužbeno saznali, prijavu policiji podnijeli su građani koji su u parku primijetili neprimjereni fizički kontakt starca prema djevojčicama.

Policija i Tužilaštvo su odmah po prijavi reagirali, a u toku su istražne radnje u koje su uključeni brojni vještaci, kao i Centar za socijalni rad Nevesinje.

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la Zmaj » 10 aug 2021 01:18

Strava u Kalinoviku: Najboljeg prijatelja ubio iz lovačke puške

Na lice mjesta odmah je izašla policija koja je u mjestu Ulog, na lokalitetu Zelenac, zatekla beživotno tijelo K.N. i izvršioca S.M. koji je uhapšen

Mladić S.M. (26) iz Kalinovika osumnjičen je da je sinoć oko 23.20 sati u mjestu Ulog vatrenim oružjem usmrtio K. N. (30), također iz Kalinovika, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

-Na lice mjesta odmah je izašla policija koja je u mjestu Ulog, na lokalitetu Zelenac, zatekla beživotno tijelo K.N. i izvršioca S.M. koji je uhapšen - navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je izašao na lice mjesta i rukovodi uviđajem, koji je u toku.

Radi se o mladićima koji su najbolji prijatelji, a jučer su cijeli dan proveli skupa na izletu. Ubistvo je izvršeno iz lovačke puške, a postoje indicije da je hitac ispaljen slučajno.
Marko Sladoje
Nemanja Koprivica
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la amkos » 06 okt 2021 13:48

“Na ’lebu ti fala, al’ ode glava”: Srpski običaj ubijanja ostarjelih roditelja
Lapot je običaj senicida u Srbiji, tj. ubijanje roditelja ili starijih članova porodice onda kada njihovo izdržavanje postane preveliki teret za porodicu. U pojedinim krajevima, kao što je činjeno u Pirotskom kraju, u ubijanju staraca su učestvovala uža i šira rodbina, a često su tu “čast” imale i komšije, zadajući po nekoliko udaraca sjekirom, kolcem ili motkom po glavi ili tijelu žrtve ili žrtava. Najčešće, ubijanje su vršili njihovi sinovi i rođaci uz prisustvo cijeloga sela.
https://stav.ba/vijest/na-lebu-ti-fala- ... elja-/4546
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la amkos » 06 okt 2021 13:50

Snahočestvo i podavanje žene svekru i djeveru: Budala, što ne da popu
Profesor Đorđević iznosi jedan zanimljiv primjer iz Dragačeva, selo Mirosavci. Žena iz tog sela, po njegovom pisanju, išla je svešteniku tražeći poslije molitve da joj “prevrne košulju”, pošto molitva bez tog neće pomoći. Pored toga, u neke manastire dolazile su nerotkinje na molitvu ostajući same s kaluđerima. U Užičkom okrugu je tako “svetim delom”, “sevapom” ili “zadužbinom” smatrano podvođenje nerotkinje kaluđeru ili svešteniku.
https://stav.ba/vijest/snahocestvo-i-po ... -popu/4836
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
momak
Član
Postovi: 667
Pridružen/a: 09 dec 2013 20:26

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la momak » 06 okt 2021 22:39

:D :D :D
Amkos,citao sam to.
Nebeski Srbski narod se nije promijenio.
Zbog materijalnih dobrina,i oca i mater ubiti nije problem. :vomit:

Sta vise reci nego bruka i sramota.

A za slednje su itekako poznati.
Snajka ima da je za sve dobra :pih:

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la Zmaj » 15 nov 2021 14:47

Detalji zločina kod Foče: Divlji pohod koji je završio ubistvom nevinog djeteta

Jedan od komšija Borivoja Tešovića, koji je jučer u selu Zavait kod Foče ubio dječaka, otkrio je za Klix.ba nove detalje ovog strašnog zločina. Kako nam je kazao, Tešović je ubio dječaka koji se nalazio u automobilu koji je slučajno naišao putem na kojem je on napravio zasjedu.

Prema njegovim riječima, Tešović je jučer boravio kod jednog komšije u selu, kada mu je iznenada kazao da će ubiti svoje kćerke.

Prema njegovim saznanjima, taj komšija je prijetnje shvatio ozbiljno i odmah je upozorio Tešovićeve kćerke da se sakriju.

Nakon toga počinje Tešovićev divlji pohod. Uzeo je oružje koje je imao, puške i bombe, i počeo maltretirati jednog stanovnika sela. Tjerao ga je da ga vozi automobilom, tukao ga je i pucao u njega, ali mu je on na kraju uspio pobjeći.

Potom je, kako priča sagovornik Klix.ba, Tešović oborio jedno drvo na lokalni put, kako bi napravio zasjedu. Tim putem je naišao automobil u kojem su se nalazili muškarac i dječak. Vozač je izašao kako bi pomjerio drvo, a tada se pojavio Tešović te ga upozorio da ne sklanja drvo.

Kada je vidio naoružanog Tešovića, muškarac je počeo bježati u vozilu. No, Tešović je tada pucao ka automobilu i usmrtio dječaka koji se nalazio unutra.

Ubrzo nakon toga jake policijske snage stigle su u selo, ali Tešović se nije želio predati, već je na njih pucao i bacao bombe, nakon čega je likvidiran.

Inače, kako su nam otkrile komšije, Tešovićev otac je prije 20-ak godina krampom ubio svog strica, odnosno očevog brata.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Odgovorite