☑ Pravila foruma i savjeti

Paradžematlije u Srbistanu

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Paradžematlije u Srbistanu

Post Postao/la Abidaga » 12 maj 2019 16:32

Abidaga je napisao/la: 24 nov 2012 20:50
edin je napisao/la:Btw dobar potez ex rejsa Cerica, mada nece proizvesti veliki ucinak, i ima simbolicku vrijednost, jer Zilkicevi ce ostati odani njemu, Zukorlicevi Zukorlicu. Stavovi i misljenja su veci formirana i timovi su oformljeni i nije da ce neko preci u protivnicki tabor jer je Ceric izdao fetvu.
Cilj fetve je izolacija procetnickog tabora kako nam se ovo ne bi ponovilo:
slika
Bakir: "Podržavao sam i Muamera Zukorlića, ali sam, očigledno, pogriješio"
http://www.24sata.info/vijesti/politika ... jesio.html
Muftija Dudić uputio otvoreno pismo Bakiru Izetbegoviću povodom posjete Šefika Džaferovića paravjerskoj tvorevini
http://saff.ba/muftija-dudica-uputio-ot ... tvorevini/
Džaferović se pojavio u otetoj novopazarskoj Hadži Hurem – Bor džamiji u društvu činovnika paravjerske tvorevine dajući jasnu podršku pokušajima cijepanja Islamske zajednice. Iako smo to na medijima vidjeli, i dalje ne možemo povjerovati da to čine najviši funkcioneri one Stranke demokratske akcije koja se 1990. godine upravo u Sandžaku podigla i koja je u svom političkom programu imala zalaganje za autonomnost Islamske zajednice, vraćanje vakufske imovine i garantovanje svih vjerskih prava muslimanima. Pitamo se šta li bi na ovo rekao Vaš otac, rahmetli Alija Izetbegović. Da li bi on podržao cijepanje Islamske zajednice i formiranje takozvane „srpske islamske zajednice“ po mjeri određenih politika i službi u Beogradu. Da li bi on podržao odvajanje Bošnjaka Sandžaka od matice Bosne kao što to činite Vi i stranka koju predvodite? Ne vjerujem da ste zaboravili koliko visoku cijenu su Bošnjaci platili formiranjem slične, istina političke tvorevine u Bosanskoj Krajini na čelu sa Fikretom Abdićem. Nedavno je za predsjednika Sabora Islamske zajednice u BiH izabran potpredsjednik SDA Safet Softić. Molimo Vas da nam odgovorite kakve su nam garancije da Vi i Vaša stranka i ovu poziciju nećete iskoristiti za Vašu očitu namjeru odvajanja sandžačkih Bošnjaka od Bosne i ugrožavanja Islamske zajednice u Sandžaku i Srbiji. Vaš otac rahmetli Alija Izetbegović je krenuo iz Sandžaka i podigao veliku stranku. Da li ćete je Vi sahraniti u Sandžaku ostaje da se vidi.

Predsjednik Mešihata
Muftija dr. Mevlud ef. Dudić

Avatar
Abidaga
Član
Postovi: 5848
Pridružen/a: 20 okt 2012 21:29

Re: Paradžematlije u Srbistanu

Post Postao/la Abidaga » 11 apr 2021 19:13

Paradzematlija na srpskoj televiziji: "Bosanska armija je bila nevernicka vojska, nema bolje zemlje od Srbije "

Avatar
Sandzak_boss
Član
Postovi: 125
Pridružen/a: 01 aug 2020 22:31

Re: Paradžematlije u Srbistanu

Post Postao/la Sandzak_boss » 04 okt 2021 18:43

Postoji dobar serijal dokumentarnih filmova o odbrani Islamske zajednice u Srbiji. Potrazite na youtubeu, jako poucan dokumentarac.

Odgovorite