☑ Pravila foruma i savjeti

Mostar

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Mostar

Post Postao/la Roger Wilco » 21 okt 2012 15:14

Mislim da politička dešavanja u Mostaru i oko Mostara trebaju imati svoju temu na politici, pogotovo što će u nadolazećem vremenu vijesti u vezi ovoga vjerovatno smjenjivati jedna drugu.
Inače očito je da se sprovodi medijska blokada prema instrukcijama MZ i da se planski ignorišu Bošnjački glasovi iz Mostara dok prohrvatski mediji i mediji kojima upravlja Hrvatski kapital (FTV, OBN, TV1, FACE TV) situaciju tretiraju iz troentitaškog ugla i promovišu njihove stavove.
Nećemo biti grobari svoga naroda

Javna tribina pod nazivom „Budućnost Bošnjaka u Gradu Mostaru nakon Odluke Ustavnog suda BiH“ održana sinoć (19.10.2012.g.) u Sali Narodnog pozorišta Mostar na kojoj su govorili predsjednik gradskog vijeća Murat Ćorić, Semir Drljević Lovac u ime temeljnih boračkih organizacija prositeklih iz A R BiH i mostarski muftija Seid ef. Smajkić na upečatljiv način potvrdila je opravdanu zabrinutost mostarskih Bošnjaka ali i jasno poručila da Mostar ne može biti Hrvatski stolni grad. Tribina je protekla bez valjane medijske pažnje. Nijedan javni RTV servis, nijedna dnevna novina koja svoj tiraž ostvaruje među Bošnjacima, nisu imali interesa (čitaj, imali su zabranu) da prate ovaj sudbonosno važan događaj za Mostar i za Bosnu i Hercegovinu.

(Ne) opravdan strah

U uvodnom izlaganju predsjednik gradskog vijeća Murat Ćorić podsjetio je na hronološki slijed normativno pravnih dokumenta i sporazuma uređenja Grada Mostara, počevši od dvije agresije 1992.g. i 1993.g. od strane Vojske RS-a i JNA i od strane HVO-a i HV-a, preko Sporazuma o prekidu oružanih sukoba 10.1. 1994.g., Memoranduma Evropske unije od 10. 6. 1994. u kojem je Mostaru dodijeljen evropski upravitelj, Vašingtonskog sporazuma 18.3. 1994.g. do Dejtonskog mirovnog sporazuma u kojem je aneks o Mostaru postao njegov sastavni dio. „Mostar je bio raspuknut grad i evropski upravitelj Hans Košnik je pokušao povezati grad u civilizacijske okvire. Ovo dovoljno govori koliki je bio značaj Mostara u uspostavljanju mira u Bosni i Hercegovini.“, ustvrdio je Ćorić. On je također hronološkim slijedom komentirao i političke opstrukcije hrvatskog naroda u normaliziranju Mostara i zauzimanja dominirajućih političkih pozicija. „Aktivnosti Hrvata ne prestaju a sve sa ciljem da trajno osiguraju većinu, jer su silom protjerali Bošnjake a doveli neke druge kako bi ostvarili svoje ciljeve“, kazao je Ćorić. On je optužio i predstavnike Međunarodne zajednice da su u tom smislu izlazili u susret hrvatskom političkom bloku, kojima su se pridružili i neke sudije iz ustavnog Suda BiH.

Prema njegovim riječima cilj tih procesa bio je plansko iscrpljivanje i politički linč Bošnjaka koji će to prihvatiti kao činjenice.

„Ako bi se desilo to što traži Ustavni sud Bošnjacima Mostara bi se desio Stolac, Prijedor, Zvornik, Bijeljina, Doboj i ne bi mogli pokrenuti pitanje razmatranja neke tačke dnevnog reda a kamoli izglasati Odluku“, zaključio je Ćorić. On je ocijenio da strahovi za budućnost Mostara nisu opravdani samo ukoliko Bošnjaci budu jedinstveni. Prema njegovim riječima jedino rješenje je vraćanje u okvire ravnopravnosti i principe Dejtonskog sporazuma, odnosno organizacija Mostara kao zajednice gradskih općina.

Nama spočitavaju sjećanje na agresiju a plaše se Turaka

Semir Drljević Lovac prenoseći stavove organizacija proisteklih iz oslobodilačkog rata posebno je insistirao na političkom jedinstvu i kompromisu probosanskih stranaka. Svi oni, bez obzira na politički kapacitet treba da se zalažu za ravnopravnost svih naroda u gradu Mostaru. „ Međunarodna zajednica ne bi trebala nametati svoja rješenja koja bi značila dominaciju jednog naroda na drugim“, kazao je Drljević. On se posebno osvrnuo na tendencioznu hrvatsku propagandu koja više liči na likovajne i proslavljanje kao da je Mostar već hrvatski stolni grad. Drljević je na svojstven način prokomentirao i pismo hrvatskih vijećnika u gradskom vijeću Mostara koji su uz svoje zahtjeve Španskoj ambasadi izrazili i strah od utjecaja Turske politike jer su „Hrvati trpili turski zulum“. „U isto vrijeme od nas traže da zaboravimo šta je bilo prije dvadeset godina a pozivaju se na nešto što je bilo prije 500 godina. To nije normalno“, kazao je Drljević. On je posebno podcrtao kako boračka udruženja ne daju podršku niti jednoj političkoj partiji već patriotskoj politici a jedini njihov legitimitet imat će Klub Bošnjaka u gradskom vijeću Mostara.

Hrvati grade svoj identitet osporavajući identitet drugima

„Ova tema je sudbinsko pitanje za nas kao pojedince i za nas kao kolektiv, naravno ne samo nas kao Bošnjaka već i pitanje svih građana Mostara“, na početku svog obraćanja istako je muftija Smajkić. On je inicijativu hrvatskih političara o utemeljenju Mostara kao hrvatskog stolnog grada nazvao pravom drskošću, jer nakon rušenja, progona, logora, etničkog čišćenja bez imalo griže savjesti nastoje ostvariti svoje ciljeve. „U tome im ide na ruku lukavi scenarij OHR-a da instrumentalizacijom Ustavnog suda provede volju hrvatskog naroda isto onako kako je to učinio 1994.g. na štetu Bošnjaka“, rekao je muftija. Način na koji su Hrvati Mostara postali većina u ovom gradu muftija je poredio sa Izraelskim modelom naseljavanja okupiranih teritorija. „Ostvarili su eliminaciju Bošnjaka sa Univerziteta, iz bolnice, sa stadiona iz domova kulture i nazvali svojim. Oni neće da dijele vlast. Zna se ko je kočio implementaciju Ešdaunovog statuta. Njihov zahtjevi se ni u čemu nisu primijenili od 1990/91 do danas. Bliža povijest nas upozorava o nakaradnoj i štetnoj politici ove ideološke matrice i zloupotrebi vlasti na ovim prostorima. Zna se uloga NDH u Drugom svjetskom ratu. Znamo svi kako je 1992.g. došlo do predaje vlasti HVO-u, i ono što je slijedilo poslije“, kazao je muftija. Muftija je ponovio više puta tokom svog izlaganja kako Bošnjaci neće pristati na podređen i diskriminirajući položaj u Mostaru.

Muftija je otvoreno optužio predstavnike hrvatske politike kako već dvadeset godina čine nasilje nad Mostarom. „Ovdje Hrvati grade svoj identitet osporavajući identitet drugima. Mi smo mogli imati Islamski kulturni centar ali oni to ne dozvoljavaju. Oni žele da nama određuju mjeru. Stoga se ne smije dozvoliti takvo anticivilizacijsko ponašanje koje prelazi granice pristojnosti. Ono što nam se sada nudi mogli smo prihvatiti bez žrtava i stradanja. To bi bila izdaja ideala za koje se borio naš narod. Nećemo biti izdajice časnih ideala ni grobari svoga naroda i države Bosne i Hercegovine jer bez Mostara, kakav je bio, ni Bosna i Hercegovina ne bi bila ono što je bila.“poručio je muftija Smajkić.

Vrlo zainteresirani posjetioci nakon izlaganja uvodničara svojim pitanjima, konstatacijama i sugestijama su, premda su neki od njih imali i oštre kritike na račun bošnjačke politike, jednoglasno potvrdili zabrinutost za budućnost Mostara i na taj način značajno dodatno obavezali sve pregovarače o budućnosti Mostara na ozbiljnost i istrajnost.

H.Eminović
KbDvlug00ds

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Mostar

Post Postao/la amkos » 22 okt 2012 00:58

Ja samo dosad donirao oko 35 KM za opremanje nove zgrade Medrese u Mostaru, putem humanitarnog broja, a student sam..Nadam se da i ovi sto rade uplacuju isto ili barem vise.. Samo pametno ulagati i bice napretka.. :beret: :zastava:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 14:00

Ovdje ovi iz SDP imaju pravu, posebno u zadnjem dijelu teksta koji govori da li podijeliti Mostar na vise opcina ili ne!
ANER ŽULJEVIĆ, PREDSJEDNIK KO SDP-a HNK-a
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/inte ... aju-opcine
Mostaru ne trebaju općine
Ovo je grad i Bošnjaka i Hrvata i Srba i ostalih građana kao što je uvijek bio. Mostar nema drugu alternativu od jedinstvenog grada ravnopravnih naroda i građana

Mostar je u kontinuiranoj političkoj i ekonomskoj krizi od kraja rata, tako da je presuda Ustavnog suda samo dodatno razotkrila nivo političkog nepovjerenja dugogodišnjih vladajućih partnera. Razotkrila je ono što mi kao SDP godinama ukazujemo, a to je da Mostar politički funkcionira po principu dvije jasno odvojene cjeline koje za rezultat imaju hiperprodukciju troškova zbog finansiranja dvojnosti, kazao je u intervjuu Aner Žužuljević, predsjednik KO SDP-a HNK-a.

• Kako ocjenjujete razgovore u OHR-u koji su vođeni o budućnosti Mostara? Je li ovo pravi put ka rješavanju mostarske krize?

- Razgovori su tek na početku. Međutim, prvi sastanak je pokazao jedinstvo i odlučnost međunarodne zajednice da podrži OHR kao medijatora u nastojanju da se problem Mostara konačno riješi, naravno, kroz pokušaj ostvarivanja kompromisa domaćih političkih subjekata. Nama u SDP-u nije drago što je Mostar ponovno ključna tema međunarodne zajednice, jer to pokazuje institucionalnu slabost i nedovoljnu razvijenost demokratskih procesa u Mostaru.

• Zbog čega je Mostar, prema Vašem mišljenju, došao u ovu današnju krizu? Zašto nije ranije provedena odluka Ustavnoga suda BiH o izmjeni izbornih pravila?

- Mostar je u kontinuiranoj političkoj i ekonomskoj krizi od kraja rata, tako da je presuda Ustavnog suda samo dodatno razotkrila nivo političkog nepovjerenja dugogodišnjih vladajućih partnera. Razotkrila je ono što mi kao SDP godinama ukazujemo, a to je da Mostar politički funkcionira po principu dvije jasno odvojene cjeline koje za rezultat imaju hiperprodukciju troškova zbog finansiranja dvojnosti. Taj višegodišnji vladajući princip nas je danas doveo u stanje da Mostar jednostavno s aspekta javnih prihoda nije u stanju servisirati dva fiktivna grada dvije vladajuće stranke, te da je samo pitanje vremena kad će se sve ekonomski urušiti. Građani Mostara su s aspekta integracije grada miljama ispred politike i mi kao SDP jednostavno želimo da politika konačno napusti ratne rovove i servisira volju svojih građana.

• Kakvo je viđenje SDP-a o budućnosti Mostara?

- Mostar kao grad ima takve resurse da za vrlo kratko vrijeme objektivno može postati sredina kvalitetnog življenja u kojoj će zadovoljstvo života moći pronaći svi. Jedan od nekada ekonomski najrazvijenijih gradova jeste pretrpio ogromne ratne štete, ali 15 godina nakon rata definitivno nije trebao izgledati ovako loše. Politika se godinama u Mostaru bavi sama sobom, šaljući u okruženje isključivo nestabilnu i negativnu sliku, što je kao rezultat moralo imati nizak stepen investicija i današnju nisku ekonomsku razvijenost grada. Mostar u svakom smislu treba potpuni politički i ekonomski preokret od onog što je godinama bila praksa.

• Zašto bošnjački politički i vjerski establišment insistira na reorganizaciji grada, iako je Ustavni sud govorio isključivo o izmjeni izbornih pravila?

- Mi u SDP-u razumijemo sve zahtjeve. Oni su potpuno legitimni i rezultat različitih iskustava, osjećaja i ambicija. Mostar je, nažalost, prošao teška ratna iskušenja, čega sam i sam bio svjedok, tako da izgradnja povjerenja u suštini predstavlja najveću obavezu svih društvenih aktera kao predispoziciju boljih političkih odnosa i kvalitetnijeg života svih nas. Suština je da se između sebe moramo početi više slušati i uvažavati, te da shvatimo da nas politička galama, isključivost i emocije neće odvesti u pravom smjeru.

• Jesu li Mostaru potrebne nove razine vlasti (općine) kako bi se zaštitili nacionalni interesi?

- Nisu potrebne i, nažalost, to je ključni razlog našeg neslaganja sa SDA. Mi smatramo da ako uvedete princip da se nacionalno štitite kroz stvaranje opštine, što SDA zagovara, ne postoji niti jedan pravni razlog nakon toga koji može osporiti stvaranje trećeg entiteta. Stoga smo mi jasno rekli da stvaranje opština kao principa zaštite jednog naroda od majorizacije predstavlja legalizaciju pravnog puta za stvaranje trećeg entiteta, što je za nas jednostavno neprihvatljivo. Nažalost, mi imamo problem sa SDA što oni kasne za nama deset godina. Mi smo 2003. imali rješenje sa četiri opštine koje je tada, kada je postojalo šest opština, bilo racionalno, integrirajuće i moguće, a oni su ga odbili i danas nam drže nacionalna i patriotska predavanja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Re: Mostar

Post Postao/la Roger Wilco » 22 okt 2012 15:50

Ovaj iz SDP-a priča gluposti, kakve veze ima vraćanje stanja na situaciju od prije Ashdownove intervencije i ukidanja opština sa trećim entitetom?
Uostalom neka se ne javljaju, oni su prevagnuli da HDZ opet dobije gradonačelnika sa pričom da njima "nacionalnost" nije bitna, što znači da nemaju ništa protiv "Hrvatskog" Mostara.
Ključno pitanje je ko stoji iza projekta velike prevare Bošnjaka Mostara – za čije interese to SDP radi. Jer ako zagovarate nešto što je nemoguće, onda dajete lažnu nadu, varate građane, i nije čudno onda da je dr. Derviškadić optužio sopstvenu partiju kao član SDP-a za izdaju Mostara, kaže Hadžiomerović i napominje da će takvih slučajeva biti sve više jer ljudi vide kuda ovo sve vodi.

"Najlakši način da se razriješi kriza je da se napravi zahvat na sintagmi, da se gradska „područja" preimenuju u status gradskih „općina". Jer ovo što imamo u Mostaru, gradska područja, je izmišljotina, pravni surogat koji ne postoji nigdje, ni u Bosni niti u Evropi, svjesno napravljen da obespravi bošnjake u Mostaru, kaže predsjednik mostarske SDA i dodaje da su Bošnjaci u Mostaru žrtve projekta stolnog grada gdje se vojnim i političkim inženjeringom od njih već dvije decenije pravi manjima i podređeni narod, a to neće proći.

...Hadžiomerović tvrdi da je međunarodna zajednica odnosno OHR promijenom Koschnickovog statuta u Mostaru napravila veliku grešku i očito ekonomski i politički upropastila mostarske Bošnjake, što nije rađeno bez namjere.

„Štete su milionske. To je bila prva faza: nakon što su bošnjaci etnički očišćeni iz grada, protjerano 30 000 ljudi, nakon što je drastično smanjena bošnjačka populacija u Mostaru u ratu, onda je uslijedilo oduzimanje čak i zakonskog okvira za ravnopravnost: oduzete su općine a nametnuto rješenje koje nema nikakvog uporišta u zakonu – „gradsko područje". Mi sa definicijom „gradskog područja" nemamo uporišta ni u evropskoj povelji ni u ustavu. Sada se ide dalje, u projekat trećeg etničkog centra kojeg je započeo Paddy Ashdown, a nastoji dovršiti Inzko, kaže predsjednik mostarske SDA.

...„Svih ovih godina jedva i to uz velike muke, je izdata jedna građevinska dozvola za gradska područja sa bošnjačkom većinom, dok su u tzv. zapadnom dijelu grada od državnih miliona (cca 50 miliona maraka) gradi sa lažiranim građevinskim dozvolama ali i bez dozvola. To je moguće zbog apsolutne izvršne vlasti gradonačelnika u Mostaru, a kako je izvršna vlast u gradu u rukama gradonačelnika, Bošnjaci nemaju priliku da utiču na izvršnz vlast već u gradskom vijeću s teškom mukom pokušavaju donijeti pozitivne odluke koje u pravilu gradonačelnik ne provodi. Nas je međunarodna zajednica svojim odlukama dovela u mat poziciju i očito da se ljudi prisiljavaju da odlaze iz područja sa bošnjačkom većinom logikom „ovdje nema budućnosti za nas". Znam da ovo što govorim neće prijati „ušima" nekih iz međunarodne zajednice, ali znam da ni roditeljima u Mostaru ne prija da govore djeci: „Idemo se preseliti odavde jer ovdje za nas nema budućnosti."

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 17:59

Podijela Mostara na nasu i njihovu opcinu stvorio bi im jos jednu opcinu gdje su oni apsolutna vecina. Zato niposto opcinu Mostar dijeliti. I ako su oni trenutno neka vecina u Mostaru to dugo nece ostati. Bit ce nesto slicno Stocu danas, a Stolac na sledecim izborima je nas, kao i Mostar.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41216
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Mostar

Post Postao/la Jack » 22 okt 2012 18:02

U Stocu oni cine vise od 2/3 prvacica, dok u Zepcu mi cinimo vecinu.Prije cemo za 20 godina uzeti Zepce, nego Stolac

Oni i jesu vecina u Mostaru po njihovim selima, i treba podijeliti opcinu da oni ostaju sprceni na to malo Mostara

Vecina vinograda, obradive povrsine, cestovnih komunikacija su u nasem dijelu, kao i kulturno-historijski gradovi tipa Blagaj


Mozda i grad ne treba podijeliti, ali ako dodje, treba da se opcina podijeli izvan grada.No, to je problematicno pitanje.Ustashe nisu uzele izbore, nego im je to mjesto prepustio Sdp
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 18:08

Nema tu frke, cim oni udu u ono sto se zove EU njihov broj pada. Stolac 100% pada na sledecim lokalnim izborima. Nedaj Boze da cetnici naprave onu H-Elektranu u Trebinju, tad bi i svi Hrvati iz Capljine popusili a isto tako i Stoca. Capljina im je glavno radno mijesto.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 22 okt 2012 21:15

Prodaja Mostara, ovo moze samo biti rukopis onog komunistickog govneta i njegovog SDP-a. On Covicu Mostar, a ovaj njemu glasove protiv SDA-a.
Prljava igra protiv Bošnjaka Mostara
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/11164 ... stara.html

S. B. 22/10/2012 19:15:00
Mostar, BiH / vijesti.ba
U povodu iznošenja prijedloga političkih stranaka i grupacija u sarajevskome Uredu visokoga pedstavnika (OHR) oglasio se Klub vijećnika Bošnjaka u Gradskome vijeću Mostara.

"Obavještavamo bosanskohercegovačku javnost kao i predstavnike međunarodne zajednice u BiH da na listi prijedologa koje su danas iznjeli predstavnici OHR-a u BiH, pored svih političkih partija i grupacija koje participiraju u Gradskom vijeću Grada Mostara nema - ponavljamo, nema prijedloga Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Grada Mostara!

Šokirani smo ovakvim ponašanjem, ali nimalo iznenađeni prljavom igrom koja se vodi protiv Bošnjaka Mostara. Najoštrije upozoravamo sve aktere i vinovnike ovakvog pristupa rješavanja problema mostarskog Statuta da će politički predstavnici Bošnjaka Mostara znati povući poteze kojima će zaštiti interes, dignitet i političku slobodu Bošnjaka Mostara odgovarajući tako na brutalnu demonstraciju političke sile iz Ureda visokog predstavnika u BiH", stoji u priopćenju koje je potpisao predsjednik Kluba vijećnika Bošnjaka u Gradskome vijeću Mostara Salem Marić.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Mostar

Post Postao/la amkos » 22 okt 2012 21:24

amkos je napisao/la:Ja samo dosad donirao oko 35 KM za opremanje nove zgrade Medrese u Mostaru, putem humanitarnog broja, a student sam..Nadam se da i ovi sto rade uplacuju isto ili barem vise.. Samo pametno ulagati i bice napretka.. :beret: :zastava:

SAMO ZOVITE 090/ 292 - 038 I DONIRAJTE ! :beret:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41216
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Mostar

Post Postao/la Jack » 23 okt 2012 12:28

Sdp se ne pita nista u Mostaru.Bas nista

Bosnjaci Mostara, povukli su par dobrih poteza, i dzaba ti centrala u Rajvosu u ono malo prcije sto oni imaju.Kada oni su skroz pukli

Par dobrih poteza je da su svi zasjeli na prijedlog Sda.Da imaju klub Bosnjaka u gradskom vijecu.Da imaju ustasu Perica koji je glavni u Sdp i koji nema nikakvu politicku ravnotezu tu.Da nema ni ubacenog trojanskog konja u Sbb.Da su sva vjerska lica i boracke organizacije stale na stranu kluba Bosnjaka


Ocigledno da je Bosnjacima Mostara, doslo iz guzice u glavu, i ovog puta povlace pametnije poteze.Da povlace glupe poteze.Grad bi im davno bio prodan od nekih koji trguju reketima, koferima i slicno
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Re: Mostar

Post Postao/la Roger Wilco » 23 okt 2012 12:46

Jack je napisao/la:Sdp se ne pita nista u Mostaru.Bas nista

Bosnjaci Mostara, povukli su par dobrih poteza, i dzaba ti centrala u Rajvosu u ono malo prcije sto oni imaju.Kada oni su skroz pukli

Par dobrih poteza je da su svi zasjeli na prijedlog Sda.Da imaju klub Bosnjaka u gradskom vijecu.Da imaju ustasu Perica koji je glavni u Sdp i koji nema nikakvu politicku ravnotezu tu.Da nema ni ubacenog trojanskog konja u Sbb.Da su sva vjerska lica i boracke organizacije stale na stranu kluba Bosnjaka


Ocigledno da je Bosnjacima Mostara, doslo iz guzice u glavu, i ovog puta povlace pametnije poteze.Da povlace glupe poteze.Grad bi im davno bio prodan od nekih koji trguju reketima, koferima i slicno
E zato mislim da ćemo gledati drugačiji film.
Očigledno je da ono što je zamislila osovina Berlin-Vatikan za svoje kućne ljubimce ne može i neće proći tako lahko.
Zbog toga treba očekivati pravno bezakonje i nasilje OHR-a, otvorenu izdaju centrala u Sarajevu, pritiske ambasada, medijsku ofanzivu medijske pete kolone na Bošnjake Mostara i pokušaje da se Stolni uvede od strane SDP-a i ostalih "Bosanskih" stranaka te da mu se tako pruži legitimnost.
Što bude manje vremena do seljedećih izbora to će situacija postajati napetija.

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41216
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Mostar

Post Postao/la Jack » 23 okt 2012 12:54

Naravno, tu je uvijek i neugodni ubaceni trojanski konj Radoncic.Samo i njegova stranka od ''200 000 biraca'' kako je glasio jedan od spektakularnih naziva Avaza.Jedva prelazi census u mnogim opcinama.I u mnogim opcinama ih tuce Sbih,vidi pod Konjic i Jajce


Klub Bosnjaka je zasjeo.Dobro je da imaju i podrsku muftiluka Mostarskog, jer komunjare su odmah nakon dolaska na vlast.Ubacile se u instituciju vjere.Sad toga vise nemaju

Veoma je vazno da sve boracke institucije na podrucju Kantona Sarajevo.Stanu na stranu Bosnjaka Mostara
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 23 okt 2012 12:56

Pusti li neko gargamela da vodi pregovore ili da ima uticaja, Mostar je izgubljen.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
Roger Wilco
Član
Postovi: 254
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:23

Re: Mostar

Post Postao/la Roger Wilco » 23 okt 2012 13:00

ABen je napisao/la:Pusti li neko gargamela da vodi pregovore ili da ima uticaja, Mostar je izgubljen.
Ne znam što potenciraš Tihića toliko.
On je ispao izigrana šeprtlja što se desilo upravo zbog toga jer je Zlatko Gvantanamo prvi ponudio svoje usluge HDZ-u koje se SIGURNO tiču Mostara. Možda bi i Tihić učinio isto ali ne znamo a iz ovakvog razvoja situacije je očigledno da je Zlatko ponudio više.
Politika SDP-a u Hercegovini je bila i ostala na fonu velikohrvatske politike.

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 23 okt 2012 13:37

Roger Wilco je napisao/la:
ABen je napisao/la:Pusti li neko gargamela da vodi pregovore ili da ima uticaja, Mostar je izgubljen.
Ne znam što potenciraš Tihića toliko.
On je ispao izigrana šeprtlja što se desilo upravo zbog toga jer je Zlatko Gvantanamo prvi ponudio svoje usluge HDZ-u koje se SIGURNO tiču Mostara. Možda bi i Tihić učinio isto ali ne znamo a iz ovakvog razvoja situacije je očigledno da je Zlatko ponudio više.
Politika SDP-a u Hercegovini je bila i ostala na fonu velikohrvatske politike.
Tihic je tvrdio od cetvrtka da ima podrsku Dode i Cove, svi smo znali da je nema. Sad su mu ga zabili, a nije ni prvi put. Svaki put ga primi. Da ce ona dvojica podrzati komunjaru koja sve Bosnjacko rasprodaje bilo je jasno.

SDA mora da bude jasno da nema podrsku, sem nekih malih Bosnjackih stranaka a i tim mora da ustupi i ponudi nesto da bi ga podrzali. Vrlo jednostavno. Ti sam a oni svi protiv tebe.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Mostar

Post Postao/la amkos » 23 okt 2012 13:42

Bosnjaci sami protiv svih. Al neka ovo je jos veci zar borbe za Bosnu..Sve cemo im naplatiti.. Ima da bude 5000 dzamija po Bosni, Univerziteta, nataliteta, autoputa i svega ostalog...Samo pametno...
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
ABen
Član
Postovi: 9868
Pridružen/a: 18 okt 2012 17:45

Re: Mostar

Post Postao/la ABen » 23 okt 2012 13:45

amkos je napisao/la:Bosnjaci sami protiv svih. Al neka ovo je jos veci zar borbe za Bosnu..Sve cemo im naplatiti.. Ima da bude 5000 dzamija po Bosni, Univerziteta, nataliteta, autoputa i svega ostalog...Samo pametno...
Skim sa Gargamelom? Nece biti Bosne do sledecih parlam. izbora sa njim i ako ovako nastavi. Moja nada je da Bevanda da ostavku i da dode u proljece do novih paralm. izbora.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Avatar
amkos
Član
Postovi: 12079
Pridružen/a: 18 okt 2012 20:55

Re: Mostar

Post Postao/la amkos » 23 okt 2012 14:03

ABen je napisao/la:
amkos je napisao/la:Bosnjaci sami protiv svih. Al neka ovo je jos veci zar borbe za Bosnu..Sve cemo im naplatiti.. Ima da bude 5000 dzamija po Bosni, Univerziteta, nataliteta, autoputa i svega ostalog...Samo pametno...
Skim sa Gargamelom? Nece biti Bosne do sledecih parlam. izbora sa njim i ako ovako nastavi. Moja nada je da Bevanda da ostavku i da dode u proljece do novih paralm. izbora.

sa tihicem ne..bez njega kazem...
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Avatar
ZV Keli
Član
Postovi: 2096
Pridružen/a: 21 okt 2012 11:06

Re: Mostar

Post Postao/la ZV Keli » 23 okt 2012 21:42

Zukorlicu sta cekas da oformis filijaliju u domovini svih Bosnjaka koliko ih god ima u svijetu...
Veci uticaj BANU se osjeca ali je jos slabo kada nema politicara ukljucenih u sve to.

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41216
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Mostar

Post Postao/la Jack » 23 okt 2012 23:36

Sve ide ka tome

Javit ce se lijevi blok pod Zeljom Bosancem.On ce uzeti i sahraniti Sdp stranku

Inace ako neko moze napraviti avatar.Rip Sdp.Bilo bi super.

A, onda dolazi i opcija Cericeva.Ne vjerujem da ce nakon sto on ode u penziju.On samo gledati tv, i ne raditi nista.Najvjerovatnije ce formirati stranku, sad jos uvijek ne moze.Ali, kako je Bdz formirana u Srbiji.Tako ce i jedna stranka Bosnjackog prefiksa.Biti veoma brzo u realizaciji

To vidim negdje oko 2013

Uglavnom ide se ka svjetskom Bosnjackom kongresu, Banu.I mnoge stvari sad postoje vise, nakon 1 mandata Sdp.I to ce se samo ubrzati, cak sta vise.Ne vjerujem da ce do izbora 2014.Biti ovakva politicka scena

Zelja ce negdje u Januaru, dok ne predje kadar Sdp.Formirati svoju stranku.I vidjet cete.Bit ce to.Bas pred popis, a znam sta mu je cilj s time
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Odgovorite