☑ Pravila foruma i savjeti

Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Avatar
natalitetlija
Član
Postovi: 268
Pridružen/a: 13 feb 2013 11:20

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la natalitetlija » 26 apr 2019 11:08

Inzkovim radom niko u BiH nije zadovoljan, građani zbijaju šale zbog "izražavanja zabrinutosti"

Piše: Ervin Mušinović

Inzkovim radom niko u BiH nije zadovoljan, građani zbijaju šale zbog "izražavanja zabrinutosti"
Radom visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka nisu zadovoljni politički predstavnici nijednog naroda u BiH. Inzko je u proteklih nekoliko godina postao predmet zbijanja šala među bh. građanima koji s podsmijehom dočekaju svako njegovo "izražavanje zabrinutosti".

Od ranije je poznato da se politički predstavnici bosanskohercegovačkih Hrvata i Srba zalažu za ukidanje institucije Ureda visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) u BiH. Oni su stava da Inzko predstavlja smetnju i da se o političkom kursu naše zemlje trebaju dogovarati konstitutivni akteri.

Inzkovim radom i njegovim pasivnim odnosom spram problema u BiH nisu zadovoljni ni politički predstavnici Bošnjaka. Doduše, za razliku od Hrvata i Srba oni se zalažu za značajniju ulogu visokog predstavnika koji posljednjih godina, uprkos enormno visokoj plaći, ni na koji način ne pomaže BiH.

Javnost u našoj zemlji pamti da Inzko nije mrdnuo ni prstom da bi spriječio održavanje neustavnog referenduma u bh. entitetu RS, kao i da je odbio nametnuti rješenje koje se odnosi na izborno zakonodavstvo uprkos tome što je Ustavni sud BiH osporio odredbe koje je u Izborni zakon BiH unio baš visoki predstavnik.

Pasivnost Valentina Iznka nije tema koja je od jučer. Potpredsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Ramiz Salkić prije nekoliko godina prvi je prozvao predstavnike međunarodne zajednice navodeći kako se "Inzko i OHR posljednjih godina bave slanjem saopćenja i iznošenjem mišljenja".

Inzko je proteklih godina bio posebno tolerantan prema vlastima u bh. entitetu RS, a koje predvodi aktuelni predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik. To je posljednji put demonstrirao prilikom najave RS-a o uvođenju rezervnog sastava policije u manjem bh. entitetu.

Bošnjački političari od tada su u više navrata pozivali Inzka da interveniše, podsjećajući da njegova ogromna plaća, koju prima svaki mjesec, predstavlja pomoć BiH. Inzko ih nije poslušao već se već po ustaljenom šablonu oglasio saopćenjem za javnost u kojem je naveo kako "ne postoji uvjerljivo opravdanje za jednostranu uspostavu rezervnog sastava policije".

Ovim povodom razgovarali smo s uglednim profesorom i analitičarom Esadom Bajtalom koji nam je rekao kako su još od ranije poznati politički stavovi Milorada Dodika i Dragana Čovića kada je riječ o radu OHR-a.

"Oni dugo institiraju da Inzko ode. Tu treba podsjetiti na nedavnu Dodikovu izjavu u kojoj je poručio da bi BiH nestala za dva dana da nije stranaca. Tu dolazimo u mrtvu tačku. Njima su stranci još posljednji bedem razaranja BiH. Treća strana, odnosno bošnjačka, buni se iz sasvim drugih razloga. Međunarodna zajednica generalno je pasivna, a Inzko je istureni član međunarodne zajednice. On je nemoćan ukoliko nema podršku Brisela, Strazbura, Washingtona ili koga već", rekao je Bajtal.

On je rekao da je međunarodna zajednica u BiH nemoralna i da Inzko samo "nešto deklarativno priča, konstatuje i poziva na dogovor". Bajtal se pita kojom se logikom vodi međunarodna zajednica kada traži od onih koji su za BiH i onih koji su protiv BiH da se dogovore.

"Logički, to je nemoguć zahtjev. Međutim, moguće je nešto drugo. Ako već ne uspijeva koncept Dejtonskog mirovnog sporazuma i realizacija u suštini, a koja glasi da se treba reintegrirati BiH, onda je međunarodna zajednica dužna i mora učiniti nešto. U tom smislu treba tražiti od međunarodne zajednice, ne da ode, već da napokon počne raditi posao koji je sama sebi zadala. Oni ovdje imaju svoje službenike, a njihovi službenici imaju zadatak da drže konce u svojim rukama i da omoguće reintegraciju BiH", kazao je Bajtal.

Šale na račun Inzka Šale na račun Inzka 

Jedna od zemalja članica Vijeća za provedbu mira (PIC) je i Rusija, a sve su češći komentari kako ova zemlja radi na destabilizaciji prilika u BiH. Bajtal je rekao da Rusija uvijek destabilizuje nekoga u svijetu, a da je BiH predmet destabilizacije od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Oni su to prije radili sofisticirani je, dok se u posljednje vrijeme politika Moskve počela uviđati. I to sve zahvaljujući njihovim ambasadorima koji ovdje nisu sakrivali antibosansku strast. Zahvaljujući njima i poluslijepi su napokon počeli uviđati da Rusija ima prosrpski stav u BiH te da je Moskva u pozadini igara Zagreba i Beograda u BiH, odnosno igara Mostara i Banja Luke. Moskva to diktira i štiti", rekao je Bajtal.

Članovi Predsjedništva BiH šute na otvorene izjave ambasadora Rusije Petra Ivancova. Od predsjedavajućeg Dodika se i ne očekuje da reaguje s obzirom na to da njemu odgovaraju izjave Ivancova, međutim postavlja se pitanje zbog čega su pasivni Šefik Džaferović i Željko Komšić.

"Trebali bi javno reći šta oni misle o politici ruskog ambasadora. Plaćeni su za to da se bave vanjskom politikom. Oni se ne mogu pravdati time kako ih niko nije pitao za mišljenje, jer tu su gdje jesu", kazao je Bajtal.

Građani već godinama zbijaju šale na račun Valentina Inzka i njegovog izražavanja zabrinutosti. Bajtala smo pitali da li je međunarodna zajednica svojim pasivnim stavom i deklarativnim saopćenjima srozala svoj imidž u BiH.

"Oni su ga srozali onog trenutka kada je predsjednik Francuske svojim dolaskom u Sarajevo spriječio nužno NATO bombardovanje. Međunarodna zajednica se još tada srozala na nivo simbolike", zaključio je Bajtal.
Što se ovaj Bajtal redovno prosipa Allahu dragi i mili :joojj: :cekicglava: I opet kao rješenje vidi traženje nečega od "međunarodne zajednice", a sam priznaje da od nje nema ništa. To je isto da ja tebi kažem: "Voda sa himalaja je predaleko, ali pošto si žedan, nema ti druge nego da se napiješ vode sa Himalaja. " :rofll: Kakva bolan obaveza međunarodne zajednice, kakve oni neorganizovani obaveze mogu preuzimati u multipolarnom svijetu??? :rofll: :rofll: IDIOT :shock: Kako su obavezu ispunili sa zaštićenom zonom Srebrenica i Žepa, da ne idemo dalje. Tek su reagovali kad je Usranko Mladić počeo vezat za bandere i zarobljavat njihove solđere. Kakva bolan obaveza. :vomit: Obavezan si samo kad ti platim ili kad te zadužim! :lol:
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

Avatar
natalitetlija
Član
Postovi: 268
Pridružen/a: 13 feb 2013 11:20

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la natalitetlija » 01 maj 2019 14:34

VUĆIĆ OTVORENO ZAPRIJETIO TERITORIJALNOJ CJELOVITOSTI BIH: "Ne može da ima prekrajanja granica Srbiji, a da nema drugima"
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Berlinu da Srbija poštuje teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine i da nijednom to nije negirala, te podsjetio da BiH nije priznala nezavisnost Kosova.
29. Apr. 2019

On je zapitao da li sad treba da objašnjava predsjedavajućem Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisu Zvizdiću, koji je rekao da ga plaši prekrajanje granica, da Srbija nije za prekrajanje granica i da poštuje teritorijalni integritet BiH.

"BiH, koliko znam, nije priznala nezavisnost Kosova. Zvizdić je mogao da misli na jedne granice - da je Kosovo dio Srbije, pa nema prekrajanja granica. Hvala Zvizdiću što poštuje granice Srbije. A ako je mislio da nema prekrajanja granica u smislu da je Kosovo nezavisna država, čudan mu neki princip, da ima prekrajanja granica Srbiji, a nema drugima", rekao je Vučić.

Na konstataciju novinara u Berlinu da su pojedini mediji prenijeli pisanje "Economista" da želi razgraničenje Prištine kako bi pripojio bh. entitet Republika Srpska Srbiji, Vučić je rekao da "oni nađu neke analitičare koji izgovore laže".

"Jesam li milion puta ponovio da Srbija poštuje teritorijalni integritet BiH? Da li se dogodilo jednom da sam negirao? Nikada", naveo je, dodajući da, s druge strane, albanski premijer Edi Rama često govori o ujedinjenju s Kosovom, i na to niko ništa ne kaže, dok reaguju na ono što nije istina.

(Srna/SB)
Zar nije u Dejtonu potpisana garancija o teritorijalnoj cjelovitosti BiH, Jel to Srbija planira povući svoj potpis sa Dejtonskog sporazuma? Povucite nema problema, onda je važeći ustav prethodni, tj. Ustav Republike BiH. Ne treba nama da potvrđujete ili ne potvrđujete ono što ste potpisali, nego da PROVODITE POTPISANO.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41352
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la Jack » 01 maj 2019 20:00

Dokle ono rezervni sastav dosao.Kao sto sam i mislio
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
natalitetlija
Član
Postovi: 268
Pridružen/a: 13 feb 2013 11:20

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la natalitetlija » 01 maj 2019 20:18

NA INSISTIRANJE DEMOKRATSKE FRONTE I GRAĐANSKOG SAVEZA: Sazvana vanredna sjednica Federalnog parlamenta
Inicijativu za održavanje sjednice potpisali su zastupnici Kluba DF i GS te zastupnici SDA, dok su se ostali zastupnici oglušili


Na insistiranje Kluba zastupnika DF- GS prikupljeno je minimalno dvadeset potpisa za održavanje Vanredne sjednice Zastupničkog doma na kojoj će se razmatrati “Usložnjavanje sigurnosne situacije u oblasti unutrašnje sigurnosti a u vezi sa aktivnostima na uspostavi rezervnog policijskog sastava entiteta RS, kazala je danas Alma Kratina šef Kluba zastupnika DF i GS-a u Parlamentu FBiH.

„Inicijativu za održavanje sjednice potpisali su zastupnici Kluba DF i GS te zastupnici SDA, dok su se ostali zastupnici oglušili, očito smatrajući da sazivanje vanredne sjednice Parlamenta FBiH uopće nije potrebno, te ocijenjujući da je takva inicijativa ni manje ni više nego bespotrebno dizanje tenzija. Međutim, mi u DF-u i dalje ostajemo pri stavu da se mora popuniti nedostajući aktivni sastav policije u Federaciji“, kazala je Kratina.

Također, sličan odnos prema sazivanju Vanredne sjednice na kojoj će se razmatrati Rezolucija Zastupničkog doma Parlamenta FBIH povodom presude MRMKS (Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove) Radovanu Karadžiću, koja je zatražena od strane Klubova Klubovi DF-GS i SDA, demonstriran je od strane drugih političkih partija.

„ Zahtjev za uvrštavanje ove tačke dnevnog reda na Vanrednu sjednicu ponovo je primljen sa rezervom i brojnim primjedbama naročito od strane SDP-a i Naše stranke. Nama u DF-u i GS-u nije jasno zbog čega neke stranke iskazuju indolentnost i nezainteresovanost za ove teme. Ipak, unatoč svemu na naše insistiranje na Vanrednoj sjednici će se raspravljati o obje inicijative“, kazala je Kratina.
Došlo je tek do ovog. Nakon opsteukcija SDP-a, sad kad je došlo na parlament slijede opstrukcije i HDZ-a. Sve smo rekli da je šuplja, a ono što su mogli i morali uradit i što je realno, nisu.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41352
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la Jack » 01 maj 2019 21:46

Kao sto sam rekao.Najvise tih Jugobalija je po Sarajevu i Tuzli.Nedovrseni Srbi kao sto ih je Drina nazvao
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
natalitetlija
Član
Postovi: 268
Pridružen/a: 13 feb 2013 11:20

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la natalitetlija » 02 maj 2019 15:08

Analiza / Čović formirao vladu tzv. Herceg-Bosne?!
01. 05. 2019. u 15:25:00 Radiosarajevo.ba


"Razgovarali smo o vrućim temama, oživljavanju trećeg entiteta. Čović mi je rekao da Hrvati ne kane praviti treći entitet i jedino loša bošnjačka politika ih može okrenuti u tom smjeru", kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA 10. aprila ove godine.

Piše: Faruk Vele

Samo dvadesetak dana kasnije, u sjeni prvomajskih uranaka, novi-stari lider HDZ-a je, a nakon osnivanja Hrvatskog narodnog sabora (HNS), krenuo, izgleda, i u formiranje svojevrsne vlade HNS-a. Ili tzv. Herceg-Bosne, svejedno.

Sve je to mirno ispratilo ono što se zove (ili se zvalo) političko Sarajevo, te, naravno, međunarodna zajednica, u koju se još sasvim naivni uzdaju.

Plan B
Šest mjeseci nakon Općih izbora Vijeće ministara BiH i Vlada FBiH nisu formirani, pa se pragmatičnom i inžinjerski preciznom Čoviću ova trenutak činio kao zgodna prilika.

Plan B?

Ima ona izreka - ako nešto izgleda kao kokoš, kokodače kao kokoš, nosi jaja, onda je vjerovatno kokoš.

Tako je i sa vladama. Ako nešto izgleda kao vlada, ako je čine imenovani ljudi, ako se tako predstavlja i donosi određene odluke, na konkretnom prostoru i za konkretne ljude..., onda sigurno nije kokoš.

Teško da se ovdje bilo šta može prigovoriti Draganu Čoviću. Čovjek o svemu otvoreno govori. Već odavno. U januaru je rekao da „Herceg-Bosna ostaje naša opcija“, a već 27. marta na zvaničnoj obnovi stare ideje poručio da „uvežemo sve što nosi ime Herceg-Bosne“.

Dragan Čović: Uvežimo sve ono što nosi ime Herceg-Bosna

Štaviše, HDZ je na 13. izbornom saboru HDZ-a BiH usvojio dokument u kojem se zvanično konstatira da će se zalagati za podjelu BiH na tri administrativno-teritorijalne jedinice, te Sarajevo kao distrikt.

Potom 30. aprila stiže zaključak:

„Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora danas je zasjedalo u Mostaru te je raspravljalo o funkcioniranju Glavnog vijeća, odjela u Glavnom vijeću i aktualnoj političkoj situaciju u BiH. Predsjedništvo je danas imenovalo voditelje Odjela Glavnog vijeća u prijelaznom razdoblju s obzirom da je pred Odjelima određen broj aktivnosti“, saopćeno je iz HNS-a.

Na istoj sjednici Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora imenovalo voditelje odjela Glavnog vijeća HNS-a. Sve je to zabilježeno i prigodnom fotografijom. O čemu je riječ jasno je i analizom biografija imenovanih.

Tako je predsjednik Glavnog vijeća HNS-a je dr. Božo Ljubić, inače zastupnik Sabora Republike Hrvatske, bivši ministar i državni poslanik u BiH.

Voditelji odjela Glavnog vijeća Hrvatskog narodnog sabora su: Odjel za ustavno-pravna pitanja – Bariša Čolak (bivši državni ministar pravde i aktuelni zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda), Odjel za financijska pitanja – Vjekoslav Bevanda (ministar finansija BiH), Odjel gospodarstva Ljiljana Lovrić, Odjel za prostorno planiranje, građenje, infrastrukturu i komunikacije Stjepan Krasić, Odjel za međunarodne odnose Josip Brkić (zamjenik ministra vanjskih poslova BiH), Odjel za znanost i obrazovanje Ivo Čolak (prorektor za znanost i razvitak Sveučilišta u Mostaru), Odjel za kulturu, medije, sport i informiranje Ivan Vukoja, Odjel za branitelje HVO-a i Domovinski rat Vlado Džoić (bivši glavni tajnik HDZ-a BiH), Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost – Mijo Krešić (zamjenik ministra sigurnosti BiH), Odjel za iseljeništvo – Niko Marušić, Odjel za II. Svjetski rat i poraće – Mile Pušić (ispred Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB), Odjel za socijalna pitanja i koordinaciju civilnog nevladinog sektora – Bojan Domić.

Tajnik Glavnog vijeća je Josip Merdžo.

Slučaj Krešić
Posebno je zanimljivo da je Mijo Krešić, zamjenik ministra sigurnosti i jedan od glavnih aktera afere „Selefije“ imenovan na čelo Odjel za analitiku i nacionalnu sigurnost.

Istovremeno, dok Predsjedništvo BiH zadužuje Ministarstvo vanjskih poslova BiH, ono isto gdje sjedi Josip Brkić, da uputi protestnu notu Hrvatskoj zbog ove afere, HDZ i Čović odlučili da nagrade Krešića. Ni, ovdje nema ništa nejasno.

Jedino je nejasna tzv. probosanska politika.

Da li je iskrena ona politika Sarajeva kada zamjenik predsjednika vodeće bošnjačke stranke Adil Osmanović kaže da je „SDA bila, danas je i bit će partner HDZ-u ne samo u koaliranju za uspostavljanje vlasti“, te da su „SDA i HDZ u koaliciji dugi niz godina, što nas obavezuje da razmišljamo drugačije, odgovornije od onih koji ne bi voljeli da nas vide zajedno“, ili politika neke zaštite interesa države BiH koja ukazuje na agresivni pristup Zagreba i antidržavnu politiku HDZ-a BiH, sve će vam se samo kazati.

Možda je vrijeme za mrvu iskrenosti prema građanima ove zemlje?
Nelegalni organi i paralelizmi od strane UZP-ovaca, a mi govorimo da je krajnji vakat da naši uvedu paralelne institucije u GT-u i u povratničkim naseljima, a naši politikanti se još brukaju sa recipročnim mjerama u Federalnom parlamentu. :vomit:
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost

Avatar
krhan
Član
Postovi: 2278
Pridružen/a: 18 okt 2012 19:02

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la krhan » 02 maj 2019 17:36

Sta to tebe iznenadjuje, mene valahi bilahi to neiznenadjuje.
Nije do politike, donas pojedinacno pa porodica ,famelija komsije , prijatelji itd. kad vecina bude isto mislila i pricala onda mores ocekivati veci napredak.
Kad krenemo razgovarati il diskutovati koliko ih ima koji imaju razmisljanje ko mi ovdje.
Dovoljno je upaliti Tv
Ova politicka situacija i masa partija to ti je nas rezultat obicnog svijeta.

Zatrovani smo lazima, podvalama od medija na koji mnogi nas narod nasijeda a ima i onih koji zale za onim vaktom.
Ja sam zivio u onom vaktu i zaista imam lijepih uspomena ali da bih mijenjo ovu svoju slobodu identiteta koji s ponosom mogu kazata i ispoljavati, ni u kom slucaju.
Svadjamo se bezveze. Pogledajmo samo u zadnjih 2 -3 godine koliko smo dobili smjeca od stranki i koju smo korist od njih dobili, ama bas nikakve koristi samo stetu i jos veci razdor.

Sve dok se mi ne promijenimo nema nama napredka u pravom smislu.
Gdje nema sloge tu nema hajra
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Avatar
Jack
Administrator
Postovi: 41352
Pridružen/a: 18 okt 2012 15:43

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la Jack » 02 maj 2019 18:42

Cifuti su za nas izmisljen narod kako smo mi jadni,bijedni,i neslozni.Mozda gori od nas su jedino Arapi i to je to
Lets go clean them up.Every single one of them.Untill nothing is left :gut:
Never had i imagined.Living without your smile Angelene :cry: :(
Mnogi su mrtvi već davno prije svoje smrti, a možda su baš takvi i najsrećniji.

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5511
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 09 maj 2019 10:27

krhan je napisao/la: 02 maj 2019 17:36 Sta to tebe iznenadjuje, mene valahi bilahi to neiznenadjuje.
Nije do politike, donas pojedinacno pa porodica ,famelija komsije , prijatelji itd. kad vecina bude isto mislila i pricala onda mores ocekivati veci napredak.
Kad krenemo razgovarati il diskutovati koliko ih ima koji imaju razmisljanje ko mi ovdje.
Dovoljno je upaliti Tv
Ova politicka situacija i masa partija to ti je nas rezultat obicnog svijeta.

Zatrovani smo lazima, podvalama od medija na koji mnogi nas narod nasijeda a ima i onih koji zale za onim vaktom.
Ja sam zivio u onom vaktu i zaista imam lijepih uspomena ali da bih mijenjo ovu svoju slobodu identiteta koji s ponosom mogu kazata i ispoljavati, ni u kom slucaju.
Svadjamo se bezveze. Pogledajmo samo u zadnjih 2 -3 godine koliko smo dobili smjeca od stranki i koju smo korist od njih dobili, ama bas nikakve koristi samo stetu i jos veci razdor.

Sve dok se mi ne promijenimo nema nama napredka u pravom smislu.
Gdje nema sloge tu nema hajra
Post za isprintat, uokviriti i staviti na zid.
Samo BiH.

Avatar
Zmaj
Član
Postovi: 10783
Pridružen/a: 18 okt 2012 23:58

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la Zmaj » 14 maj 2019 13:55

Izjava Milorada Dodika o vrhovnoj komandi dijelu Oružanih snaga u Banjoj Luci i njihovo odijevanje u uniforme Vojske genocidne izazvala je novu peripetiju u zemlji koja ni 7 mjeseci nakon izbora nema vlast u državi.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Avatar
BosnjackaHercegovina
Član
Postovi: 5511
Pridružen/a: 23 nov 2014 17:39

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 23 maj 2019 02:58

PETRITSCH TVRDI DA ISKRENO ŽALI INZKA: "Kada je Dodik kazao da želi da se odcijepi, moglo se tada odlučnije djelovati..."

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/115 ... ovati.html

Petritsch tvrdi da Inzko ne može ništa uraditi jer nema političku podršku nikoga da koristi Bonske ovlasti.
Samo BiH.

Avatar
Mehmed beg Catic
Član
Postovi: 4241
Pridružen/a: 31 jan 2017 10:49

Re: Dejtonski sporazum - sva kršenja i neprovođenja

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 23 maj 2019 08:01

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 23 maj 2019 02:58 PETRITSCH TVRDI DA ISKRENO ŽALI INZKA: "Kada je Dodik kazao da želi da se odcijepi, moglo se tada odlučnije djelovati..."

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/115 ... ovati.html

Petritsch tvrdi da Inzko ne može ništa uraditi jer nema političku podršku nikoga da koristi Bonske ovlasti.
Petritsch kasni sa haberom 13 godina, vec se 2006 znalo da nema ni volja a ni zelje da se utice na kvislinge, zato je vec tada onaj vlah poceo da se onako ponasa.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Odgovorite